Įkraunama...
Įkraunama...

Absurdiškoms PSD įmokoms-ne!

QUOTE(pikkolo @ 2010 04 01, 09:02)
Mielieji emigrantai, nejaugi manote, kad visi žmonės (tame tarpe ir VMI) turėjo kažkokiu mistiniu būdu sužinoti, kad esate išvykę iš Lietuvos, jei apie tai nepranešėte? Ar reiktų patikėti jūsų garbės žodžiu?

Tiem kam nurodyta kaip skola, tikrai siūlyčiau dar nepanikuoti, o palaukti gegužės mėnesio, dar daug kas gali pasikeisti.

Emigrantai tikrai gali nepanikuoti. Jeigu nedeklaravot isvykimo, pildant pajamu deklaracija, dabar gali ismesti psd skola. Bet nieko moketi neskubekite, jums uzteks paskambinti i vmi, arba nusiusti vmi popierius kad uzsienyje dirbate arba esate ten kitaip socialiai draustas, ir viskas. O ir visiems kitiems, neemigrantams, tiems kurie visai neturi pinigu, simonyte pasake kad arba bus galima sumoketi kai pinigu atsiras, arba ta skola is viso nusirasys kaip nemoki ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 01, 13:01)
lygiai tas pats su vaikais.jei vaika vedete i Lt darzeli ar mokykla jiems valstybe skire lesas bet jus vaika atsiemete is mokyklos ir nuvezete i uziseni.ten vel skyre lesas-taip mokejo 2 valstybes vienu metu ir svaiste lesas.po 3 menesiu vel parvezete vaikus vasarai i lietuva.teks deklaruoti kad isvykote o ne vazinejate.tas pats ir su gimdymu-jei gyvenate airijoje prasome gimdyti ten arba lietuvos privacioje ligonineje-nes dabar lietuva apmoka jusu gimdyma ir tu lesu negauna pvz pakruojo gimdyve.jokiu pasu nereikia metyti-reikia apsispresti kur gyvenate ir susitvarkyti 1 pazyma.negalima pasiteisinti visi vagia milijonus ir as vogsiu."

visu pirma dvi valstybes vienu metu nemoka pasalpu,jei to nezinot doh.gif as niekada nieko is lt neprasiau,vaika gimdziau airijoj,pasalpa irgi gaunu cia,tik viena mano klaida,kad nedeklaravau savo isvaziavimo.jei reikia kreiptis pas gydytojus grizus atostogu i lt visada susimoku.bet as dar lt esu neakivaizdziai studijuojanti,o airijoje nedirbu,tikiuosi del to man nereiks moketi to mokescio.
Atsakyti
QUOTE(azuolaite @ 2010 04 01, 14:23)
visu pirma dvi valstybes vienu metu nemoka pasalpu,jei to nezinot doh.gif as niekada nieko is lt neprasiau,vaika gimdziau airijoj,pasalpa irgi gaunu cia,tik viena mano klaida,kad nedeklaravau savo isvaziavimo.jei reikia kreiptis pas gydytojus grizus atostogu i lt visada susimoku.bet as dar lt esu neakivaizdziai studijuojanti,o airijoje nedirbu,tikiuosi del to man nereiks moketi to mokescio.

Tai, kad moka. Tikrai žinau. Tik kad reikia susitvarkyti visus popierius dėl pašalpų Lietuvoje, ko gal būt daugelis emigrantų nedaro dėl laiko stokos. Jei jau nėra susikalbėjimo tarp Lt biudžetinių įstaigų, kodėl manote, kad yra susikalbėjimas tarp skirtingų valstybių? Kaip gali VMI ar Sodra sužinoti, kad gaunate pašalpas kitoje valstybėje, jei apie tai pati nepranešate?
Atsakyti
QUOTE(rulle @ 2010 03 31, 18:41)
Na,dar jums naujiena lotuliukas.gif
http://www.delfi.lt/...i.d?id=30604265

Taip,kad laukiam,kas toliau ax.gif

Ar negeriau visai atsaukt ir is naujo persvarstit,kad vel nieko negali susigaudyti,kam uz ka ir kodel unsure.gif

Jeigu žmogus turi laikinų sunkumų sumokėti mokesčius – tas mokestis gali būti atidėtas arba išdėstytas pagal susitarimą. Jeigu materialinė padėtis labai sudėtinga – nepriemoka gali būti pripažinta beviltiška. [...] Jeigu žmogaus padėtis nepagerės per ilgesnį laikotarpį – ji bus tiesiog nurašyta“, – pridūrė ministrė.

Taip esu girdejus ,kad net antctoliai gali skolas nurasyti jei esi nemokus

QUOTE(alexxxia @ 2010 04 01, 09:19)
ok, nedeklaravau, mano klaida, nes galvojau, kad vykstu su ES programa, jos remuose, esu siunciama i ne ES sali, tai man nereikia. galiu irodyt, akd buvau isvykus, kad tuo metu atlikau savanoriska tarnyba, turejau ledima gyventi kitoje salyje, yra vizos, galu gale organizacija man gali israsyt dokumenta, kad buvau issiusta i kita sali, ne ES sali, bet kadangi tai buvo ne ES salis, man VMI sake, jie nepripazins mano draudimo, kuri ES man buvo ispirkus visiems 7 men ir net jei man kas butu nutike LT buvimo metu, draudimo galiojimo metu visas islaidas butu denges draudimas, net ir operacijas ir gimdymus ir t.t. bet deja, neparipazista sio mano draudimo ir taskas.

Nu jusu padetis tai tikrai nepavydetinas doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 04 01, 15:52)
Tai, kad moka. Tikrai žinau. Tik kad reikia susitvarkyti visus popierius dėl pašalpų Lietuvoje, ko gal būt daugelis emigrantų nedaro dėl laiko stokos.

Tai, kad manau nelabai gerai zinote...nes tikrai nemoka doh.gif Bet jau Airijos valstybe pries mokedama cia pasalpas domisi ir issiaiskina, jei gauni pasalpas Lt, ju negausi Airijoje, ta ir as tikrai zinau, nes gyvenu cia ir gaunu uz vaika pinigelius cia smile.gif ... Gauti abejose valstybesa gal ir buvo galima ankscia, bet ne dabar 4u.gif Ir cia visiskai ne prie ko laiko stoka schmoll.gif

O sis istatymas tikrai visiskas absurdas uz ka cia moketi...juk jei einame pas medikus lt, tai uz tai ir susimokame, niekas veltui tikrai nepriima ir negydo doh.gif , be to kaip supratau jei ir susimokesime, vistiek gydymo nemokamai negausime...niekaip nesuprantu tai z ka tada moketi doh.gif

Atsakyti
QUOTE(#tagra# @ 2010 04 01, 17:59)
Tai, kad manau nelabai gerai zinote...nes tikrai nemoka doh.gif  Bet jau Airijos valstybe pries mokedama cia pasalpas domisi ir issiaiskina, jei gauni pasalpas Lt, ju negausi Airijoje, ta ir as tikrai zinau, nes gyvenu cia ir gaunu uz vaika pinigelius cia smile.gif ... Gauti abejose valstybesa gal ir buvo galima ankscia, bet ne dabar 4u.gif Ir cia visiskai ne prie ko laiko stoka schmoll.gif

O sis istatymas tikrai visiskas absurdas uz ka cia moketi...juk jei einame pas medikus lt, tai uz tai ir susimokame, niekas veltui tikrai nepriima ir negydo doh.gif , be to kaip supratau jei ir susimokesime, vistiek gydymo nemokamai negausime...niekaip nesuprantu tai z ka tada moketi doh.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 04 01, 13:52)
Tai, kad moka. Tikrai žinau. Tik kad reikia susitvarkyti visus popierius dėl pašalpų Lietuvoje, ko gal būt daugelis emigrantų nedaro dėl laiko stokos.

lotuliukas.gif nejuokinkit ,praejo tie laikai . Pati zinau nes tvarkiaus dokumentus vyriausei dukrai gauti pasalpa uz vaika SV.Dokumentu tvarkymas uztruko apie 3 menesius, ir taip gavos kol tvarke tarnybos dokumentus, man LT mokejo po tuos 50 lituku, o svedija man sumokejo uz 3 ( uz tuos menesius kuriuos uztuko tvarkydami popieriukus) men. atgaline data po pilna suma, nors zadejo tik skirtuma damoket . Tuomet as grazinau lietuvai 150 lituku, nes man SV sumokejo.Beje laiskas is LT savivaldybes gavau per dvi dienas, kad esu jiems skolinga, ir dave net du menesius kad grazinciau ta suma lotuliukas.gif

Tai va ,dar ka radau ir iskilo tokis klausimukas man, ar tai galioja nedirbanties ir DB nestovintiems teveliams.Kaip jau minejo kazkas kad ligoniu kasa draudzia ir atgaline data.
Valstybės lėšomis draudžiami:

* asmenys, gaunantys Lietuvos Respublikos įstatymų nustatytą bet kurios rūšies pensiją;
* darbingo amžiaus asmenys, užsiregistravę gyvenamosios vietos darbo biržoje kaip norintys ir galintys dirbti tam tikrą darbą;
* nedirbantys darbingo amžiaus asmenys, turintys įstatymų nustatytą būtinąjį valstybinio socialinio pensijų draudimo stažą valstybinei socialinio draudimo senatvės pensijai gauti;
* moterys, kurioms įstatymų nustatyta tvarka suteiktos nėštumo ir gimdymo atostogos, bei nedirbančios moterys jų nėštumo laikotarpiu 70 dienų (suėjus 28 nėštumo savaitėms ir daugiau) iki gimdymo ir 56 dienos po gimdymo;
* vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis vaiką iki 8 metų, taip pat vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis du ir daugiau nepilnamečių vaikų;

Oi pamirsau parasyt kodel klausiau , nes teiravaus anstoliuose dirbancios moteriskes,apie si punkta, bet ji kazkodel isitikinus kad tai tik dirbantiems tevam galioja, bet jei dirbantys tai ir taip jie drausti tuo PSD g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidamile: 01 balandžio 2010 - 18:35
QUOTE(vaidamile @ 2010 04 01, 19:22)
Oi pamirsau parasyt kodel klausiau , nes teiravaus anstoliuose dirbancios moteriskes,apie si punkta, bet ji kazkodel isitikinus kad tai tik dirbantiems tevam galioja, bet jei dirbantys tai ir taip jie drausti tuo PSD  g.gif

Jinai durna ir ja reikia atleist 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(#tagra# @ 2010 04 01, 17:59)
Tai, kad manau nelabai gerai zinote...nes tikrai nemoka doh.gif  Bet jau Airijos valstybe pries mokedama cia pasalpas domisi ir issiaiskina, jei gauni pasalpas Lt, ju negausi Airijoje, ta ir as tikrai zinau, nes gyvenu cia ir gaunu uz vaika pinigelius cia smile.gif

QUOTE(vaidamile @ 2010 04 01, 18:22)
lotuliukas.gif nejuokinkit ,praejo tie laikai . Pati zinau nes tvarkiaus dokumentus vyriausei dukrai gauti pasalpa uz vaika SV.

Pasaulyje yra daugiau valstybių nei Švedija ir Airija. Tad galit rašyti tik apie šias dvi šalis, o ne apie visas doh.gif
Atsakyti
RUOŠIAMAS KOLEKTYVINIS IEŠKINYS dėl absurdiškų PSD įmokų. Kviečiame prisijungti! Kreiptis kontaktais: Tel. 862102001, el .paštas: psd.mokestis@letter.lt Visuomeniniais pagrindais mums sutiko padėti: VšĮ "Teisinės pagalbos centras" Nebūkite abejingi ir Jūs! Prisijunkite ir pasidalinkite šia informacija su kitais.

Pagaliau pavyko rasti žmones, kurie tuo užsiėmė rimtai 4u.gif
Atsakyti
sakykit, o pilnamečiams besimokantiems vidurinėj šitas mokestis neskaičiuojamas?
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2010 04 02, 13:43)
sakykit, o pilnamečiams besimokantiems vidurinėj šitas mokestis neskaičiuojamas?

Ne,nebent mokaisi neakivaizdiniu arba vakariniu kursu ir nedirbi.
Atsakyti