Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip tramdot "ožiukus"?

Vaikai nors ir maži, bet labai protingi sutvėrimai, žinio kuo gali manipuliuot, o kuo ne. Maniškė gera su aukle ar tėčiu, bet jau kai mama grįžta namo, tai prasideda tikrasisi šou. Visko nori, ko negauna griūna ant žemės, gali visą vakarą prazysti. Na padaro taip kad po poros buvimo su ja valandų nebesinori daugiau būti kartu ir vėl kuo greičiau eiti iš namų. O jau apie parduotuves tai nekalbu: rūbus nusirenginėja, lentynas krausto, ant žemės krenta,  jei neleidi, ką sakai neklauso, tiesiog apkursta tais momentais, turi paimti ir išnešti klykiančią. Ir taip jau trys mėnesiai, sako kad praeiana, laukiu nesulaukiu tos dienos, kada baigsis tie ožiai
Atsakyti
As i darba einu kaip i svente, darbe nors pailsiu nuo vaiku. O po darbo labai vakaro laukiu, kad jie pagaliau atsigultu ir miegotu, tie vaikai. Matyt, as nesulauksiu tos dienos kada praeis oziai.Kaip sakoma "cem dalse v les tem tolsce partizany". Taip ir pas mus kuo tolyn tuo didesni oziai pas mus. ???
Atsakyti
Na ir pas mus visko būna kai iš darbo pareinu.
Bet pastebėjau vieną dalyką. Jei iš darbo grįžusi kokį pusvalanduką skiriu vien tik bendravimui su sūneliu (pažaidžiu, pamaitinu, panešioju, pamyluoju, patikrinam ar gėlės tebėra gražios ir t.t.) ožiukai beveik niekad ir nepasirodo (na nebent jau ir miego nori, o užmigt nenori, nes labai su mama pabūt nori  :D)
Matyt vaikas bet kokia kaina siekia dėmesio iš svarbiausio jam žmogaus  :D. Ir neberodo ožiukų jei to dėmesio jam ir taip pakanka.

Juk pripažinkime mamytės, kad daugiau nors ir neigiamo dėmesio tenka vaikui kai jis ožiuojasi  ;D
Atsakyti
o mums va dar tik prasideda ozhiukai  :'(, jau shiandien kiek jis man visko prirode, ish ryto kartu buvom pashte, ten reikejo truputi palaukt, o durys ten prasikeichiamos, koridoriuj remontas+laiptai, jis verzhiasi ten, as aishq pasiimu ant ranku, o jis sazhiningai visas kokia 15 min kiek gerkle leidzhia prakrioke, su pasispardymais, o asareles ne vienos, jau namuose ka daro tyliu, i daug ka nekreipiu demesio nes beviltishka, tik nepatinka kad prie kompo lenda ir teliko ekrana su ranka dauzho, o dazhnai ir dar ka nors i ranka pasiima, i lauka eiti tikra kanchia, eina ten kur masinos, rankos neduoda, jei kas tupia arba seda, arba ant ranku is kart, siandien toks zlastis sueme, galvoju zhiurekit, kas netingit, bet saziningai partempiau uz ranku bliaunanti namo, jau ir rykshtes dairiaus, namie pradejau gedint tik parejus, kaip paleido dudas, bet va shi vakar jau reaguoja i  50% ne ir niu niu niu, o ryt vel dainele ta pati turbut, laukiu kada greichiau i darba, o jis i lopshi, tada nors i betkokia istaiga bus galima nueit  :) pamate kad ir as galiu but pikta, o tai pastoviai is mano niu niu nusijuokia ir toliau savo daro, nors pries berzine kose, bet turbut teks rykstele nors del skonio issilauzht :'(



Atsakyti
Na Rusne, mano vaikus aprasei, tik as ju jau ant ranku netampau, sunkus  biggrin.gif  Sekmadieni turejome solo koncerta parduotuvei. Nenupirkau savo bernui 21 pistoleto (20 pistoletu jau namuose guli). Tai pradejo isterikuot ant visos parduotuves, isejom i lauka, kaip krito ant grindu ir pradejo voliotis, sumuse sau kelia. Net viena moteriske priejo ir paklause, ko vaikas nori, gal as jam nupirksiu?  ??? (Butu neblogas budas taip pirkinet, ir man maziau islaidu  ;D ). Galiausiai abu grizom namo su asarom, ir vaikas verkia ir as verkiu.  :'(
Atsakyti
sunkus ir mano tampyt, ale paimdavau kad nesicirkint gatvej, o vakar jau truko kantrybe ir pasicirkinau, vienoj rankoj pirkiniai, kitoj cypiantis besiozhiuojantis vaikas, motina visa raudona kaip pomidoras, vaizdelis...... nerauk tu rutu  ;D
Atsakyti
Na, mums parduotuvėj dar neiškyla tokių problemų. Kažkaip stengiamės prie vaiko žaislų niekada nepirkti. Geriau be jo nuperku ir parnešu. Kartais būna, kad gatvėj pradeda ožiuotis. Tada užsidedu abejingumo kaukę ir nekreipiu dėmesio. Palaukiu, kada nustos staugti, o tada ir pradedam normaliai kalbėti. Dažniausiai stengiuosi nukreipti jo dėmesį kitur, sudominti kokiu kitu objektu. Nors kantrybės tikrai reikia, bet susikaupiu ir toliau stengiuosi. Kai namuose ožiuojasi, tai atsakau taip kaip jis. Ir po truputį ožiukai traukiasi šalin. Vakar pradėjo ant žemės griūti, tai visai išėjau į kitą kambarį. Mažius iš paskos, aš vėl į kitą. Galiausiai tai tapo žaidimu. Sunku kovoti, bet įmanoma.
Atsakyti
Mano maze paskutiniu metu labai pasikeite- suaugo. Viska nori daryti pati. Pagrindiniai zodziai tapo: ne, nenoriu, nedarysiu, nesirengsiu ir pan. Net neaprengsi bet ko, pati renkasi, kai kurie darbuziai nepatinka ir viskas. Niekaip neikalbesi apsirengt. Parduotuvej batukus norejom pamatuot, neleidzia ir viskas. Sakau: pamatuokim, paziurek, kokie grazus. O ji: negrazus  ;D nenoriu situ, situs apauk ir rodo i savo basutes. Tai nezinau, kaip cia dabar tuos batukus reiks nusipirkt  ??? Tas pats ir su drabuzeliais, apskritai aprengt, perrengt sunku, po puse val. paskui lakstau ikalbinedama  >:( Po poros men. mums jau 2 m. sueis. Gal del to vaikas keiciasi  ??? Dabar tapo tikru vaiku. O jau jos atsikalbinejimai, bambejimas- kartais luztam, kai atrezia ka nors, o kartais jau ir visai nejuokinga. Blogiausia, kad jokie pagasdinimai ar ikalbinejimai nepadeda. Jei jau pareiske, kad i lauka eiti nenori, tai ir neis  :o Gali mama rekt, bartis- jokio poveikio. Tada tenka per prievarta rengt ir tempt i lauka, bet klykia ir priesinasi, kiek tik gali. Vienzo, augam ir gudrejam  ;D Ankstesni oziukai dabar juokingi atrodo.
Atsakyti
mano pusantru metu panele oziuojasi tik budama su mainim. prie tevelio ir visu kitu- nuostabus vaikas. dar beda ta,  kad reikia dalintis zaislais ir kitais jos asmeniniais daiktais. kovoja ir balsu, ir dantim, ir nagais. kartais net  raudonuoju
Atsakyti
Na, kad vaikas del savo daiktu kovoja, tai tikrai nieko tokio. Isaugs  ;) Man irgi ne karta teko raudonuot. Kai buvo mazdaug 1.8 m. isvis net mane nuo kitu vaiku "saugodavo". Tik prieina vaikas, o ji pareiskia:" Cia mano mama, neziurek i mano mama ir pan." Viena karta smelio dezej zaide, kiek toliau jos vezimelis stovejo, pribego berniukas prie vezimelio, o ji kaip uzriko: "Mamyte, berniukas pavogs mano vezimeli". Va, tada tai tikrai raudonavau  :-[ Taip geda buvo, juk ir mokiau, kad dalintis reikia, o va kaip sneka. O dabar ziuriu viskas pamazu keiciasi- jau graziai paprasyta leidzia ir su savo zaislais kitiems pazaist, ir pavaisina vaikus. Turbut tai rodo, kad vaikas jau mokosi bendrauti su bendraamziais. Mums 2 m. dabar.  8)
Atsakyti
Kazkokioj "vaikiskoj" knygoj skaiciau, kad vaikai mazdaug iki 4 m. paprasciausiai nesugeba suvokti, ka reiskia dalintis, kad nesidalinimas - ne is godumo, o smegenelese dar per mazai vingiuku  :)
Maniskiui jau 3 m., tai dabar jau po truputi susivokia, kad jei nori zaisti kitu vaiku zaislais, tai ir savo reikia duoti, pasimainyti. Ir siaip jau su tokiu daug lengviau susitarti.  :) Jau ir bausmes supranta, kad jeigu prisidirbo, neklause, teks ir bausme atlikti. Bet juokingiausia, kai tu "namu taisykliu" moko metinuke sese, reikalauja, kad ir ja i kampa statytume uz tokias pat nuodemes. Ir statom del lygybes, nors ji nesuvokia, ko ten stoveti ir mikliai su sypsena veide is to kampo pabega  ;D
Atsakyti
100 %  pritariu Gudrai, kad oziukai buna del demesio trukumo (nors tai nereiskia, kad mama skiria per mazai demesio...) As stengiuosi, kad butu kuo maziau draudimu vaikui, ir kad tie draudimai butu pastovus ir suprantami vaikui.

del to noro "tyrineti" daiktus, kuriu negalima, tai as stengiuosi daryti taip:
duodu zaisti su tokiais daiktais, kurie nera pavojingi, ir kuriems dukryte nera pavojinga  ;) Pavyzdziui, ji labai megsta sukioti seno TV"Silelis" mygtukus. Na ir leidziu, nes jis neijungtas i tinkla. Dar ji labai megsta zaisti su mamos rankinuku... Duodu jai tuscia savo rankinuka, ar dar pridedu i ji "nepavojingu" daikciuku - tuscia lupu balzamo indeli, kremo tuscia buteliuka ir pan.

Jei siekia saldainiu - paverciu juos zaisliukais (saldainiu dar nera ragavusi), tas pats su mandarinais ir kitais "nesaugiais" maistais.

Na, o pavojingiems daiktams yra grieztas "Ne". Tokiu daiktu stengiuosi, kad butu kuo maziau arba jie yra sudedami i nepasiekiamas vaikui vietas. Lieka tik elektriniai prietaisai, karstas elektr.radiatorius (mano galvos skausmas), tevu lekstes valgant  :smile.gif ir pan.

Tokia "politika" pritaikius namuose maziau nervu kainuoja ir tevams, ir paciam vaikui. Aisku, o oziuku pasitaiko, bet jie trumpi ir nelabai pikti, ir, pastebejau, buna tik tuomet, kai dukryte pavargus, alkana.

Tiesa, jai dar tik 1,3 metuku, gal mums viskas tik ateity?  ;D
Atsakyti