Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunietukės plepa, ir dalinasi patirtim

Kirkė, eik tu sau, pigiai jums čia pavyko smile.gif 4u.gif šaunuoliai, kad tokią nuolaidą gavot...
Atsakyti
QUOTE(pingvikas @ 2010 05 12, 11:51)
Kirkė, eik tu sau, pigiai jums čia pavyko smile.gif 4u.gif šaunuoliai, kad tokią nuolaidą gavot...

Čia ne man ax.gif , čia MB pavyko taip nusiderėti thumbup.gif
Atsakyti
sveiki

mes ir judam... susiradau statyboms m-gom laikyt garaza thumbup.gif pigiai lentu uzsipirkau,dabar mastom ar patiems pamatus darytis ar samdyt g.gif unsure.gif
pas mus pamatu 120 beginiu metru.
kiek jus kas mokejot uz darba ir m-gas panasiu metrazu ?????

Atsakyti
pas mus 95m (gręžtiniai 49vnt) Sumoj 25m3 betono, tai be smėlio pakėlimui ir pamatų užpylimui, su apšiltinimu ir vienos patalpos įgilinimu (bus pusrūsis) 16300Lt.
Atsakyti
Nudažė mums sienas pirma eile - pusė antro aukšto. Kai pamačiau tą geltonumą, maniau, kad stogas nuvažiuos. Paletėje ten vos spalva matėsi, o ant sienos - ryški geltona. Kambarys net šviečia. Nors verk - dažai visam namui nupirkti ir sumaišyti.

Liūdesiui prasklaidyti ėmiausi "jūrai" maišyti ir bandyti spalvas - dukra kambaryje vieną kampa jūrai paskyrus smile.gif Kai nusipiešiau tą ryškiai mėlyną, geltona ne tokia jau ir ryški pasirodė. Vyras nuramino, kad priprasiu ir ko gero buvo teisus. O jei nepriprasiu, tai kokią sieną dar ryškau nudažysiu biggrin.gif
O čia mano jūros bandymas - nelabai vykusiai nuotrauka padaryta, spalvų ryškumo nesimato. Bet dukrai patiko, tai ryt meistram atiduodu foną dažyti. O paskui imsimės peišti žuvytes, undinę ir kitą grožį thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2010 05 12, 21:23)
Nudažė mums sienas pirma eile - pusė antro aukšto. Kai pamačiau tą geltonumą, maniau, kad stogas nuvažiuos. Paletėje ten vos spalva matėsi, o ant sienos - ryški geltona. Kambarys net šviečia. Nors verk - dažai visam namui nupirkti ir sumaišyti.

Negasdink. unsure.gif As irgi siandien nusipirkau dazus,tiesa tik voniai, katilinei, skalbyklai.Ryt poryt turetu dazyti...Tikiuosi nenusivilti spalva. unsure.gif

O jura thumbup.gif .Kaip atrodo geltona ryski spalva irgi svarbu.
Atsakyti
Sveiki,
gaivinu musu temuke smile.gif

Taigi pas mane iskilo pamatai thumbup.gif pagaliau... thumbup.gif
Laukia n darbu, bet siek tiek laukiam kol jie susigules, na bent menesi koki.
Dabar didziausias rupestis susirasti nebrangininkus ir patikimus murininkus.
Keleta apskambinau, kazkaip nepavyksta man taip pigiai rasti kaip cia dauguma giriasi (praso 20Lt/kv.m-blokeliu murijimo). Vienas kaip ir neblogas zmogelis, turi brigada, ir visai jis man tiktu, tik kazkoks nekonkretus. Pasako kiek mazdaug pas ji kvadrato kaina, o kai bandau ji paspaust, kad paskaiciuotu bendra samata, tai mazdaug ner cia ka skaiciuot...o man tai kazkaip svarbi ta bendra suma...maza ka paskui jis sugalvos ten priskaiciuot....net nezinau ka daryti...
Atsakyti
QUOTE(Heli @ 2010 05 14, 21:11)
Sveiki,
Taigi pas mane iskilo pamatai  thumbup.gif  pagaliau... thumbup.gif
Keleta apskambinau, kazkaip nepavyksta man taip pigiai rasti kaip cia dauguma giriasi (praso 20Lt/kv.m-blokeliu murijimo).

Smagu girdėti, kad juda darbai. MB važiuodamas užklausė vieno mūrininko, kiek ima už kvadratą. Mūrina Brolio blokelius, labai lygiai, iš pažiūros kokybiškai - tai sakė mūrininkas net į kalbas nėjo už 15 lt/kv. Jo stavkė - 18 lt.
Pas mus intensyviai vyksta kelio tiesimas. Suvežėm gal jau 5 mašinas grūzo, bet nelabai kas matyti. Šiandien atvažiavo daryti grunto tyrimų, tai net nebandė įvažiuoti į sklypą - po vakarykščio lietaus būtų užklimpę iki pat ratų viršaus doh.gif Sakė, bandys pirmadienį su bobckatu įvažiuoti. Tik neaišku, kaip pavyks padaryti antrą gręžinį, nes dalis sklypo, kur turės būti pamatai yra po vandeniu, apie 0,5 m. blink.gif
Kaimynas bando derinti reikalus su aplinkosaugininkais, kad leistų išvalyti melioracijos griovį (iškirsti krūmus, pagilinti ir suformuoti naują nuolydį) ir į jį vesti drenažą, bet be kitos savaitės vidurio nelabai kas ir paaiškės. sad.gif
Ech, spirgam dėl statybų, norisi greičiau pradėti, o negali, kol nebus drenažo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Caca* @ 2010 05 12, 22:45)
Negasdink. unsure.gif As irgi siandien nusipirkau dazus,tiesa tik voniai, katilinei, skalbyklai.Ryt poryt turetu dazyti...Tikiuosi nenusivilti spalva. unsure.gif

O jura  thumbup.gif .Kaip atrodo geltona ryski spalva irgi svarbu.

Kai pradėsim piešimo darbus - būtinai pasigirsiu. Ir "pliažą" (kad per daug neprispalvinti, naudojam tą pačią geltoną) tuo pačiu nufotografuosiu.
Tiesa, per dvi dienas pripratau prie spalvos. O ir vyras, ir dažytojai giria, kad spalva graži, šilta. Dieną, jei saulėta, jos ryškumo nesimato, o pavakare kambariai tampa tokie šilti ir malonūs.

Pas mus darbai juda į priekį, bet labai jau lėtu tempu. Ko nepasakysi apie pinigus verysad.gif Bet gal kaip nors.

Šiandien pasiryžau ir užsakiau vietoj laminato kamštinę dangą. Kaina galutinė gausis maždaug dvigubai didesnė nei laminatui doh.gif Vyrui jos vaizdas labai nepatinka. Bet ir aš, ir dukra baisiai elektrinamės - tiesiog pabijojau, kad ant laminato vaikščiosim abi kibirkščiuodamas. Tai šiaip ne taip įkalbėjau vyrą nekreipti dėmesio į tą vaizdą - nusileido. Greičiausiai laikinai, po to bumbės. Bet sumokėjau avansą, kad nedingtų pasiryžimas.

Ir duris užsakėm - priešgaisrines į katilinę (dėl šitų tai liūdesys tik - nieko gražaus, o kaina tai nemaža) ir uosines masyvo visas vidines. Paprastos bus, be jokios spalvos, filinginės, lakuotos. Man tokios patinka, tai ir dėl kainos negaila. Nors kaip už uosio masyvo, sutarta kaina nėra didelė. Tik irgi avansas dabar, o durys po mėnesio. Labai tikiuosi, kad nevėluos bent jau.

Dar laukia vonia. Geriausiai pagal esamą vietą ir įvadus tiktų ravak triangle 130x130. Bet vyras kategoriškai nenori akrilinės. O būtent šitos dar ir pažiūrėti niekur kaune nėra. Bijau, kad vėl netiks krano įvadas. Kataloge taip neaiškiai parašyta - klausiau parduodančių, kokiu atstumu kraną nuo kampo galima montuoti, tai atsakymas "turbūt reikai suprasti, kad xxx cm". Apžiūrėjom kaldewei plieninę - patiko ir man, ir vyrui emalė, išbaigtumas. Ir pa perl efect danga visai geras dalykas pasirodė. Bet forma jos vonioje netinka. Gaunasi gyvatukas tokiam "užkaboryje" ir kampas aštrus ant priėjimo. Nežinau, ką daryti. O po poros savaičių vonios kambarys tyrėtų būti baigiamas. Jei kaldewei perkam, tai reikia pastatyti, kad mozaika apdėtų doh.gif

Dar reikia nuspręsti, ką darom su laiptinės sienom - dažom kaip ir kitas, ar naudojam stipriai atsparesnį dekorą. Vėl - kaina būtų beveik trigubai didesnė doh.gif

Tuoj su savo dvejonėmis pasidarysiu didysis visų darbų stabdis. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2010 05 14, 23:13)
Pas mus darbai juda į priekį, bet labai jau lėtu tempu. Ko nepasakysi apie pinigus  verysad.gif Bet gal kaip nors.

Dar reikia nuspręsti, ką darom su laiptinės sienom - dažom kaip ir kitas, ar naudojam stipriai atsparesnį dekorą. Vėl - kaina būtų beveik trigubai didesnė  doh.gif

O kada jus pradeje statyti?Kiek stebiu, tai apdaila ir jus, ir mes darom panasiu tempu, o man jis atrodo kartais ir per greitas. unsure.gif doh.gif Turiu 3 meistrus, kai ka susiperka patys, kai ka tenka man paciai, tai ciut speju suktis.
construction.gif

Atsakyti
[quote=pagyvenus,2010 05 15, 00:13]

[QUOTE]Ir duris užsakėm - priešgaisrines į katilinę (dėl šitų tai liūdesys tik - nieko gražaus, o kaina tai nemaža) ir uosines masyvo visas vidines. Paprastos bus, be jokios spalvos, filinginės, lakuotos. Man tokios patinka, tai ir dėl kainos negaila. Nors kaip už uosio masyvo, sutarta kaina nėra didelė. Tik irgi avansas dabar, o durys po mėnesio. Labai tikiuosi, kad nevėluos bent jau.[QUOTE]

o kokias duris užsakėr REI 30 AR REI60 ir kiek kainavo, ir po kiek sutarėt masyvo uosio duris(kiek suprantu mediena meistrų)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pego: 15 gegužės 2010 - 07:41
QUOTE(Heli @ 2010 05 14, 21:11)
Sveiki,

Taigi pas mane iskilo pamatai  thumbup.gif  pagaliau... thumbup.gif
Keleta apskambinau, kazkaip nepavyksta man taip pigiai rasti kaip cia dauguma giriasi (praso 20Lt/kv.m-blokeliu murijimo). Vienas kaip ir neblogas zmogelis, turi brigada, ir visai jis man tiktu, tik kazkoks nekonkretus. Pasako kiek mazdaug pas ji kvadrato kaina, o kai bandau ji paspaust, kad paskaiciuotu bendra samata, tai mazdaug ner cia ka skaiciuot...o man tai kazkaip svarbi ta bendra suma...maza ka paskui jis sugalvos ten priskaiciuot....net nezinau ka daryti...

siaip i ka labai siulau atkreipti demesi, kai tarsite butinai paklauskit kaip skaiciuos saramas, ir langu angas. buna taip kad jei daro saramas tada langu angu neiskaiciuoja i muro kvadratura, arba nedidelius langus iskaiciuoja (nes daug pjaustymo prie angrokrasciu ir panas), o didelius kaip virtrinas ar garazo anga skaiciuoja per puse, t.y 50% nuo angos kvadraturos. Toliau dvigubas hridroizoliacinis sluoksnis tarp muro ir pamato, ar uz ji atskirai moketi ar ieis i tuos 20 lt/kv m., is karto paklauskit kiek ims uz g/b ziedus jei tokie bus, ar g/b ziedas ant kurio desis murlotas, inkaru sukaisiojimas. Siaip uz 15 lt as tikrai nedaryciau, vargo tikrai yra, as pernai ir uzpernai 20 lt mokejau, uz pertvaras 15 lt.
Vienu zodziu pramastykit visa eiliskuma (pasitelkit savo vaizduote) nuo muro pacios apacios iki virsaus, kokios medziagos bus naudojamos ir kokie galimi niuansai ir tuos klausimus uzduokit murininkui.

As tai muriju kamina, isardziau kokius 4 metru kamino, nes murininkas atsisake tai padaryti , motyvuodamas kad ten viskas bus suarmuota ir kad sudus visi blokeliai. Isardymo tikslas buvo - trukimai keraminiu indeklu siulese, ir siaip pats kaminas persisukes kazkoks, ir pajudinus judejo. Tai nuardes supratau kodel jis ardyti nenorejo, nes nuardziau per 1,5 val be jokiu problemu. Armatura buvo ikistas, bet neuzpiltas cementiniu skiediniu, keliose vietose vatos montavimo brokas, nes buvo uzdengti ventiliaciniai kanalai, ten kur dedasi glaisstas vienoj vietoj buvo uztiske muro misinio ant siules. Tai pagalvojau jei jau reikia aiskinti kas kaip turi buti daroma tai turbut lengviau paciam pasidaryti. Tai ishsikeliau 5 blokelius, susiarmavau kaip priklauso, ir be problemu pasidarysiu.

Uzdejo ant stogo plevele, sugrebestavo, atveze cerpes, uzkele ant stogo, bet po ilgio lietaus pastebejau kad pro gegnes sunkiasi vanduo, speju ten kur kalti ventliaciniai tasai, kur vinis prakals plevele ir tvirtinasi prie gegnes, tame mazge yra nesadnarumas. Bet klausiau kitu sogdengiu, sake taip buna, nes cia lijo dvi dienas, ir mediena pati permikrusi. Galima sandarinti tas siule tarp plevele ir taso. Bet galbut nesandarinsiu, kai uzhsides sotogo danga, bus nebent tik kondensatas ir tokio kiekio vandens nebus kad mirktu stogas dvi dienas. Savo stogdengiu klausiau, jie irgi sake kad vienam namui kai stogas susidejo problemos isnyko.

Kas zinot dar kokiu lentpjuviu kur prekiauja pakalimu mediena?
Atsakyti