as nezinau receptu, bet perku saldainius dejetinius mociutei
QUOTE(raganiuke86 @ 2005 02 20, 20:44)
as nezinau receptu, bet perku saldainius dejetinius mociutei
Mamytes mielos. dietiniai saldumynai skiriami diabetikams, o ne norintiems svorio nepriaugti.Juose vietoje paprasto cukraus vartojami kiti cukrai, kurie leciau i krauja patenka. Taip kad energijos kiekis tas pats, tik veikimas suletintas.Jie kartais pilva pucia, perdauginti ju irgi negalima.Su sacharinu ar ciklamatu , kurie kaloriju neduoda, gaminami daugiau gerimai, ne kepiniai.
Viskas kas dietiška, kažkodėl yra neskanu, o viskas kas skanu turi daug kalorijų....
Kodėl taip????????
Kodėl taip????????

QUOTE(Rasma @ 2003 06 13, 07:16)
Na va, aš neištvėriau ;D ;D man opaistra saldumynams beribė, bet aš ne dietininkė. jaučiu turėsiu tuoj tokia tapti, nes mano kūnas tokių cukraus, šokoladp ir pan. apkrovų kokias gauna neatlaikys. Aš noriu pasiteirauti jūsų, ar jūs gaminate, žinote kokių nors pyragų, torčiukų receptų, kuriuos gamindama ir net valgydama nenusidėtų net aršiausia dietininkė. Noriu išmokti gaminti begalės nekaloringų, gal net vegetarinių saldumynų (ach, kaip man patinka vegetarų saldumynai, tik nieko nemoku gamint :-[)..Begalės kaloringų saldumynų galiu greit pagaminti, bet jau nebegalima taip rizikuoti su talija..Jei kas nors ką nors žinote, atsiliepkite prašau
;D Ačiū iš anksto 


kaip nenusidėti, kai smaližiaut noris

visų pirma prisipažinsiu, kad aš jau antras mėnuo kaip dietininkė

bet šįkart bandau suderint dietą su sveikesniu maistu, kad paskiau svoris bumerangu negrįžtu, kaip jau buvo keliskart

saldumynų ypatingai dažnai nenoriu, tik šokolado baisiai užsimanau kai PMS būna, tai ir dabar leidžiu sau tokiais atvejais kokį šokolado gabalėlį sudorot, bet specialiai perku mažiuką kokį, pvz. "medalį". dabar pagalvojau, kaip atrodytų, jei bandyčiau iš sveriamų pirkti tarkim 2 karakumus - vieną sau, vieną draugui. gražus vaizdelis būtų parduotuvėj

šiaip saldumynus gali pakeisti džiovinti vaisiai, jie sveikiau, bet dietininkėm jų nedaug galima, nes kalorijų nemažai turi

anksčiau pas mus buvo tokia tradicija kiekvieną savaitgalį kept pyragą. tai teko pasukt galvą, kaip suderint tradiciją su dieta



P.S.
va man didysis skanumynas - tai sūris. kad ir pats paprasčiausias fermentinis. vargšės pelytės, suprantu, kodėl jos stačia galva į pelėkautus puola. reiks pasidėti sau pačiai pelėkautus į šaldytuvą

Labai skanus ir nekaloringas obuoliu pyragas:
4 kiausiniai
stikline cukraus
stikline miltu
6 obuoliai nelabai dideli
cinamono
Paruosti obuolius: supjaustyti riekutem, apibarstyti saukstu cukraus ir saukstu cinamono. Kiausinius plakti su cukrumi. Plakti mikseriu puode, idejus i kita puoda, kuriame yra verdancio vandens. Tada plakame mikseriu kokias 5 min. Istraukiame puoda is indo su vandeniu, ir per sieteli i ta, ka isplakeme, suberiame miltus ir palengva atsargiai ismaisome. Visa mase pilame i pyrago paruosta forma (istepta sviestu ir pabarstyta dziuveseliais. Susmaigstome obuoliu riekutes kuo tankiau. Kepame 200 laipsniu ikaitintoj orkaitej, kol paruduoja. Man kepa apie 45 min., o gal truputi daugiau. Labai skanu.
4 kiausiniai
stikline cukraus
stikline miltu
6 obuoliai nelabai dideli
cinamono
Paruosti obuolius: supjaustyti riekutem, apibarstyti saukstu cukraus ir saukstu cinamono. Kiausinius plakti su cukrumi. Plakti mikseriu puode, idejus i kita puoda, kuriame yra verdancio vandens. Tada plakame mikseriu kokias 5 min. Istraukiame puoda is indo su vandeniu, ir per sieteli i ta, ka isplakeme, suberiame miltus ir palengva atsargiai ismaisome. Visa mase pilame i pyrago paruosta forma (istepta sviestu ir pabarstyta dziuveseliais. Susmaigstome obuoliu riekutes kuo tankiau. Kepame 200 laipsniu ikaitintoj orkaitej, kol paruduoja. Man kepa apie 45 min., o gal truputi daugiau. Labai skanu.
As obuoliu pyraga darau panasiai bet dar paprasciau:
stikline miltu
stikline cukraus
3 kiausiniai
obuoliu (dedu pagal aki, bet visada kuo daugiau, na kokius 6-7)
Su mikseriu isplaku kiausinius suberiu cukru, isplaku, tada miltus dar truputi paplaku ir sudedu obuolius(paprastai gabaliuklais supjaustau, su zievele). Viska supilu i skarda, istepta sviestu. Kepu apie 50min.
Ne dietininkem: Labai skanu su naminiu karstu sokoladu. Jei nezinot galiu ir jo recepta parasyt
stikline miltu
stikline cukraus
3 kiausiniai
obuoliu (dedu pagal aki, bet visada kuo daugiau, na kokius 6-7)
Su mikseriu isplaku kiausinius suberiu cukru, isplaku, tada miltus dar truputi paplaku ir sudedu obuolius(paprastai gabaliuklais supjaustau, su zievele). Viska supilu i skarda, istepta sviestu. Kepu apie 50min.
Ne dietininkem: Labai skanu su naminiu karstu sokoladu. Jei nezinot galiu ir jo recepta parasyt

QUOTE(erborista @ 2005 08 26, 21:37)
Ne dietininkem: Labai skanu su naminiu karstu sokoladu. Jei nezinot galiu ir jo recepta parasyt

Būtinai parašyk

Labai puiki alternatyva sokoladui - saldziavaisio pupmedzio milteliai.
Skonis kaip sokolado, absoliuciai naturalus ir sveikas produktas, riebalu - 0. Milteliai nera saldus, todel reikalinga ideti medaus ar cukraus.
100g saldziavaisio pupmedzio milteliuose yra:
Baltymu - 5g
Angliavandeniu - 40g
Riebalu - 0.5g
Energetine verte - 174 kcal

100g saldziavaisio pupmedzio milteliuose yra:
Baltymu - 5g
Angliavandeniu - 40g
Riebalu - 0.5g
Energetine verte - 174 kcal
QUOTE(Pure @ 2005 11 07, 16:43)
Labai puiki alternatyva sokoladui - saldziavaisio pupmedzio milteliai.
Skonis kaip sokolado, absoliuciai naturalus ir sveikas produktas, riebalu - 0. Milteliai nera saldus, todel reikalinga ideti medaus ar cukraus.
100g saldziavaisio pupmedzio milteliuose yra:
Baltymu - 5g
Angliavandeniu - 40g
Riebalu - 0.5g
Energetine verte - 174 kcal

100g saldziavaisio pupmedzio milteliuose yra:
Baltymu - 5g
Angliavandeniu - 40g
Riebalu - 0.5g
Energetine verte - 174 kcal
pirmą kartą girdžiu


o kur pirkti?

QUOTE(Bajm @ 2005 11 07, 15:50)
Nezinau, ar LT yra ju pirkt, nors manau, kad gerai paieskojus galima rast...

Daznai gaminu sveika ir labai skanu saldesi su jais, skonis, kaip valgant sokolada.
Dedu iviarias seklas, riesutus, dziovintus vaisius, avizinius dribsnius, pustus ryzius (jei turiu), skysta medu, idedu carob miltelius, viska sumaisau ir kramsnoju.

Is Anglijos parsiveziau knyga "Low Fat baking", tai, kai ka nors isbandysiu, butinai su jumis pasidalinsiu:) O siaip pusryciam labai megstu toki paprasta desertuka: pakeli "Musu svelniosios" liesos varskytes sumaisau su 100 g jogurto (skaniausia su Jogio riesutiniu), idedu truputi cukraus, medaus arba saldiklio pagal skoni, iberiu truputi kokoso drozliu, kartais razinas kelias imakaluoju ir niam niam
