Įkraunama...
Įkraunama...

Senelių priežiūra Vokietijoje

QUOTE(SimonaV @ 2012 12 01, 09:21)
Kiekviena diena iseidavau,susitarusi.Niekas zmoniu neuzdaro namuose,bet iseiginiu gauna reta kuri.

Komentuokit i sveikata,bet nenusisnekekit!

kiekviena, kuri dirba legaliai, gauna iseiginiu. Nes net ir Vokietijoj yra nustatytos tam tikros darbo valandos. O jei zmogus dirbtu po 12 val. per 7 d.savaite, tai vokieciai tokiu pinigu neturetu, kad lietuvei susimoket, nes nemazai virsvalandziu prisirinktu bigsmile.gif Bet tam ir reikalingas legalus darbas, kad turet savo teises, kad buti apsaugotai nuo vokieciu ar lietuviu tarpininku savivales. Ir suzinot viska pries isvaziuojant reikia, ne tartis nuvaziavus schmoll.gif Gaut sutarti, gerai perskaityt visas salygas, visus darbus ir t.t. Ir atsisakyt galima, nera reikalo vaziuot kazkam vergaut.

Kiek pazistu moteru, kurios is mano miesto isvaziave i DE dirbt (nezinau, kuri legaliai, kuri ne), bet VISOS turi laisvu dienu arba pusdieniu. Visos be isimties.

O su tavim daugiau kaip ir nera ko "komentuotis", gi vistiek issiregistruoji is forumo mirksiukas.gif
(lauksim naujai prisiregistravusios temos dalyves)
Atsakyti
O! Simona issiregistravo blink.gif be jos tema numirs (rimtai).

As planuoju vasara i slaugos kursus uzsirasyt (ir baigt, aisku). Tikiuosi, bent kiek is ju naudos bus legaliam idarbinimui g.gif
Atsakyti
Buvau teisi... issiregistravo Simona is forumo ir tema numire verysad.gif
Atsakyti
taigi, nors tema numirusi, bet gal kokia uzklys kada dusele paskaitinet, tai noriu pasidalint savo patirtim.

Dirbu DE nuo gruodzio. Nelegaliai, bet ir niekam nemokejau uz vietos suradima. I rankas gaunu 1200e. Kalba moku silpnai, patirties neturiu. Bet pampersu keisti nereikia bigsmile.gif Gaminu valgi, tvarkausi, skalbiu, lyginu....... zodziu darau tai, ka ir dariau namuose, tik man dar uz tai moka bigsmile.gif
Mano dienotvarke: 9 pusryciai, paskui tvarkausi, kazka "darau", jei neturiu ka daryt. 13 val. pietus. Po pietu einu kur noriu ar darau ka noriu. 17 val.pradedu ruost vakariene. Dar kartais 20val. arbatos isgeriam.
Problema tik viena, kad neturiu pasiemus kompiuterio (neuzsigyvenau dar blush2.gif ), bet kartais pasinaudoju svetimu bigsmile.gif

Mnao patarimai butu:
1.Gerbti save. Nepult pasakot atvaziavus: namie vyras alkoholikas, 5 alkani vaikai. Taip parodysit, kad jum mirtinai reikia darbo, o tai gali nebuti gerai.
2.Pries isvaziuojant viska susizinoti, del visko susitarti, nes nuvaziavus jau per velu bus. Kai nuvaziuosit, tai jau tik dirbsit tom salygom del kuriu sutarta. Issiaiskinkit dienotvarke, geriausia, tegul internetu pries isvaziuojant atsiuncia. Ir darbu sarasa.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 02 03, 10:00)
taigi, nors tema numirusi, bet gal kokia uzklys kada dusele paskaitinet, tai noriu pasidalint savo patirtim.

Sveiki, vasarą iš buvau išvažiavus uždarbiauti nelegaliai. Skolos užsmaugė, teko važiuoti. Labai bijojau, nes važiavau pagal skelbimą, nieko nežinodama ir nekalbėdama vokiškai. Bet šeima pasitaikė gana gera, truput bobulei gal su galva negerai kažkiek, bet abu normaliai judantys, kaip ir minėjote, dariau viską kaip namie, tik žymiai mažiau ir dar mokėjo. Namie su paaugliais vaikais darbo daugiau doh.gif . Šiai vasarai jau dukra planuoja ieškotis darbelio, norėčiau ir aš dar sykį išvažiuoti, jei dukrai pavyktų "užsikabinti" norėčiau ir legaliai ieškotis, nes LT moteriai virš 40-ies ir plius darbo susirasti mažai galimybių, o vaikus reikia mokslus leisti verysad.gif
Atsakyti
jei ne paslaptis, kiek jums uz menesi mokejo?
Atsakyti
Help merginos. Gal kuri esate dirbusi seneliu prieziuroj legaliai tiesiogiai per vokieciu firma? Arba kaip Selstandig?
Papildyta:
Sveikos, gal kuri esate dirbusi legaliai tiesiogiai per vokieciu idarbinimo firma? Arba kaip selbstandig?
Atsakyti
Labai domina senukų slaugos darbas Vokietijoje, bet problema tame,kad nemoku vokiečių kalbos. unsure.gif Jei nemoku vokiškai, nėra galimybės dirbti šį darbą? verysad.gif
Atsakyti
labai jau maza galimybe, sakyciau koks 1 procentas is simto. Na, pagalvokit, samdo vokieciai darbuotoja, kad padetu namuose, bet negali nei paprasyt, kad arbatos isvirtu, nei, kad pietums blynu iskeptu, nei, kad megstini atnestu.... Maza tikimybe, kad kas tokios pagalbininkes nores. Bet... mokykities! Bent tiek, kiek gali reiket buityje, tai padidins jusu sansa.
Atsakyti
Radau vokiečių kalbos kursus, noriu išmokti vokiškai bent minimaliai.
Atsakyti
QUOTE(Alceste @ 2014 06 12, 14:08)
Radau vokiečių kalbos kursus, noriu išmokti vokiškai bent minimaliai.

remdamasi SAVO logika, drisciau teigti, kad is kursu nebus daug naudos. Daugiau naudos butu is individualaus mokymo. Mokytoja pamokytu jus pagrindu, ka ir kaip perskaityt, kaip istart, paaiskintu kaip linksniuot, asmenuot ir t.t., o toliau galetut pati mokytis. Ir mokytis naudingiau butu kryptingai, t.y. zodzius, kurie daugiau susije su seneliu slauga, o ne pvz. kursuose mokytu gal apie mokykla ar draugus. Ismoktut pati zodzius pvz. rubu pavadinimus, baldus, kuno dalis, maisto produktus, tada vel galima eit pas destytoja, kad ismokytu su tais zodziais pasakyti jums gal darbe reikalingus sakinius (ar norite gerti? Ka norite pietums? ar jums nesalta? gal atnesti megztini? ir pan.)
Taip manau butu ir pigiau ir naudingiau.
Cia tik mano tokia nuomone.
Atsakyti
Manau kursai yra gerai, plius būtų gerai ir individualios pamokos, o jei dar gimtąja kalba thumbup.gif aš pati ruošiuosi į Vokietiją važiuot, dirbti slaugoje, bet darbdaviui tikrai neužtenka, kad tik apie slaugą suprasčiau.... jam reikia kur kas daugiau, dabar jau mokausi a.2 lygi ir jau jau tuoj egzaminuos ar esu pasiruošus keliauti ir toliau ten b.1 mokytis vokiečių kalba, nes reikės b.1. egzamino, kad diplomą pripažintų... mokausi jau nuo vasario.
Atsakyti