Įkraunama...
Įkraunama...

Būsto pirkimas UK

QUOTE(laperla @ 2008 03 27, 21:27)
na nezinau,ar sutinku su tavo nuomone  g.gif  ...Mes buvom nueje i banka smalsumo delei del paskolos bustui,ir pasiteiravom,kas butu,jei tarkim po keliu metu reiktu isvykti ir parduoti busta,nes visgi esame is svetimos salies,ir ar atgautumem tuos pinigus kuriuos esame imokeje...Banko darbuotoja atsake ,tuos kuriuos imokejome tikrai neatgausime,nebent tik tuos,kuriuos gausim pelno pardave busta.Tarkim bustas 200 tukst. o parduosim uz 230tukst,tai 30 tukst bus musu.o jei bus vienoda kaina tai nieko ir neatgautumem,tik pasake tai,kad  laikas eina ir bustai tik kyla(tipo paskatinimui  biggrin.gif  ) ,tai tiek is manes,ka pati esu girdejusi is NatWest darbuotojos  4u.gif

Taip viska ka imoki to tu neatsiimsi, nes juk moki % bankui, bet begant metam po biski vis ismoki mirksiukas.gif jei moki £600 i men tai kokie £200 jau iskoki savo paskolos...taigi per 3 metus £7000 jau busi ismokejas, kurios ir atgausi jei parduosi nama uz ta pace suma kure pirkai... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laperla @ 2008 03 27, 23:27)
na nezinau,ar sutinku su tavo nuomone  g.gif  ...Mes buvom nueje i banka smalsumo delei del paskolos bustui,ir pasiteiravom,kas butu,jei tarkim po keliu metu reiktu isvykti ir parduoti busta,nes visgi esame is svetimos salies,ir ar atgautumem tuos pinigus kuriuos esame imokeje...[I]Banko darbuotoja atsake ,tuos kuriuos imokejome tikrai neatgausime,nebent tik tuos,kuriuos gausim pelno pardave busta.Tarkim bustas 200 tukst. o parduosim uz 230tukst,tai 30 tukst bus musu.o jei bus vienoda kaina tai nieko ir neatgautumem,tik pasake tai,kad  laikas eina ir bustai tik kyla(tipo paskatinimui  biggrin.gif  ) ,tai tiek is manes,ka pati esu girdejusi is NatWest darbuotojos  4u.gif

Tiesa, kad neatgausi procentu, mokamu kas menesi uz paskola. Bet visa kita pardavus sugris. Sakykim pirkom busta kainuojanti 215 000. Is banko skolinomes 90%, ta ju loan to value, tai yra 193 500. Jei parduotume siai dienai uz 240 000, bankui juk ir grazintume tik ta ka skolingi. Pelnas ir musu imoketas 10% depozitas griztu. Nebent kainos kristu iki 193 500 ar zemiau, nu tada tai ragai blink.gif smile.gif
Atsakyti
kiek esu girdejusi vasara vel zadamas namu kainu kilimas,tai mes norime kuo gericiau susirasti nama ir sutarti kaina,o paskui gali ir kilti smile.gif
Atsakyti
Kur tu taip skaitei?? bigsmile.gif O jeigu taip butu....Zadamas kainu kritimas ir ekonomine krize. Bent taip laikrasciai raso...
Atsakyti
norejau pasiteiraut, kokia suma turi buti saskaitoje, kad bankas jau pradetu siulyti paskola? ar viskas kitaip vyksta? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte1 @ 2008 03 29, 13:35)
Kur tu taip skaitei?? bigsmile.gif O jeigu taip butu....Zadamas kainu kritimas ir ekonomine krize. Bent taip laikrasciai raso...

nz nzn apie kritima,kai viskas brangsta.mes laikrasty skaitem,kad kasdiena NT kainos pakyla £ ~30 ..man tai idomiai tie samprotavimai-pigs brangs..jei pigs,tai tikrai ne desimtim.tai jei nusprendi,kad gali leist sau pirktis NT,tai ir perkiesi.o ne geresniu laiku lauki...LT atsimenu mum irgi aiskino,kai pirkdavom si ar ta-oij cia specialiai isbrango,kainos daugiau nebeaugs-tik pigs....ne velnio..nuo tada pakilo dar maziausiai dvigubai cool.gif

ne apvalios sumos banke reikia(nors aisku ir ji nemaiso).reikia pasiziureti,uz kokia suma mazdaug galit sau leisti pirktis,o svarbiausiai,kad ta suma laisvai isnestu jusu atlyginimai...daugiausiai i ta ir ziuri bankai..aisku plius visas credit history pasiziuri..jei netingi,visa tema permesk..info manau tikrai dauug.

plius dbr skaiciau,kad po northern rock krizes,paskolu gavimo pasiula apmazejo gerokai.ir praktiskai nebera 100% paskolos.visos teliko su depozitais.nezinau ar tai tikrai tiesa,bet gal laikrasciai nemeluoja? mastau.gif
Atsakyti
Tokia sian laiminga buvau,atrodo,jau suradau gera buta,viskas gerai,bet vat jisai leasehold..tai reiskia,kad butas bus mano,bet zeme,ant kurios tas butas-ne mano.Leasehold yra 79 metam,tai jei as neatnaujinsiu(o kartais ir nesutinka jie atnaujinti),tai po 79 metu butas bus ne mano.Aisku,as nepragyvensiu 100 metu,bet jei noresiu parduot,tai jau bus sunku,nes leasehold eis i pabaiga...
Bet ar imanoma surast freehold buta?
Velnias,kaip sunku,pasimeciau visai...
Atsakyti
Turiu dar viena klausima:
Man is banko reikia tik 90000,agenturoj sake,kad galiu paimt paskola 25 metam ir moket po 580 per menesi. Tiek mokedama as 90'000 ismokesiu per 13 metu,tai ka,vien kad palukanu sumoket as turesiu beveik 90'000? doh.gif cia gi absurdas kazkoks..
Atsakyti
QUOTE(~FSCG~ @ 2008 03 30, 09:58)
Turiu dar viena klausima:
Man is banko reikia tik 90000,agenturoj sake,kad galiu paimt paskola 25 metam ir moket po 580 per menesi. Tiek mokedama as 90'000 ismokesiu per 13 metu,tai ka,vien kad palukanu sumoket as turesiu beveik 90'000? doh.gif cia gi absurdas kazkoks..

o is ko tu galvoji bankai ''gyvena''? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif taip atmoki jei ne dvigubai,tai netoli to mirksiukas.gif uztai mes kazkaip norim per kelis metus bandyt mortgage free but rolleyes.gif -aisku noret niekas nedraudzia biggrin.gif -bet mum turetu pavykt cool.gif
Atsakyti
sakau ta ka sake brokeris jau anglijoje ir taip krize ,mazai net banku duoda 5 procentu depozita,kiek kreipemes firmu del paskolos tai visi sake su 5 procentu jau sunkoka gauti.Bet viena turiu brokeri kuris zada net 100 procentimi mortgeiciu.O dell kainu kaip buvau ziurejusi pries pusantru metu tai yra kaip kuriuose rajonuose nukrite,nekalbu as apie tuos rajonus kur arciau centro ar kur bus olimpijada.Cia kyla ne dienom,bet valandom. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiduliukas @ 2008 03 30, 14:47)
sakau ta ka sake brokeris jau anglijoje ir taip krize ,mazai net banku duoda 5 procentu depozita,kiek kreipemes firmu del paskolos tai visi sake su 5 procentu jau sunkoka gauti.Bet viena turiu brokeri kuris zada net 100 procentimi mortgeiciu.O dell kainu kaip buvau ziurejusi pries pusantru metu tai yra kaip kuriuose rajonuose nukrite,nekalbu as apie tuos rajonus kur arciau centro ar kur bus olimpijada.Cia kyla ne dienom,bet valandom. unsure.gif

na cia apie tai,ka rase laikrastyje.bet ne del ekonomines krizes jie sako,kad taip vyksta..o del to northern rock bankrutavusio banko taip atsitiko..tipo daugiau rizikos ir pan.tai jei jau isvis krize butu,NT pigtu taip baisiai,tai gal kaip tik bankai duotu geresnem salygom paskolas mastau.gif -juk jiem reikia duona uzdirbt.o dbr kaip tik sunkiau--100% paskola duoda vienintelis bankas (blyn laikrastis jau ismestas,o as tiksliai nebepamenu pavadinimo),bet uztai ten ar procentas didelis palukanu ar dar kazkas nepalankaus klientui(rase,kad ir 100% paskola,bet ji visiskai neverta imti-tik kaip sakau,kazkaip neuzfiksavau visko kas ir kaip).ir dauguma paskolu dbr su 10-15% depozitais.griezsciau viskas tikrinama ir pan.ta prasme kokia ta krize ar ne krize yra,sunkiau nuo to tik eiliniam zmogui del paskolos gavimo..o namai ,bent pas mus tai tikrai nepinga..plius juk dar ir svaras krinta kitu valiutu atzvilgiu,tai is kur tas kritimas kainu mastau.gif
o siaip as bandau tuo sau galvos nesukti. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(~FSCG~ @ 2008 03 30, 01:25)
Tokia sian laiminga buvau,atrodo,jau suradau gera buta,viskas gerai,bet vat jisai leasehold..tai reiskia,kad butas bus mano,bet zeme,ant kurios tas butas-ne mano.Leasehold yra 79 metam,tai jei as neatnaujinsiu(o kartais ir nesutinka jie atnaujinti),tai po 79 metu butas bus ne mano.Aisku,as nepragyvensiu 100 metu,bet jei noresiu parduot,tai jau bus sunku,nes leasehold eis i pabaiga...
Bet ar imanoma surast freehold buta?
Velnias,kaip sunku,pasimeciau visai...

Musu butukas irgi leasehold 112 metu,bet del to neprgyvenu,nes mums Londone rasti buta su freehold buvo beveik neimanoma,nebent turit ilgai laiko laukti ir ieskoti. Tai musu pirmas butas,kiek ilgai cia gyvensim nezinom,bet ,kad po keliu metu kelsimes,iskosim didesnio,tai tikrai.
Atsakyti