Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas ir jo įtaka sveikatai

QUOTE(haifa @ 2011 01 22, 22:09)
Aišku nesu visiškai švaria sąžine, bet bent niekada nesu nieko nužudžiusi,o tuo labiau savo vaiko,vien todėl,kad jis man buvo nepatogus. O dėl kitų nuodėmių mano -prašau galit mane smerkti wink.gif Mano abu vaikai nebuvo planuoti ir su vyru nebuvo visada sklandūs santykiai ir šiaip daug problemų turėjau,kai pastojau su antru vaiku.Bet nesidariau aborto.Ir viskas tik į gera.Ir problemų nebeliko.Aš tik žinau viena-negalėčiau ramiai numirti,kai žinočiau,kad nužudžiau savo negimusį vaiką.

Nepatogus... nu nereikia taip visko supaprastinti, čia jau žodžiais žaidžiate. Aš sakau visokių situacijų būna. Ir nemanau, kad tai labai gera išeitis, bet visko būna. Galų gale, jei moteris tikrai nenori vaiko, negi geriau, kad per prievartą pasigimdys? Nemanau. Reikia tik atsakingumą skatinti, o ne smerkti ir drausti.
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2011 01 23, 12:24)
Negimdžiusioms nėštumo nutraukimą daro su gimdos kaklelio išplėtimu, vien tai jau - nieko gero. Nevaisingumo priežastimi gali būti tik komplikacijos po aborto - matyt, pas negimdžiusias jų tikimybė gerokai didesnė (juk pvz., ir spiralės nerekomenduojama negimdžiusiai).

Papildyta:
Varinė spiralė wink.gif

Tai čia tik viena ir nesakyčiau, kad jau pati populiariausia. O minėjote, kad nemaža dalis abortuoja.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 01 23, 11:24)
Negimdžiusioms nėštumo nutraukimą daro su gimdos kaklelio išplėtimu, vien tai jau - nieko gero. Nevaisingumo priežastimi gali būti tik komplikacijos po aborto - matyt, pas negimdžiusias jų tikimybė gerokai didesnė (juk pvz., ir spiralės nerekomenduojama negimdžiusiai).

Papildyta:
Varinė spiralė wink.gif

Ir gimdžiusioms, ir negimdžiusioms abortas daromas plečiant kaklelį. Be abejonės, gimdžiusioms plėtimas yra lengvesnis.
Dabar nemažai kalbama apie vadinamą postabortinį sindromą.Kalbama apie tai, kad abortą pasidariusią moterį kaltė kamuoja visą gyvenimą.Tik va neteko skaityti, kad kas būtų tyręs vaikus, kurie gimė nenorimi, nelaukiami.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 01 23, 12:45)
Ir gimdžiusioms, ir negimdžiusioms abortas daromas plečiant kaklelį. Be abejonės, gimdžiusioms plėtimas yra lengvesnis.
Dabar nemažai kalbama apie vadinamą postabortinį sindromą.Kalbama apie tai, kad abortą pasidariusią moterį kaltė kamuoja visą gyvenimą.Tik va neteko skaityti, kad kas būtų tyręs vaikus, kurie gimė nenorimi, nelaukiami.

Na vot gi sako, kad Hitlerio mama norėjo abortą darytis, bet gydytojas perkalbėjo, manau net tirti nereikia, visi matom, kas iš to išėjo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 01 23, 12:11)
Taigi, beveik pusė moterų, kurioms atliktas abortas pirmojo nėštumo metu, negali pastoti  doh.gif Galima nuorodą į šaltinį?

irasykit mano zdz i google.lt ir ismes jums. cia labai gudriai reik but, kad nuoroda sugebeciau ikelt blush2.gif

QUOTE(Luella @ 2011 01 23, 12:31)
Nepatogus... nu nereikia taip visko supaprastinti, čia jau žodžiais žaidžiate. Aš sakau visokių situacijų būna. Ir nemanau, kad tai labai gera išeitis, bet visko būna. Galų gale, jei moteris tikrai nenori vaiko, negi geriau, kad per prievartą pasigimdys? Nemanau. Reikia tik atsakingumą skatinti, o ne smerkti ir drausti.
Papildyta:

Tai čia tik viena ir nesakyčiau, kad jau pati populiariausia. O minėjote, kad nemaža dalis abortuoja.

na spirales gal ir nepopuliaresnes uz prezervatyvus, bet nera jau tokios retos... nemazi yra jas naudojanciu. tarp gimdziusiu populiari
Atsakyti

QUOTE(luella @ 2011 01 23, 12:45)

Ne aš minėjau wink.gif

QUOTE(dange @ 2011 01 23, 12:45)

Specialiai pasidomėjau:
"Iki 6 savaičių aspiraciją galima atlikti rankiniu vakuuminiu švirkštu be anestezijos ir (arba) gimdos kaklelio dilatacijos. Procedūra gali būti atliekama ambulatorinėmis sąlygomis. Nuo 6 iki 9 savaičių gali prireikti išplėsti gimdos kaklelį".
Atsakyti
...ir vis tik kokiu reikia buti antzmogiu, kad zudyti savo kudyki del atostogu. doh.gif

O tos kurios postringauja apie netyciukus, kurie ivyksta saugantis, tai jeigu zinai, kad slyso prezervatyvas ar neisgerei tabletes ir ivyko nesaugus santykiai taigi yra vaistai kuriuos reikia isgerti per keliolika valandu po nesaugiu santykiu. Bet ne kur gi cia pasirupinsi gi tikiesi, kad neuzkibo smile.gif O pastojusiu vartojanciu apsisaugojimo priemones manau vienetu vienetai, na nebent ta apsisaugojima ivardina kaip nutraukta litini akta smile.gif
o liaudies ismintis byloja "nemoki kisti, nereikia lysti" cia reikia tik interpretacijos.
Sekmes visoms valdyti savo gyvenima ir nepamirskite, kad kazkas dar gali sprendima padaryti ir uz jus. juk kiek dingsta zmoniu paskutiniu laiku ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sistina: 23 sausio 2011 - 13:35
Kažkaip nesekiau šios temos, nes kaip ir nesu susijusiu su tuo, bet kai paskaičiau kai kurių postus, tai net oda šiaušiasi. Išsigimsta žmonija vis tik, labai gaila, kad prarandamos elementarios žmogiškosios savybės... Kai abortas tampa norma, nebelieka sąžinės, gailesčio ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Eddii @ 2011 01 23, 11:58)
irasykit mano zdz i google.lt ir ismes jums. cia labai gudriai reik but, kad nuoroda sugebeciau ikelt  blush2.gif

Pasižiūrėjau. smile.gif Raktažodžiai atvedė į kažkokį studentišką darbą, kuriame yra šis teiginys be jokios nuorodos į atliktą tyrimą

QUOTE(flight @ 2011 01 23, 12:02)

Specialiai pasidomėjau:
"Iki 6 savaičių aspiraciją galima atlikti rankiniu vakuuminiu švirkštu be anestezijos ir (arba) gimdos kaklelio dilatacijos. Procedūra gali būti atliekama ambulatorinėmis sąlygomis. Nuo 6 iki 9 savaičių gali prireikti išplėsti gimdos kaklelį".

Taigi tai priklauso nuo nėštumo nutraukimo būdo ir nėštumo laiko.

Atsakyti
QUOTE(Sistina @ 2011 01 23, 14:30)
...ir vis tik kokiu reikia buti antzmogiu, kad zudyti savo kudyki del atostogu.  doh.gif

O tos kurios postringauja apie netyciukus, kurie ivyksta saugantis, tai jeigu zinai, kad  slyso prezervatyvas  ar neisgerei  tabletes  ir ivyko nesaugus santykiai  taigi  yra  vaistai kuriuos reikia  isgerti  per keliolika  valandu po nesaugiu santykiu. Bet ne kur  gi cia  pasirupinsi gi tikiesi, kad  neuzkibo smile.gif O pastojusiu  vartojanciu apsisaugojimo priemones manau vienetu vienetai, na nebent  ta apsisaugojima ivardina kaip nutraukta litini akta smile.gif
o liaudies ismintis  byloja "nemoki kisti, nereikia lysti"  cia  reikia  tik interpretacijos.
Sekmes  visoms  valdyti savo gyvenima ir nepamirskite, kad  kazkas  dar gali sprendima padaryti  ir uz jus. juk kiek  dingsta zmoniu paskutiniu laiku ....

Tai tie vaistai irgi ne šimtu procentu suveikti gali... aš nesuprantu daugelio kategoriškumo. Tik vienoms vienos priežastys svarbios, kitoms - kitos. Aš jau manau, kad jei nenori lai geriau ir negimdo, nes ji vis tiek gera motina nebus, kam jai pačiai kankintis ir tą vaiką kankinti? Kad kažkieno moralės normos nenukentėtų? Kiekvienas pats renkasi savo kelią, galbūt ne visi atvejai man irgi suprantami, bet tam tikromis aplinkybėmis aš tikrai nematau ko smerkti.
Atsakyti
QUOTE(Luella @ 2011 01 23, 15:22)
T Aš jau manau, kad jei nenori lai geriau ir negimdo, nes ji vis tiek gera motina nebus, kam jai pačiai kankintis ir tą vaiką kankinti? .

Bus motina kaip motina.Jei vieną vaiką myli ir sugeba būti gera motina,kodėl negalės būti kitam vaikui gera motina? Tereikia jį pagimdyti ir priglaus,ir pabučiuos,ir meilė atsiras.Juk šnekam ne apie kokias asocialias moteris,nes jos šiaip ir nesidaro abortų.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 01 23, 15:12)
Pasižiūrėjau.  smile.gif Raktažodžiai atvedė į kažkokį studentišką darbą, kuriame yra šis teiginys be jokios nuorodos į atliktą tyrimą
Taigi tai priklauso nuo nėštumo nutraukimo būdo ir nėštumo laiko.

pabaigoje yra saltiniai, kuriais remtasi...
Atsakyti
QUOTE(haifa @ 2011 01 23, 16:17)
Bus motina kaip motina.Jei vieną vaiką myli ir sugeba būti gera motina,kodėl negalės būti kitam vaikui gera motina? Tereikia jį pagimdyti ir priglaus,ir pabučiuos,ir meilė atsiras.Juk šnekam ne apie kokias asocialias moteris,nes jos šiaip ir nesidaro abortų.

Pamenate Neduko istorija?
straipsnis

O kuo pavyzdziui prievartos ar apsigimes vaisius yra prastesnis uz sveika? Juk ten taip pat gyvybe. Kodel leidziamos issimtys? Jei draust tada visiskai uzdraust. Arba ekstra kontracepcija su spiralemis, juk jos veikia abortuojanciai. Jei apvaisinamas kausinelis, jam neleidziama isitvirtint gimdos gleivineje. Tai jau mikro abortas. Kuo tokia moteris skiriasi nuo tos, kuri pasidare aborta sesiu savaiciu? Tai tik laiko skirtumas, daugiau nieko...
Atsakyti