NU GAL TAS PATS, TIK VIENAM KIAUSINIU DVIEJU REIK, KITAM NEREIK, O ISTIKRUJU KAIP?
QUOTE(Auksutis @ 2010 03 25, 18:05)
Labai skaniai atrodo, o kur galima nusipirkti puosimo maisu?
Zinok, Auksuti, as ne LT gyvenu, tai nzn.. bet jauciu visur turetu buti, bent jau pas mus (uk) tai pilna visur.. Nelabai cia tau padejau, gal mergaites kitos daugiau info suteiks

Nu as uzsikreciau cia ta ideja apie Hermana... Einu db pasiskaitineti apie ji daugiau, klausykit, tos kurios jau daret, o tai mases cia po visu dienu nezmoniskai daug gaunasi, tai kokio dydzio tas pyragas


Moterai, nu kur jus visos issilakse
Prasau, pasakykit man zaliai kepejai, kiek ten to pyrago gaunasi is visos tos mases? Kazin ar suvalgysim, jei per visa skarda bus..
o jei dar kaip pirma karta nesigaus..
Bet as taip iki galo ir nesupratau, kam ta vaika atskirti, jei vistiek rauginti reikia tas pacias 10 dienu
Tai viska taip paciai rauginat ir plius dar tas vaikas? Nu kai pirma karta isvis darau, tai gal man bandyt det tik po puse stiklines visko?




QUOTE(Aissstute @ 2010 03 25, 20:11)
Moterai, nu kur jus visos issilakse
Prasau, pasakykit man zaliai kepejai, kiek ten to pyrago gaunasi is visos tos mases? Kazin ar suvalgysim, jei per visa skarda bus..
o jei dar kaip pirma karta nesigaus..
Bet as taip iki galo ir nesupratau, kam ta vaika atskirti, jei vistiek rauginti reikia tas pacias 10 dienu
Tai viska taip paciai rauginat ir plius dar tas vaikas? Nu kai pirma karta isvis darau, tai gal man bandyt det tik po puse stiklines visko?




Bandysiu atsakyt. Tu augini visa norma. Kai visas dienas isaugini, tada visa mase padalini i 3 ar 4 dalis, tiksliai nepamenu. 3 dalis isdalini, o is 4 kepi pyraga, i ji idejusi reikiamu produktu. Aisku gali ir pati tas dalis pasilikt


nu bet temoje du receptai ir jie siek tiek skiriasi, i viena reik det kiausiniu i kita ne, tai kuris tikrasis? kas daret gal galit pasidalint, jei nenorit i tema galima i az
QUOTE(GITALE @ 2010 03 25, 20:41)
nu bet temoje du receptai ir jie siek tiek skiriasi, i viena reik det kiausiniu i kita ne, tai kuris tikrasis? kas daret gal galit pasidalint, jei nenorit i tema galima i az
Gaila neturiu to lapo, kur senas receptas parasytas... o ir pries kelis metus turejau

QUOTE(GITALE @ 2010 03 25, 20:41)
nu bet temoje du receptai ir jie siek tiek skiriasi, i viena reik det kiausiniu i kita ne, tai kuris tikrasis? kas daret gal galit pasidalint, jei nenorit i tema galima i az
na kuris tikrasis, tikrai neatsakysiu, bet as pries daug metu kepiau su kiausiniais ir dabar kepu su kiausiniais. Gaunasi tikrai labai skanus pyragas. Man dar niekada nebuvo taip, kad jis nepavyktu. Is visos normos gaunasi labai daug, tai as kepu is puses normos. Neseniai apie jis diskutavom Kepam pacios skania duonele temoje, tai surasiu ten savo komentarus ir cia perkelsiu, bet tai tikrai nera reiklus pyragas. Kiausiniai 2 ar 3 nelabai turi reiksmes, svarbu miltu kiekis, kad butu grietines tirstumo tesla.
oi kaip gerai ir receptuka savo imeskit cia

Cia perkeliau is duonos temos:
O jei nuo praziu, tai cia mano zinute: Cia
QUOTE(laselis @ 2010 03 09, 13:15)
Teisingai, teisingai cia viskas surasyta
ir tikrai didelis pyragas gaunasi. As dabar isigudrinau is puses normos daryti. O kai reikia greitesnio varianto, tai darau taip: imu stikline raugo (likusio nuo paskutinio kepimo), dedu po stikline miltu, cukraus, pieno. Tada rauginu 5 dienas , vis pamaisydama, penkta diena dedu
0,5 stiklines cukraus
0,5 stiklines pieno
1dideli ar 2 mazus kiausinius
1,5 stiklines miltu
1/4 stiklines aliejaus
1 saukteli kepimo milteliu
1 saukteli vanilinio cukraus
aguonu is akies
ir kepu.
Skonis tai toks pat. Man bent jau taip atrodo
jau kazkada rasiau, kad sitas pyragas nera reiklus, kiek maziau ar daugiau pieno, kiausiniu neturi didesnes reiksmes, cukru irgi galima pasireguliuoti pagal savo skoni, svarbu, kad galutine tesla butu tirstoka, nepamisrsti kepimo milteliu ir viskas.
Ir dar toks mano pastebejimas, sita pyraga megsta vyrai
, nors ir nera smaliziai.

0,5 stiklines cukraus
0,5 stiklines pieno
1dideli ar 2 mazus kiausinius
1,5 stiklines miltu
1/4 stiklines aliejaus
1 saukteli kepimo milteliu
1 saukteli vanilinio cukraus
aguonu is akies
ir kepu.
Skonis tai toks pat. Man bent jau taip atrodo

jau kazkada rasiau, kad sitas pyragas nera reiklus, kiek maziau ar daugiau pieno, kiausiniu neturi didesnes reiksmes, cukru irgi galima pasireguliuoti pagal savo skoni, svarbu, kad galutine tesla butu tirstoka, nepamisrsti kepimo milteliu ir viskas.
Ir dar toks mano pastebejimas, sita pyraga megsta vyrai

O jei nuo praziu, tai cia mano zinute: Cia
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 03 25, 19:17)
Bandysiu atsakyt. Tu augini visa norma. Kai visas dienas isaugini, tada visa mase padalini i 3 ar 4 dalis, tiksliai nepamenu. 3 dalis isdalini, o is 4 kepi pyraga, i ji idejusi reikiamu produktu. Aisku gali ir pati tas dalis pasilikt
Tikrai be galo skanus pyragas
kepiau ne karta... reiks ir man pasidaryt to raugo.


Nu zinok, kad as cia anglams kai nunesiu raugo, tai i mane kaip i nenormalia tikriausiai paziures




Bet kaip gerai isejo, pasiskaiciavau, kad 10 diena bus Velyku rytas

QUOTE(Aissstute @ 2010 03 25, 22:52)
Nu zinok, kad as cia anglams kai nunesiu raugo, tai i mane kaip i nenormalia tikriausiai paziures
tas pats kaip su kefyru, nesupranta niekaip, o apie saltibarscius tai as isvis tyliu..
Zinok, jau padariau pradzia su viskuo po stikline, tai db sakes, kur as tiek desiu
O kiek laiko jis gali buti saldytuve? Gal pasilaikyciau.. O gal galima po puse stiklines db visko det sekanti karta?
Bet kaip gerai isejo, pasiskaiciavau, kad 10 diena bus Velyku rytas




Bet kaip gerai isejo, pasiskaiciavau, kad 10 diena bus Velyku rytas

As tai niekam nedalindavau (nes aplink ir taip jau visi augino

Saldytuve rauga esu laikiusi apie savaite laiko, bet tada neiseina greitas variantas per 5 dienas, vel reikia 10d.
Gali deti toliau ir po puse stiklines, i kepama dali irgi produktu pamazink, paziurek pora zinuciu auksciau i mano komentara.
Siandien ir as uzraugsiu, kad Velykoms galeciau kepti
