bet pasaulyje butu kokius penkiskart daugiau zmoniu,jei nebutu abortu, kur visi sutilptu?
QUOTE(Geneve @ 2011 01 24, 19:04)
tai pagal tave bausme padalijus ant 3ju asmenu, ji kaip ir sumazes kiekvienam, nebebus tokia baisi ir didele.....hmmmm
as su tuo nesutinku...kad ir ant kiek zmoniu (suinteresuotu) ta bausme mes uzdesime, visiems ji turetu buti tokia pat didele ir baisi,,,,,
Pagal mane, nereikėtų tarkuoti vienos moters, kai procese dalyvauja bent jau trise. TIk dažniausiai būna moteris "žudikė", o vyras - visai ne prie ko, tarsi jo ir nebūtų buvę.
Beje, katalikai pvz. tiki, kad nuoširdžiai atgailaujant jų nuodėmės bus atleistos be jokių ten karmų

QUOTE(juddita @ 2011 01 24, 18:05)
bet pasaulyje butu kokius penkiskart daugiau zmoniu,jei nebutu abortu, kur visi sutilptu?
toks retorinis klausimas

QUOTE(flight @ 2011 01 24, 18:08)
Pagal mane, nereikėtų tarkuoti vienos moters, kai procese dalyvauja bent jau trise. TIk dažniausiai būna moteris "žudikė", o vyras - visai ne prie ko, tarsi jo ir nebūtų buvę.
Beje, katalikai pvz. tiki, kad nuoširdžiai atgailaujant jų nuodėmės bus atleistos be jokių ten karmų

kokia yra nuosirdi atgaila?dar neaisku ar is vis tos karmos yra,zmones prisikuria visokiu pasaku ir tiki
QUOTE(juddita @ 2011 01 24, 19:11)
kokia yra nuosirdi atgaila?
Šito klauskite praktikuojančių krikrščionių

QUOTE(flight @ 2011 01 24, 18:08)

O Jus nemanote, kad sprendima daryti ar nedaryti aborta priima butent moteris, kuri daznai net nepasako to vaiko tevui ir priima sprendima pati. Juk vyrauja mastymas, jog tai mano gyvenimas, mano kunas ir ka noriu ta as su juo ir darau.

QUOTE(Gazella @ 2011 01 24, 18:17)
O Jus nemanote, kad sprendima daryti ar nedaryti aborta priima butent moteris, kuri daznai net nepasako to vaiko tevui ir priima sprendima pati. Juk vyrauja mastymas, jog tai mano gyvenimas, mano kunas ir ka noriu ta as su juo ir darau. 

bet kurio didesne kalte,moters ar daktaro?kuris zudikas?
QUOTE(juddita @ 2011 01 24, 18:11)
kokia yra nuosirdi atgaila?dar neaisku ar is vis tos karmos yra,zmones prisikuria visokiu pasaku ir tiki
pataisykit jei kas geriau zino, bet manau, jog religijos, kuriose kalbama apie karmas, induizmas, budizmas??? nesu tikra

pagal viska abortus atliekantys daktarai degs pragare
QUOTE(juddita @ 2011 01 24, 18:20)
bet kurio didesne kalte,moters ar daktaro?kuris zudikas?
O kad butu imanoma ta kalte pamatuoti ir pasverti

QUOTE(flight @ 2011 01 24, 19:50)
Kad už viską reikia mokėti - taip. Tik ta kaina (karma, Dievo bausmė ar dar kaip kitaip) turėtų būti dalijama bent jau į tris dalis - moteriai, vyrui ir gydytojui. Čia kaip minimum. 

Butent. Kartais moteris visai negalvotu apie aborta, jei ne vyras, nuo kurio tampa nescia. Kiek yra tokiu, kurie nepritaria gimdymui, ypac kai santykiai nebuna dar iforminti... Man irgi buvo nuskiles toks gyvenimo draugas pries keleta metu, mylejo, dievino ir apie ateiti svaigo, o kai pakibo klaustukas ore apie galima nestuma, tai iskart uzkirto - pasitikrink ir jei ka susitvarkyk! Labai paprastas pas ji pasiaiskinimas buvo, kad jam dabar ne laikas, kad dar nori tiek ir tiek meteliu paselioti su draugais, pakeliauti po pasauli ir kad vaikas dabar jam butu neimanoma prabanga, nes tiek daug kainuotu..... O po keliu metu labai noretu su manim vaiku... Visa laime, kad spejimai nepasitvirtino ir visa laime, kad as pamaciau, kas jis per vienas... Santykiai taip ir nutruko, o labiausiai ji izeide mano pasakymas, kad as nelinkeciau savo vaikam tokio tevo...

QUOTE(Gazella @ 2011 01 24, 18:20)
pataisykit jei kas geriau zino, bet manau, jog religijos, kuriose kalbama apie karmas, induizmas, budizmas??? nesu tikra
yra senesnes nei krikscionybe...Tai gal ir nevadinciau Jusu vietoje to pasakomis 

krikscionybej nera reinkarnacijos. kitose religijose yra.tai vieni turi karma/reinkarnuosis, kiti ne. tik nuo religijos rusies priklauso, ar zmogus atgims?