Manau darželis turi tiek pliusų tiek minusų, mes adaptavomės pakankamai greitai ir neskausmingai, maniškei patinka eiti į darželį, aišku kartais rytais nenoriu sako bet einam be isterijų rėkimų ir pan. Nors maniškei 2 metukai mes jau jau labai gerai šnekėdamos nuėjom į darelį, tačiau jaučiasi kad su jais ten užsiimama naujos frazės, žodžius iliustruoja gestais ir pan. pasakoja ka veike, ka zaidė ir pan. pastebiu vis kažka naujo...Minusas tas kad sergam pakankamai dažnai 3-4 d. ir namie sedim, aisku jei galėciau dar buciau neleidus i darzeli vien del to kad sergam ir sergam, bet turejau iseiti i darba suejo terminas ir vsio.

del to lavinimo, kalbos ir pan. labai ir nuo vaiko priklauso, ir nuo aplinkos.
maniskisanksti kalbet pradejo ir be darzeliu puikiai su ta kalba ejosi jam. bet tai ir namie uzsiemem nemazai su juo, todel tame pliusus matau. aisku, jeigu butu paliktas vaikas, mazai kalbama, aiskinama, zaidziama kartu, mazai veiklos bendros ir pan. tai tada darzelis pliusas.
maniskis pradejo nuo maziau nei 3.5 metuku, bet tik tris pusdienius per savaite eina. tai adaptacijos beveik ir nebuvo jokios baisios
didelis jau, supranta, papasakoja ir pan. ir tevams daug ramiau nei kleckiuka maziuka isleidus verkianti...
maniskisanksti kalbet pradejo ir be darzeliu puikiai su ta kalba ejosi jam. bet tai ir namie uzsiemem nemazai su juo, todel tame pliusus matau. aisku, jeigu butu paliktas vaikas, mazai kalbama, aiskinama, zaidziama kartu, mazai veiklos bendros ir pan. tai tada darzelis pliusas.
maniskis pradejo nuo maziau nei 3.5 metuku, bet tik tris pusdienius per savaite eina. tai adaptacijos beveik ir nebuvo jokios baisios

Matomai sprendimas daug priklauso nuo galimybių. Vieni nturi kito pasirinkimo, kaip tik leisti. Kiti turi prabangą rinktis - leisti/neleisti. Pastariesiems mat labiau reiktų žiūrėti į du dalykus: vaiko brandą (čia pasitarnauja amžiaus tarpsnių psichologijos išmanymas) ir savarankiškumą, t.y. pasirengimą pabūti kurį laiką ne su artimaisiais.
QUOTE(horos @ 2012 10 21, 19:38)
Matomai sprendimas daug priklauso nuo galimybių. Vieni nturi kito pasirinkimo, kaip tik leisti. Kiti turi prabangą rinktis - leisti/neleisti. Pastariesiems mat labiau reiktų žiūrėti į du dalykus: vaiko brandą (čia pasitarnauja amžiaus tarpsnių psichologijos išmanymas) ir savarankiškumą, t.y. pasirengimą pabūti kurį laiką ne su artimaisiais.
kodėl iš karto skirstot žmones

leisti, bet tik i gera darzeli. Jei nera galimybes i gera - tai neleisti. Svarbu neleisti i koki bloga labai mazo vaiko (bent iki 3 metu).
QUOTE(nikita4ever @ 2012 11 06, 19:03)
leisti, bet tik i gera darzeli. Jei nera galimybes i gera - tai neleisti. Svarbu neleisti i koki bloga labai mazo vaiko (bent iki 3 metu).
o kas yra geras,ir kas blogas darželiai?

QUOTE(mmergyte @ 2012 11 06, 19:54)
Klausimas vertas milijono

Pati leidziu i darzeli ir vis saves klausiu ar ten tikrai gerai mano vaikui:)
QUOTE(nikita4ever @ 2012 11 13, 09:28)
Klausimas vertas milijono

o is ko sprendziat, kad vaikui gerai?
siaip idomu.
QUOTE(bim-bam @ 2012 11 13, 10:33)
Ir man idomu

ir ka reiskia gera ar blogas. manau darzeliai yra tik geri, tik ne visada ir visiems.
Cia panasiai kaip...Man skanu tau ne, man grazu tau ne. taip ir su darzeliu man gali jis but superinis, o tau ne.
As UZ leidima i darzeli
vis tiek namie negauna tiek bendravimo, kiek tenais, o ir draugu susiranda, uzsiemimu gauna.. Aisku, is minusu tik dazesnis pradzioj sirgimas ir adaptavimasis prie maisto

QUOTE(PussBoots @ 2012 12 07, 10:03)
As UZ leidima i darzeli
vis tiek namie negauna tiek bendravimo, kiek tenais, o ir draugu susiranda, uzsiemimu gauna.. Aisku, is minusu tik dazesnis pradzioj sirgimas ir adaptavimasis prie maisto 

ir namie uzsiemimu galima ivairiu daryt, ir draugu galima susirast, jei tik nesedi uzsidares

mano galva, pliusas tas, kad kuriam laikui aplinka kiek pakeicia. bet maniskis eina kas antra diena ir tik po pusdieni. tai pats tas.