Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčiukai - receptai

QUOTE(Zimzu @ 2012 12 23, 14:18)
Jau 40 minučių tešlą laikau šiltai, bet ji man dar nei kiek nepakilo.. sad.gif ar jau čia reiškia, kad ir nebepakils? sad.gif naudojau Rainbow sausas mieles ..

Gal buvo per karštas skystis, nužudėt mieles. Nesvarbu, ar šviežios, ar džiovintos, skysčio temperatūra turi būti ne daugiau, kaip 40 laipsnių, t.y. kad pirštai nejaustų šilumos. Jei taip įvyko, nebus kam pakelti tešlos. O aliejus mieliniams kepiniams tinka. Aš kartais net į bulkų tešlą pilu.
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2012 12 23, 15:00)
Gal buvo per karštas skystis, nužudėt mieles. Nesvarbu, ar šviežios, ar džiovintos, skysčio  temperatūra turi būti ne daugiau, kaip 40 laipsnių, t.y. kad pirštai nejaustų šilumos. Jei taip įvyko, nebus kam pakelti tešlos. O aliejus mieliniams kepiniams tinka. Aš kartais net į bulkų tešlą pilu.


ko gero ... doh.gif tai ką dabar daryti? iš naujo į tą pačią tešlą mielių įminkyti? nebus paskui tešloj mielių per daug?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zimzu: 23 gruodžio 2012 - 15:09
QUOTE(Zimzu @ 2012 12 23, 15:08)
ko gero ...  doh.gif  tai ką dabar daryti? iš naujo į tą pačią tešlą mielių įminkyti? nebus paskui tešloj mielių per daug?

tikrai, man irgi įdomu ar galima pridėti dar mielių g.gif

Šiaip draugė pasakojo, kad per TAS dienas ji mielinę tešlą kildina apie 4 val., o įprastai tai trunka apie 30 min., mistika kažkokia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zimzu @ 2012 12 23, 15:18)
Jau 40 minučių tešlą laikau šiltai, bet ji man dar nei kiek nepakilo.. sad.gif ar jau čia reiškia, kad ir nebepakils? sad.gif naudojau Rainbow sausas mieles ..
Papildyta:
aš tai jo, tiek kiek reikėtų dėti sviesto/margarino gramų aš tiek pat gramų įpyliau alyvuogių aliejaus.


Kilo tešla per 20 minučių kaip žvėris, vos spėjau formuoti, iš dubenio galvojau pradės lipti lauk.
Atsakyti
Aš kildinau apie pusantros valandos - kol išsišveičiau virtuvę biggrin.gif , paprastai valandą ar kiek daugiau ir kildinu. Dar kol kočiojau ir pjausčiau kelias valandas, tešla toliau kilo, ir orkaitėje visada dar gerokai pakyla šližikai.
Jau paruošta karsta.gif
Atsakyti
QUOTE(Zimzu @ 2012 12 23, 15:08)
ko gero ...  doh.gif  tai ką dabar daryti? iš naujo į tą pačią tešlą mielių įminkyti? nebus paskui tešloj mielių per daug?

Gal jau ir per vėlai atsakymas. Pilant į paruoštą tešlą mieles, jos netolygiai pasiskirstys. O, be to, kokiu būdu jas galima įterpt ? Nežinau... Aš daryčiau iš naujo. Gal ir gaila produktų, bet taip būtų greičiau. Ne dabar mokytis... visom mielinėm tešlom maišymo principas vienodas.
Atsakyti
Šiandien apie 8 val. sumečiau produktus į duonkepę, apie 11val. buvau visus iškepusi.
Atsakyti
Kepu pagal http://www.zaidimuai...t-kuciukai.html Nerealiai skanūs, išorėje traškūs, o viduj tokie minkšti, oriniai wub.gif
Atsakyti
atejau ir as pagirti tepaluotos kuciuku - kepiau pagal jos recepta, vietoje sviesto pyliau alieju, vietoje pienuko - vandenuka. Labai MINKSTUCIAI, ir nuostabaus skonio - tokie apie kokius svajojau thumbup.gif kitais metais vel butinai kepsiu

o tesla man pakilo daugiau nei dvigubai smile.gif

ai, dar klausimas, o kodel reikia tesla dar perminkyti 2-3 kartus blush2.gif saziningai perminkiau, tik mastau kodel? pirma karta kepiau kuciukus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(egzotikaa @ 2012 12 24, 23:40)
kodel reikia tesla dar perminkyti 2-3 kartus  blush2.gif saziningai perminkiau, tik mastau kodel?

Kepinio purumas daugiausia priklauso nuo to, kiek gaminimo metu į tešlą patenka oro. Todėl tešla perminkoma 2 kartus; į ją patenka daugiau oro, tešla geriau kyla, kepiniai būna labiau porėti. Tai galima suprasti, kai jau perminkant antrą kartą, arba kočiojant pradeda sproginėti mažos oro pūslelės.
Atsakyti
O kiek reikia deti aliejaus i kuciukus?
Atsakyti

sivita, aciu uz issamu paasikinima 4u.gif

QUOTE(Neringiux @ 2012 12 25, 20:26)
O kiek reikia deti aliejaus i kuciukus?


paga tepaluotos recepta as dejau 80 gr. tiek kiek parasyta sviesto, bet jau po kuciu galima deti ir sviesta, pilti pienuka mirksiukas.gif

cia tepaluotos kuciuku receptas

Apie 600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui (kiekis priklauso nuo miltų kokybės), 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto (kas smarkiai pasninkaujat, nedėkit), 70gr.aguonų, 40gr.mielių (arba 15gr. sausų mielių), druskos, puodelis vandens (apie 200ml), puodelis pieno (vėl gi - pasninkaujantys pilkit tik vandenuką).
Į pašildytą vandenį (ne verdantį!) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską ir cukrų, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės. Supilti pieną, suberti miltus, plikytas aguonas (neplikytos gali turėti kartumo) ir užminkyti tešlą. Nebijokite, kad tešla kietoka, kildama ji išporės, suminkštės.
Jei minkant matote, kad vandens per mažai ar per daug nurodytam miltų kiekiui, miltų pridėkit arba pamažinkit. Visiškai nebūtina stropiai laikytis recepto, improvizuokite.
Užminkytą tešlą pastatom šiltai, kad pakiltų. Kai pradės lipti per kraštus, perminkyti, taip kokius 2- 3 kartus. Kildinti 2-3 valandas. O paskui formuoti ir kepti kūčiukus.
Iš šito produktų kiekio išeis apie porą kg. Skanaus

Atsakyti