Įkraunama...
Įkraunama...

Absurdiškoms PSD įmokoms-ne!

QUOTE(giedre_giee @ 2012 03 19, 08:30)
galesite mokesti savarankiskai ir eiti gydytis. Jei is darbo birzos issibrauksit kovo menesi, savarankiskai 72 Lt už balandi turit sumoketi iki balandzio galo (uz kova nereikia, nes draudzia valstyybė).
Jei issibrauktumėt kova, o per ablandi nesumoketumet 72 lt, tada jau nutrtuktu draustumas ir atsirastu tik ketvirta menesi (po trijku menesiu. )

Dekui uz atsakyma, nes galvojau, kad tik ta pauze neatsirastu:)
Atsakyti
Sveikos,

Kažkur girdėjau, kad jei išvyksti į užsienį darbo ieškotis IKI 6 mėnesiu nereikia mokėti PSD. Ar tai teisybė? Buvau 5 mėnesius išvykusi ir dirbau neoficialiai, tad ir toje salyje nebuvau drausta. Už 3 menesius man jau priskaiciavo deklaracijoje PSD, o deklaruoti išvykimo keliem menesiams nereikia, tačiau kaip dabar man su tuo PSD? Kur man pazymeti kad buvau išvykusi toje deklaracijoje ar neverta nes vistiek privaloma man ta mokesti moketi?
Atsakyti
Dar turiu viena klausima, jei pvz as turiu kazkokia skolele gal is 2010metu nes pora men nedirbau... O veliau tai dirbau tai stovejau birzoj, tai buvau drausta, o va db jei pati noreciau moketi psd, nes birzoj nestoveciau, tai kaip butu su ta skola ar as ja galeciua veliau moket, nepasidarytu taip, kad as moku tarkim uz balandi, o jie ta suma padengia skolai?
Atsakyti
QUOTE(Karolyteaaaaa88 @ 2012 04 03, 23:37)
Dar turiu viena klausima, jei pvz as turiu kazkokia skolele gal is 2010metu nes pora men nedirbau... O veliau tai dirbau tai stovejau birzoj, tai buvau drausta, o va db jei pati noreciau moketi psd, nes birzoj nestoveciau, tai kaip butu su ta skola ar as ja galeciua veliau moket, nepasidarytu taip, kad as moku tarkim uz balandi, o jie ta suma padengia skolai?

mokama uz einamaji menesi arba i prieki, uz praejusius metus reikia moketi kitu imokos kodu
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2012 04 04, 05:41)
mokama uz einamaji menesi arba i prieki, uz praejusius metus reikia moketi kitu imokos kodu

Dekui uz atsakyma:)
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2011 11 23, 14:53)
Ačiū labai  4u.gif
tai jei teisingai suprantu, susitvarkęs dokumentus, vyras ir nedirbdamas galėtų lankytis poliklinikose ir  - jei prireiks - ligoninėje?
Dabar reikia tik susirasti, kokių dokumentų reikia norint susitvarkyti šį reikaliuką  doh.gif

Sveiki, pas mus ta pati situacija - o i kokia istaiga cia reikia kreiptis, kad susitvarkytume si reikaliuka ax.gif
Atsakyti
Taigi šiuo metu gyvenu UK, tačiau greitu metu planuoju visam laikui grįžti į Lietuvą. Prieš išvažiuodama iš Lietuvos išsideklaravau. Taigi, kai grišiu į Lietuvą atsideklaravus man 3 mėnesius reikės laukt, kol galėsiu naudotis nemokamomis poliklinikomis paslaugomis, nes tik tada įsigalios privalomasis sveikatos draudimas? ar tai, kad būsiu neapdrausta tuos 3 mėnesius man nesutrukdys įsidarbint? Nes kaip suprantu nenorint tu 3 mėnesių laukti reikia turėti pažymą iš Uk, o as normaliai nesuprantu kaip tą pažymą gaut unsure.gif dėkui už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Simastojokle @ 2012 05 13, 22:19)
Taigi šiuo metu gyvenu UK, tačiau greitu metu planuoju visam laikui grįžti į Lietuvą. Prieš išvažiuodama iš Lietuvos išsideklaravau. Taigi, kai grišiu į Lietuvą atsideklaravus man 3 mėnesius reikės laukt, kol galėsiu naudotis nemokamomis poliklinikomis paslaugomis, nes tik tada įsigalios privalomasis sveikatos draudimas? ar tai, kad būsiu neapdrausta tuos 3 mėnesius man nesutrukdys įsidarbint? Nes kaip suprantu nenorint tu 3 mėnesių laukti reikia turėti pažymą iš Uk, o as normaliai nesuprantu kaip tą pažymą gaut unsure.gif  dėkui už atsakymus 4u.gif

jeigu grisit ir iskart stosit i darbo birza arba isidarbinsit, draustumas isigalios is karto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2012 05 14, 12:42)
jeigu grisit ir iskart stosit i darbo birza arba isidarbinsit, draustumas isigalios is karto smile.gif

esate tuo tikra? aaa, tada puiku, vadinasi ne taip kazka supratau, dekui 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Gal kas galite atsakyti, kiek laiko galima išbūti prisiregistravus DB? Pagal išsilavinimą darbo nesiūlo, pašalpos nepriklauso. 4u.gif
Atsakyti
1.
o jei y poliklinika nesiruosi eiti ar irgi privaloma moketis kas menesi?
2.
Jei taip, tai turit 1 vaika iki 8 metu man atrodo nereik moketis vienam is tevu, tik nezinau kur cia reik ifotminti sita dalyka? Ar nieko nereikia, tiesiog vienas is tevu nemoka ir tiek g.gif
Atsakyti
QUOTE(Emperatriz @ 2012 06 18, 12:11)
1.
o jei y poliklinika nesiruosi eiti ar irgi privaloma moketis kas menesi?
2.
Jei taip, tai turit 1 vaika iki 8 metu man atrodo nereik moketis vienam is tevu, tik nezinau kur cia reik ifotminti sita dalyka? Ar nieko nereikia, tiesiog vienas is tevu nemoka ir tiek  g.gif

I lygoniu kasas reikia eiti su gimimo liudijimu,kad ivestu i sistema.
Nors ir nesikreipsit pas gydytojus,reikia vistiek moketi,tai yra PRIVALOMAS sveikatos draudimas.
Papildyta:
QUOTE(pievu medus @ 2012 06 11, 16:13)
Gal kas galite atsakyti, kiek laiko galima išbūti prisiregistravus DB? Pagal išsilavinimą darbo nesiūlo, pašalpos nepriklauso.  4u.gif

Kiek norit,bet kuo ilgiau stovesit,tuo dazniau siulis bele kokius darbus,jeigu atsisakisit-isbrauks.
Atsakyti