QUOTE(Heli @ 2010 05 14, 21:11)
Sveiki,
gaivinu musu temuke
Taigi pas mane iskilo pamatai

pagaliau...
Laukia n darbu, bet siek tiek laukiam kol jie susigules, na bent menesi koki.
Dabar didziausias rupestis susirasti nebrangininkus ir patikimus murininkus.
Keleta apskambinau, kazkaip nepavyksta man taip pigiai rasti kaip cia dauguma giriasi (praso 20Lt/kv.m-blokeliu murijimo). Vienas kaip ir neblogas zmogelis, turi brigada, ir visai jis man tiktu, tik kazkoks nekonkretus. Pasako kiek mazdaug pas ji kvadrato kaina, o kai bandau ji paspaust, kad paskaiciuotu bendra samata, tai mazdaug ner cia ka skaiciuot...o man tai kazkaip svarbi ta bendra suma...maza ka paskui jis sugalvos ten priskaiciuot....net nezinau ka daryti...
siaip i ka labai siulau atkreipti demesi, kai tarsite butinai paklauskit kaip skaiciuos saramas, ir langu angas. buna taip kad jei daro saramas tada langu angu neiskaiciuoja i muro kvadratura, arba nedidelius langus iskaiciuoja (nes daug pjaustymo prie angrokrasciu ir panas), o didelius kaip virtrinas ar garazo anga skaiciuoja per puse, t.y 50% nuo angos kvadraturos. Toliau dvigubas hridroizoliacinis sluoksnis tarp muro ir pamato, ar uz ji atskirai moketi ar ieis i tuos 20 lt/kv m., is karto paklauskit kiek ims uz g/b ziedus jei tokie bus, ar g/b ziedas ant kurio desis murlotas, inkaru sukaisiojimas. Siaip uz 15 lt as tikrai nedaryciau, vargo tikrai yra, as pernai ir uzpernai 20 lt mokejau, uz pertvaras 15 lt.
Vienu zodziu pramastykit visa eiliskuma (pasitelkit savo vaizduote) nuo muro pacios apacios iki virsaus, kokios medziagos bus naudojamos ir kokie galimi niuansai ir tuos klausimus uzduokit murininkui.
As tai muriju kamina, isardziau kokius 4 metru kamino, nes murininkas atsisake tai padaryti , motyvuodamas kad ten viskas bus suarmuota ir kad sudus visi blokeliai. Isardymo tikslas buvo - trukimai keraminiu indeklu siulese, ir siaip pats kaminas persisukes kazkoks, ir pajudinus judejo. Tai nuardes supratau kodel jis ardyti nenorejo, nes nuardziau per 1,5 val be jokiu problemu. Armatura buvo ikistas, bet neuzpiltas cementiniu skiediniu, keliose vietose vatos montavimo brokas, nes buvo uzdengti ventiliaciniai kanalai, ten kur dedasi glaisstas vienoj vietoj buvo uztiske muro misinio ant siules. Tai pagalvojau jei jau reikia aiskinti kas kaip turi buti daroma tai turbut lengviau paciam pasidaryti. Tai ishsikeliau 5 blokelius, susiarmavau kaip priklauso, ir be problemu pasidarysiu.
Uzdejo ant stogo plevele, sugrebestavo, atveze cerpes, uzkele ant stogo, bet po ilgio lietaus pastebejau kad pro gegnes sunkiasi vanduo, speju ten kur kalti ventliaciniai tasai, kur vinis prakals plevele ir tvirtinasi prie gegnes, tame mazge yra nesadnarumas. Bet klausiau kitu sogdengiu, sake taip buna, nes cia lijo dvi dienas, ir mediena pati permikrusi. Galima sandarinti tas siule tarp plevele ir taso. Bet galbut nesandarinsiu, kai uzhsides sotogo danga, bus nebent tik kondensatas ir tokio kiekio vandens nebus kad mirktu stogas dvi dienas. Savo stogdengiu klausiau, jie irgi sake kad vienam namui kai stogas susidejo problemos isnyko.
Kas zinot dar kokiu lentpjuviu kur prekiauja pakalimu mediena?