QUOTE(Tadas_Blinda @ 2010 05 07, 13:45)
Subjektyvi,
esme ne tame kas ka perka, reikia jums ar nereikia... Esme tame, kad kol cia daugumas dikutuoja, pigs-brangs... Paskola imti-neimti, marza didele-maza, darba turesiu-prarasiu, judesys NT rinkoje yra juntamas... Pinigus invetuoti planavau 3 metams, taciau uzdirbti beveik 100 proc. pelno neprireike nei metu...
Ir aplamai, neteisingai formuluojate klausima. Vietoje "man nereikia", turetumete klausti saves: "ar man si sodyba yra pagal kisene"...
esme ne tame kas ka perka, reikia jums ar nereikia... Esme tame, kad kol cia daugumas dikutuoja, pigs-brangs... Paskola imti-neimti, marza didele-maza, darba turesiu-prarasiu, judesys NT rinkoje yra juntamas... Pinigus invetuoti planavau 3 metams, taciau uzdirbti beveik 100 proc. pelno neprireike nei metu...
Ir aplamai, neteisingai formuluojate klausima. Vietoje "man nereikia", turetumete klausti saves: "ar man si sodyba yra pagal kisene"...
Kas liecia parduota sodyba ir panasius objektus - cia ne pirmo butinumo preke, todel ar krize yra, ar nera - savo kaina turi. Tam kam patiks vieta, namas ir pan - jis ir nupirks. Taciau ne kiekvienas tai sugebes.
O del to judejimo rinkoje turiu savo nuomone. Pabreziu, kad cia tik mano nuomone - kaip bus nezinau, tik galiu speti...
Mano manymu dabar tas judejimas vyksta tik "reklamos" deka. T.y. vos ne kiekviena diena iseina straipsniai, kaip butu/sklypu kaina kyla, kaip bankai su mielu noru atriso paskolu krepselius, kaip sumazejusios palukanos, tuo paciu skelbimuose pakeltos kainos ir t.t. Visa tai atrodo kaip rinkos atsigavimas ir yra ivykdomi kai kurie sandoriai... Del to ir juda ta rinka, o kas bus, kai apsipirks tie kas dar susigundis, nieks nezino...
Stebiu Kauno rinka nuo kokiu 2006 metu (kai issimokejau 2 kmb buta ir pradejo buti aktualu pasididinti gyvenama plota). Nuo to laiko pastoviai paziuriu skelbimus, paskaiciuoju ir net neskambinu del to skelbimo. Dar net kelis draugus atkalbejau nuo pirkimu, tuo metu kai prasydavo po 350 tukst lt uz 3 kmb buta. Visada sakiau, kad moketi virs 100 tukst lt uz senos statybos buta yra nesamone. Dabar tie draugai dziaugiasi kad paklause...
Dabar del ko as tikiu, jog kainos dar pakris. Pagrindinis rodiklis tai, kad pas mus ekonomika dar neatsigauna (o jei pradejo - tai tik pamazu), o bedarbiu dar vis daugeja, emigruoja. Mokesciai, kuras, maistas ir kt paslaugos vis brangsta, o algos mazinamos - vis tai itakoja sumazejusi pinigu krepseli. Visi, kurie tik prades dirbt ir gaut pajamas - visu pirma isigys drabuziu, daiktu, o tik tada puls pirkt didesnius pirkinius, tarp ju ir NT. Vienu zodziu, NT bus paklausus, praejus tik kuriam laikui po ekonomikos pakilimo...
Todel mano manymu, tam kas turi SAVO pinigu ir jie labai nori tureti savo kampa - gali pirkt ir dabar (kainos kils ar kris bus nesvarbu), taciau kas zada imti paskolas ir moketi bankui - pabandykite gera pusmeti pagyventi, atsidedami i sona ta pinigu suma, kuria zadate moket bankui ir pamatysite kaip jums seksis... As esu laimingesnis, gyvendamas, kad ir mazesniam butuke, taciau isgaledamas nusipirkt mesos ir alaus, nei gyvendamas dideliame bute ar name, taciau skaiciuodamas kiekviena centa ant duonos riekeles.... Teisingai sake Tadas_Blinda, noret galime daug ko, bet ar tai pagal kisene?