QUOTE (Dar ne mama ;) @ 2004 12 03, 13:18) |
Man tai nebuvo taikytas jos ginekologinis gydyumas. Siaip pas ginekologe tikrinausi tai viskas buvo gerai. Tai kaip ir nebuvo ko gydyti. Dar neatsinaujino pakolkas. Tikiuosi ir neatsinaujins. |
Ginekologinis gydymas butinas. Jei buvo diagnozuota fibroadenoma, tai reiskia, kad ji atsirado del kiausidziu kaltes. Deja, kiausides sudetinga stebeti, todel reikia ne tik kvalifikuotos gydytojos, bet ir geros aparaturos. Na ir aisku, kad gydytoja moketu ta aparatura naudotis

Labiausiai as bijau, kad netureciau problemu su pastojimu..........
Buvau siandien pas Skorupskiene,parase atsakyma seimos daktarei:panasus darinys i fibroadenoma.Man sake,kad cia nieko baisaus:limfmazgiai nepadideja,liaukutes nepakite,vadinasi operuoti nereikia.Liepe gerti vitaminus A+E ir po pusmecio pasirodyti.Tikekimes,kad viskas bus gerai

QUOTE (Selena @ 2004 12 07, 16:13) |
Buvau siandien pas Skorupskiene,parase atsakyma seimos daktarei:panasus darinys i fibroadenoma.Man sake,kad cia nieko baisaus:limfmazgiai nepadideja,liaukutes nepakite,vadinasi operuoti nereikia.Liepe gerti vitaminus A+E ir po pusmecio pasirodyti.Tikekimes,kad viskas bus gerai ![]() |
Sveikutes, jau grizau po 4tos -terapijos. Gyva.
Noriu pasveikinti, visas kuriu dariniai pasirode geruciai. Dziaugiuosi uz jus is visos sirdies

Jei nepabosiu noreciau kaikuriais savo patyrimais pasidalinti su visomis:
Stebejimo atvejis man labai gerai pazystamas. Savo darini stebejau 1,5m.
Ultragarsu ji irgi rado tik kai as labai labai tiksliai parodziai
Jis atrode nekaltas kaip kudikelis
ir tik bac...

Tada nieko nelaukus ir paprasiau pas Boguseviciu operacijos.
Dabar apie ji. Man jis kaip daktaras patiko. Man tokio daktaro reikejo. Jis moka klasiskai nuraminti, bent jau nepuoli i panika. (nors cia reikia pripazinti, kad vyro vaidmuo irgi lemiamas

Dabar kai pats baisumas jau praeity - sviesiau ir akyse. Ir kad ir kiek daug prirasius dar butinai noriu pasakyti
nebijokit
nors daktarai ir ne burtininkai, bet gali padaryti labai daug
Vezys laiku pagautas dar nereiskia mirties
Na merginos sekmes. As laikau kumscius uz jus ir buriu
[COLOR=red]tegul visi dariniai buna geruciaiiiiii[/COLOR]
QUOTE (Ina318 @ 2004 12 08, 19:43) |
Sveikutes, jau grizau po 4tos -terapijos. Gyva. Noriu pasveikinti, visas kuriu dariniai pasirode geruciai. Dziaugiuosi uz jus is visos sirdies ![]() Jei nepabosiu noreciau kaikuriais savo patyrimais pasidalinti su visomis: Stebejimo atvejis man labai gerai pazystamas. Savo darini stebejau 1,5m. Ultragarsu ji irgi rado tik kai as labai labai tiksliai parodziai Jis atrode nekaltas kaip kudikelis ir tik bac... ![]() Tada nieko nelaukus ir paprasiau pas Boguseviciu operacijos. Dabar apie ji. Man jis kaip daktaras patiko. Man tokio daktaro reikejo. Jis moka klasiskai nuraminti, bent jau nepuoli i panika. (nors cia reikia pripazinti, kad vyro vaidmuo irgi lemiamas ![]() Dabar kai pats baisumas jau praeity - sviesiau ir akyse. Ir kad ir kiek daug prirasius dar butinai noriu pasakyti nebijokit nors daktarai ir ne burtininkai, bet gali padaryti labai daug Vezys laiku pagautas dar nereiskia mirties Na merginos sekmes. As laikau kumscius uz jus ir buriu [COLOR=red]tegul visi dariniai buna geruciaiiiiii[/COLOR] |
o kaip manai ar maitinant reikia oanikuot? ka mano vietelei darytum

ar nuraukinet maitinima ir begti operuotis
QUOTE (Atėnė @ 2004 12 06, 14:01) | ||
![]()
Ginekologinis gydymas butinas. Jei buvo diagnozuota fibroadenoma, tai reiskia, kad ji atsirado del kiausidziu kaltes. Deja, kiausides sudetinga stebeti, todel reikia ne tik kvalifikuotos gydytojos, bet ir geros aparaturos. Na ir aisku, kad gydytoja moketu ta aparatura naudotis ![]() Labiausiai as bijau, kad netureciau problemu su pastojimu.......... |
Atene tu mane ir prigasdinai. Dabar jau man neramu pasidare.
Gal zinai kokia aparatura reikalinga ir kaip tirtis ar viskas gerai. Nes as jau dabar nenurimsiu. Nes dabar jau bijau, kad nebutu problemu su pastojimu.
QUOTE (Atėnė @ 2004 12 06, 14:01) | ||
![]()
Ginekologinis gydymas butinas. Jei buvo diagnozuota fibroadenoma, tai reiskia, kad ji atsirado del kiausidziu kaltes. Deja, kiausides sudetinga stebeti, todel reikia ne tik kvalifikuotos gydytojos, bet ir geros aparaturos. Na ir aisku, kad gydytoja moketu ta aparatura naudotis ![]() Labiausiai as bijau, kad netureciau problemu su pastojimu.......... |
As tai taip pat turiu problemu su kiauside.Kaireje puseje nesveika kiauside ir kaireje krutyje fibroadenoma.Siaip as maniau,kad onkologai nemegsta laikyti ivairiu guzeliu ir siulo operuotis.Labai nustebau, kai man su sypsena veide pasake,kad cia nieko tokio.Nezinau ka ir galvoti...
Sveikos!
prieš penkis metus maudydamasi po dušu, krūtyje apčiuopiau gumbelį. Buvo baisus stresas ir panika. Bet iškart, kitą dieną nudrožiau į polikliniką pas chirurgą. Jis apžiūrėjo ir išrašė siuntimą tyrimamas į LOC ( Lietuvos onkologijos centras). Ten viskas vyko sekančiai: apžiūrėjo mamologas, padarė mamogramą ( rentgenu), ėmė pukciją iš krūties. Preliminarus atsakymas buvo toks- darinys nepyktybinis, sudarytas iš liaukinio audinio. Pasiūlyta peruoti. Aš sutikau. Operavo dr. Ostapenka. Puikus daktaras. Aišku, tradiciškai mokėjau į kišenę ( neatsimenu tiksliai- berods 400, taip pat ir anesteziologui kazkiek, nepamenu). Išoperavus, daroma išoperuoto darinio biopsija- diagnozės patvirtinimui, nes pukcija gali būti netiksli. Atsakymas - darinys nepyktybinis, vadinasi FIBROADENOMA. Išoperavo taip, kad neliko nei mažiausio randelio ( pjovė prie pat spenelio...). Operuoti tokius darinius BŪTINA, nes jie ilgainiui gali suvežėti. Klausiau daktaro, kokios fibroadenomos susidarymo priežastys. Sakė, kad moksliškai taip ir neištirta... Tikėtina priežastis- hormoninės pusiausvyros sutrikimai ( beje tai viena ir visų kitų moterų ligų priežastis).
Visoms linkiu didelės sveikatos ir primygtinai patariu bent kartą per metus nueiti pas MAMOLOGĄ! Tuomet nereikės spręsti tokių problemų, pvz., ką daryti, bijau, gal žinote... ir pan. SEKMĖS!
prieš penkis metus maudydamasi po dušu, krūtyje apčiuopiau gumbelį. Buvo baisus stresas ir panika. Bet iškart, kitą dieną nudrožiau į polikliniką pas chirurgą. Jis apžiūrėjo ir išrašė siuntimą tyrimamas į LOC ( Lietuvos onkologijos centras). Ten viskas vyko sekančiai: apžiūrėjo mamologas, padarė mamogramą ( rentgenu), ėmė pukciją iš krūties. Preliminarus atsakymas buvo toks- darinys nepyktybinis, sudarytas iš liaukinio audinio. Pasiūlyta peruoti. Aš sutikau. Operavo dr. Ostapenka. Puikus daktaras. Aišku, tradiciškai mokėjau į kišenę ( neatsimenu tiksliai- berods 400, taip pat ir anesteziologui kazkiek, nepamenu). Išoperavus, daroma išoperuoto darinio biopsija- diagnozės patvirtinimui, nes pukcija gali būti netiksli. Atsakymas - darinys nepyktybinis, vadinasi FIBROADENOMA. Išoperavo taip, kad neliko nei mažiausio randelio ( pjovė prie pat spenelio...). Operuoti tokius darinius BŪTINA, nes jie ilgainiui gali suvežėti. Klausiau daktaro, kokios fibroadenomos susidarymo priežastys. Sakė, kad moksliškai taip ir neištirta... Tikėtina priežastis- hormoninės pusiausvyros sutrikimai ( beje tai viena ir visų kitų moterų ligų priežastis).
Visoms linkiu didelės sveikatos ir primygtinai patariu bent kartą per metus nueiti pas MAMOLOGĄ! Tuomet nereikės spręsti tokių problemų, pvz., ką daryti, bijau, gal žinote... ir pan. SEKMĖS!
QUOTE (Selena @ 2004 12 10, 12:29) | ||||
As tai taip pat turiu problemu su kiauside.Kaireje puseje nesveika kiauside ir kaireje krutyje fibroadenoma.Siaip as maniau,kad onkologai nemegsta laikyti ivairiu guzeliu ir siulo operuotis.Labai nustebau, kai man su sypsena veide pasake,kad cia nieko tokio.Nezinau ka ir galvoti... |
Ne visas fibroadenomas reikia operuoti. Kitos tik stebimos. Operuojamos linkusios greitai augti ir dideles fibro arba kai pradeda deformuoti kruti. Mano fibro pvz. jau buvo pradejusi deformuoti kruti, be to buvo gana didele. Jei tavoji fibroadenoma ilga laika stovi nepakitusi, be to nera didele, tai kam ja rusinti

QUOTE (gin @ 2004 12 10, 14:27) |
Klausiau daktaro, kokios fibroadenomos susidarymo priežastys. Sakė, kad moksliškai taip ir neištirta... |
Neištirtos tik tos nedaugelis kitų priežasčių, dėl kurių susidaro fibroadenomos. O ryšiu su kiaušidėmis niekas neabejoja. Todėl reikia tikrintis ne krūtis (aišku ir jas), o tikrintis ginekologiškai

Tačiau kur rasti gerą ginekologę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
QUOTE (linau @ 2004 12 08, 21:45) |
o kaip manai ar maitinant reikia oanikuot? ka mano vietelei darytum ![]() ar nuraukinet maitinima ir begti operuotis |
Visoje literaturoje kuria sutikau rasoma, kad ilgas maitinimas - labai teigiamas dalykas, tai padeda isvengti kruties vezio. Tavo vietelej tikrai pasiklausciau bent poros dakrareliu ir jei jie mano taippat ju paklausyciau. Beto gal tavo darinys, kad ir koks nemalonus butu nesikeicia. Tokiu atveju irgi bandyciau save raminti ir ji tik stebeciau kol baigsis maitinimas. Juk labiausiai tie blogiukai klesti nuo hormoniniu pasikeitimu besilaukiant.
QUOTE (gin @ 2004 12 10, 14:27) |
Sveikos! prieš penkis metus maudydamasi po dušu, krūtyje apčiuopiau gumbelį. Buvo baisus stresas ir panika. Bet iškart, kitą dieną nudrožiau į polikliniką pas chirurgą. Jis apžiūrėjo ir išrašė siuntimą tyrimamas į LOC ( Lietuvos onkologijos centras). Ten viskas vyko sekančiai: apžiūrėjo mamologas, padarė mamogramą ( rentgenu), ėmė pukciją iš krūties. Preliminarus atsakymas buvo toks- darinys nepyktybinis, sudarytas iš liaukinio audinio. Pasiūlyta peruoti. Aš sutikau. Operavo dr. Ostapenka. Puikus daktaras. Aišku, tradiciškai mokėjau į kišenę ( neatsimenu tiksliai- berods 400, taip pat ir anesteziologui kazkiek, nepamenu). Išoperavus, daroma išoperuoto darinio biopsija- diagnozės patvirtinimui, nes pukcija gali būti netiksli. Atsakymas - darinys nepyktybinis, vadinasi FIBROADENOMA. Išoperavo taip, kad neliko nei mažiausio randelio ( pjovė prie pat spenelio...). Operuoti tokius darinius BŪTINA, nes jie ilgainiui gali suvežėti. Klausiau daktaro, kokios fibroadenomos susidarymo priežastys. Sakė, kad moksliškai taip ir neištirta... Tikėtina priežastis- hormoninės pusiausvyros sutrikimai ( beje tai viena ir visų kitų moterų ligų priežastis). Visoms linkiu didelės sveikatos ir primygtinai patariu bent kartą per metus nueiti pas MAMOLOGĄ! Tuomet nereikės spręsti tokių problemų, pvz., ką daryti, bijau, gal žinote... ir pan. SEKMĖS! |
kaip as dziaugiauosi, kad tavo istorija buvo teigiama.

Man punkcijos nedare nes darinys buvo per mazas (7mm), nevertas pastangu. Operacijai ruosiausi panasiai kaip skiepui viename multike "tik bakst ir viskas", taip net ir personalas elgesi su manim: "tipo kas cia per operacija, kas tu per ligonis - juokai" (gerai kad nors nepiktybiskai), o darinio biopsija operacijos metu isverte visus is koto. Daktaro veidas buvo persimaines neatpazystamai.
O man beliko tik dauk kartu pakartoti klausima: ar tai ir yra vezys?
Linksmoji dalis: kad ir kiek mane ismesinejo, Bogusevicius panaudojas savo dailiojo lopymo sugebejimus operuota kruti padare netgi dailesne uz sveikaja. Sioje srityje jis neaplenkiamas. Taip kad jei kam aktuali ir kosmetine reikalo puse net neabejokite - jis geriausias.

QUOTE (Ina318 @ 2004 12 10, 16:12) | ||
Visoje literaturoje kuria sutikau rasoma, kad ilgas maitinimas - labai teigiamas dalykas, tai padeda isvengti kruties vezio. Tavo vietelej tikrai pasiklausciau bent poros dakrareliu ir jei jie mano taippat ju paklausyciau. Beto gal tavo darinys, kad ir koks nemalonus butu nesikeicia. Tokiu atveju irgi bandyciau save raminti ir ji tik stebeciau kol baigsis maitinimas. Juk labiausiai tie blogiukai klesti nuo hormoniniu pasikeitimu besilaukiant. |
Labai aciu uz patarima

As labai panikavau ir apie tai pasakiau daktarei sugrizus is kliniku su atsakymu apie mano guzeli...
Tai ji po nauju metu man pazadejo siuntima pas specelista dar karteli..tikuos geru rezultatatu..ir paklausysiu jusu patarimu, kad kuo daugiau konsultaciju isklausyt