Aš kalbu tik apie diagnostinį fraktalinį piešinį (ne apie kompiuterinį fraktalą, kur reikalingos tam tikros formulės). Jei dekor nepatinka šis pavadinimas, tai galim tiesiog šį reikalą įvardint kaip nors kitaip - "reikalu", "raizgaliene" ar dar kaip nors linksmiau.
Na, aš tikrai nesistengiu niekam nieko įrodinėti. Tiesiog pabandykit ir paprašykit draugų. Pageidautina būtų ir autisto paprašyti ir matematiko ir muzikanto. Tada labai aiškiai ir pamatysit skirtumus.
Beje, šeimos narių fraktalai būna ganėtinai panašūs. Todėl paraizgykit savo, paprašykit draugų, kuo skirtingesnio tipo.
O saviškius kiek beraizgytum, vis tiek gaunas bemaž panašūs.
Gerai, trumpa metodologija.
Reikia A4 formato balto lapo. 24 spalvų pieštukų ir gerai rašančio juodo tušinuko.
Darbas.
Lapą pasiguldom horizontaliai.
Paprašom ko nors, kad pasektų, arba patys tel. nusistatom laikmatį 45 sekundėm.
Ir 45 sekundes vidutiniu tempu (čia kiekvienas šiek tiek skirtingai suvokia vidutinį tempą, bet esmė, kad ne skubėt ir nemiegot) raizgaliojam UŽSIMERKĘ su juodu tušinuku po visą lapą. Raizgaliojant stengtis apie nieką negalvoti, atpalaiduoti ir kūną ir protą ir emocijas. Raizgaliojant nekartoti pastovaus vienodo judesio. Tiesiog kuo laisviau, įvairiau, plastiškiau. Bet esmė - negalvoti ką raizgalioji.
Pabaigus raizgaliojimą rasit linijos pradžios ir pabaigos galiukus. Tuos galiukus priveskit iki artimiausios linijos, kad raizgalienė tarsi užsidarytų.
Tada jau imam pieštukus. (baltą spalvą išmetam, liks 23, arba galit iš kito rinkinio kokią nors spalvą dar pasiskolinti).
Pieštukus pasidedam į kairę pusę ir UŽSIMERKĘ išsitraukiam vieną spalvą. Spalvinam aišku atsimerkę, vieną bet kurį susidariusiį tokį lopinėlį, kaip čia įvardinti, gal langelį, laukelį, celę. Spalvinam vieną tik. Nuspalvinę pieštuką grąžinam į krūvelę ir užsimerkę traukiam kitą pieštuką. Taip ir darbuojamės. Viena spalva vienas laukelis.
Negali vieno ATSPALVIS turėti bendrą liniją. Bet liestis per tašką gali. (Na įstrižai laukeliai gali liestis,kaip šachmatų lentoj, bet lygiagrečiai negali). Bet pvz. šviesiai žalia ir tamsiai žalia jau skirtingi atspalviai, tai gali glaustis.
Tiek darbelio.
Jei kuri nors susigundys ir kils klausimų, atsakysiu. Ir būtų labai miela, jei nepagailėtumėt ir padovanotumėt man. (neviešinsiu)
Tikras menininkas???
Man tikras menininkas yra tas, kas save tokiu laiko

Ir tas, kurį aš tokiu laikau.