Aš prieš abortus. Žinoma, ne prieš medicinines procedūras, kai yra grėsmė motinos sveikatai ir gyvybei (gemalas ar vaisius žuvęs, negimdinis nėštumas ir pan.).
Nežinau, kas gyvenime gali pačiai nutikti ar mano vaikams, bet aborto nedrįsčiau daryti, siūlyti/patarti jį daryti ir t.t. Kažkada teko susidurti su moterimis kurioms darė ir pasiryžusiomis daryti abortą.

Abortas- tai ne tik medicininė procedūra. Tai- trauma ir kūnui, ir sielai. Nemanau, kad tai vienintelė išeitis gyvenime, kad ir koks jis sunkus būtų. Gyvenime visada kovoja gėris ir blogis.O neteisybės pilna visur ir viskame. visada kai būna l. sunku, po kurio laiko pasaulis nušvinta ir vėl jautiesi laimingas. O kai būna gera, žiūrėk vėl kokia nelaimė ištinka. Tiesiog, keblios ir sudėtingos situacijos, mus išbando: arba palūžti, arba, atvirkščiai kabiniesi į gyvenimą ir ieškai išeities. : "Nėra padėties be išeities" - skambi frazė, bet ji visuomet pasitvirtina.
šiais laikais kai tiek daug kontraceptinių priemonių, informacijos šaltinių, pagalbos įstaigų ir telefonų, ir t.t. - aborto tikrai nepateisinu. Kad, kai kuriose šalyse trūksta viso to, tai jau čia kita tema.
"TAI nutiko netyčia, mes vaiko nenorim"- skamba apsurdiškai. Arba kai moteris ateina antrą kartą darytis aborto jau turėdama 2 vaikus ir sako, kad 3 nepageidaujamas.
Aš už vaikų lytinį švietimą ir atsakomybės ugdymą

. Manau pareigos, atsakomybės, šeimos ir vertybių supratimas ateina iš aplinkos kurioje vaikas auga, tai ką vaikas mato ir t.t. Abortų skaičius rodo, žemą lytinio gyvenimo sampratos ir atsakomybės už save ir kitus lygį.
Musytės tikrosios situacijos nežinau. Bet jei taip būtų nutikę man, pasiūlymą dėl darbo tikrai priimčiau, o vyrui praneščiau nedelsdama akis į akį ir kaip nors ypatingai. Jei labai bijočiau vyro reakcijos, parašyčiau jam laišką išsakydama savo baimę ir džiaugsmą, ir padėjusi matomoj vietoj leisčiau, kad jis perskaitytų vienas. Bet jei abu myli vienas kitą, tai kokia gali būti baimė pranešant nuostabią naujieną

. Tuo labiau jei svajonė išsipildė

Daugelis vyrų tik sako nenorintys vaikų, o iš tikrųjų juos kamuoja įvairios baimės:dėl ateities, atsakomybės, materialinės padėties ir pan.
Kiek žmonių tiek nuomonių, tiek situacijų, gyvenimų. Vaikas nesugriauna gyvenimo, abortas- sugriauna