Įkraunama...
Įkraunama...

Absurdiškoms PSD įmokoms-ne!

Ačiū labai 4u.gif
tai jei teisingai suprantu, susitvarkęs dokumentus, vyras ir nedirbdamas galėtų lankytis poliklinikose ir - jei prireiks - ligoninėje?
Dabar reikia tik susirasti, kokių dokumentų reikia norint susitvarkyti šį reikaliuką doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2011 11 23, 14:53)
Ačiū labai  4u.gif
tai jei teisingai suprantu, susitvarkęs dokumentus, vyras ir nedirbdamas galėtų lankytis poliklinikose ir  - jei prireiks - ligoninėje?
Dabar reikia tik susirasti, kokių dokumentų reikia norint susitvarkyti šį reikaliuką  doh.gif

Vyro paso ir vaiku gimymo liudijimus.
Atsakyti
Na va, susimokėjau šendien pirmaja PSDįmoką.Tiesiog pati nieko nelaukusi nuėjau i mokesčių inspekcija,o ten niekas nieko neklausinėjo,iteikė lapelį su duomenim kur pervest pinigus ir viso gero.Ovat man idomu vistik kas butų jei tarkim nemokėčiau.Vat mano kaimynė nemoka jau apie 2 metus,ir nieko,jokių pranešimų apie isiskolinimą,ar grasinima anstoliais.Tiesiog visiška tyla.Ji ir i mane kažkaip su pašaipa paziūrėjo kad aš taip savanoriškai moku.Na bet aš labai bijau visokių skolų,anstolių irtt. fear.gif
Atsakyti
QUOTE(Blyksnis @ 2011 12 29, 17:59)
Na va, susimokėjau šendien pirmaja PSDįmoką.Tiesiog pati nieko nelaukusi nuėjau i mokesčių inspekcija,o ten niekas nieko neklausinėjo,iteikė lapelį su duomenim kur pervest pinigus ir viso gero.Ovat man idomu vistik kas butų jei tarkim nemokėčiau.Vat mano kaimynė nemoka jau apie 2 metus,ir nieko,jokių pranešimų apie isiskolinimą,ar grasinima anstoliais.Tiesiog visiška tyla.Ji ir i mane kažkaip su pašaipa paziūrėjo kad aš taip savanoriškai moku.Na bet aš labai bijau visokių skolų,anstolių irtt. fear.gif

tai gal ji drausta valstybes lesomis? jei ne, tai skola kaupiasi, o susirgus reiketu daug susimoketi uz gydyma.
jei nesumoketumet iki kitu metu geguzes 1 d uz siuos metus kauptusi skola ir skaiciuotusi delspinigiai ir negautumete gydymo
Atsakyti
na mano vyras nemokejo ir atejo is VMI laiskas, kad deklaruotu pajamas, mat nusipirkom buta, prisiregistravom, tai iskart atsiunte. tai teko ir PSD susimoket...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anema: 29 gruodžio 2011 - 21:04
O koks savanoriskas PSD nuo 2012m -72lt? ar jau daugiau gal kas zino? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jjon-e @ 2012 01 02, 13:46)
O koks  savanoriskas PSD  nuo 2012m -72lt? ar jau daugiau gal kas zino?  g.gif

nuo 2012 niekas nesikeite. psd dyduis priklauso nuo minimalios algos 9 %. 800*0,09=72
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2012 01 02, 14:11)
nuo 2012 niekas nesikeite. psd dyduis priklauso nuo minimalios algos 9 %. 800*0,09=72

Aciū smile.gif
Atsakyti
Labas, aš gal vėl tą patį per tą patį, bet labai painus reikalas atrodo. Kiek išskaičiau visur, kad kaip ir dirbant užsieny (D. Britanijoj), nors ir nedeklaravus išvykimo, nereikia mokėti PSD, jei parodai, kad dirbai, mokėjai mokesčius ir buvai draustas ten.
Tai dėl šito tikiuosi, kad taip ir bus.
Bet klausimas - to PSD tada mokėti kaip ir nereikia, bet draudimo Lietuvoj ir neturi, gydytis negali, taip?
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2011 07 12, 13:59)
ne nereikles mamoms (atskiru prasymu ir tevams) auginant vaika iki 8m. PSD mokėti nereikia

citata kas atleidziami nuo PSD  vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis vaiką iki 8 metų, taip pat vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis du ir daugiau nepilnamečių vaikų;

o ką daryt mamai, gaunančiai pašalpą? smile.gif iš jos tai išskaito wink.gif
beja, jei deklaruosiu išvykimą iš LT (noriu 2m išvykt, kol vaikui 3m sueis), tai aiškina man, kad negalios draudimas. ale iš pasalpos vistiek išsiskaičiuos doh.gif tai kaip čia gaunas? tuo labiau kad užsieny aš mokėsiu privalomą draudimą g.gif
Atsakyti
Sveikos, nezinau ar as i tema, bet man idomu jei as siuo metu stoviu darbo birzoje ir man pagal specialybe nepasiulo jokiu darbu, paskutini kart kai buvau sako na dar paieskokim pagal specialybe, o veliau ziuresim. As nelabai noriu dirbti ne pagal spec., taigi jei mane isbrauktu is birzos nebetureciau to psd. Taigi jei taip atsitiktu, ar as galeciau pati moketi 72lt ir eiti i poliklinika? Nes skaiciau, kad atseit tik po 3 men savarankisko mokejimo galima eit i poliklinika nemokamai... Nors cia kai buna kazkokia pertrauka tarp psd imoku. O jei tarkim as iskart kai mane isbraukia, pradedu moket, tai viskas ok? ar ne? Nezinau ar aiskiai parasiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolyteaaaaa88 @ 2012 03 18, 00:23)
Sveikos, nezinau ar as i tema, bet man idomu jei as siuo metu stoviu darbo birzoje ir man pagal specialybe nepasiulo jokiu darbu, paskutini kart kai buvau sako na dar paieskokim pagal specialybe, o veliau ziuresim. As nelabai noriu dirbti ne pagal spec., taigi jei mane isbrauktu is birzos nebetureciau to psd. Taigi jei taip atsitiktu, ar as galeciau pati moketi 72lt ir eiti i poliklinika? Nes skaiciau, kad atseit tik po 3 men savarankisko mokejimo galima eit i poliklinika nemokamai... Nors cia kai buna kazkokia pertrauka tarp psd imoku. O jei tarkim as iskart kai mane isbraukia, pradedu moket, tai viskas ok? ar ne? Nezinau ar aiskiai parasiau smile.gif

galesite mokesti savarankiskai ir eiti gydytis. Jei is darbo birzos issibrauksit kovo menesi, savarankiskai 72 Lt už balandi turit sumoketi iki balandzio galo (uz kova nereikia, nes draudzia valstyybė).
Jei issibrauktumėt kova, o per ablandi nesumoketumet 72 lt, tada jau nutrtuktu draustumas ir atsirastu tik ketvirta menesi (po trijku menesiu. )
Atsakyti