Įkraunama...
Įkraunama...

Svajonių vestuvės

QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 07 16, 14:31)
O kiek sveciu is viso? Mes zmoniu problema sprendem taip: nusprendem, kad kviesim sau artimiausius, o ne artimuju artimuosius. T.y. jei mano drauge turi nauja vaikina, kuri maciau tik viena karta, tai as kvieciu tik ja. Aisku, gal ir bus nepatenkintu, bet del to savo sventes nesigadinsiu g.gif

O man krikstamote pasake kad as jai,kaip krikstadukre nereikalinga,nes as negerbiu jos vaiku(nepakvieciau i vestuves,o vaikai po 18,20 metu) mad.gif mad.gif mad.gif Ir ji del to is viso neateis sad.gif mad.gif mad.gif
Atsakyti
Sveikos

rolleyes.gif nezinau ar buvo tai aptarinejama, tikiuosi tema nesikartos. Man butu idomu suzinoti kaip sventete savo, draugu ar artimuju vestuves. Su lietuviskomis tradicinemis vestuvemis viskas aisku, taciau gal kas nors vestuves atsvente labai netradiciskai ir originaliai? cool.gif gamtoje, kelioneje ar dar kazkur? clap_1.gif
Atsakyti
Na mūsų vestuves galima vadinti netradicinėmis, nes viskas vyko taip (Kaune):
***Kadangi mes jau gyvenom kartu su vyru dar iki vestuviu, tai nebuvo jokiu islydejimu is namu... tiesiog jis pasipuose pas teta, kur jam sese sukuosena dare, o as kirpykloj visa ryta praleidau, tai zodziu kai jau abu buvom grazus, jis atvaziavo su kabrioletuku manes pasiimt is namu ir abu graziai susede i masiniuka isvaziavom i baznycia;
***turejom tik liudininkus--jokios svitos su prilipintom etikem pabroliu ir pan.; ***ceremonija labai grazi ir jaudinanti--priesaika vienas kitam ir t.t. (na kaip ir visiems)..
***po to man staigmena padare vyras paprasydamas zodzio prie mikrafono - tai buvo jo(mūsų) labai gero draugo kuris tuo metu buvo uzsienyje dovana mums--eilerastis, kuris super tiko mums ta diena ir apskritai.. zodziu prisizliumbem is dziaugsmo ir nuo tu zodziu ir laimingi isejom is baznycios--
***apibarste ziedlapiais sveciai ir tada trumpi sveikinimai , geles..
***tuomet vyro puseserės staigmena/dovana--farmacijos muziejuje--pasitiko vaistininkas kuris mums visokiu vaistu israse:) na trumpai linksmai smaiksciai...
***fotografavimasis prie vytauto baznycios (kur ir tuokėmės) ir...zaliakalnio funikulieriaus--sveciai ir mes vazinejomes funikulierium ir siaip pasidziaugem neiprasta vieta fotosesijai.
***isvyka i rumsiskes (cia gan iprasta)
***rumsiskese rezervuotoje sodyboje pasidarem piknika--viskas vyko lauke..
kelias valandas ten sveciai pasidziauge musu laime, mes dar pasifotkinom ir...
***isdumem i Vilniu, is kur kita ryta isskridom medaus menesio ten kur silta ir jura zydra:) buvom uzsisake viesbuti pernakvojimui.. lagaminas jau buvo nuveztas is ryto i ten, kad niekuo nebereiketu rupintis --is rumsiskiu tiesiai su dvivieciu kabrioletu abu grazus i vilniu.

tai vat taip..
grize po keliones nuejom i rotuse uzregistruot civilines.
Atsakyti
Mūsų vestuvės būtų pusiau tradicinės. Taigi buvo taip:

- nebuvo jokių išlydėjimų, nes nei aš, nei vyras, nenusimanom tokiose tradicijose ir niekad nesu buvusi jokiam išlydėjime;
- į fotoateljė važiavome prieš santuoką bažnyčioje (tuo labai stebėjosi fotografas);
- paruošėm stalą bažnyčioje (na, ne pačioje bažnyčioje, bet ten buvo tokia patalpa, kaip tik skirta vaišėms), kur pasivaišinome su visais atėjusiais pasveikinti;
- nesituokėme "zakse";
- nebuvo porų, o tik liudininkai;
- neturėjau keliaraiščio, kurį mesčiau;
- pamiršau mesti puokštę;
- nebuvo jokių "kartu kartu" ir bučinių mokymo...

Šiaip aš dar būčiau dariusi taip, kad išvis nebūtume važiavę į kavinę, o pasilinksminę būtent patalpoje šalia bažnyčios (taip darė mano draugė - visas "balius" vyko parapijos namuose). Tačiau mano vyras norėjo būtent kavinės, todėl taip ir padarėm...
Atsakyti
Manau, kad musu vestuves nebuvo tradicines, nes vestuviu plano tiesiog nebuvo is principo... laugh.gif laugh.gif laugh.gif Mes ryzomes vestuves daryti ekspromtu ir tai pasiteisino 100%. Organizavimas uztruko viena diena. Tebuvo sutarti 3 dalykai: kirpeja, viena masina ir kavinej staliukas... Gavosi labai linksmai, nuotrauku kruva pridare draugai, i atelje isiverzem nieko nesitare ir buvom super gerai ir linksmai aptarnauti, i kavine atvaziavom tik keturiese (mes ir liudininku pora) ir gerokai pavelave, kur mus pasitiko visas personalas isrikiuotas prie duru "jak v lutshix domax Parizha", o sveciai pradejo rinktis po geros valandos: tai buvo tiesiog musu draugai, nieko specialiai nekvietem, tiesiog pasakem vieta ir laika. Kas norejo - tas atejo. Veliau kavines administratorius sake, kad tokiu linksmu vestuviu dar nebuvo mate. Pratesimo vaziavom jau visa shaika troleibusu (troleibuso keleiviai irgi neitiketinai siltai paziurejo i sita reikala) pas mano tevus namo, nes jie buvo nusipirke tortu kitai dienai (jaukiam pasisedejimui su jo ir mano tevais). Aisku visus tortus suvalgem... biggrin.gif , bet tevai labai dziauges, sake, kad labai pasijuto, jog didele svente namuose, kai per jaunima ner kur kojos padeti... Gal todel, kad musu draugai labai prikolni ir negeriantys???

Aisku tokios vestuves tinka tik stipriu nervu zmonems kurie nebijo rizikuoti, nes iki pat vestuviu nezinai kokios jos bus. Bet turi savu pliusu: jos bus vieninteles ir nepakartojamos (visi draugai ir pazistami ilgai prisimins ir mines), jokios galvos skausmo organizuojant, atsieina labai pigiai ir jokio nervu tampymo, kad kazkas vyksta ne taip...
Butini rekvizitai: supratingi tevai, daug linksmu draugu ir gera nuotaika.
Atsakyti
Oi, jusu pasakojimai thumbup.gif , tikrai super. Tiesa sakant jau galvojau nulinciuosit mano tema, kuri pasirodys neidomi, bet kaip suprantu lietuviai originalus zmones ir tikrai nebijo nusizengti tradicinem vestuvem su buriu nematytu (arba matytu seniai) giminaiciu, su nusibodusiomis (pabodusiomis) tradicijomis - pirslio korimu, dainininku tuo paciu ir seniai pabodusiu repertuaru ir tt.
Asmeniskai as nieko neturiu pries tradicines vestuves, bet man asmeniskai daug idomiau isgirsti idomiu ir netradiciniu vestuviu istoriju... clap.gif
Atsakyti
QUOTE(ginija @ 2004 11 18, 15:53)
Oi, jusu pasakojimai  thumbup.gif , tikrai super. Tiesa sakant jau galvojau nulinciuosit mano tema, kuri pasirodys neidomi, bet kaip suprantu lietuviai originalus zmones ir tikrai nebijo nusizengti tradicinem vestuvem su buriu nematytu (arba matytu seniai) giminaiciu, su nusibodusiomis (pabodusiomis) tradicijomis - pirslio korimu, dainininku tuo paciu ir seniai pabodusiu repertuaru ir tt.
Asmeniskai as nieko neturiu pries tradicines vestuves, bet man asmeniskai daug idomiau isgirsti idomiu ir netradiciniu vestuviu istoriju...  clap.gif

Man labai idomu, ar pavyko savo vestuves kazkaip netradiciskai atsvesti? Kaip suprantu sausi istekejai? Sveikinimai. Ilgo ir laimingo gyvenimo santuokoje.

smile.gif
Atsakyti
Na,musu vestuviu taip pat turbut nepavadinsi tradicinemis biggrin.gif

mums vestuves padejo suplanuot..o tuokemes juodkranteja,vienuose poilsio namuose..mes patys is Klaipedos...poilsio namu terasoje is gausybes geliu ir balionu buvo padarytas altorius,ten mus sutuoke kunigas thumbup.gif per ceremonija giedojo vaiku choras...visos sielos buvo sujaudintos!i foto atelje is vis nevaziavom,nes fotosesija fotografai surenge vietoje,o paskui dar nuvaziavom prie jurus palydeti saules smile.gif prie juros nuotraukos pacios nuostabiausios! thumbup.gif
buvo daug siurprizu,vienas is ju(tikiuosi musu planuotoja nesupyks blush2.gif )-paememe bengaliskas(saltasias ugneles),prie ju pririsom pripustus balionus,uzdegem ugneles,ir visi sveciai kartu paleido tuos balionus i ora!! thumbup.gif patikekit,atrodo nuostabiai-lyg mazytis zvaigzdynas...ach,uzpludo mane sentimentai ax.gif

noreciau pakartot sia svente,bet tik su tuo paciu mylimiausiu nuostabiausiu zmogumi,mano vyru wub.gif

Tiesa,pas mus taip pat nebuvo poru-tik liudininkai,o visi kiti-sveciai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolanciuke: 02 kovo 2005 - 01:13
O mes irgi planuojam šiek tiek ne tradicinės vestuvės:

-susirašom zagse, be jokių porų, visi bus sviečiai;
-paskui važiosim fotkintis prie jūros, gal į Palangą;
-pietūs su tevais ir seneliais užsakytame restorane;
-vakarelis su jaunimu prie jūros užsakytame bare( švediškas stala)
iš kart po vestuvių gal ir kitą dieną planuojam išskristi medučio kopinėti. thumbup.gif

Nu ir kaip atrodo mano planas 4u.gif , gal kas idėjų pasiūlys.
Atsakyti
musu vestuvese nebuvo nei pirsliu, nei poru. fotografuotis vaziavom su liudininkais, sese ir broliais. mus islydejo is mano tevu namu, nors siaip metus iki vestuviu gyvenom atskirai toj pacioj laiptinej tongue.gif tevai palinkejo laimes, sedom i senovini masiniuka ir isriedejom i Bernardinu baznycia, isklausem milijona sveikinimu kiemelyje ax.gif fotografavomes uzupyje su vietiniais zmonem, pankais ir kt. tongue.gif kol vyko fotografavimo procesas, sveciai isvaziavo i sventes vieta traku raj. kad mes atvaziuojam, sveciai suzinojo is atskrendancio radijo bangom valdomo lektuvo thumbup.gif vakara vede draugai aktoriai, rode apie mus sukurta filma per projektoriu, vyko dainu, sokiu konkursai, visokios nominacijos ax.gif mes buvom apake is laimes, nes nieko panasaus nesitikejom rolleyes.gif 24.00 - netiketas fejerverkas wub.gif o kita diena kepem saslykus, ejom i pirti, zaidem krepsini, tinklini- atrakciju netruko.
svarbiausias dalykas, sukuriantis svente- gera sveciu nuotaika thumbup.gif
Atsakyti
Labai fainu variantu prisiskaiciau ir as, tik vat mano draugas kazkaip bijo (?) imti mane i zmonas, vis dar masto gal neskubam ir pan. oas tai jau noreciau. kazin kaip jam padeti suprasti, kad ir jis to nori? ax.gif
Atsakyti
Gal kas žinot netradicinių vestuvių planelį kokį? Nes aš ten visokiausių piršlių korimų nenorių, nereikia ir duonos su druska bei pasakojimų, iš kur duona atsirado... cool.gif Bet bijau, kad neturėsim ką prie stalo veikti, kai jau po santuokos įregistravimo susėsim cry.gif Tai pasidalinkit, ką jūs veikėte su draugais rolleyes.gif
Atsakyti