[quote=minik,2008 02 15, 01:02]
Nu va, nors pirmame savo poste lyg ir pasizadejau nebekisti nosies i diskusija, bet kad gi negaliu

.
<Dziaugsmukas>, nesupraskit manes neteisingai, taciau noriu uzduoti viena klausima - kiek artimai esate susipazinusi su krikscionybe ir islamu apskritai (na turiu omenyje, ar domejotes bent kiek placiau, bandete lyginti abi religijas ir pan.)? Ir ka butent turite omenyje, kai sakote, kad krikscionybe ir islamas labai skiriasi?
Ir dar vienas pastebejimas- musulmonais ne tik gimstama, bet ir tampama (del paciu ivairiausiu priezasciu, viena is ju - "laisvesne, tolerantiskesne, pakantesne" religija)

. Jus velgi kalbate apie draugiu pavyzdzius, taciau, patikekite, to per maza daryti tokius apibendrinimus. Man irgi labai apmaudu, kad musu merginos lietuvaites kazkaip sugeba "uzsirauti" ant tokiu nevykeliu ir paskui visur skanduoja, kaip joms musulmonai suede gyvenima. Taciau ar tokiose situacijose esme tai, kad vyras musulmonas, ar tai, kad jis paprasciausiai nevykes zmogus

. Idomu, kiek is jusu draugiu, gyvenanciu su lietuvaiciais, galetu papasakoti panasias ir dar siurpesnes istorijas, tik mes to kazkodel taip nesureiksminam

.
Tema yra ar islamas yra priesas.Rasomos geros ir blogos istorijos.Taigi nieko as cia nenoriu irodineti,rasau i tema ,kokie mano artimu draugiu atvejai.Ir dar nieko as cia nesureiksminau.Taciau toki fakta kaip vaiko pagrobimas ir isgabenimas i musulmoniska sali noreciau sureiksminti.Tai tikrai ne bet kas,mano drauge isgyvena pragara.Apie krikscionybe ir islama zinau .Gyvenu ne LT,mokiausi su musulmonais,turiu ju tarpe daug draugiu,draugu.Nevienas mano kolega musulmonas.Kadangi praeityje domejausi krikscionybes istorija,man nuo pat pradziu,isvaziavus is LT,islamas atrode idomus.Norejosi suzinoti kas tai per religija.
Daznai pakalbedavom su kolegom apie religija ir tradicijas.As nesakau,kad musulmonai blogi kaip zmones,as tarp ju turiu draugu ir bendrauju su jais,kaip ir su visais kitais.Tik idomu besniakant karts nuo karto,iskyla kokios nors diskusijos,kaip,kad apie zmonos baudima

Ir kaip vienas kolega man aiskino,kad koranas neleidzia siaip sau musti zmonos,tik esant reikalui,jei zmona nusidejo.O ta nusidejima kiekvienas perfrazuoja kaip jam tinka.Ir tada naturalu,kad man iskyla klausimas,kodel tik vyras iskilus reikalui gali bausti zmona,o kodel zmona iskilus reikalui negali bausti vyro?Jeigu toks koranas teisingas tai kodel toks didelis skirtumas tarp vyru ir moteru?