Įkraunama...
Įkraunama...

Senelių priežiūra Vokietijoje

Bet tai kai bajeris,ta Svetlana susirenka pinigus tik,o visa kita tipo jau vos ne likimo reikalas doh.gif nu briedas visiškas,ne kitaip cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 10 27, 22:05)
Simonėle,
1.pretenzijų aš nereiškiu, tik parašiau, kad žmonės visai neprivalo kažkam vergaut, jei darbo pobūdis atlyginimo neatitinka.
2.vaikeli, jei gyvenai ir gyveni Vokietijoje, turi žinoti, kad yra ir DE nustatytos darbo valandos per savaitę, o kai jų daugiau, tai jau viršvalandžiai skaitosi. Nežinojai??? Va ir naujiena  bigsmile.gif Gal pravers kada  bigsmile.gif
3.tai, kad leidaisi, jog taves žmogum nelaikytų, tai tavo bėda, bet nemėgink visoms aiškint, kad taip privalo būt, kad kiekviena, kuri važiuoja, tai negali tikėtis nei normalių darbo, nei poilsio valandų, nes ne dirbt, o vergaut kažkam reikia. Darbuotojas žinok irgi žmogus, kad ir iš Lietuvos.
O tai, kad LT moterys dirbdamos DE ir išeigines turi, ir netgi mokamas atostogas, tai galiu 100proc.garantuoti, nes pati asmeniškai tokias pažįstu. O jei darbas 24val/para ir 7d/sav., tai ir alga turi būti atitinkama. O ir ne kiekviena gali tokiam darbui pasirįžti, aš už jokius pinigus nesutikčiau taip  schmoll.gif
Papildyta:

1.o tai kuo jau tada nepatiko? Juk, anot tavęs, tai su viskuo reikia susitaikyti ir tik dirbti...dirbti...dirbti... Gi dirbt važiuojam...nėr ko skųstis...

2.man tai atrodo, kad arba apsimelavai ir nei tiek metų nedirbai, nei ką apie tą darbą žinai arba šiaip nesąmones skelbi, kad žmonės, kurie ieško darbo SU VISKUO sutiktų, net ir su nežmoniškom sąlygom (gi kitaip LT reikia darbo ieškotis  doh.gif ).
Jei tiek metų būtum išdirbus, būtum tikrai žinojus savo teises (kad ir darbo valandas) ir galų gale, juk būtum pradėjus darbo ieškot per vokiškas agentūras, kurios ir tavo teisėm pasirūpins, ir neims jokių pinigų už įdarbinimą.

Beja, Simona, o kur sakei, kad žmonės už 1000eurų nelabai nori dirbt, tai turėjai mintyje LEGALŲ darbą, su vokišku draudimu ir stažu???
(čia rimtai klausiu)

Nieko manes nebeklausk,ok.Ieskok info internete googleje.Sekmes 4u.gif
As kiek pasakojau is savo patirties,jei nepatinka,tikrai nebesiteirauk ir manes nekisk ok,nes as kolkas nieko neidarbinau.O pati dirbau 12 metu tikrai ne per firmas,o mokejau pinigus lietuvaitems,kurios man padedavo.Ir jau 4 metai as legaliai gyvenu Vokietijoje,nebeuzsiimu seneliu prieziuromis.Auginu maza vaika ir po motinos atostogu dirbsiu,bet ne pas senelius,todel,kad pas juos reikia gyventi.Delto jie ir samdo.As nesu gavusi 1000 euru tada dar paskutine alga man buvo 900 euru.O dabar kiek pasiklausau niekas nevaziuoja uz 1000 euru dirbti.Nors man atrodo geriau ta 1000 euru uzdirbti ,nei Lietuvoje isvis be darbo gyventi ir bada kesti.Jei moki kalba parasyk asmenine zinute duosiu Ingridos tel.nr.ir jos teiraukis visos informacijos.As jos nesuteikiu,nes nieko nedarbinu.Darbina Ingrida ir ji man sake Vokietijoje jus nebusit legaliai apiformintos,cia skaitysis tik,kad Lietuvoje dirbate.Vokietijoje stazas neis.Todel pagal Vokietijos standartus norint dirbti,reikia uzsiregistruoti Vokietijoje,plius istoti darbo birza,gauti leidima dirbti.Nes as,tai perejau.netaip lengva isitvirtinti.
Papildyta:
QUOTE(magistrante @ 2012 10 28, 18:33)
Bet tai kai bajeris,ta Svetlana susirenka pinigus tik,o visa kita tipo jau vos ne likimo reikalas  doh.gif nu briedas visiškas,ne kitaip  cool.gif

As kiek zinau Svietlana is vokieciu pasiima pinigus.O paskui seimos tel.nr.perduoda Ingridai ir toliau Ingrida skambina i seima ir tariasi viska.Informacija visa yra pas Ingrida del darbo.Svietlana tik seimas suranda.
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2012 10 28, 17:26)
tikrai nesąmonė, juolab, kad jokios garantijos, kad tam darbe išbūsim. Aš į Angliją buvau nuvažiavus dirbt, tai tokios sąlygos buvo  doh.gif gerai, kad turėjau už ką grįžt. Tik vieni nuostoliai gavosi. Taip gali būt ir su ta Svetlana, nes ji gi nieko negarantuoja. Aš į jos firmą skambinausi, tai žodžiu, ji tik kontaktus duoda ir pinigus paima, o dėl visko, ko ten nori, tai tarkis nuvažiavus  doh.gif tipo, jei nesusitari, jei darbas ir jo sąlygos netinka, tai vieni niekai grįžt  doh.gif vos ne autobusas už kiekvieno kampo...

legaliai dirbau tik per savo vyra picerijoje,pas senukus manes niekas legaliai nera idarbine,Ingrida su Svieta apie metus laiko uzsiima Jos nedarbina Vokietijoje legaliai,cia pagal sutartis ,kurias dabar daro skaitosi,kad dirbi legaliai Lietuvoje.Legaliai Vokietijoje jus negausit darbo be diplomo.Reikia kursus pereiti ,kad galite slaugyti senelius.Tada tik Vokietijoje eis stazas ir,tai cia labai daug popieryzmo.darbo birzoje reikia tvarkytis popierius,ministerijoje,reikia gauti leidima per darbo birza.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SimonaV: 28 spalio 2012 - 20:07
QUOTE(SimonaV @ 2012 10 28, 19:52)
O pati dirbau 12 metu tikrai ne per firmas,o mokejau pinigus lietuvaitems,kurios man padedavo.

Todel pagal Vokietijos standartus norint dirbti,reikia uzsiregistruoti Vokietijoje,plius istoti darbo birza,gauti leidima dirbti.Nes as,tai perejau.netaip lengva isitvirtinti.

legaliai dirbau tik per savo vyra picerijoje,pas senukus manes niekas legaliai nera idarbine,

simona, taip paskaičiau... nu dievaži, gaila man tavęs. Tiek metų DE išbuvus, kalbą tikrai turėjai pakankamai pramokt ir niekaip nesugebėjai nei į vokišką agnetūrą kreiptis dėl legalaus darbo, nei pati pvz. skelbimo nesusiradai? Būtinai visad reikėjo per lietuves, joms mokant??? Kam? Kokia prasmė??? Supračiau, jei vokiškai nei bum bum, tada reikia tautiečių pagalbos, bet kitaip??? O vokiečių agentūra viską tikrai sutvarko, visas registracijas, formalumus, o į Darbo biržą tikrai nereikia stot, jei atvažiuoji darbintis. Taip, senelių priežiūrai tikrai reikia baigt slaugos kursus, bet, jei jų nėra, formina namų tvarkytoja ir pan.
O lenkaičių forume perkaičiau, kad leidimo dirbt nuo kažkurių metų jau nėra, gal nuo šių g.gif
Atsakyti
QUOTE(magistrante @ 2012 10 28, 17:33)
Bet tai kai bajeris,ta Svetlana susirenka pinigus tik,o visa kita tipo jau vos ne likimo reikalas  doh.gif

tai toks ir yra geriausias verslas. Susirenki pinigus ir dzin. Ir netgi lauki kada darbuotoja neištvers ir pabėgs, nes tada vėl kitą į tą vietą įkiši iš jos pinigus paėmus.
Atsakyti
QUOTE(SimonaV @ 2012 10 27, 17:54)
*cia turbut labai senas straipsnis,
**Pati dirbau per jas ir nezinau keista girdeti,kad kas butu labai blogai.Nepatiko vieta,parasiau zinute,iskart atvaziavo ir perveze i kita.

*Straipsnis menesio laiko, data yra jo virsui mirksiukas.gif
** pati per jas dirbai? g.gif

QUOTE(SimonaV @ 2012 10 27, 18:39)
as nesuprantu ko cia taip puoli???

niekas taves nepuola, tik jau savo meluose pradedi maisytis, uztai ir pasitikslinam mirksiukas.gif

QUOTE(SimonaV @ 2012 10 28, 18:52)
*Ir jau 4 metai as legaliai gyvenu Vokietijoje,nebeuzsiimu seneliu prieziuromis.

**legaliai dirbau tik per savo vyra picerijoje,pas senukus manes niekas legaliai nera idarbine,Ingrida su Svieta apie metus laiko uzsiima

* tai jau 4 metai senuku neziuri, nes dirbi legaliai/augini vaika g.gif
** o jos tik apie metai kai tuo uzsiima g.gif
bet auksciau sakai, kad pati per jas dirbai???? g.gif nu nors uzmusk galai nesueina schmoll.gif ir nepuolu nieko, tik labai jau neaiskiai rasai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(SimonaV @ 2012 10 28, 19:52)
Darbina Ingrida ir ji man sake Vokietijoje jus nebusit legaliai apiformintos,cia skaitysis tik,kad Lietuvoje dirbate.Vokietijoje stazas neis.

Kažkodėl netikiu. Pažaidžiau aš detektyve ir mano žiniomis Svetos ir Ingridos firma ekker-group vadinasi biggrin.gif Esu teisi??? Skambinausi ten, o vėliau ir el.paštu dar apsiklausinėjau. Ir man pasakė: "Jūs kažką ne taip supratote, mes Jūsų nedarbiname, mes tik surandame darbą". Tą patį parašė ir el.paštu. O geriausią bajerį suskėlė: "dauguma moterų nenori dirbti legaliai" doh.gif griūk negyvas!!! Nepažįstu nei vienos moers, kuri norėtų nelegaliai dirbt, o čia DAUGUMA lotuliukas.gif Vat, kad išsiskyrę vyrai nenori legaliai dirbt, kad alimentų nereikėtų mokėti, tai taip pasitaiko, bet moteris blink.gif
Ir į visas firmas, kurias sakmbinau, tai legaliai darbina tik GH Global, įdarbina pas save pilnu etatu, formina senjorų slaugytoja, sudaro normalią sutartį. Daugiau tokių firmų nepavyko rasti.

QUOTE(-Astreja- @ 2012 10 28, 21:53)
* tai jau 4 metai senuku neziuri, nes dirbi legaliai/augini vaika  g.gif
** o jos tik apie metai kai tuo uzsiima  g.gif
bet auksciau sakai, kad pati per jas dirbai????  g.gif  nu nors uzmusk galai nesueina  schmoll.gif  ir nepuolu nieko, tik labai jau neaiskiai rasai  rolleyes.gif

aš tai truputį abejoju ar Simona aplamai tokį darbą dirbus ir juolab taip, kaip ji pasakojasi. Na, pažiūrėjim, 12 Vokietijoj, 4 nedirba, tai 8 metus slaugė bobutes. Bet kaip slaugė: laisvadienių nėra, iš namų išeit negalima, taigi net kalėjime žmonėms leidžia bent kieme pasivaikščiot, o čia - negalima!!! Ne tai, kad po 8 metų, bet po poros mėnesių tokio uždarymo sveikata sušlubuotų, ir fizinė, ir psichinė tease.gif O ji atlaikė. Ir uždaryta namuose sugebėjo netgi su savo musulmonu kažkaip susipažint, bet jokių pasimatymų, jokių susitikinėjimų, nes gi kaimo name uždaryta buvo. Na, nebent išeidavo kaimo keliuku prasieit, kai diedukai miegojo. Tai tada spėjo ir vyrą susirast, ir įsimylėt, ir ištekėt. O paskui jau pas jį į piceriją išlėkė. Tai ką jis tam kaime veikė? Picas vežiojo? Pasaka kažkokia.
Atsakyti
[Is visu galu ta tema skaitau ir niekaip nesuprantu,kas cia rasoma doh.gif Simona vis atsikirtineja,kad ji superine verge-aukle,bedarbes ja bombarduoja klausimais,i kuriuos ji neturi proto atsakyti.Belieka juoktis lotuliukas.gif Is tiesu labai gaila tautieciu,kad tenka ieskoti tokio darbo,ir visiskai suprantamas noras dirbti oriai.Juk nesate kokios verges ubages,kad dirbtumet uz duonos kasni.As dar pasakysiu,kad esam daug labiau apsiskaite nei tas statistinis vokietis,kuris klausia kur ta LT yra.
Aisku gal cia gyvenant paprasciau su kontaktais butu,o gyvenant kitur ieskotis darbo uzristom akim sunkoka. Karta vyras parnese laikrasti is rusu parduotuves MIXMARKT. Tai jame radau skelbimu,kad kelios moterys is LT iesko darbo slaugos srityje.I parduotuve ateina ne tik rusai,trinas ten daug ir vokieciu. Tai gal bandykit per online kontaktuot,kad skelbima detu.

http://www.mixmarkt.de/de/kontakt.php
Taip pat visai neseniai atradau toki portala www.vokietija.de tai ten ,lietuviu psl.,pagal miestus yra skelbimu lentos.
www.scout24.de
SEKMES VISOMS!user posted image
Atsakyti
QUOTE(vajetau @ 2012 10 30, 19:24)
Juk nesate kokios verges ubages,kad dirbtumet uz duonos kasni.

kaip bebūtų, už duonos kąsnį, tai geriau jau LT dirbt. Bent savo namuose sėdėt, savo lovoj miegot, savo kalba kalbėt, su šeima ir artimaisiais matytis.

Ačiū už nuorodas 4u.gif
Atsakyti
kad leidimo dirbt nuo kažkurių metų jau nėra, gal nuo šių g.gif
[/quote]

leidimo nereik nuo 2011 metu geguzes berods, nes as lapkriti atvaziavau, jau nereikejo...
Atsakyti
[quote=Savannaa,2012 10 30, 23:24]
kad leidimo dirbt nuo kažkurių metų jau nėra, gal nuo šių g.gif
[/quote]
leidimo nereik nuo 2011 metu geguzes berods, nes as lapkriti atvaziavau, jau nereikejo...
[/quote]
na man reikejo gauti leidima is Chemnitz miesto per darbo birza.
Gal ka girdejote apie sita imone?
http://www.ekker-gro...okietijoje.html
Papildyta:
[quote=vajetau,2012 10 30, 20:24][Is visu galu ta tema skaitau ir niekaip nesuprantu,kas cia rasoma doh.gif Simona vis atsikirtineja,kad ji superine verge-aukle,bedarbes ja bombarduoja klausimais,i kuriuos ji neturi proto atsakyti.Belieka juoktis lotuliukas.gif Is tiesu labai gaila tautieciu,kad tenka ieskoti tokio darbo,ir visiskai suprantamas noras dirbti oriai.Juk nesate kokios verges ubages,kad dirbtumet uz duonos kasni.As dar pasakysiu,kad esam daug labiau apsiskaite nei tas statistinis vokietis,kuris klausia kur ta LT yra.
Aisku gal cia gyvenant paprasciau su kontaktais butu,o gyvenant kitur ieskotis darbo uzristom akim sunkoka. Karta vyras parnese laikrasti is rusu parduotuves MIXMARKT. Tai jame radau skelbimu,kad kelios moterys is LT iesko darbo slaugos srityje.I parduotuve ateina ne tik rusai,trinas ten daug ir vokieciu. Tai gal bandykit per online kontaktuot,kad skelbima detu.

http://www.mixmarkt.de/de/kontakt.php
Taip pat visai neseniai atradau toki portala www.vokietija.de tai ten ,lietuviu psl.,pagal miestus yra skelbimu lentos.
www.scout24.de
SEKMES VISOMS!user posted image
[/quote]
as ne aukle dirbu,o savo vaikeli auginuosi.
skelbimus rusu laikrasciuose galima pacioms isideti ir be pagalbos
http://www.rg-rb.de/...rgmail&Itemid=9
Papildyta:
[quote=Leksa,2012 10 30, 13:51]Kažkodėl netikiu. Pažaidžiau aš detektyve ir mano žiniomis Svetos ir Ingridos firma ekker-group vadinasi  biggrin.gif Esu teisi??? Skambinausi ten, o vėliau ir el.paštu dar apsiklausinėjau. Ir man pasakė: "Jūs kažką ne taip supratote, mes Jūsų nedarbiname, mes tik surandame darbą". Tą patį parašė ir el.paštu. O geriausią bajerį suskėlė: "dauguma moterų nenori dirbti legaliai"  doh.gif griūk negyvas!!! Nepažįstu nei vienos moers, kuri norėtų nelegaliai dirbt, o čia DAUGUMA  lotuliukas.gif Vat, kad išsiskyrę vyrai nenori legaliai dirbt, kad alimentų nereikėtų mokėti, tai taip pasitaiko, bet moteris blink.gif
Ir į visas firmas, kurias sakmbinau, tai legaliai darbina tik GH Global, įdarbina pas save pilnu etatu, formina senjorų slaugytoja, sudaro normalią sutartį. Daugiau tokių firmų nepavyko rasti.
aš tai truputį abejoju ar Simona aplamai tokį darbą dirbus ir juolab taip, kaip ji pasakojasi. Na, pažiūrėjim, 12 Vokietijoj, 4 nedirba, tai 8 metus slaugė bobutes. Bet kaip slaugė: laisvadienių nėra, iš namų išeit negalima, taigi net kalėjime žmonėms leidžia bent kieme pasivaikščiot, o čia - negalima!!! Ne tai, kad po 8 metų, bet po poros mėnesių tokio uždarymo sveikata sušlubuotų, ir fizinė, ir psichinė  tease.gif O ji atlaikė. Ir uždaryta namuose sugebėjo netgi su savo musulmonu kažkaip susipažint, bet jokių pasimatymų, jokių susitikinėjimų, nes gi kaimo name uždaryta buvo. Na, nebent išeidavo kaimo keliuku prasieit, kai diedukai miegojo. Tai tada spėjo ir vyrą susirast, ir įsimylėt, ir ištekėt. O paskui jau pas jį į piceriją išlėkė. Tai ką jis tam kaime veikė? Picas vežiojo?  Pasaka kažkokia.
[/quote]
Papildyta:
[quote=Leksa,2012 10 30, 13:51]Kažkodėl netikiu. Pažaidžiau aš detektyve ir mano žiniomis Svetos ir Ingridos firma ekker-group vadinasi  biggrin.gif Esu teisi??? Skambinausi ten, o vėliau ir el.paštu dar apsiklausinėjau. Ir man pasakė: "Jūs kažką ne taip supratote, mes Jūsų nedarbiname, mes tik surandame darbą". Tą patį parašė ir el.paštu. O geriausią bajerį suskėlė: "dauguma moterų nenori dirbti legaliai"  doh.gif griūk negyvas!!! Nepažįstu nei vienos moers, kuri norėtų nelegaliai dirbt, o čia DAUGUMA  lotuliukas.gif Vat, kad išsiskyrę vyrai nenori legaliai dirbt, kad alimentų nereikėtų mokėti, tai taip pasitaiko, bet moteris blink.gif
aš tai truputį abejoju ar Simona aplamai tokį darbą dirbus ir juolab taip, kaip ji pasakojasi. Na, pažiūrėjim, 12 Vokietijoj, 4 nedirba, tai 8 metus slaugė bobutes. Bet kaip slaugė: laisvadienių nėra, iš namų išeit negalima, taigi net kalėjime žmonėms leidžia bent kieme pasivaikščiot, o čia - negalima!!! Ne tai, kad po 8 metų, bet po poros mėnesių tokio uždarymo sveikata sušlubuotų, ir fizinė, ir psichinė  tease.gif O ji atlaikė. Ir uždaryta namuose sugebėjo netgi su savo musulmonu kažkaip susipažint, bet jokių pasimatymų, jokių susitikinėjimų, nes gi kaimo name uždaryta buvo. Na, nebent išeidavo kaimo keliuku prasieit, kai diedukai miegojo. Tai tada spėjo ir vyrą susirast, ir įsimylėt, ir ištekėt. O paskui jau pas jį į piceriją išlėkė. Tai ką jis tam kaime veikė? Picas vežiojo?  Pasaka kažkokia.
[/quote]
taip dirbau pries nestuma per Svietlana,tada nebuvo dar ikurta imone Lietuvoje.Kurios turi staza,toms nebutina dirbti legaliai.Pazistu moteru,kurios nenori legaliai dirbti,nes nori tuos pinigus sau pasiimti.Kurios neturi stazo visai ,tai joms butinas legalus darbas,nes nuo to priklausys stazas ir galu gale pensija.Yra vyresniu moteru,kurios staza turi ir joms nebereikia.Tai savaime aisku,kam tuos pinigus sodrai atiduoti,jei jos sau gali pasiimti.
as gyvenu legaliai tik apie 4 metus,pries tai vazinejau po visa Vokietija ir dirbau nelegaliai ir kiek dirbau neturejau iseiginiu,bet dirbau kas 3 men.Gryzinejau i Lietuva tada.
EKKER Group imone nelabai imanoma,kad yra Svietlanos,nes ji darbus iesko tik po Vokietija unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SimonaV: 31 spalio 2012 - 19:55
QUOTE(SimonaV @ 2012 10 31, 19:32)
*Kurios turi staza,toms nebutina dirbti legaliai.
**Pazistu moteru,kurios nenori legaliai dirbti,nes nori tuos pinigus sau pasiimti.
***Kurios neturi stazo visai ,tai joms butinas legalus darbas,nes nuo to priklausys stazas ir galu gale pensija.
****Yra vyresniu moteru,kurios staza turi ir joms nebereikia.Tai savaime aisku,kam tuos pinigus sodrai atiduoti,jei jos sau gali pasiimti.

*stažą turėtų turėti apie 60 ir daugiau metų moterys. Aš nepažįstu tokio amžiaus moterų,kurios tokį darbą dirbtų. Paprastai jų jau ne ta sveikata, kad lėkt į užsieny. Nors neneigiau, kad gal ir yra g.gif Na, bet tikrai nepažįstu. Juk vyresnei (o ir jaunai) maža kas su sveikata gali nutikt, ką tada daryt svetimoj šaly be apmokėto sveikatos draudimo?
**tai,kad kiek domėjausi kur, tai niekur nesiūlo taip, kad jei nori legaliai, tai 1000e gausi, jei nelegaliai, tai 1300e schmoll.gif Aplamai LT man pavyko rast tik 1 firmą kuri legaliai įdarbina su liet.stažu savo įmonėj, bet tik legaliai, nelegaliai nesutinka (bent kalbant telefonu).
***bet kuriai moteriai pravartu DE stažą įgyt, kad ir 5 metus, nes (sklando tokios kalbos) tiek isdirbus ir turint 67 metus (tipo, garantuot negaliu) bus galima iš DE kažkokią pensijos dalį gaut. O tai juk vis kažkiek eurų į kišenę mirksiukas.gif
Bet gi vėl pasikartosiu. Legalus darbas, tai ne tik pensija, tai dar ir sveikatos priežiūra. Na, juk liga ar nelaimingas atsitikimas ir DE gali užklupt. O jei neapsidraudus? Ką tada? Važiuot su draudimu kaip turistei 3 mėn.? Jis padengs labai mažas gydymo išlaidas, o grįžus į LT ką tada daryt, jei pvz. koja lūžus? Iš ko ir už ką tada gydytis, gyventi?
****o įdomu kas atiduoda ir kiek. Tikrai būt įdomu sužinot koks tas skirtumas legaliai ir nelegaliai g.gif
Pati sakei, kad daugiausiai esi uždirbus 900e nelegaliai dirbdama, tai legaliai tada kiek duotų? 500e? blink.gif Apie 1700Lt? Neturint darbo tai gerai ir tiek, bet, jei kuri važiuoja UŽSIDIRBT, tai tikrai neverta schmoll.gif Apgaudinėjo tave tautietės ir tiek. Tikrai galima ir daugiau uždirbt.

P.S. o šiaip tai šioj temoj manau, kad nesilanko tokios, kurios LT jau pensiją gauna, tai jom aktualūs nelegalūs darbai mirksiukas.gif Mums rūpi kas legalu, kad kokias teises turėt, kad žinot, jog tikrai neapgaus bigsmile.gif Visokių gi žmonių būna unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 31 spalio 2012 - 22:00
QUOTE(Leksa @ 2012 10 31, 22:49)
*stažą turėtų turėti apie 60 ir daugiau metų moterys. Aš nepažįstu tokio amžiaus moterų,kurios tokį darbą dirbtų. Paprastai jų jau ne ta sveikata, kad lėkt į užsieny. Nors neneigiau, kad gal ir yra  g.gif Na, bet tikrai nepažįstu. Juk vyresnei (o ir jaunai) maža kas su sveikata gali nutikt, ką tada daryt svetimoj šaly be apmokėto sveikatos draudimo?
**tai,kad kiek domėjausi kur, tai niekur nesiūlo taip, kad jei nori legaliai, tai 1000e gausi, jei nelegaliai, tai 1300e  schmoll.gif Aplamai LT man pavyko rast tik 1 firmą kuri legaliai įdarbina su liet.stažu savo įmonėj, bet tik legaliai, nelegaliai nesutinka (bent  kalbant telefonu).
***bet kuriai moteriai pravartu DE stažą įgyt, kad ir 5 metus, nes (sklando tokios kalbos) tiek isdirbus ir turint 67 metus (tipo, garantuot negaliu) bus galima iš DE kažkokią pensijos dalį gaut. O tai juk vis kažkiek eurų į kišenę  mirksiukas.gif
Bet gi vėl pasikartosiu. Legalus darbas, tai ne tik pensija, tai dar ir sveikatos priežiūra. Na, juk liga ar nelaimingas atsitikimas ir DE gali užklupt. O jei neapsidraudus? Ką tada? Važiuot su draudimu kaip turistei 3 mėn.? Jis padengs labai mažas gydymo išlaidas, o grįžus į LT ką tada daryt, jei pvz. koja lūžus? Iš ko ir už ką tada gydytis, gyventi?
****o įdomu kas atiduoda ir kiek. Tikrai būt įdomu sužinot koks tas skirtumas legaliai ir nelegaliai  g.gif
Pati sakei, kad daugiausiai esi uždirbus 900e nelegaliai dirbdama, tai legaliai tada kiek duotų? 500e?  blink.gif Apie 1700Lt? Neturint darbo tai gerai ir tiek, bet, jei kuri važiuoja UŽSIDIRBT, tai tikrai neverta  schmoll.gif Apgaudinėjo tave tautietės ir tiek. Tikrai galima ir daugiau uždirbt.
P.S. o šiaip tai šioj temoj manau, kad nesilanko tokios, kurios LT jau pensiją gauna, tai jom aktualūs nelegalūs darbai  mirksiukas.gif Mums rūpi kas legalu, kad kokias teises turėt, kad žinot, jog tikrai neapgaus  bigsmile.gif Visokių gi žmonių būna  unsure.gif

as turiu pazistama moteri,kuri budama 64 metu senelius priziuri Vokietijoje.Ji turi Lietuvoje europietiska draudima sveikatos.Jis galioja visoje europoje.
Nezinau tokiu plektu negirdejau,bet viena vokiete pasakojo,kad 14 metu stazo reikia,nes kitaip penisja bus labai maza.Ir aplamai,ji sake,jei uzdirbciau bazine alga,tai pensija butu neka mandresne.Bazine alga Vokietijoje 400 euru ant popieriaus yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SimonaV: 01 lapkričio 2012 - 12:50