O mano dgn. IŠPROTĖJIMAS
Aš jau nebegaliu taip daugiau, važiuoju į psichūškę... Vėl jis prisidirbo... Išmesiu tikriausiai jau iš namų...
QUOTE(Laima.g @ 2010 06 10, 13:42)
O mano dgn. IŠPROTĖJIMAS
Aš jau nebegaliu taip daugiau, važiuoju į psichūškę... Vėl jis prisidirbo... Išmesiu tikriausiai jau iš namų... 
............ ir pati ko gero Xanax'o pagerčiau.
QUOTE(Alchemie @ 2010 06 07, 19:24)
dariene, hiperiukai nevaldo savo judejimo..taip jis vargina ir juos, ir aplinkinius, bet tai nevaldoma, nebent dideles pastangos dedamos, ar vaistais
ale pavelavo mano atsakymas
ale pavelavo mano atsakymas
Yra ir kitų priemonių hiperiukams, ne vien tik vaistai. Jau anksčiau minėjau apie neuropsichologinę sensomotorinę korekciją, kuri padeda hiperaktyvumui, autizmui ir panašioms problemoms.
autizmas ir hiperaktyvumas turputi skiriasi...kiek girdejau atsiliepimu is moniu, kurie dalyvavo seminare Kaune, tai ten vos ne jega vaika galimq priversti daryti pratimus ir pan. (cia man susidare toks ispudis, as pati nebuvau seminare) tiesiog ne visiems vaikams tai tinkama, hiperaktyvumas irgi buna skirtingas, su skirtingai "priklausiniais"
Ginte ZZ labai rekomenduoju dailes terapija, muzikos terapija. Cia prie Petro Povilo baznycios vyksta, maniskis dar ir stovykloje menu terapijos dalyvaus savaite kas diena nuo 9-17, jam bus padejejas, nes jis kartais megsta pabegti
nes puikiai zino kelia, kur eiti
ziurek www.artmusicthheraphy.lt buvusi Brazauskaites studija. Maniskiui labai apdeda su emociju ipiesimu, isreiskimu ir piesimo tobulejimu, nes mokykloje jis tu pamoku negauna
neisedi
Ginte ZZ labai rekomenduoju dailes terapija, muzikos terapija. Cia prie Petro Povilo baznycios vyksta, maniskis dar ir stovykloje menu terapijos dalyvaus savaite kas diena nuo 9-17, jam bus padejejas, nes jis kartais megsta pabegti
ziurek www.artmusicthheraphy.lt buvusi Brazauskaites studija. Maniskiui labai apdeda su emociju ipiesimu, isreiskimu ir piesimo tobulejimu, nes mokykloje jis tu pamoku negauna
QUOTE(Alchemie @ 2010 06 10, 18:59)
autizmas ir hiperaktyvumas turputi skiriasi...kiek girdejau atsiliepimu is moniu, kurie dalyvavo seminare Kaune, tai ten vos ne jega vaika galimq priversti daryti pratimus ir pan. (cia man susidare toks ispudis, as pati nebuvau seminare) tiesiog ne visiems vaikams tai tinkama, hiperaktyvumas irgi buna skirtingas, su skirtingai "priklausiniais"
neisedi 
Aciu labai uz informacija, butinai pasidomesiu. Mums ir vazineti patogu butu, nes centre gyvenam, tai netoli. Patikslinu del visa ko ir interneto nuoroda, jeigu kam kitiems butu idomu, nes pagal nurodyta nesuveikia, bet ismetusi pora raidziu suradau
http://www.artmusictherapy.lt
O maniskio jega tai nieko nepriversi, dar manes tai visaip paklauso (t.y. ir svelniu ikalbinejimu ir grieztu paliepimu), darzelyje irgi panasiai, o vat i maziau pazistamu zmoniu grieztuma jis kaip i kokia prievarta reaguoja ir tada jau tokia gynyba jam isijungia, kad ojojoi...
QUOTE(cius @ 2010 06 09, 22:50)
.ju klasei pagrinde visi sveiki vaikai tik truputeli su kalba problema o ju logopede nes klase turi savo logopede kuri dirba dar su kiekvienu atskirai po trys kartus i savaite,tai ji sako kad ir ira pagrindas klausa sigebejimas išgirsti,tartis svarbi ir daug dar visokiu
tik nesupykit... bet nieko nesupratau ka cia paraset?
QUOTE(Alchemie @ 2010 06 10, 17:59)
neisedi 
tai ne privertimas jega, o holdingo metodas, kuris buvo sukurtas vaikmas, sergantiems autizmu. Siuo metu jis naudojamas tada, kai vaikas atsisako vykdyti mamos, tecio, pedagogo ar pan. nurodymus. Tai nera prievarta, tiesiog vaikui apribojamas judejimas tol, kol jis nesutinka atlikti uzduoties.
Ginte77, manau, akd jis gal stebedamas pats nores daryti, nes ten dideli lapai, daug dazu, geros kokybes priemones, ir is molio lipdo ir pan. Galiausiai man didziausias privalumas, aakd ten mano vaika priima toki, koks jis yra, o ne pasako, zinot jis nenormaus pasiimkit, nes trukdo kitiems. Pora sykiu buvo sudetingumu, bet rado budus, kaip sukurti, sudelioti kitaip grupe, kad vaikas ir socializuotusi ir piestu 
dariene, butent autizmui gal ir tinka holdingas, bet ne hiperiukams, nes jiems net draudziama skirti bausmes, kurios ribotu ju judejima - stovejimas kame ir pan. siaip net nepatarciau to daryti, nes jegos jie turi, o atgalinis atsakas tokiam sulaikymui
nezinau kuo baigtusi
Kaip suprantu as ta metoda naudojau ir kartais naudoju sunui, bet butent nuraminti emocini protruki, kad tiesiog susikauptu, atsijungtu nuo emociju uzsidegimo, bet maniskis ne hiperiukas
dariene, butent autizmui gal ir tinka holdingas, bet ne hiperiukams, nes jiems net draudziama skirti bausmes, kurios ribotu ju judejima - stovejimas kame ir pan. siaip net nepatarciau to daryti, nes jegos jie turi, o atgalinis atsakas tokiam sulaikymui
Kaip suprantu as ta metoda naudojau ir kartais naudoju sunui, bet butent nuraminti emocini protruki, kad tiesiog susikauptu, atsijungtu nuo emociju uzsidegimo, bet maniskis ne hiperiukas
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 06 10, 14:05)
............ ir pati ko gero Xanax'o pagerčiau.
Ačiū...
Nežinau kur dar kreiptis, bet kai visur eini ir sakai savo problemas tai visi žiūri kaip į nenormalią... ir niekas net nesiruošia įsigilint ir suteikti pagalbą tokiems vaikams, o kai jau bus per vėlu ir kai atsidurs už grotų, tada tik tėvai lieka kalti dėl visko... Tai nežinau kaip čia išeina, bet aš nepajėgi susitvarkyti su tokiu vaiku, o valstybė kaip suprantu irgi...
Jokia ten terapija jam nepadeda, jis visiškai negatyvus pasidaręs, jam tik įdomu tai, kas virš įstatymo ir ribų...
QUOTE(dariene @ 2010 06 10, 21:26)
tai ne privertimas jega, o holdingo metodas, kuris buvo sukurtas vaikmas, sergantiems autizmu. Siuo metu jis naudojamas tada, kai vaikas atsisako vykdyti mamos, tecio, pedagogo ar pan. nurodymus. Tai nera prievarta, tiesiog vaikui apribojamas judejimas tol, kol jis nesutinka atlikti uzduoties.
ne jūs visiškai neteisi
čia pasakiau savo nuomone, kol dar galiu valdyti vaika tol džiaugiuosi.
QUOTE(Laima.g @ 2010 06 11, 08:18)
Ačiū...
Nežinau kur dar kreiptis, bet kai visur eini ir sakai savo problemas tai visi žiūri kaip į nenormalią... ir niekas net nesiruošia įsigilint ir suteikti pagalbą tokiems vaikams, o kai jau bus per vėlu ir kai atsidurs už grotų, tada tik tėvai lieka kalti dėl visko... Tai nežinau kaip čia išeina, bet aš nepajėgi susitvarkyti su tokiu vaiku, o valstybė kaip suprantu irgi...
Jokia ten terapija jam nepadeda, jis visiškai negatyvus pasidaręs, jam tik įdomu tai, kas virš įstatymo ir ribų...
mūsų baisios valstybės privalumas visi kalti tik ne jie. o ką jums daryti,
QUOTE(Alchemie @ 2010 06 10, 21:28)
Ginte77, manau, akd jis gal stebedamas pats nores daryti, nes ten dideli lapai, daug dazu, geros kokybes priemones, ir is molio lipdo ir pan. Galiausiai man didziausias privalumas, aakd ten mano vaika priima toki, koks jis yra, o ne pasako, zinot jis nenormaus pasiimkit, nes trukdo kitiems. Pora sykiu buvo sudetingumu, bet rado budus, kaip sukurti, sudelioti kitaip grupe, kad vaikas ir socializuotusi ir piestu 
Ir iš aprašymo internete tikrai patraukliai viskas atrodo, parašiau jiems e-mailą, lauksiu ką atsakys. Mačiau jie ir individualius užsėimėmis siūlo, galėtume pradėti nuo tokių, nes kol kas visi bandymai lankyti kokius nors grupinius nieko gero nedavė. Po kiek laiko galėtume pereiti į grupinius. Na bet pažiūrėsiu ir ką jie patars.
Mane labiau sudomino dallės terapija, nes su piešimu pas mus labai ne kas, darželyje auklėtoja tik per vargus prisiprašo jį atlikti kokią užduotėlę, o aš namie tik labai retai pasiryžtu kokiam nors "mokymui piešti", o pats jis irgi nenori. Todėl mokyklos labiausia bijau dėl rašymo, visa kita dar mažiau gąsdina...