Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos - 8 tema

QUOTE(astor @ 2010 05 06, 20:05)
Kaip suprast išviršaus?Turit mintį į vazonėlio žemę iš viršaus

į vazonėlio žemę ant viršaus. gėlėms geriau laistyti į padėkliuką po vazonu, bet pelargonijas pasodinau į tokį vazoną, kurį būtų patogu pakabinti, o laistyti iš apačios nėra galimybės.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 05 06, 19:14)
į vazonėlio žemę ant viršaus. gėlėms geriau laistyti į padėkliuką po vazonu, bet pelargonijas pasodinau į tokį vazoną, kurį būtų patogu pakabinti, o laistyti iš apačios nėra galimybės.

Ai nu tai ir pas mane šitaip,tiksliau aš jau pirkau į tokius pakabinamus pasodintus,maniau mažoki bus ir reiks persodint,bet pamatavau 15cm skersmes,tai kaip skaičiau šioj temoj tai pakankamo dydžio.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 05 06, 20:14)

blink.gif blink.gif blink.gif O kaip iš apačios palaistyti gėles loveliuose? Manau, kad nereikia "užsigrūzint" nesamonėmis, aš jau kokius 6 metus auginu jas, visada sodinu į lovelius (kasmet turiu ~10 lovelių), tai laistau tik iš viršaus. Taigi, nekreipkit dėmesio į pernelyg pedantiškas rekomendacijas ir ramiai pilkit vandenį į žemę mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(banguze @ 2010 05 06, 21:34)
blink.gif  blink.gif  blink.gif O kaip iš apačios palaistyti gėles loveliuose? Manau, kad nereikia "užsigrūzint" nesamonėmis, aš jau kokius 6 metus auginu jas, visada sodinu į lovelius (kasmet turiu ~10 lovelių), tai laistau tik iš viršaus. Taigi, nekreipkit dėmesio į pernelyg pedantiškas rekomendacijas ir ramiai pilkit vandenį į žemę  mirksiukas.gif  4u.gif

na, aš turiu tokius lovelius, kuriuos galima laistyti 'iš apačios', tokia vat konstrukcia patogi sugalvota wink.gif
Atsakyti
QUOTE(banguze @ 2010 05 06, 21:34)
Taigi, nekreipkit dėmesio į pernelyg pedantiškas rekomendacijas ir ramiai pilkit vandenį į žemę  mirksiukas.gif  4u.gif

dėkui 4u.gif Aš auginu tik pirmi metai, tai ir įkyriu jums blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 06, 21:40)
na, aš turiu tokius lovelius, kuriuos galima laistyti 'iš apačios', tokia vat konstrukcia patogi sugalvota wink.gif

Žinau tokias konstrukcijas, vieną tokį lovelį pernai vyras nupirko, nes kitokių nebuvo, tačiau pagal paskirtį niekada nenaudojau schmoll.gif Ir šiaip.. Ar yra reali nauda iš tokio laistymo cool.gif Ir kaip jūs tręšiat pvz. barstomomis trąšomis gėles, kai trąšos ant žemės viršaus, o drėkinimas tada tik iš apačios, kaip trąšos tirpsta? g.gif
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2010 05 06, 21:42)

Viskas OK mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(banguze @ 2010 05 06, 21:50)
kaip trąšos tirpsta?  g.gif

tai tokios trąšos tinkamos tik lauko augalams. Aš tręšiu tik skystomis kambario augalus.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 05 06, 20:42)

Šias gėlytes aš irgi pirmus metus auginsiu,nes visad augindavau petunijas,bet petunijos man nepatinka tuo,kad jų grožis tik vieniems metams,iš sėklų kiek bandžiau tai nesigaudavo,tai tekdavo pirkt,nuo saulės keipsta,nužydėjusius žiedus vis nurinkinėt reikia,skersvėjo bijo ir šeip pažiūrėjau,kad pelargonijos net gražesnės.Gal šitos gėlės man labiau patiks, aišku žadu ir petunijų kelis daigelius isigyt.
Atsakyti
QUOTE(astor @ 2010 05 06, 21:56)
man nepatinka tuo,kad

drinks_cheers.gif dėl to ir aš pakeičiau sritį lotuliukas.gif tikiuosi visų jūsų pagalbos ir kantrybės su pirmoke mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(banguze @ 2010 05 06, 21:55)
Žinau tokias konstrukcijas, vieną tokį lovelį pernai vyras nupirko, nes kitokių nebuvo, tačiau pagal paskirtį niekada nenaudojau  schmoll.gif Ir šiaip.. Ar yra reali nauda iš tokio laistymo  cool.gif Ir kaip  jūs tręšiat pvz. barstomomis trąšomis gėles, kai trąšos ant žemės viršaus, o drėkinimas tada tik iš apačios, kaip trąšos tirpsta?  g.gif

jei barstomos, tai jos įterpiamos į viršutinį substrato sluoksnį, o laistant iš apačios substratas kaip ne keista sudrėgsta, jos ima tirpti. Jei galima tirpdyti, tai pasirinktoje talpoje išsitirpinama ir vėl gi - laistoma iš apačios.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 05 06, 21:56)
tai tokios trąšos tinkamos tik lauko augalams. Aš tręšiu tik skystomis kambario augalus.

O aš tik lauke ir auginu pelargonijas g.gif Tręšiu skirtingomis trąšomis, kartais barstomomis, kartais skystomis, nors pirmosios man labiau patinka dėl patogumo.

QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 06, 22:02)
jei barstomos, tai jos įterpiamos į viršutinį substrato sluoksnį, o laistant iš apačios substratas kaip ne keista sudrėgsta, jos ima tirpti. Jei galima tirpdyti, tai pasirinktoje talpoje išsitirpinama ir vėl gi - laistoma iš apačios.

Bet va dar sykį klausiu, ar yra reali nauda iš to papildomo vargo? g.gif Aš gėlininkė-tinginė, dėl to ir pasirinkau pelargonijas, joms nereikia tarnauti, pabarstau trąšomis ir atsižvelgiant į orus laistau kas 5-7 dienas, į lovelį supilu po 5 litrus ir vėl ramu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(banguze @ 2010 05 06, 22:09)
O aš tik lauke ir auginu pelargonijas  g.gif Tręšiu skirtingomis trąšomis, kartais barstomomis, kartais skystomis, nors pirmosios man labiau patinka dėl patogumo.
Bet va dar sykį klausiu, ar yra reali nauda iš to papildomo vargo?  g.gif Aš gėlininkė-tinginė, dėl to ir pasirinkau pelargonijas, joms nereikia tarnauti, pabarstau trąšomis ir atsižvelgiant į orus laistau kas 5-7 dienas, į lovelį supilu po 5 litrus ir vėl ramu  unsure.gif

matyt aš dar didesnė tinginė (hihihi.gif ) , nes į pelargonijų lovelius sukišu trąšų lazdeles, o į substratą įmaišau vandenį sugeriantį gelį ir laistau kas kelias savaites. Bandžiau ir vienaip, ir kitaip, tačiau tasai gelis geriau sugeria vandenį, kai jis atsiranda lovelio dugne wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 06 gegužės 2010 - 21:16