Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*1 Namučiai

mačiau aš tą "1001knyga"-seilė tik nutyso...
Atsakyti
QUOTE(Laura81r @ 2010 04 11, 23:40)
oi,Macartnio Andzelos pelenai turiu visas tris,trilogija.cia sitos knygos irgi vertos atskiros diskusijos.pirma pati geriausia,kazkada ir filma rode per lnk.nu superrr!

Žinau, todėl ir noriu perskaityt biggrin.gif O filmą jau siunčiuos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 04 11, 21:00)
Beje, kažkada buvau gavusi Maximos čekį, tai va nusipirkau tokią ax.gif bet vis neprisėdu paskaityt...kažkada varčiau, tai sugriuvo mano savimeilė- maniau, kad daug knygų skaičiau, o va pervertus supratyu, kad dar daug daug neskaičiau ir net negirdėjau....gal kuri bandėt tikrintis- ar daug perskaitėt?

Aš irgi labai norėjau tos knygos, tai irgi pasidovanojau smile.gif. Dažnai aš ją pasklaidau, patinka ji man, tačiau ar tas sąrašas gali būti rodiklis.. Na net nežinau, kaip čia pasakyti, bet neįmanoma sudaryti vieno knygų sąrašo visam pasauliui. Juk internete tiek tų sąrašų, ir dar skirtingų galima rasti... doh.gif. Man labai patiktų, kad koks nors lietuvių literatūros elitas sudarytų tokį sąrašiuką, kažin, kaip jis atrodytų?
Papildyta:
QUOTE(Medeinaa @ 2010 04 11, 17:40)
Ją tiesiog buvo keistai malonu skaityti dėl Ivanauskaitės stiliaus: plaukiančių minčių, taikliai parinktų palyginimų bei artimų išgyvenimų smile.gif

Na reikės pabandyti tą Ivanauskaitę paskaityti, juk ne šiaip sau tiek daug žmonių ją mėgsta....
Papildyta:

Tiesa, Sielos sparnai, ačiū už naują temą, ir kaip mes greitai šią prikalbėjome...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo terakota_bum: 12 balandžio 2010 - 07:39
Gero skaitymo, parašykite savo nuomonę apie knygą smile.gif

Pirmiejis"Knygos apie San Mikelę" puslapiai skaitosi sunkiai... Žiūrėsim toliau.
Atsakyti
QUOTE(Medeinaa @ 2010 04 12, 09:18)
Pirmiejis"Knygos apie San Mikelę" puslapiai skaitosi sunkiai... Žiūrėsim toliau.

Aš buvau girdėjusi daug gerų atsiliepimų apie šią knygą, kai ėmiau ją į rankas, bet taip ir nepabaigiau jos skaityti, nors liko visai nedaug. Kažkaip net neįdomu, kaip ji baigėsi. Man ji pasirodė nuobodi. g.gif Gal dar kada nors iki jos pribręsiu ir perskaitysiu iš naujo ir iki galo. biggrin.gif
Atsakyti
Perskaiciau J.Picoult "19 minuciu". Eilini karta pasitvirtino faktas, kad jei apie knyga ar filma bunu prisiklausiusi daug liaupsiu, jie mane kazkiek nuvilia. Taip ir ivyko. Knyga nebloga, gerai sukalta, bet daug siuzeto vingiu, net su konkreciais epizodais, nukopijuota is Stephen King kurybos.
Atsakyti
Sveikos, nu bet ir prirašę doh.gif

O aš skaitau F. Dostojevskio "Netočka Nezvanova" ir naują Čekuolio knygą.

Kol nerašiau čia, per tą laiką perskaičiau : P.Prange "Paskutinis haremas", I. Bergman "Intymūs pokalbiai" ir J. Ch. Grondahl "Kitokia šviesa"
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2010 04 12, 09:00)
Perskaiciau J.Picoult "19 minuciu". Eilini karta pasitvirtino faktas, kad jei apie knyga ar filma bunu prisiklausiusi daug liaupsiu, jie mane kazkiek nuvilia. Taip ir ivyko. Knyga nebloga, gerai sukalta, bet daug siuzeto vingiu, net su konkreciais epizodais, nukopijuota is Stephen King kurybos.

Su Kingu? Žinai, skaičiau aš tą 19 minučių, bet kažkaip apie Kingą net nepagalvojau.. O kodėl tu taip manai? Na man čia įdomu pasirodė, Kingą mėgstu, lietuviškai tai visas knygas esu perskaičiusi..
Man kažkaip Kingas aštriau parašo, na kažkaip visai kitokiu stiliumi, jo knygos tokios išdirbtos, kartais aš kaip skaitau Kingą, pagalvoju, kiek reikia apsvaigti, kad įsijaustum, ir išfantazuotum tokį romaną.. O Picoult, kad ir įdomus romanas, tas 19 minučių man patiko, bet jis buitinis, na nesuprato visuomėnė vaiko, na nuėjo, pašaudė... Kingo romanai ne tokie buitiniai, ne visi juk Kingą ir skaito.

Papildyta:
QUOTE(alma1224 @ 2010 04 12, 10:00)
Sveikos, nu bet ir prirašę doh.gif

O aš skaitau F. Dostojevskio "Netočka Nezvanova" ir naują Čekuolio knygą.

Kol nerašiau čia, per tą laiką perskaičiau : P.Prange "Paskutinis haremas", I. Bergman "Intymūs pokalbiai" ir J. Ch. Grondahl "Kitokia šviesa"

Nieko sau, kiek nemažai...
Tai va, o mes matai čia pliurpiam, net skaityti neber kada.. doh.gif
Remarką jau antrą savaitę skaitau...
Atsakyti
QUOTE(terakota_bum @ 2010 04 12, 11:04)
Su Kingu? Žinai, skaičiau aš tą 19 minučių, bet kažkaip apie Kingą net nepagalvojau.. O kodėl tu taip manai? Na man čia įdomu pasirodė, Kingą mėgstu, lietuviškai tai visas knygas esu perskaičiusi..
Man kažkaip Kingas aštriau parašo, na kažkaip visai kitokiu stiliumi, jo knygos tokios išdirbtos, kartais aš kaip skaitau Kingą, pagalvoju, kiek reikia apsvaigti, kad įsijaustum, ir išfantazuotum tokį romaną.. O Picoult, kad ir įdomus romanas, tas 19 minučių man patiko, bet jis buitinis, na nesuprato visuomėnė vaiko, na nuėjo, pašaudė... Kingo romanai ne tokie buitiniai, ne visi juk Kingą  ir skaito.

Man kažkaip irgi toks klausimas kilo. blink.gif Aš irgi paauglystėje daug Kingo perskaičiau, bet tikrai su "19 minučių" nelyginčiau. Šių autorių net žanrai visiškai skirtingi. Juk Kingas rašo siaubo romanus. Įdomu ir man, kur čia tas panašumas. g.gif Laukiam komentaro. 4u.gif
Atsakyti
Labuks 4u.gif

QUOTE(terakota_bum @ 2010 04 12, 08:38)
Tiesa, Sielos sparnai, ačiū už naują temą, ir kaip mes greitai šią prikalbėjome...
Tikrai kažkaip greitai pripliurpėm bigsmile.gif

QUOTE(alma1224 @ 2010 04 12, 11:00)
Kol nerašiau čia, per tą laiką perskaičiau : [b]P.Prange "Paskutinis haremas"
Ir kaip tau ši knyga? bigsmile.gif
Atsakyti
Labas dienas, man toks laisvesnis rytas išpuolė, tai sėdžiu su saldainiais ir sultimis ir mėgaujuosi ramybe wub.gif
QUOTE(terakota_bum @ 2010 04 12, 08:38)
Aš irgi labai norėjau tos knygos, tai irgi pasidovanojau smile.gif. Dažnai aš ją pasklaidau, patinka ji man, tačiau ar tas sąrašas gali būti rodiklis.. Na net nežinau, kaip čia pasakyti, bet neįmanoma sudaryti vieno knygų sąrašo visam pasauliui. Juk internete tiek tų sąrašų, ir dar skirtingų galima rasti...  doh.gif

jokiu būdu neteigiu, kad tas sąrašas rodiklis...aš knygą pirkau labiau tam, kad pamatyčiau, kiek dar visko nežinau...kad ta knyga man būtų tarsi rekomendacija, kuo pasidomėti, ką perskaityti ax.gif bet pakolkas dorai jos dar ir nepavarčiau ax.gif
Aš dar su paskutiniu tamplieriumi sėdžiu 4u.gif visai nieko- mane kaip ir domina katarai, gnostikai ir t.t sakyčiau pakolkas įdomiau nei DaVinčio kodas blush2.gif bet va esu skaičiusi Neūžaugos gnostiko užrašai- tai šita lenkia visus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklo karoliukai: 12 balandžio 2010 - 11:03
QUOTE(terakota_bum @ 2010 04 12, 11:04)

QUOTE(neva1 @ 2010 04 12, 11:45)
Man kažkaip irgi toks klausimas kilo. blink.gif Aš irgi paauglystėje daug Kingo perskaičiau, bet tikrai su "19 minučių" nelyginčiau. Šių autorių net žanrai visiškai skirtingi. Juk Kingas rašo siaubo romanus. Įdomu ir man, kur čia tas panašumas. g.gif Laukiam komentaro. 4u.gif

Epizodas su mergina, kuri netiketai susirgo menesinemis, ir visa klase is jos tyciojosi, metydama tamponus, taip pat ir Dzouze, nors sirdies gilumoje jaute, kaip blogai elgiasi - analogiskas epizodas S.Kingo knygoje "Kere", kai Kere suserga menesinemis, nesuvokia, kas vyksta, ir klasiokes ima i ja svaidyti tamponus. Abiejose knygose raiskiai aprasomas klases susiskirstymas i "privilegijuotuosius - grazuoles ir sportininkus, ir "atstumtuosius" - moksliukus ir spuogius.
Yra dar sasaju su S.Kingo apysaka apie berniuka, taipogi isvesta is pusiausvyros del patyciu mokykloje, kuris ateina i mokykla su ginklu ir ima saudyti. bet nebeprisimenu pavadinimo. Siandien kaip tik vaziuoju i biblioteku, perversiu Kingo knygas, tureciau atrasti ta apysaka.
Atsakyti