Įkraunama...
Įkraunama...

Ar islamas tikrai priešas?

Apklausa: Ar žinote laimingų musulmonų ir krikščionių porų? (266 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Šiek tiek nukrypstant nuo pirmojoje temos žinutėje užduoto klausimo apie skirtingų religijų poras, bet kalbant apie islamo fundamentalistus apskritai, apie tai, kas iš vidaus formuoja priešišką požiūrį:

http://soldier.lt/ir...fitna_the_movie

pažiūrėkite filmuką, kol dar ir šito "neužbanino"...

(redakcija už išdėstytą asmeninį požiūrį neatsako ;-) )
Atsakyti
JAV armija yra lygiavertė visiems teroristams smile.gif O Bush'as didžiausias pastarųjų metų teroristas ir kažkodėl legalus bigsmile.gif

http://www.youtube.c...feature=related

Čia tik vienas iš daugelio pasakojimų. Ir šiaip įdomu, ką pasakytų žmogeliai pabuvoję tarp amerikiečių kareivių ir pamatę jų lygį.

------------

Arba Izraelis...

-------------

Ir britai į rinkinį...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lane: 12 balandžio 2008 - 23:48
Kazkaip idomiai temos pavadinimas suformuluotas g.gif Gyveni juk ne su islamu, o su vyru ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Copacabana @ 2008 04 13, 01:24)
Kazkaip idomiai temos pavadinimas suformuluotas  g.gif Gyveni juk ne su islamu, o su vyru  ax.gif

Aš čia labai įkyri šitoj temoj, bet biggrin.gif Pirmas postas toks nelabai protingas, bet pavadinimas gali būti apskritai "ar islamas yra priešas?" Juk žiniasklaida taip stengias pavaizduoti: bijokit musulmonų, nes jie visi teroristai pabaisos.
Atsakyti
QUOTE(Lane @ 2008 04 13, 01:29)
Aš čia labai įkyri šitoj temoj, bet biggrin.gif Pirmas postas toks nelabai protingas, bet pavadinimas gali būti apskritai "ar islamas yra priešas?" Juk žiniasklaida taip stengias pavaizduoti: bijokit musulmonų, nes jie visi teroristai pabaisos.

Aha, tai dazniausiai tipo klausia "apskritai", o is tikruju i miegamaji lenda biggrin.gif Pavadinimas uzkliuvo, nes islamas negali buti priesas, kaip gali buti priesas sventrastis ar religines dogmos? Tik religija ispazistantis zmogus ar zmones gali buti priesais del vienokiu ar kitokiu priezasciu. As tai dazniausiai tingiu dalyvauti tokiose diskusijose ir gincytis, nes nematau prasmes. Na cia tas pats, jei manes kas paklaustu, kokie jus, lietuviai esate, kaip man tave, tavo kultura geriau pazinti, o as ikisciau jam i rankas Biblija ir sakyciau - se, skaityk, viska suzinosi. Ir dar pora straipsniu is bulvarkiu pasiulyciau. Ir is youtube pora video is lietuviskos kaimo kasdienybes. Ir zinos zmogus lietuvius kaip nuluptus.
Atsakyti
Tai va, normalus logiškai mąstantis žmogus taip ir galvos, kaip parašei. Bet, deja, paprastai žmonės bijo jau pačios islamo religijos, išgirdus apie ją kyla priešiški jausmai ir neigiamos asociacijos, nes visi skelbia, kad ji yra baubas, o ją išpažįstantys - žvėrys.
Atsakyti
Nu nesusilaikiau ir aš savo trigrašio neįkišusi... ax.gif
MAN Islamas tikrai ne priešas, bet vat patirtį su musulmonu pati apturėjau. Ir iš tos patirties tik tiek tegaliu patarti: Bėkit, mergaitės, neatsigręždamos nuo musulmonų... Savo pačių labui bėkit!!!
Savo priešui nelinkėčiau draugystės/meilės...
Kaip viena iš šičia pasisakiusių merginų rašė - "Gerai yra, kol gerai", o po to... Jau penkeri metai negaliu to "gėrio" atsipurtyt. Ačiū Dievui, kad mano nervų sistema stipri, kita jau seniai būtų vaistukais gyvenusi
Bbbbbrrrrr... Net prisimint nemalonu. Na, bet Dievas man, matyt, atlygino už kantrumą (kad nesugalvojau ištekėt už jo ir religijos pasikeist) - turiu nuostabų, mylintį, nedviveidį Lietuvį thumbup.gif Ir esu tikra, jei mums gyvenimas nesusiklostytų, tokių nesamonių nė pusės nepatirčiau ax.gif
Atsakyti
Geriau parašyk vardą, pavardę, iš kur ir nuo jo konkrečiai bėgt pasiūlyk tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(dovile01 @ 2008 04 13, 13:40)

MAN Islamas tikrai ne priešas, bet vat patirtį su musulmonu pati apturėjau. Ir iš tos patirties tik tiek tegaliu patarti: Bėkit, mergaitės, neatsigręždamos nuo musulmonų... Savo pačių labui bėkit!!!
Savo priešui nelinkėčiau draugystės/meilės...
Kaip viena iš šičia pasisakiusių merginų rašė - "Gerai yra, kol gerai", o po to... Jau penkeri metai negaliu to "gėrio" atsipurtyt. Ačiū Dievui, kad mano nervų sistema stipri, kita jau seniai būtų vaistukais gyvenusi
Bbbbbrrrrr... Net prisimint nemalonu. Na, bet Dievas man, matyt, atlygino už kantrumą (kad nesugalvojau ištekėt už jo ir religijos pasikeist) - turiu nuostabų, mylintį, nedviveidį Lietuvį  thumbup.gif Ir esu tikra, jei mums gyvenimas nesusiklostytų, tokių nesamonių nė pusės nepatirčiau  ax.gif

Jus galite pasakyti, kiek visus tuos neivardintus baisumus jusu santykiuose su tuo musulmonu itakojo tai, kad jis musulmonas, o kiek tai, kad uzpuolet ant kazkokio perejuno, kokiu pilna visame pasaulyje? Atidziau rinkimes partnerius, su kuo bendrauti, su kuo draugauti, su kuo miegoti - ir nereikes paskui lakstyti thumbup.gif
Atsakyti
Siaip <Copacabana>, tamstai tolerantiskumo palinkeciau. mirksiukas.gif Nezinai juk, kiek atidziai as rinkausi "su kuo gyventi" ir "su kuom miegoti".

Be to, juk retai kuris atsispiriame mokintis tik is savu klaidu, o ne is svetimu... 4u.gif Duok Dieve tau laimes ir sekmes neaptureti tokio dziaugsmo, koki patyriau (-iu) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dovile01 @ 2008 04 14, 09:54)
Siaip <Copacabana>, tamstai tolerantiskumo palinkeciau.  mirksiukas.gif Nezinai juk, kiek atidziai as rinkausi "su kuo gyventi" ir "su kuom miegoti".

Be to, juk retai kuris atsispiriame mokintis tik is savu klaidu, o ne is svetimu...  4u.gif Duok Dieve tau laimes ir sekmes neaptureti tokio dziaugsmo, koki patyriau (-iu)  mirksiukas.gif

Butu labai idomu kazka konkreciau isgirst. Zinoma, jei ne per daug privatu smile.gif Nes pasakymas , kad kazkas yra blogas zmogus, tai dar nieko nesako, blogis blogiui nelygu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 14 balandžio 2008 - 13:02
QUOTE(-RebeLLiouS- @ 2005 12 12, 12:01)
Matau žiniasklaidos ir televizijos pilamą purvą ant islamo ir galvoju: nejaugi tikrai yra viskas taip blogai kaip atrodo? g.gif Kur slepiasi laimingos poros? Juk ką girdime yra tik apgaulės, sukčiavimai, susidaro toks vaizdas, kad musulmonai yra didžiausi pasaulio gerovės griovėjai. Išsiaiškinkime kas ką žinome iš patirties, gal surasime ir laimingų porelių, ne tik verkiančių? bigsmile.gif

Įdomu būtų parašyti tiriamąjį darbą tokia tema... Gal tie, kas rašys kokią nors pavyzdinę gerą/blogą istoriją, galėtų paminėti tokius dalykus:

1. Kokia buvo abiejų materialinė padėtis, kai viskas prasidėjo?
2. Kokia to musulmono tautybė?
3. Kurioje šalyje pora gyveno?

Gal šioje temoje išsiaiškinsim tautybę, o ne religiją, žmonių, kurie drumsčia krikščionių ramybę? bigsmile.gif

Galiu aprasyt 2 artimu draugiu "laime nutekejimo" verysad.gif .visos mes VU daug studijavom kitas kulturas ir kt.zodziu l.tolerantiskos ir pan 4u.gif .viena drauge istekejo uz gydytojo libaniecio.santuoka baigesi,kai jis pamate ja pietaujant su kursiokais kavinej.kumsciais tranke jai i veida,tempe per visa Vilniu uz plauku namo ir uzrakino verysad.gif .ji pabego per langa ir daugiau niekad negryzo biggrin.gif .kitai buvo sunkiau:mergina istekejo uz ceceno studijuojancio ekonomika.iki vestuviu suoke vyrelis lyg lakstingala devynbalse.po vestuviu jis ja eme spardyt kaip suni(atseit mano tevas motina sprde,senelis mociute sparde ir as taip darau doh.gif ),liepdavo nuaut jam batus,atejus sveciams uzdarydavo ja virtuvej.mano drauge grazi,isdidi ir ishsilavinus-taip,kad griebe sunu (4 men.) ir pabego pas savo tevus.taqs bjaurybe dar ja ilgai persekiojo,gerai,kad drauges tetis policijoj pazinciu turejo.siaubas kazkoks doh.gif .galit girt musulmonus kiek norit,bet as ilgai gyvenau Amsterdame.tai ten didziausias nusikalstamumas butent turku ir marokieciu kvartaluose schmoll.gif .kodel taip yra?jie gauna tikrai dideles nedarbo ismokas,darbo net nesiesko ir dar nusikalsta schmoll.gif
Atsakyti