Įkraunama...
Įkraunama...

Pakeitusios tikejima i musulmones

QUOTE(R.M. @ 2010 09 17, 15:13)
Na va atsirado dar viena teigeja,kas tikras,o kas- netikras musulmonas  doh.gif  Paskaite viena vieno asmenis istorija anonimiskame forume ir padare isvadas  doh.gif

Tavo ziniai, pries istekedama uz savo dabartinio vyro as jau 4 metus buvau musulmone (praktikuojancia). Na, bet juk vis tiek nepatikesi? Nesiruosiu itikineti tikra as, ar ne. Mano teisejas yra Dievas ir tik Jo nuomone man rupi.
as neteigiu jog ju tokia.As tik parasiau ka perskaiciau.itikinet nieko nereikia.Tiesiog neabejoju kad yra tokiu zmoniu.Jeigu tureciau vyra girtokli ir buciau nusivylusi gyvenimu,gal pasielgciau taip pat.surasciau sau musulmona ir gyvenciau ramu gera gyvenima,bet Aciu Devui fto daryt nereikia.Vyras nera musulmonas ir neturi problemu su alkoholiu
Atsakyti
Geras, jei butu alkoholikas tai imciau musulmona smile.gif Tai zinokit tarp ju irgi yra alkoholiu piknaudziaujanciu. Beje negeria, dar nereiskia kad geras ir padorus.
Atsakyti
QUOTE(murka1980 @ 2010 09 17, 18:50)
Labai susidomejau sita tema ir radau internete aprasymus kaip ir kodel lietuvaites keicia tikejima ir gyvena su musulmonais. Keleta buvo tikrai laimingu seimu,daugiau buvo nelaimingu (na gal nepasitaike geras vyras) siaip buvo pasisakimai moteru ir mane tas sokiravo. Viena lietuvaite susitikinejo su muslimu 2metus,buvo tikrai laiminga irmylima.Nusprende susituokt.Susituoke,pagymde vaiku.Vyras ja aprupino,ji nedirbanti. Ir ji pasake vienam forume ,kad ji tiki tik vienu devu,jokio Alaho nepripazysta,o pries vyra ir jo seima turj apsimetinet kad tiki tik Alahu.i klausima kodel taip daro ji atsake jog musolmonai negeria taip kaip lietuviai,myli moteri savo ir visada ja ir vaikus aprupina +neyuri dirbt.ir taip jau 9metus gyvena.
Ir man susidare nuomone kad lietuvaites taip ir daro.kad tik but laimingos.o gylei sirdije tiki Dievu kaip kryksciones.nes tokios jos gyme ir niekada netaps musulmonem.

Visu pirma, tiek krikscionys, tiek musulmonai tiki i ta pati Dieva, tik vadina ji skirtingai.

Mane nustebino, kad yra moteru, apsimetinejanciu pries vyra. As jau esu minejusi, kad vyro seima mano, jog priemiau islama, vyras jiems pamelavo todel, kad jie konservatyvus ir nelabai issilavine zmones ir negaletu susitaikyti su mintim, kad turi marcia krikscione. Bet kaip galima apsimetineti pries vyra? Cia juk ne koks apsimetimas, kad tau labai idomu, kai jis kalba apie masinos remonta ar pan. Cia yra melas apie dali savo gyvenimo.

Isivaizduoju, kad tokia moteris turejo gyvenime labai nusivilti lietuviais ir apskritai visais vakarieciais vyrais, galbut kilusi is seimos, kurioje tevas girtavo, ar turejusi vyra/drauga, kuris girtavo. Juk tai, kad vyrui religija nedraudzia alkoholio dar nereiskia, kad jis juo piktnaudziaus. Kaip ir nereiskia, kad jei draudzia, jis tikrai negers...
Atsakyti
QUOTE(justyte @ 2010 09 17, 11:07)
O aš dabar pasijuoksiu iš tavęs  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 
Visam pasaulyje yra komunistų partijos ir nereikia čia Rusijos. Tu toliau savo nosies nieko nematai, man atrodo. Gal paskaityk, kokios literatūros, kad truputi apsišviestum  mirksiukas.gif

Tu Kuba turi omenyje?Kaik as zinau ,tai tik Fidelis Castro buvo komunizmo didziausias salininkas.Bet ...truputi protingesni zmones gerai supranta ,kad amerikos kisimasis ir ginklu nelegalus ivezimas(dovanojimas) ,tipo -kovai pries komunistus ,sukele ir sukelai didziaUsias problemas ten .
Papildyta:
QUOTE(Shania @ 2010 09 17, 13:11)
. O musulmonams Europoje yra daug sunkiau laikytis visu taisykliu, nes aplinka tam nepritaikyta, vyras retai pajegs islaikyti seima dirbdamas vienas, moteris visad kritikuojama ir nuziurima, jei apsirengia pagal taisykles, ne kiekvienas turi galimybe melstis tiek kiek reikia, ne visur galima pirkti tik halal mesos ir t.t. Todel nori nenori kazkiek prisitaiko, o is kitu lieka tik pavadinimas, bet jie ir geria ir ruko ir nepasninkauja ir valgo ko negalima.

Nu nera Europoje aprangos taisykliu ,nera...Kas jums darosi ?Cia tas pats butu ,kad asatvaziuoju i svecia sali ir sakau -as tos salies kalba nekalbesiu ,jie turi kalbeti mano kalba ir laikytis mano paprociu
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2010 09 17, 13:42)

Jūs rimtai gal iš kitos planetos.... Vat mane irgi užknisa lietuvaičiai, kurie mano, kad švilpaudami gatvėje ar sustodami su mašina prie einančios gatve "pasikalbėt" (čia Vilniuje mažiau, bet provincijoje tokių "erelių" pakankamai doh.gif) yra labai kieti ir faini schmoll.gif Ir dar atsikratyt tokių pabandyk. Vienas gal ir juokais nuleis, o kitas kaip susinervins, kad jo ypatingo "šūstrumo" neįvertinai, tai dar ne tokių žodžių išgirsi. Ir taip ne tik Lietuvoj būna. Skiriasi tik tam tikri ritualo elementai, bet durnių visur tokių pilna. Ir prie ko čia musulmonai... irnesakyk.gif

Jus biski skirkit tupus lietuvius nuo musulmonu ,kurie neturi teises pakelti akis i svetimas moteris .
Papildyta:
QUOTE(R.M. @ 2010 09 17, 13:58)

Zodis skliausteliuose- tai mano prierasas. Koranas apreikstas buvo arabu kalboje, o isversti terminus maksimaliai teisingai ir plius kad butu tas Korano skambesys- yra nelengva. As esu skaiciusi daugeli Korano vertimu, taip pat Korano aiskinima, tad patikslinu nevisiskai sekmingai pasirinkta lietuvisko vertimo termina.

Na va ,matot kaip gaunasi ..jus savo versija pateiket kaip teigini .Va taip va nezinantis zmogus paskaito ir galvoja ,aha ,cia taip Dievas pasake ..O pasirodo ,kad cia paprasto mirtingojo isvedziojimai .Taip ir su taip baznycios tarnais(jus sakykit ka norit ,o man visi jie baznycios tarnai ,kokiame tikejime jie nebutu)-jie prikuria visokio niekalo ir pateikia tai kaip Viespaties zodi ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .Tamara.: 17 rugsėjo 2010 - 17:22

QUOTE(murka1980 @ 2010 09 17, 15:24)
as neteigiu jog ju tokia.As tik parasiau ka perskaiciau.itikinet nieko nereikia.

Nugis netiesa, jus rasete:

QUOTE(murka1980 @ 2010 09 17, 14:50)
Ir man susidare nuomone kad lietuvaites taip ir daro.kad tik but laimingos.o gylei sirdije tiki Dievu kaip kryksciones.nes tokios jos gyme ir niekada netaps musulmonem.

Jus apibendrinote lietuves musulmones. As esu lietuve musulmone, vadinasi, potencialiai ir as tokia. Jus ne tik pacitavote tai,ka skaitete, jus is to ka skaitete susidarete nuomone- kaip ir pati ivardijoje.

Yra tikrai yra vien del vyro patapusiu musulmonemis- mano nuomone apie tai yra grieztai neigiama. As jau tai esu ivardijusi, vel kartojuosi. Greiciausiai jos tiesiog prieme islama, bet nelabai praktikuoja apart alkoholio negerima ir kiaulienos nevartojima. Nes apsimetinejant pilnai praktikuoti ilgai neimanoma schmoll.gif
QUOTE(.Tamara. @ 2010 09 17, 16:24)
Nu nera Europoje aprangos taisykliu ,nera...

Kokia nesamone... Mokyklose nera uniformu?.. Pabandykite i baseina ateiti ir maudytis su kailiniais rolleyes.gif O darbo aprangos protokolas? Yra aprangos taisykliu, dar ir kaip yra. Galu gale, zmones susikuria savo stiliu- vieniems patikna grieztai klasikinis, kitiems- gotiskas, pankiskas ir pan. Na, o musulmonams patinka stai toks. Ju vat toks aprangos protokolas viesumoje. Kame probemos?.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 09 17, 14:58)
Kalbant giliau- tai apskritai viskas, kas vyksta sioje zemeje zmogui- yra jam tik i gera. Kiekviena liga, skausmas, vargas, nelaime ar nesekme yra atperkama su kaupu Amzinybeje. Dievas yra Visu Teisingiausias, niekas neliks nenuskriaustas.

Net ir mazytis skausmelis, kuri mes jauciame, tarkim, isipjovus pirsta, jei tai riimame kantriai ir nepeikiame Dievo uz tai- mums atnes atlygi. Islame skausmas plauna nuodemes. O gimdymo skausmas, kaip teigiama, nuplauna visas nuodemes...

Kas liecia maitinima krutimi- taip, kiekvienas pieno lasas uzskaitomas kaip labdara...

Toms, kurios negali maitinti, neturi pieno... Velgi, islame mes esame vertinami ne tik pagal veiksmus, bet ir pagal intencijas. Tarkime, jei as buvau kazkam nuosirdziai ir tvirtai pasiryzusi- kaip kad maitinti kudiki savo pienu vardan Dievo- tai jei del kazkokiu ne nuomanes priklausanciu priezasciu as to negaliu padaryti- vis tiek busiu apdovanota Dievo uz savo intencijas.

O zinot ,cia as pasakysiu ne savo zodziais ,cia as atpasakosiu laaabai protingu vyru pamastymus ta tema .
Kadangi senoveje zmones labai vargo ,buvo vargingi ,daug sirgo ,enge juos turtuoliai (ju nebuvo daug) ,tai ,kad jie gyventu nusizemine ir nepriestarautu savo vergvaldziams ,jiems buvo teigiama -tikekite ,kentekite ,jums busatlyginta.O kaip zinai -baznycios tarnai niekad nebuvo priskiriami varguomenei,jie buvo -aukstuomene ,gerbiami zmiones .Todel ir rupinosi ne vargsu engiamu zmoniu gerove
Papildyta:
QUOTE(R.M. @ 2010 09 17, 17:30)

Kokia nesamone... Mokyklose nera uniformu?.. Pabandykite i baseina ateiti ir maudytis su kailiniais  rolleyes.gif  O darbo aprangos protokolas? Yra aprangos taisykliu, dar ir kaip yra. Galu gale, zmones susikuria savo stiliu- vieniems patikna grieztai klasikinis, kitiems- gotiskas, pankiskas ir pan. Na, o musulmonams patinka stai toks. Ju vat toks aprangos protokolas viesumoje. Kame probemos?..  g.gif

Ka jus cia maisote istaigu apsirengima su laisva apranga?Kas man uzdraus i gatve iseiti kaip noriu ,net nudistai karts nuo karto palaksto po parduotuves nuogi biggrin.gif ,ir kazkodel ju policija neturi teises suimti biggrin.gif
Atsakyti
R.M. dar paklausti kai ko noriu ax.gif Kazkada seniai teko skaityti straipsni apie islama priemusia lietuvaite, kuri teige, kad musulmonams negalima svesti gimtadieniu ir sukaktuviu. Ar tai tiesa?

Ir jus minejote, kad viesumoje nenesiojate makiazo, tai ka manote apie chna piesinius ant ranku, kurie tokie populiarus daugelyje islamisku saliu? Taigi rankos viesumoje nedengiamos, o chna nenusiplauna...
Atsakyti
QUOTE(.Tamara. @ 2010 09 17, 16:29)
Na va ,matot kaip gaunasi ..jus savo versija pateiket kaip teigini .Va taip va nezinantis zmogus paskaito ir galvoja ,aha ,cia taip Dievas pasake ..O pasirodo  ,kad cia paprasto mirtingojo isvedziojimai .Taip ir su taip baznycios tarnais(jus sakykit ka norit ,o man visi jie baznycios tarnai ,kokiame tikejime jie nebutu)-jie prikuria visokio niekalo ir pateikia tai kaip Viespaties zodi ...

Ne, as nepateikiau savo nuomones, neisiskaitete gerai. As pateikiau skliausteliuose ta termina, kuris tradiciskai naudojamas vertimuose i anglu kalba, kuris pagrindinis turimas omeny arabiskame tekste. Lietuviu vertejas pasirinko termina, kuris neatspinti tiesiogiai tos reiksmes. Kaip jau sakiau, arabu kalba yra unikali, ja sunku tiksliai isversit dar ir islaikant Korano poetini grozi. Tad tikrasis Koranas yra arabiskasis, o vertimai tiesiog vertimais ir lieka. Del to skaitantiems vertimus reikia skaityti ir Korano aiskinima. Isiskaitykite i eilutes- ten kalbama apie priesu puolima savoje zemeje, apie tai, kaip priesai isveja is savu namu- tai ir yra okupacija.

Matau, kad ausinu burna- aiskunu, kad nera pas mus baznycios, nera tarnu,o jus vis tiek savo- tai koks is tiesu tikslas?..
Atsakyti
QUOTE(.Tamara. @ 2010 09 17, 16:36)
Ka jus cia maisote istaigu apsirengima su laisva apranga?Kas man uzdraus i gatve iseiti kaip noriu ,net nudistai karts nuo karto palaksto po parduotuves nuogi  biggrin.gif  ,ir kazkodel ju policija neturi teises suimti  biggrin.gif

Kaip tai neturi teises suimti? g.gif Kaip kurioje salyje.

O musulmonams viesa vieta yra "istaiga". O laisvas apsirengimas- namuose.

QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 09 17, 16:38)
R.M. dar paklausti kai ko noriu ax.gif Kazkada seniai teko skaityti straipsni apie islama priemusia lietuvaite, kuri teige, kad musulmonams negalima svesti gimtadieniu ir sukaktuviu. Ar tai tiesa?

Taip, musulmonai svencia 2 islamiskas sventes na ir penktadienius. Kitu svenciu neturetume svesti- tai nemusulmonu kopijavimas.

Ir jus minejote, kad viesumoje nenesiojate makiazo, tai ka manote apie chna piesinius ant ranku, kurie tokie populiarus daugelyje islamisku saliu? Taigi rankos viesumoje nedengiamos, o chna nenusiplauna...

Chna ornamentai ant ranku yra leidziami.
Atsakyti
QUOTE(R.M. @ 2010 09 17, 17:39)
Matau, kad ausinu burna- aiskunu, kad nera pas mus baznycios, nera tarnu,o jus vis tiek savo- tai koks is tiesu tikslas?..

Dar karta kartoju -visi kas patarnauja savose baznyciose ,mecetese ,sinagogose ir t.t. ,man -baznycios tarnai .
Papildyta:
QUOTE(R.M. @ 2010 09 17, 17:39)
Ne, as nepateikiau savo nuomones, neisiskaitete gerai. As pateikiau skliausteliuose ta termina, kuris tradiciskai naudojamas vertimuose i anglu kalba, kuris pagrindinis turimas omeny arabiskame tekste. Lietuviu vertejas pasirinko termina, kuris neatspinti tiesiogiai tos reiksmes. Kaip jau sakiau, arabu kalba yra unikali, ja sunku tiksliai isversit dar ir islaikant Korano poetini grozi. Tad tikrasis Koranas yra arabiskasis, o vertimai tiesiog vertimais ir lieka. Del to skaitantiems vertimus reikia skaityti ir Korano aiskinima. Isiskaitykite i eilutes- ten kalbama apie priesu puolima savoje zemeje, apie tai, kaip priesai isveja is savu namu- tai ir yra okupacija.

Nu zinot ..okupacija ..senoveje tokio zodzio tikrai nebuvo .Be to ,ka galima pasakyti apie okupacijas ,kurias vykde jusu(dabar) salys ..?Kaip koranas tai ivardina?
Papildyta:
QUOTE(R.M. @ 2010 09 17, 17:43)

O kas yra gatve ,parduotuves ,apsipirkimas kasdienis?Nejau tai ir ivardinama kaip istaiga?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .Tamara.: 17 rugsėjo 2010 - 17:50
QUOTE(.Tamara. @ 2010 09 17, 16:36)
O zinot ,cia as pasakysiu ne savo zodziais ,cia as atpasakosiu laaabai protingu vyru  pamastymus ta tema .
Kadangi senoveje zmones labai vargo ,buvo vargingi ,daug sirgo ,enge juos turtuoliai (ju nebuvo daug) ,tai ,kad jie gyventu nusizemine ir nepriestarautu savo vergvaldziams ,jiems buvo teigiama -tikekite ,kentekite ,jums busatlyginta.O kaip zinai -baznycios tarnai niekad nebuvo priskiriami varguomenei,jie buvo -aukstuomene ,gerbiami zmiones .Todel ir rupinosi ne vargsu engiamu zmoniu gerove

Visiskai maisote religijas ir religiju istorijas.

Islamas gime varguomeneje. Musu Pranasas Muhammedas saaw buvo berastis ir neturtingas- menesiu menesiais jo namuose is valgio tebudavo kelios datules, o rubu teturejo tiek, kiek absoliuciai reikia. Jo namas buvo toks mazas, kad atsigulus ir istiesus kojas nelabai likdavo vietos praeiti pro kojugali. Turtingi musulmonai ne karta labdarai yra paaukoje visa savo turta. Jau rasiau, kad neturime baznycios, dvasininkijos, nera zemvaldziu, nera lobiu ir panasiai. Maisote viska ir savo galvoje ir beskaitantiems.
Papildyta:
QUOTE(.Tamara. @ 2010 09 17, 16:47)
Dar karta kartoju -visi kas  patarnauja savose baznyciose ,mecetese ,sinagogose

Jus nezinote, kad mecetese NIEKAS nepatarnauja?.. NERA PAS MUS PATARNAUJANCIU.

Nu zinot ..okupacija ..senoveje tokio zodzio tikrai nebuvo .Be to ,ka  galima pasakyti apie okupacijas ,kurias vykde  jusu(dabar) salys ..?Kaip koranas tai ivardina?

Korane parasyta AL FITNA. Ar jums ka nors tai reiskia? Nzn koki zodi vartojo senoveje, bet nejaugi neigsite, kad nebuvo opupuojamu tautu? Juk ne zodyje, o reiksmeje esme.

O kas yra gatve ,parduotuves ,apsipirkimas kasdienis?

As tikrai nesuprantu, kodel jums skauda, kad as rengiuosi laukan suknia ir risuosi skara.. g.gif Daugiau sitos temos netesiu.
Atsakyti
QUOTE(R.M. @ 2010 09 17, 20:43)
Taip, musulmonai svencia 2 islamiskas sventes na ir penktadienius. Kitu svenciu neturetume svesti- tai nemusulmonu kopijavimas.

Dekui, labai idomu. Man vyras sako, kad svesti galima viska, kad Dievas nedraudzia linksmintis. Net nustebo, kai jam papasakojau apie ta straipsni. Sake, kad jo salyje gimtadieniai nesvenciami todel, kad seimos daug vaiku turi ir neisgaletu kiekvienam vaikui dovanas pirkti.

O kodel islame sunys laikomi nesvariais? Ir ar pati privengiate sunu?
Atsakyti