Įkraunama...
Įkraunama...

Pakeitusios tikejima i musulmones

QUOTE(Nox @ 2010 09 17, 14:43)
Ruby Tuesday, mane labai sudomino kokioje šalyje gyveni? 4u.gif Žinoma, atsakyti nebūtina  ax.gif .

Valstybine paslaptis bigsmile.gif Siaip esu bene vienintele lietuvaite toje salyje, tai jei pasiskelbsiu viesai, dar kas nors mane atpazins. Todel, jei ka domina, galiu tik i a/z parasyti smile.gif

QUOTE(Pelyte_M @ 2010 09 17, 15:43)
O del tu moteriskiu irgi diskriminacija-jei Dievas leido svesti ir susiburti atskirai vyram ir moterim-del ko tik vyram iseiti i lauka draudziama?Jos gali uzsidengusios varyt irgi lauka tokiu pat zaidimu zaist kur toli nuo tu paciu vyru-atskiroj zonoj?  blink.gif  Kodel joms leista tik NAMIE,PARDUOTUVEJ, ar MOKYKLOJ but?? blink.gif

Man irgi tai labai nepriimtina, del to labai nemegstu visu svenciu vyro kaime, kad kol jis linksminasi, as turiu namie sedeti, apsupta bobu, kurios aikcioja i mane ziuredamos, nes as mat egzotika doh.gif Bet nepasakyciau, kad moterys labai nuskriaustos jauciasi, kita vertus, gal jos nesupranta, kad galetu buti kitaip. Beje, kai vyro giminaites is kaimo i svecius atvaziuoja, tai kol mano vyras ar jo brolis ju kur nors nenuveza, jos namie sedi. O galetu su to brolio zmona nuvaziuoti po parduotuves pasizvalgyti, vis joms naujas miestas, dar ka nusipirktu. Bet ne, sedi sau namie doh.gif
Atsakyti
Beje dar uzmaciau kazkur skaitydama, kad gimdymo skausmai nuplauna gimdyves nuodemes, apie tai irgi dar nebuvau girdejusi, ne tik Islame bet ir jokioje kitoje religijoje nieko panasaus,o gal praziopsojau. Idomu. Ir apie maitinima krutimi...tik gaila tu moteru, kurios nors ir noretu savo vaikeli maitinti, taciau gamta padare savo ir nera pieno. Tai kazkaip nuo paties zmogaus ir nepriklauso, kaip ir nuo jo noru, o laikoma kad lasas yra priliginamas ...labdarai? (Jei teisingai skaiciau) Tai atrodo kiekviena yra pasiregusi tokiam dalykui, bet stai nera...Kaip kad ir gymdymo skausmai, o jei daromas cezaris? g.gif Ar cia per daug jau noriu zinoti? biggrin.gif
Atsakyti
Cia is vis visokie nurodymai skirti viduramziams, kad nurodyti zmonems kurie patys nesuvokia ar neturi issilavinimo, elgesio tam tikras taisykles. Kaip ir dievo isakymai tarp kuriu nevok nezudyk, normaliam psichiskai sveikam zmogui ir taip aisku ka
Papildyta:
kad tokiu dalyku nedera daryti
Atsakyti
QUOTE(neringaal @ 2010 09 17, 17:38)
Cia is vis visokie nurodymai skirti viduramziams, kad nurodyti zmonems kurie patys nesuvokia ar neturi issilavinimo, elgesio tam tikras taisykles. Kaip ir dievo isakymai tarp kuriu nevok nezudyk, normaliam psichiskai sveikam zmogui ir taip aisku ka
Papildyta:

O jeigu mums nuo vaikystes nebutu sakoma, kad zudyti ar vogti yra blogai, jeigu nebutu tokiu Dievo isakymu, ar tada zudyti ir vogti neatrodytu norma?
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2010 09 17, 13:33)
Beje dar uzmaciau kazkur skaitydama, kad gimdymo skausmai nuplauna gimdyves nuodemes, apie tai irgi dar nebuvau girdejusi, ne tik Islame bet ir jokioje kitoje religijoje nieko panasaus,o gal praziopsojau. Idomu. Ir apie maitinima krutimi...tik gaila tu moteru, kurios nors ir noretu savo vaikeli maitinti, taciau gamta padare savo ir nera pieno. Tai kazkaip nuo paties zmogaus ir nepriklauso, kaip ir nuo jo noru, o laikoma kad lasas yra priliginamas ...labdarai? (Jei teisingai skaiciau) Tai atrodo kiekviena yra pasiregusi tokiam dalykui, bet stai nera...Kaip kad ir gymdymo skausmai, o jei daromas cezaris?  g.gif  Ar cia per daug jau noriu zinoti? biggrin.gif

Kalbant giliau- tai apskritai viskas, kas vyksta sioje zemeje zmogui- yra jam tik i gera. Kiekviena liga, skausmas, vargas, nelaime ar nesekme yra atperkama su kaupu Amzinybeje. Dievas yra Visu Teisingiausias, niekas neliks nenuskriaustas.

Net ir mazytis skausmelis, kuri mes jauciame, tarkim, isipjovus pirsta, jei tai riimame kantriai ir nepeikiame Dievo uz tai- mums atnes atlygi. Islame skausmas plauna nuodemes. O gimdymo skausmas, kaip teigiama, nuplauna visas nuodemes...

Kas liecia maitinima krutimi- taip, kiekvienas pieno lasas uzskaitomas kaip labdara...

Toms, kurios negali maitinti, neturi pieno... Velgi, islame mes esame vertinami ne tik pagal veiksmus, bet ir pagal intencijas. Tarkime, jei as buvau kazkam nuosirdziai ir tvirtai pasiryzusi- kaip kad maitinti kudiki savo pienu vardan Dievo- tai jei del kazkokiu ne nuomanes priklausanciu priezasciu as to negaliu padaryti- vis tiek busiu apdovanota Dievo uz savo intencijas.
Atsakyti
Na man tai tikrai neatrodytu norma, bet cia jau auklejimas, o ne religija. Ar suaugusiam zmogui reikia sakyti nevok nezudyk?
Man atrodo kad musulmonai labai daug dalyku palieka religijai, jei kas nepasiseke tokia allaho valia ir t.t, ka jei atimtum is ju religija gyvenimas griutu? Mes savo ivairiuose sprendimuose tikrai nesivadovaujam vien religija.
Atsakyti
QUOTE(neringaal @ 2010 09 17, 13:38)
Papildyta:

Bet mes juk kalbame ne vien tiktai apie issilavinusius ir psichiskai sveikus zmones- mes kalbame kartu ir apie tikincius zmones...

Ir ar tikrai visus Dievo istatymus galima ismastyti? g.gif Na o kaip su istatymu netureti kitu Dievu, tik Ji viena? g.gif Arba, svesti sekmadienius? g.gif Ar cia tikrai vien nuo sveiko proto ir issilavinimo priklauso?

Kas apskritai yra normalu? Kas apsprendzia ta normaluma?.. Musulmonams gal neatrodo normalu, kad nemusulmonai po WC neapsiprausia, o tik apsisluosto. Jiems gali atrodyti, kaip issilavines ir sveiko proto zmogus nejaus poreikio apsiprausti.

Nereikia piktintis kitoniskumu, grupuoti visus i dvi kategorijas "normalus" ir "nenormalus".

Jei as nesuprantu, tarkim, fizikos, as juk nepradesdiu teigti, kad ta fizika- nesamone, nenormalu, o vadovelio autorius isvis nusisnekejo, o gal net ir neegzistuoja, nes AS jo nemaziau, nepazistu, ir isvis ten per aukstos frazes...
Papildyta:
QUOTE(Selva @ 2010 09 17, 13:58)

Nei pridesi, nei atimsi.

QUOTE(neringaal @ 2010 09 17, 14:02)
Man atrodo kad musulmonai labai daug dalyku palieka religijai, jei kas nepasiseke tokia allaho valia ir t.t, ka jei atimtum is ju religija gyvenimas griutu? Mes savo ivairiuose sprendimuose tikrai nesivadovaujam vien religija.

O kas sake, kad visi musulmonai vadovaujasi visame kame religija? g.gif

Jei is manes atimtu mano religija- mano gyvenimas griutu.
Atsakyti
QUOTE(neringaal @ 2010 09 17, 18:02)
Na man tai tikrai neatrodytu norma, bet cia jau auklejimas, o ne religija. Ar suaugusiam zmogui reikia sakyti nevok nezudyk?

Mums visiems atrodytu norma, jeigu visi taip darytu ir niekas nekalbetu, kad blogai.

O ar taip jau blogai tiketi, kad kas nors nepasiseke del Dievo valios? Kalbu butent apie tuos dalykus, kuriu mes negalime pakeisti, o ne tuos, kurie nepasiseke del musu tinginystes. Man buvo daug lengviau istverti persileidima, kai vyras man pradejo kalbeti, kad tokia buvo Dievo valia, o Dievas mums niekada nieko blogo nenori. Kartais ir geriau tiketi, kad taip turejo ivykti, nes jei nebutu ivyke, butu dar blogiau.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 09 17, 14:58)

Logiska ir suprantama. Dekui uz atsakymus
Atsakyti
Labai susidomejau sita tema ir radau internete aprasymus kaip ir kodel lietuvaites keicia tikejima ir gyvena su musulmonais. Keleta buvo tikrai laimingu seimu,daugiau buvo nelaimingu (na gal nepasitaike geras vyras) siaip buvo pasisakimai moteru ir mane tas sokiravo. Viena lietuvaite susitikinejo su muslimu 2metus,buvo tikrai laiminga irmylima.Nusprende susituokt.Susituoke,pagymde vaiku.Vyras ja aprupino,ji nedirbanti. Ir ji pasake vienam forume ,kad ji tiki tik vienu devu,jokio Alaho nepripazysta,o pries vyra ir jo seima turj apsimetinet kad tiki tik Alahu.i klausima kodel taip daro ji atsake jog musolmonai negeria taip kaip lietuviai,myli moteri savo ir visada ja ir vaikus aprupina +neyuri dirbt.ir taip jau 9metus gyvena.
Ir man susidare nuomone kad lietuvaites taip ir daro.kad tik but laimingos.o gylei sirdije tiki Dievu kaip kryksciones.nes tokios jos gyme ir niekada netaps musulmonem.
Atsakyti
QUOTE(murka1980 @ 2010 09 17, 15:50)
o pries vyra ir jo seima turj apsimetinet kad tiki tik Alahu.

Tokiu tikrai yra, bet tikrai netikiu, kad nera tokiu, kurios susidomejusios itikejo ir pakeite religija del saves, ne del vyro. As beje irgi pazistu moteris, kuri pakeite tikejima keleta metu pries susipazistant su savo dabartiniu vyru musulmonu. Problema, kad nieks to nezinojo ir ja paprasciausiai netiki, nes o kaip cia taip...
O apsimetinejimas, net del sventos ramybes na nezinau, man tai nepriimtina schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(murka1980 @ 2010 09 17, 14:50)
Labai susidomejau sita tema ir radau internete aprasymus kaip ir kodel lietuvaites keicia tikejima ir gyvena su musulmonais. Keleta buvo tikrai laimingu seimu,daugiau buvo nelaimingu (na gal nepasitaike geras vyras) siaip buvo pasisakimai moteru ir mane tas sokiravo. Viena lietuvaite susitikinejo su muslimu 2metus,buvo tikrai laiminga irmylima.Nusprende susituokt.Susituoke,pagymde vaiku.Vyras ja aprupino,ji nedirbanti. Ir ji pasake vienam forume ,kad ji tiki tik vienu devu,jokio Alaho nepripazysta,o pries vyra ir jo seima turj apsimetinet kad tiki tik Alahu.i klausima kodel taip daro ji atsake jog musolmonai negeria taip kaip lietuviai,myli moteri savo ir visada ja ir vaikus aprupina +neyuri dirbt.ir taip jau 9metus gyvena.
Ir man susidare nuomone kad lietuvaites taip ir daro.kad tik but laimingos.o gylei sirdije tiki Dievu kaip kryksciones.nes tokios jos gyme ir niekada netaps musulmonem.

Na va atsirado dar viena teigeja,kas tikras,o kas- netikras musulmonas doh.gif Paskaite viena vieno asmenis istorija anonimiskame forume ir padare isvadas doh.gif

Tavo ziniai, pries istekedama uz savo dabartinio vyro as jau 4 metus buvau musulmone (praktikuojancia). Na, bet juk vis tiek nepatikesi? Nesiruosiu itikineti tikra as, ar ne. Mano teisejas yra Dievas ir tik Jo nuomone man rupi.
Atsakyti