Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 4

QUOTE(plateliai @ 2010 05 26, 22:02)
.Mano viena pernykštė (grynaveislė,kvepianti iš angliško tipo,mokėjau 150lt) visai nerodo givybės doh.gif .Pasiguodžiau ir aš blush2.gif

Užjaučiam ir suprantam console.gif
Bet kame šaknys, kodėl jos neišgyvena? Juk įneštos į patalpą nesušalo, palietos kažkiek- nesudžiuvo, tai kas tada?
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 05 26, 23:00)
Katik ismeciau rozes saka, vejas nulauze  verysad.gif taip gaila, o tokia mesinga buvo  unsure.gif

reikėjo supjaustyti ir bandyti šaknydyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(plateliai @ 2010 05 26, 22:02)
Aš tai turiu dabar naujas 4 max,3 jau rodo gyvasti,bet ta 1  g.gif ,nu bet ne taip ir brangiai mokėjau jug po 25lt blush2.gif .Mano viena pernykštė (grynaveislė,kvepianti iš angliško tipo,mokėjau 150lt) visai nerodo givybės doh.gif .Pasiguodžiau ir aš blush2.gif

Uzuojauta console.gif console.gif console.gif

Mano irgi viena numiriojo, skleide lapukus ir amba, pradejo mirti ech ... Geltona grazi buvo.... verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2010 05 26, 22:07)
reikėjo supjaustyti ir bandyti šaknydyti  ax.gif

o tai kur saknydyti, salia i zeme ar namuos? Tada einu parsitempsiu is siukslines
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 05 26, 22:10)

Mano irgi viena numiriojo, skleide lapukus ir amba, pradejo mirti ech ... Geltona grazi buvo.... verysad.gif

JO? Bet kodėl????????? Kodėl ???? Reiškia ir maniškei šakės, nes tik kelis mikroskopinius lapukus išleidus taip ir stovi unsure.gif Ko joms trūksta, nesuprantu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2010 05 26, 22:14)
JO? Bet kodėl????????? Kodėl ???? Reiškia ir maniškei šakės, nes tik kelis mikroskopinius lapukus  išleidus taip ir stovi  unsure.gif  Ko joms trūksta, nesuprantu  verysad.gif

Na, kai tresiau ir ja kartu paliejau, manau, kad galejau nudeginti saknis. Vot durna galva doh.gif net nepagalvojau, kad jai bus blogai, tokie grazus lapukai kalesi ir se tau kaip su skuduru per veida
O kitos sau bujoja, lapai kaip vaskiniai biggrin.gif

jediara - gal galetumete placiau apie isaknydyma, nes neturiu zinui apie tai, pamerkiau dabar i vazele, bet reikia kazka daryt. Gal galetumete daugiau prasvietis mano tamsia smegenine lotuliukas.gif Buciau dekinga. Kaip sakoma gyveni - mokaisi, kaupi ziniu bagaza smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nila_ks: 26 gegužės 2010 - 21:20
QUOTE(nila_ks @ 2010 05 26, 22:16)
Na, kai tresiau ir ja kartu paliejau, manau, kad galejau nudeginti saknis. Vot durna galva  doh.gif net nepagalvojau, kad jai bus blogai, tokie grazus lapukai kalesi ir se tau kaip su skuduru per veida

Man nesitiki, kad nuo to g.gif Juk skiedžiam trašas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2010 05 26, 22:18)
Man nesitiki, kad nuo to g.gif  Juk skiedžiam trašas  unsure.gif

Nu va ir man keista buvo kai pamaciau g.gif X failai, tiesa slypi kazkur anapus ... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 05 26, 22:21)
Nu va ir man keista buvo kai pamaciau  g.gif X failai, tiesa slypi kazkur anapus ... cool.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 05 26, 21:16)
Na, kai tresiau ir ja kartu paliejau, manau, kad galejau nudeginti saknis. Vot durna galva  doh.gif net nepagalvojau, kad jai bus blogai, tokie grazus lapukai kalesi ir se tau kaip su skuduru per veida
O kitos sau bujoja, lapai kaip vaskiniai biggrin.gif

kaži ar dėl trašų g.gif Mano viena irgi skleidė lapelius ir kaip sustojo - nė iš vietos. Tokie pailgi pumpurai ir stovi. Kitos jau sulapojusios kaip reikiant. Ogi netręšiau niekuo.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 05 26, 22:22)
kaži ar dėl trašų  g.gif  Mano viena irgi skleidė lapelius ir kaip sustojo - nė iš vietos. Tokie pailgi pumpurai ir stovi. Kitos jau sulapojusios kaip reikiant. Ogi netręšiau niekuo.

Jei stovi ir ne krust, tai dar nieko tokio, gal atsigaus, gal medziagu trukumas, gal zemele prastesne, o gal seip uzsispyre kaip ozka ir ne krust, nebepyks ir prades toliau augt thumbup.gif
bet va maniskes lapeliai apgelto ir po truputuka anapilin eina, gal reiketu pamegint kur saknyna atstato, na kazkas panasaus kaip trasos, jei buvo augalas persodintas ar pazeistas. Gal sis padetu, reiks pamegint gelbeti vistiek nieko neprarasiu
Papildyta:
O dabar i galva mintis dingtelejo, gal mao parazitas, atsiprasau uz issireiskima, suo, numyziojo. Vis jam paleidus is voljero, slapimo takai nelaiko schmoll.gif

Va dar tiksliau pasiziurejau turiu DELFAN - augalu augimo stimuliatorius. Trasa rekomenduojama naudoti skurstantiems, persodintiems, uzmirkusiems arba sausros pazeistiems, saules ar pesticidu nudegintiems bei del visu kitu priezasciu blogai augantiems augalams
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 05 26, 23:16)

jediara - gal galetumete placiau apie isaknydyma, nes neturiu zinui apie tai, pamerkiau dabar i vazele, bet reikia kazka daryt. Gal galetumete daugiau prasvietis mano tamsia smegenine  lotuliukas.gif Buciau dekinga. Kaip sakoma gyveni - mokaisi, kaupi ziniu bagaza  smile.gif

Apie šaknydinmą kalbėjome pradžioje temos (gal 3-5 psl. mastau.gif). Geriausia būtų sodinti šiltnamyje, o jei neturi, tiks ir auginti ir kambaryje, šviesioje, bet nesaulėtoje vietoje. Supjaustyk apie 15 cm. šakeles(pjauti po akute, kad ji liktų viršuje, įstrižai). Jei turi šaknydinimą skatinančių hormonų, apvoliok juose ir sodink į žemę taip, kad žemėje akutė "žiūrėtų" į viršų. jai lapai labai dideli, šiek tiek gali patrumpinti, mažiau garins drėgmę ir jei šilta - purški. Jai turi, kompostą sumaišyk su durpe ir smėliu. 100% garantijos nėra, kad tikrai įsišaknys, bet bandyti verta. Tik mokytoja iš manęs nekokia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 05 26, 22:22)
kaži ar dėl trašų  g.gif  Mano viena irgi skleidė lapelius ir kaip sustojo - nė iš vietos. Tokie pailgi pumpurai ir stovi. Kitos jau sulapojusios kaip reikiant. Ogi netręšiau niekuo.

pašalusios rožės(ypač buvę labai sveiki stiprūs augalai) kartais dar turi jėgų parodyt gyvybės ženklus, bet ...
pažiūrėkit ant pagrindinio kamieno ties žemės paviršium, ar nėra juodų dėmių - jei tokių yra, kartais žiedo formos, vadinasi, jau augalas nebeatsigaus schmoll.gif
Atsakyti