Vat aš laukiu argumentų dėl kilimo. Kas įtakos tą kilimą, jei: žiauri total bedarbystė, vakar Broniuks Lubys aiškiai pasakė - toliau einam į dugną, verslas traukiasi, pelnai traukiasi, kam reikėjo to būsto verkiant iš esmės - susipirko per piką ir bankų padedami, total emigracija.
QUOTE(Vaiza @ 2010 04 21, 13:35)
bet kainos jau irgi nukrite per puse, o ir uz indelius palukanos juokingos ,manau kai kas geriau renkas deti pinigus i NT negu i indelius uz tai ir pagyvejo pirkimai
na sezoniškumas gal taip pat turi įtakos, jei reikia buto geriau pirkti prieš vasarą, nes remontuotis geriau kai šilta, dėl to ir pagyvėjo pirkimai... palaukim kas bus rudenį....
QUOTE(acuktuvaz @ 2010 04 20, 18:38)
Na o as manau visiskai atvirksciai - kainos jau nebekris, o stoves vietoje, arba netgi kils. Pigti gali tik visiskai nepatrauklus vystytoju objektai. Dabar labai tingiu argumentuoti, gal kita diena 

Sutinku, kad kainos tikrai nebekris

QUOTE(bambukas* @ 2010 04 21, 15:44)
Pirmuosius šių metų mėnesius išliko 2009 m. pabaigos tendencijos toliau mažėjo butų kainos, o pardavimai
saikingai augo (išskyrus Kauno rinką). Išaugusi paklausa ypač ryškiai buvo matyti Vilniuje. Kaip ir buvo galima
tikėtis, daugiausia butų buvo parduota projektuose, kurių statybos jau yra užbaigtos ir namai atiduoti naudoti. Tuo
tarpu dar statomuose projektuose pardavimų nepaskatino ir gana ženklios nuolaidos.
Visgi, net ir suaktyvėję pardavimai kol kas negali būti laikomi aiškiu būsto rinkos atsigavimo ženklu, kadangi iki 2007
metais fiksuotų pardavimo rekordų dar toli. Kita vertus, patrauklūs projektai sulaukia vis daugiau susidomėjimo, o
mažėjanti pasiūla vis dar abejojančius pirkėjus skatina greičiau apsispręsti. Todėl jau artimiausiu metu rinkoje gali
pasirodyti ir naujų projektų, kurių vystytojai bandys pasinaudoti susidariusia situacija ir pasiūlyti geriausiai
dabartinio pirkėjo poreikius atitinkančius projektus. Tuo tarpu praeityje pradėtų vystyti projektų plėtotojai turės
toliau skirti didelį dėmesį kainodarai bei skatinti pardavimus, norėdami pritraukti pirkėją. Be to, negalima atmesti
tikimybės, kad šiuo stebimas pardavimų augimas yra taip vadinamos atidėtos paklausos rezultatas. T.y., šiuo metu
pagrindiniai pirkėjai yra tie, kurie anksčiau delsė ir laukė tinkamo momento įsigyti būstą. Todėl išlieka tikimybė, kad
šiems pirkėjams apsirūpinus būstu, vėl bus stebimas paklausos smukimas. Galų gale, pirminė NT rinka yra ypač
jautri bendroms makroekonomikos tendencijoms, žmonių nuotaikoms ir lūkesčiams, tad visai aiškus rinkos
atsigavimas tikėtinas tik ryškiai pradėjus gerėti pagrindiniams šalies makroekonominiams rodikliams. Iki tol
finansiškai pajėgūs pirkėjai gali ramiai rinktis iš esamos pasiūlos, o vystytojai, atsižvelgę į pasikeitusią pirkėjų
elgseną, lūkesčius bei reikalavimus ruošti dirvą ateities projektams.
Rinkos "atsigavimas" labai susijęs su bankų parduodamo NT pardavimu ir šio NT pirkimu tų pačių bankų dukterinių įmonių. Tsakant, labai gražiai pateikiama informacija, apie didėjantį sandorių skaičių.
Papildyta:
Nuo kada? Nes kol kas jos dar krenta.
Papildyta:
QUOTE(bambukas* @ 2010 04 21, 15:44)
QUOTE(zazoo @ 2010 04 21, 16:28)
Rinkos "atsigavimas" labai susijęs su bankų parduodamo NT pardavimu ir šio NT pirkimu tų pačių bankų dukterinių įmonių. Tsakant, labai gražiai pateikiama informacija, apie didėjantį sandorių skaičių.
Papildyta:
Papildyta:
As tauip pat manau, kad Vilniuje 90% butu nupirko banku antrines imones ir realiai NT rinka vis dar merdi ir merdes, kol nesumazins gerokai NT kainu.
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 21, 07:32)
Vat aš laukiu argumentų dėl kilimo. Kas įtakos tą kilimą, jei: žiauri total bedarbystė, vakar Broniuks Lubys aiškiai pasakė - toliau einam į dugną, verslas traukiasi, pelnai traukiasi, kam reikėjo to būsto verkiant iš esmės - susipirko per piką ir bankų padedami, total emigracija.
Nu sutinku, pagal šituos rodiklius kaip ir turėtų pigt, bet kokie ir kiek? Jau norima gaut gerą būstą už 1500/kv. Nu nelogiška, kad 2 kamb butas kainuos tiek pat, kiek, pvz, mašina. Taip, kainuojantys 3-400 t. dar turi kur krist, bet nevertėtų tikėtis, kad kris tie, už kuriuo ir 130t. nebeprašo...
Beje, mano draugai, jauna šeima, labai pergyvena, kad neranda padoraus 2k. buto padoriam rajone Klp iki 150t. O kad pasiūla šiltuoju laikotarpiu sumažės tai 100proc. Kur dar neseniai buvo kalbos lapkrįtį, kad artėja žiema - mokesčiai - žmonės neturės kaip išlaikyt butų, pardavinės. Ale baigės žiema, o apie pirkinius džiugių žinių nesigirdi.
QUOTE(zazoo @ 2010 04 21, 16:28)
Papildyta:
Papildyta:
Na man idomu kur cia krenta? Kokie butai ? Galima gal pavizdziu ? seni butai mane nedomina

QUOTE(bambukas* @ 2010 04 21, 23:06)
Na man idomu kur cia krenta? Kokie butai ? Galima gal pavizdziu ? seni butai mane nedomina 

Na, jei idomu, pasiziurekit burbulas.com. Kaune bent dviejuose projektuose visai neseniai sumazino kainas ir vistiek judejimo nera. O kiek sustabdytu statybu, kur jau 1-1,5 metu nieks nevyksta. Jei kazkam rupi, kad nesugriutu nesildomi pastatai, tures nuleisti kainas iki normaliu, iperkamu. Kiek pasneku su zmonemis visi sako, kad pirkti ruosiasi, kai kainos bus kaip Rygoje.
QUOTE(bambukas* @ 2010 04 21, 23:06)

Jeigu tikrai įdomu, siūlyčiau įdėti daugiau pastangų ir pačiam labiau pasidomėti

QUOTE(zazoo @ 2010 04 22, 09:33)
Jeigu tikrai įdomu, siūlyčiau įdėti daugiau pastangų ir pačiam labiau pasidomėti
Tikrai nesiruošiu veltui gaišti laiko ir ant lėkštutės pateikinėti konkrečių butų su nuorodomis, kiek jų kainos nukrito per pastaruosius du mėnesius.

Tai kad nukrito as zinau, bet bent jau kolkas, tie projektai kurie mane domina kolkas dar tikrai kainuoja nemazus pinigus