Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas ir jo įtaka sveikatai

QUOTE(juddita @ 2011 01 24, 18:21)
pagal viska abortus atliekantys daktarai degs pragare

Degs nedegs niekas nepasakys, as ju vietoje, zinodama tai, ka jie zino, negaleciau daryti abortu. O jei jie sugeba istverti ir ciniskai ziuri i tai, kad istraukia gabalais supjaustyta ar kitais budais nuzudyta vaisiu...kiekvienam savo. Ne visi is ju tai gali padaryti. Mano teta gydytoja kazkada panasios diskusijos metu pasake, kad ji negaletu pakelti tokios moralines, psichologines ir etines nastos.
Atsakyti
QUOTE(juddita @ 2011 01 24, 20:11)
kokia yra nuosirdi atgaila?dar neaisku ar is vis tos karmos yra,zmones prisikuria visokiu pasaku ir tiki

ir as ta pati norejau pasakyt, kad cia is serijos "nori - tikek, nori - netikek", nes kazkokiu apciuopiamu irodymu skaiciukais nepadarysi ir kiekvienas domisi tuom, kas ji traukia ir iesko sau atsakymu ten, kur labiausiai ju randa...
As tikiu karma, bet nesitikiu, kad ja tikes visi.
Atsakyti
QUOTE(juddita @ 2011 01 24, 18:24)
krikscionybej nera reinkarnacijos. kitose religijose yra.tai vieni turi karma/reinkarnuosis, kiti ne. tik nuo religijos rusies priklauso, ar zmogus atgims? g.gif

Manau, kad kuo tiketi zmogui yra pasirinkimas, cia kaip pasirinkimas daryti aborta ar ne, tik kad maziau skausmingas ax.gif Kadangi budama nevisai nuosirdi katalike as linkusi tiketi reinkarnacija, tai, metyt, as reinkarnuosiuos tongue.gif 4u.gif
Atsakyti
O aš tikiu, kad visa, ko mes taip deklaratyviai atsižadame ir dar su moralizavimo prieskoniu ("va, ji kokia, o jau aš tai nenene, niekada") - atsigręžia prieš mus. Tai tarsi karma, kuri mus moko.
Pvz., jūs, Gazela, svo gyvenime tikrai turėsite išbandymų, kurie bus susiję su jūsų deklaratyviasiais pareiškimais. Ir tikrai ne lengvų. Aš tuo tikiu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gazella @ 2011 01 24, 18:31)
Manau, kad kuo tiketi zmogui yra pasirinkimas, cia kaip pasirinkimas daryti aborta ar ne, tik kad maziau skausmingas ax.gif  Kadangi budama nevisai nuosirdi katalike as linkusi tiketi reinkarnacija, tai, metyt, as reinkarnuosiuos  tongue.gif  4u.gif

reiks man pakeist religija,nes norisi atgimti,nesinori isnykti amziams.reikia skubet,nes gali vietos nebelikt reinkarnacijos eileje thumbup.gif galvojau cia kazkokie super duper sugebejimai reikalingi,norintiems atgimti,o pasirodo tik religija pasikeist,lengviau nebuna thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 01 24, 20:34)
O aš tikiu, kad visa, ko mes taip deklaratyviai atsižadame ir dar su moralizavimo prieskoniu ("va, ji kokia, o jau aš tai nenene, niekada") - atsigręžia prieš mus. Tai tarsi karma, kuri mus moko.
Pvz., jūs, Gazela, svo gyvenime tikrai turėsite išbandymų, kurie bus susiję su jūsų deklaratyviasiais pareiškimais. Ir tikrai ne lengvų. Aš tuo tikiu. smile.gif

O dabar va sitas jusu pareiskimas jums neatsigres??? bigsmile.gif biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 01 24, 18:34)

Kokia nakti nemiegosiu, bet ne todel, kad atsigres, o todel, kad galvosiu, kokie cia tie mano deklaratyvus pareiskimai? Gal pacituotumet? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gazella @ 2011 01 24, 16:26)
O ka del isimciu gyventi manote Jus? Toks Jusu parasymas suponuoja nuomone, jog yra vis tik tokiu, kurie neverti gal ir gyventi... blink.gif

Kas del inkvizicijos, kryziaus karu ir pedofilijos skandalu bei Marijos kudikio gimimo...gal galetumete aiskiau minti isreikst?  ax.gif Kazkaip cia minties nepagaunu... blush2.gif

Nieko neteigiau, tik klausiau, tad nieko ir nesuponuoja. Mano nuomone, visi be išimties turi teisę gyventi ir niekas tos teisės negali atimti. Ilgai svarsčiau šiuo klausimu daug skaičiau, daug nuomonių išklausiau. Išvada kol kas tokia ir nežinau ar ji galutinė...

O kas neaišku dėl antro? Net nežinau, kaip pradėt aiškint biggrin.gif Marijos kūdikis, bent jau mano žiniomis, šiuo metu labai nemažam žmonių skaičiui stabu virtęs. Juo prisidengę kažkada ėjo kryžiuočiai TIESOS pasauliu nešt, gaila, kad ne vien juo, o dar ir kalavajus prigriebė.... Na, visa kita taip pat apie tą patį... Eina vaikiukai į sekmadieninę mokyklą neva mokymų apie Kristų ir pan. paklausyt, poterių išmokt, o po kažkurio laiko paaiškėja, kad kunigėlis vaikiukus sėkmingai tvirkino... Reikia dar aiškint? Neperšu, ginkdie... tik savo kuklią, subjektyvią nuomonę išsakau.

QUOTE(Nerami Dūšelė @ 2011 01 24, 16:31)
As pasisakiau i teise gyventi, kai jau ta gyvybe pradeta - neatimti jos. Apie jokias vertybes brangenybes netusciazodziavau. Nieko neuzsiminiau apie moteris-motinas, kurios panaikina tas gyvybes - tos moterys irgi turi teise gyventi. Tik nepamirskime, kad viskas siam gyvenime grizta bumerangu... Tik Dievas teisia, jo valia prasideda gyvybe, jo valia turetu ji ir baigtis... As galiu nepritarti vienu ar kitu poelgiams, as galiu pati suklysti ir buti baudziama, bet as negaliu teisti kito zmogaus... turbut atsakiau i jusu klausima.
kaip cia kazkas bande man pripaisyti apsiseilejima, tai as kaip tik racionaliai bandau suprasti Visatos desnius ir tikrai neprimetu ju kitoms. kaip pasiklosim - taip ismiegosim.

Jūs tiesiog šaunuolė friends.gif Tik atsipalaiduokit mažuma, nes labai jau karingai nusiteikusi esat ir kiekvieną jums mesteltą repliką su špagom puolat smile.gif Niekas jūsų dėl nieko nekaltina mirksiukas.gif

QUOTE(flight @ 2011 01 24, 17:50)
Kiek domėjausi ir skaičiau, tai vaisingumo indikatoriai labiau tinka ne siekiant apsisaugoti nuo nėštumo, o  priešingai, pastoti (nes parodo maždaug vaisingų dienų periodą). Kaip apsisaugojimo būdas tai nėra labai patikima (pvz., rodys nevaisingą periodą, bet vyro spermiukai moteryje išgyvens kelias dienas ir sulauks vaisingojo).

Kad už viską reikia mokėti - taip. Tik ta kaina (karma, Dievo bausmė ar dar kaip kitaip) turėtų būti dalijama bent jau į tris dalis - moteriai, vyrui ir gydytojui. Čia kaip minimum. wink.gif

Nežinau... Vyrą, ko gero eliminuočiau, nes jis gali net neįtart. O va moteris ir gydytojas - viena komanda smile.gif

QUOTE(Gazella @ 2011 01 24, 18:10)
toks retorinis klausimas smile.gif Todel, kol juodaodziai, geltonodziai ir kitos odos spalvos nei baltos sekmingai dauginasi, nesukdami galvos patogu jiems ar ne, mes, baltos odos spalvos atstovai artimiausiu metu isnyksime ir tiek smile.gif

Baltaodžiai kitos spalvos asmenims labai padeda su populiacijos praretinimu, taip kad...

QUOTE(Nerami Dūšelė @ 2011 01 24, 18:23)
Butent. Kartais moteris visai negalvotu apie aborta, jei ne vyras, nuo kurio tampa nescia. Kiek yra tokiu, kurie nepritaria gimdymui, ypac kai santykiai nebuna dar iforminti... Man irgi buvo nuskiles toks gyvenimo draugas pries keleta metu, mylejo, dievino ir apie ateiti svaigo, o kai pakibo klaustukas ore apie galima nestuma, tai iskart uzkirto - pasitikrink ir jei ka susitvarkyk! Labai paprastas pas ji pasiaiskinimas buvo, kad jam dabar ne laikas, kad dar nori tiek ir tiek meteliu paselioti su draugais, pakeliauti po pasauli ir kad vaikas dabar jam butu neimanoma prabanga, nes tiek daug kainuotu..... O po keliu metu labai noretu su manim vaiku... Visa laime, kad spejimai nepasitvirtino ir visa laime, kad as pamaciau, kas jis per vienas... Santykiai taip ir nutruko, o labiausiai ji izeide mano pasakymas, kad as nelinkeciau savo vaikam tokio tevo...  schmoll.gif

Aš vieną bernužėlį būtent taip ir atfiltravau - pasakiau, kad gal laukiuosi, labai norėjau reakciją pamatyt. Po to nebesusitikom biggrin.gif

QUOTE(Gazella @ 2011 01 24, 18:27)
Degs nedegs niekas nepasakys, as ju vietoje, zinodama tai, ka jie zino, negaleciau daryti abortu. O jei jie sugeba istverti ir ciniskai ziuri i tai, kad istraukia gabalais supjaustyta ar kitais budais nuzudyta vaisiu...kiekvienam savo. Ne visi is ju tai gali padaryti. Mano teta gydytoja kazkada panasios diskusijos metu pasake, kad ji negaletu pakelti tokios moralines, psichologines ir etines nastos.

Gal pradėkim nuo to, kad ne visiems kelių savaičių gemalas asocijuojas su gyvybe, automatiškai tai nelaikoma žudimu.
Atsakyti
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 01 24, 19:08)
Nieko neteigiau, tik klausiau, tad nieko ir nesuponuoja. Mano nuomone, visi be išimties turi teisę gyventi ir niekas tos teisės negali atimti. Ilgai svarsčiau šiuo klausimu daug skaičiau, daug nuomonių išklausiau. Išvada kol kas tokia ir nežinau ar ji galutinė...

O kas neaišku dėl antro? Net nežinau, kaip pradėt aiškint biggrin.gif Marijos kūdikis, bent jau mano žiniomis, šiuo metu labai nemažam žmonių skaičiui stabu virtęs. Juo prisidengę kažkada ėjo kryžiuočiai TIESOS pasauliu nešt, gaila, kad ne vien juo, o dar ir kalavajus prigriebė.... Na, visa kita taip pat apie tą patį... Eina vaikiukai į sekmadieninę mokyklą neva mokymų apie Kristų ir pan. paklausyt, poterių išmokt, o po kažkurio laiko paaiškėja, kad kunigėlis vaikiukus sėkmingai tvirkino... Reikia dar aiškint? Neperšu, ginkdie... tik savo kuklią, subjektyvią nuomonę išsakau.
Baltaodžiai kitos spalvos asmenims labai padeda su populiacijos praretinimu, taip kad...
Gal pradėkim nuo to, kad ne visiems kelių savaičių gemalas asocijuojas su gyvybe, automatiškai tai nelaikoma žudimu.

drinks_cheers.gif Pritariu, tik del krikscionybes ne visai linkusi sutikti, o kadangi vaikas lanko siuo metu pirmosios komunijos pamokeles ir tenka kas menesi paciai lankyti tevams skirtas pamokas, tai supratau, kad is tiesu taip nieko nezinau ir nesuprantu apie musu religija...pasirodo tik pavirsutinis suvokimas pas mane...taip, kad gal irgi taip nedrisciau sakyti apie krikscionybes skynimasi i kitas valstybes. Nors, matyt naujos religijos tik tokiu budu ir keliauja, bet cia gal ne pacios krikscionybes vertybes ir idejos, o zmones tuo prisidenge, gal pati religija ir nebloga, tik mes mazai apie tai suprantam...Ozmones visur yra zmones, ar jie kunigai, ar gydytojai, ar mokytojai...visi su nuodemem ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 01 24, 21:08)
Jūs tiesiog šaunuolė friends.gif Tik atsipalaiduokit mažuma, nes labai jau karingai nusiteikusi esat ir kiekvieną jums mesteltą repliką su špagom puolat smile.gif Niekas jūsų dėl nieko nekaltina mirksiukas.gif

Aha, sutinku, kad galejau taip is sono pasirodyt... O tenoriu diskutuoti... mirksiukas.gif Reiks spagas pakavot ir atsipalaiduot drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Gazella @ 2011 01 24, 19:30)
drinks_cheers.gif  Pritariu, tik del krikscionybes ne visai linkusi sutikti, o kadangi vaikas lanko siuo metu pirmosios komunijos pamokeles ir tenka kas menesi paciai lankyti tevams skirtas pamokas, tai supratau, kad is tiesu taip nieko nezinau ir nesuprantu apie musu religija...pasirodo tik pavirsutinis suvokimas pas mane...taip, kad gal irgi taip nedrisciau sakyti apie krikscionybes skynimasi i kitas valstybes. Nors, matyt naujos religijos tik tokiu budu ir keliauja, bet cia gal ne pacios krikscionybes vertybes ir idejos, o zmones tuo prisidenge, gal pati religija ir nebloga, tik mes mazai apie tai suprantam...Ozmones visur yra zmones, ar jie kunigai, ar gydytojai, ar mokytojai...visi su nuodemem  ax.gif

Idėjos paprastai nebūna nei geros, nei blogos. Viskas priklauso nuo žmonių, į kurių rankas jos pakliūva. Juk ir pasakose dažnai būna kažkokia galia, kuri neduokdie pakliūtų į blogio rankas biggrin.gif Na, bet čia jau visai į pievas....
Manau, aborto įtaka sveikatai gali būti labai įvairi, lygiai, kaip ir gali visai jos nebūt. Tačiau jei vis tik būna, abejoju ar su teigiamu atspalviu.
Sutikit - žmonių daug, visų vienu matu nepamatuosi.

QUOTE(Nerami Dūšelė @ 2011 01 24, 19:33)
Aha, sutinku, kad galejau taip is sono pasirodyt... O tenoriu diskutuoti...  mirksiukas.gif Reiks spagas pakavot ir atsipalaiduot  drinks_cheers.gif

Tai ir liuks smile.gif Kažkada labai nervindavausi, kai kas mano nuomonei nepritardavo, dabar ieškau toj priešingoj nuomonėj kažko, ko galbūt savoj neradau.
Atsakyti
QUOTE(juddita @ 2011 01 24, 20:11)
kokia yra nuosirdi atgaila?dar neaisku ar is vis tos karmos yra,zmones prisikuria visokiu pasaku ir tiki

jo kas liecia pasakas, tai mes gyvename pasaku ir juodu viduramziulaikotarpyje, kur po antro pasaulinio karo zymus fizikas ir mokslinikas Tesla atrado buda kaip is atmosferos paimti NEMOKAMA ENERGIJA, bet pasauli valdantiems elitams prisidengiant JP Morganu pavyko tai nuslepti nuozmonijos, nes kaip tai jie nesugebes gi musu kontruoliuoti, jiems gi reikia "parduoti mums" ju "produktus" ir per pinigus mus kontruoliuoti,
dar baisiau, zymus mokslininkas gydytojas W.Reich isrado organon-mekanizma , kaip gydyti spec.bangomis beveik visas ligas, be joikiuvaistu, bet ir cia didieji magnatai konfiskavo visa vargso zmogaus gyvenimo pasiekima ir darba, kurio vienintele svajone buvo isgydyti kuo daugiau serganciu zmoniu.....

o kas liecia karma ir kad siela yra nemirtinga tik persikunija, tai cia yra fiziku irodyti dalykai (ypac po to kai mes pazengeme kvantines fizikos srity) jie irode, kad matter (materija) lygu energijai, ir paskutinis pasiekimas kuris papilde ta grandine yra protas: matter=energy= mind....

o kasliecia kataliku baznycia, tai visiems kas kiek nors pasigilins i religijas bus aisku apie ka kalbejo Martinas Liuteris kai pavardino kas istikruju slepiasi uz beast of revelations=velnias apsireiskimu knygoje , naujajame testamente....tad nereikia stebetis kad "grazioji" romos kataliku baznycios istorija yra pilna pedofilu kunigu, buko klupsciojimo ant keliu, kooperacijos su hitleriu ir taip toliau ....galima butu vardinti iki begalybes....

ir kasbaisiausia jie nieko bendro neturi su Kristumi!!!

Atsakyti