Įkraunama...
Įkraunama...

Ar islamas tikrai priešas?

Apklausa: Ar žinote laimingų musulmonų ir krikščionių porų? (266 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti

As su musulmonu uz j kius pinigus nesizenyciau. Ziniasklaida, kartais ir kategoriska, bet atskleidzia tikraji tu pavyzdiu,kerstingu, valdingu ir egoistisku vyru veida. Mano drauge viena turejo, dieve dievem, koks jis buvo melagis ir machinatorius, o pradzioje tai auksinis pasirode...
Aisku, yra ir lietuvaiciu, kurios sugeba tokius apie pirsta vynioti ir ju pinigus siurbti, skaiciau straipsni apie viena tokia biggrin.gif zvengiau iki nukritimo.
Sako, kad jie po vaiku atsiradimo pasikeicia, nes tada gali moteris santazuoti. Ir nors iki tol valgyt daro ir ziedus dovanoja, po to grasindami aimsia vaika ir cadra privercia nesioti ir namuose uzrakina.
Kaip ten bebutu, isimciu yra ir labai dziaugiuosi, jei kokia lietuvaite su musulmonu budama yra laimiga. Nes lietuviai diedai su savo egocentrizmu ir apsileidimu kartais ir nuvaro pas uzsieniecius, kurie tik ir laukia sviezienos...
Atsakyti
Na, kiek teko susidurti, gana nemazai, tai ivairiai klostosi... Zinau islamo-lietuviu seimas, net su vaikais, gyvena ne pirmus metus ir gana laimingi. Bet man jie vistiek shmikiai... Tokie, per ausis pavaziuoti... Lietuves svencia ju sventes, devi ju rubus ir slepia veidus, kai buna ju saly. bet namuose, kai nemato aplinkianiai - jokiu tabu.. ne, islamas ne prieshas, bet musu mentalitetui jis nesuvokiamas. ten perdaug akis uzh aki, o pas mus kiekvienas uzh save.
Atsakyti
Manau, kad lietuvaitem ner ko teket uz musulmonu (ypac is itin religingu regionu), nepazistant ju religijos, kulturos, paprociu. Aisku, ziniasklaida gerokai perdeda su tom lietuvaiciu istorijom su musulmonais. Isrenka "geriausias" ,efektingiausias istorijas ir paraso arba parodo. Lygiai mes taip pat galim apie lietuvius parasyt - susparde zmona, primuse iki samones netekimo vaikus ir pan.
Man gaila tu lietuvaiciu, kurios isteka, po to bega jos ten su vaikais nuo tu savo vyru. Aisku, kad tas vyras musulmonas taip pat gins savo vaikus ir nenores leist ju issivest skyrybu atveju. Islame apskritai seima yra didele vertybe, skyrybu skaicius mazas. Nors, aisku, tos priemones kartais gali buti krastutines...
Lietuvaites susiraskit lietuvius!!!
Atsakyti
Esu 4 metai laimingai istekejusi uz musulmono, pazistu begaliu tokiu pat laimingu poru. Nesiimsiu kazko kazkam aiskinti ir pateikineti pavyzdziu, nes esu tikra - neverta. Tiems, kas sugeba mastyti placiau, ir taip viskas aisku siuo klausimu, o tie, kas toliau savo namu nieko gyvenime nemate, tegul ir toliau pasakoja cia baisias istorijas, kurias girdejo is draugiu draugiu, ziniasklaidos ir pan mirksiukas.gif . Tenoriu pasakyti stai ka: religija su zmogaus budu nieko bendro NE-TU-RI, taip kaip kiekvienoje tautoje yra ir geru, ir blogu zmoniu, taip lygiai ju visokiu yra, nepriklausomai nuo skirtingos religijos.
Atsakyti
QUOTE(minik @ 2008 02 06, 20:17)
Esu 4 metai laimingai istekejusi uz musulmono, pazistu begaliu tokiu pat laimingu poru. Nesiimsiu kazko kazkam aiskinti ir pateikineti pavyzdziu, nes esu tikra - neverta. Tiems, kas sugeba mastyti placiau, ir taip viskas aisku siuo klausimu, o tie, kas toliau savo namu nieko gyvenime nemate, tegul ir toliau pasakoja cia baisias istorijas, kurias girdejo is draugiu draugiu, ziniasklaidos ir pan  mirksiukas.gif . Tenoriu pasakyti stai ka: religija su zmogaus budu nieko bendro NE-TU-RI, taip kaip kiekvienoje tautoje yra ir geru, ir blogu zmoniu, taip lygiai ju visokiu yra, nepriklausomai nuo skirtingos religijos.

Minik, labai dziaugiuosi del Taves ir linkiu sekmes rolleyes.gif sutinku su Tavim "kiekvienoje tautoje yra ir geru, ir blogu zmoniu" ax.gif
Atsakyti
QUOTE(minik @ 2008 02 06, 18:17)
Esu 4 metai laimingai istekejusi uz musulmono, pazistu begaliu tokiu pat laimingu poru. Nesiimsiu kazko kazkam aiskinti ir pateikineti pavyzdziu, nes esu tikra - neverta. Tiems, kas sugeba mastyti placiau, ir taip viskas aisku siuo klausimu, o tie, kas toliau savo namu nieko gyvenime nemate, tegul ir toliau pasakoja cia baisias istorijas, kurias girdejo is draugiu draugiu, ziniasklaidos ir pan  mirksiukas.gif . Tenoriu pasakyti stai ka: religija su zmogaus budu nieko bendro NE-TU-RI, taip kaip kiekvienoje tautoje yra ir geru, ir blogu zmoniu, taip lygiai ju visokiu yra, nepriklausomai nuo skirtingos religijos.

sveikinu, minik wink.gif
mano vestuves rugpjuti, busimas vyras - musulmonas. netycia aptikau sita forman ir... nu varge varge... 'maciau per tv, skaiciau laikrasty, drauge sake...', o kiek mazai asmenines patirties. as su savo busimu vyru kai susipazinau, apskritai nlb zinojau, kas tas islamas ir su kuo jis valgomas. tada aisku, prasidejo skadalai is tevu, draugu... na bet per pora metu visi su tuo susitaike ir laukia vestuviu smile.gif
vienu metu ir man baisu buvo, bet gerai, kad teko susipazinti su daugiau musulmonu, pamatyti, kaip gyvena grynai musulmoniskos seimos, ir isitikinti, kad jie tokie pat zmones, kaip katalikai, staciatikiai, budistai....-istai smile.gif
ir is viso, pats juokingiausias sakinys, kuri radau kazkur forumo pradzioj 'vistiek musulmonai kitoki nei europieciai' ar kazkas panasaus - nu atsirasau, gal pirma issiaiskinkim tai, jog ir europietis gali buti musulmonas biggrin.gif
ir dar - pasiziurekim, kas darosi lietuvos kaime... daug kas galvoja, kad musulmonai tik ir musa savo moteris, bet is tikruju - duok dieve, kad kiekviena istekejusi uz lietuvio turetu tiek teisiu ir pagarbos, kiek turi jos....musulmonas - tai tik toks pats zmogaus apibudinimas, kaip katalikas...kuris vienam reiskia labai daug, o kitam nieko...taigi taigi...

Atsakyti
O, pažiūrėjau pirmą puslapį, ar matėt antros žinutės nuorodą bigsmile.gif Va čia ir yra visa bėda, kad nemusulmonai įsitikinę, kad islame moterys yra aukos. Gal ir daugiau jų yra, nežinau (normalioj visuomenėj, ne diktatūroj). Kai pamąstau, kurios lyties teises norėčiau ginti musulmoniškoje valstybėje, tai renkuosi moteris, bet jei nemusulmoniškoj valstybėj, tada ginčiau vyrus (ką tai galėtų reikšti? mastau.gif hihihi.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lane: 14 vasario 2008 - 12:58
Na mano dvi labai artimos drauges buvo istekeje uz musulmonu.Viena,seniai, pries 10 metu,maziau nei po metu issiskyre.Gerai,kad neturejo vaiku,tai palyginus ramiai issiskyre.Tik issiskyrus papasakojo kaip viskas istikro buvo,pries tai labai vyra dangste,sake,kad sukneles iki zemes nesioja savo noru,taip pat ir apie kiauliena,bei priezasti del ko nedirbo,nesilanke pas drauges ir tt.Kitos drauges atvejis labai liudnas,jos vaikeli vyras isveze i jo gimtaja sali.Ji irgi ikitol kol taip neatsitiko,niekad nepasakojo blogu dalyku apie vyra.
Na mano kaimynai musulmonai,tai mes sutariame labai normaliai,ateiname i svecius pas vieni kitus,dovanojame dovaneles vieni kitu vaikams,vaisinames maistu.Manau,kad geriausia,kai abu partneriai yra gime ir uzauge su ta pacia religija.Tada neiskyla tokiu dideliu problemu.Nes visgi krikscionybe labai nuo islamo skiriasi.Reikia paciam gimti musulmonu,kad suprastum juos.
Atsakyti
QUOTE(Dziaugsmukas @ 2008 02 14, 20:21)
Na mano dvi labai artimos drauges buvo istekeje uz musulmonu.Viena,seniai, pries 10 metu,maziau nei po metu issiskyre.Gerai,kad neturejo vaiku,tai palyginus ramiai issiskyre.Tik issiskyrus papasakojo kaip viskas istikro buvo,pries tai labai vyra dangste,sake,kad sukneles iki zemes nesioja savo noru,taip pat ir apie kiauliena,bei priezasti del ko nedirbo,nesilanke pas drauges ir tt.Kitos drauges atvejis labai liudnas,jos vaikeli vyras isveze i jo gimtaja sali.Ji irgi ikitol kol taip neatsitiko,niekad nepasakojo blogu dalyku apie vyra.
Na mano kaimynai musulmonai,tai mes sutariame labai normaliai,ateiname i svecius pas vieni kitus,dovanojame dovaneles vieni kitu vaikams,vaisinames maistu.Manau,kad geriausia,kai abu partneriai yra gime ir uzauge su ta pacia religija.Tada neiskyla tokiu dideliu problemu.Nes visgi krikscionybe labai nuo islamo skiriasi.Reikia paciam gimti musulmonu,kad suprastum juos.

Nu va, nors pirmame savo poste lyg ir pasizadejau nebekisti nosies i diskusija, bet kad gi negaliu ax.gif .
<Dziaugsmukas>, nesupraskit manes neteisingai, taciau noriu uzduoti viena klausima - kiek artimai esate susipazinusi su krikscionybe ir islamu apskritai (na turiu omenyje, ar domejotes bent kiek placiau, bandete lyginti abi religijas ir pan.)? Ir ka butent turite omenyje, kai sakote, kad krikscionybe ir islamas labai skiriasi?
Ir dar vienas pastebejimas- musulmonais ne tik gimstama, bet ir tampama (del paciu ivairiausiu priezasciu, viena is ju - "laisvesne, tolerantiskesne, pakantesne" religija) mirksiukas.gif . Jus velgi kalbate apie draugiu pavyzdzius, taciau, patikekite, to per maza daryti tokius apibendrinimus. Man irgi labai apmaudu, kad musu merginos lietuvaites kazkaip sugeba "uzsirauti" ant tokiu nevykeliu ir paskui visur skanduoja, kaip joms musulmonai suede gyvenima. Taciau ar tokiose situacijose esme tai, kad vyras musulmonas, ar tai, kad jis paprasciausiai nevykes zmogus g.gif . Idomu, kiek is jusu draugiu, gyvenanciu su lietuvaiciais, galetu papasakoti panasias ir dar siurpesnes istorijas, tik mes to kazkodel taip nesureiksminam unsure.gif .
Atsakyti
islamas ir krikscionybe tik tiems, kurie visiskai nesidomejo tuo issamiau, atrodo labai skirtingos religijos. as irgi taip galvojau, bet kaip paaiskejo, turbut esminis skirtumas tarp siu religiju yra tas, jog Jezus Kristus mums yra dievo sunus, o musulmonai ji laiko tiesiog dievo pranasu.
visa tai, ka mes matome per tv ir skaitome laikrasciuose apie musulmonus tera lietuvisko kaimo atitikmuo 'tv pagalboje'. turiu omenyje, jog dazniausiai susiduriame su tais musulmonais ekstremistais, kurie gyvena atokiuose kaimuose kalnuose, o is ten kai patenka i civilizacija, tai nezino, kas jiems darosi.
pazistu nemazai musulmoniu moteru, taciau nei vienos is ju vyrai neverte nesioti ilgu sukneliu ar dengtis plaukus, kai kurios tai daro, taciau tik savo paciu valia. o kaip ju vyrai po padu laikomi, tai ir daugumai lietuvaiciu reiketu pasimokyti smile.gif
o toms, kurios teka, o po to skiriasi, tai manau reiketu tik sleptis, juk nebuna taip, kad staiga po vestuviu nakties vras ima ir visiskai pasikeicia, matyt kazkas nuo pradziu buvo negerai, o jei vistiek nebegai, tai po visko tik tylek... cia kaip ir mada pas mus 'oj, mano buves vyras buvo toks ir anoks...' tai jei jau toks blogas buvo, ko su juo gyvenai?
Atsakyti
[quote=minik,2008 02 15, 01:02]
Nu va, nors pirmame savo poste lyg ir pasizadejau nebekisti nosies i diskusija, bet kad gi negaliu ax.gif .
<Dziaugsmukas>, nesupraskit manes neteisingai, taciau noriu uzduoti viena klausima - kiek artimai esate susipazinusi su krikscionybe ir islamu apskritai (na turiu omenyje, ar domejotes bent kiek placiau, bandete lyginti abi religijas ir pan.)? Ir ka butent turite omenyje, kai sakote, kad krikscionybe ir islamas labai skiriasi?
Ir dar vienas pastebejimas- musulmonais ne tik gimstama, bet ir tampama (del paciu ivairiausiu priezasciu, viena is ju - "laisvesne, tolerantiskesne, pakantesne" religija) mirksiukas.gif . Jus velgi kalbate apie draugiu pavyzdzius, taciau, patikekite, to per maza daryti tokius apibendrinimus. Man irgi labai apmaudu, kad musu merginos lietuvaites kazkaip sugeba "uzsirauti" ant tokiu nevykeliu ir paskui visur skanduoja, kaip joms musulmonai suede gyvenima. Taciau ar tokiose situacijose esme tai, kad vyras musulmonas, ar tai, kad jis paprasciausiai nevykes zmogus g.gif . Idomu, kiek is jusu draugiu, gyvenanciu su lietuvaiciais, galetu papasakoti panasias ir dar siurpesnes istorijas, tik mes to kazkodel taip nesureiksminam unsure.gif .
Tema yra ar islamas yra priesas.Rasomos geros ir blogos istorijos.Taigi nieko as cia nenoriu irodineti,rasau i tema ,kokie mano artimu draugiu atvejai.Ir dar nieko as cia nesureiksminau.Taciau toki fakta kaip vaiko pagrobimas ir isgabenimas i musulmoniska sali noreciau sureiksminti.Tai tikrai ne bet kas,mano drauge isgyvena pragara.Apie krikscionybe ir islama zinau .Gyvenu ne LT,mokiausi su musulmonais,turiu ju tarpe daug draugiu,draugu.Nevienas mano kolega musulmonas.Kadangi praeityje domejausi krikscionybes istorija,man nuo pat pradziu,isvaziavus is LT,islamas atrode idomus.Norejosi suzinoti kas tai per religija.
Daznai pakalbedavom su kolegom apie religija ir tradicijas.As nesakau,kad musulmonai blogi kaip zmones,as tarp ju turiu draugu ir bendrauju su jais,kaip ir su visais kitais.Tik idomu besniakant karts nuo karto,iskyla kokios nors diskusijos,kaip,kad apie zmonos baudima bigsmile.gif Ir kaip vienas kolega man aiskino,kad koranas neleidzia siaip sau musti zmonos,tik esant reikalui,jei zmona nusidejo.O ta nusidejima kiekvienas perfrazuoja kaip jam tinka.Ir tada naturalu,kad man iskyla klausimas,kodel tik vyras iskilus reikalui gali bausti zmona,o kodel zmona iskilus reikalui negali bausti vyro?Jeigu toks koranas teisingas tai kodel toks didelis skirtumas tarp vyru ir moteru?
Atsakyti
QUOTE(Dziaugsmukas @ 2008 02 15, 10:52)
Ir tada naturalu,kad man iskyla klausimas,kodel tik vyras iskilus reikalui gali bausti zmona,o kodel zmona iskilus reikalui negali bausti vyro?Jeigu toks koranas teisingas tai kodel toks didelis skirtumas tarp vyru ir moteru?

Todėl, kad tuo metu, kai Koranas buvo parašytas, žmonos visai nedirbdavo, tik sėdėdavo namie, o vyrai jas išlaikydavo, taigi, natūralu, kad jie turėdavo aukštesnį balsą. Bet tos eilutės Korane apie galimybę bausti visai nepripažįstu ir nežinau, kas mane gali įtikinti, kad Dievas gali pritarti bent menkiausiam smurtui schmoll.gif
Atsakyti