Įkraunama...
Įkraunama...

Ar islamas tikrai priešas?

Apklausa: Ar žinote laimingų musulmonų ir krikščionių porų? (266 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Lane @ 2008 02 15, 14:15)
Todėl, kad tuo metu, kai Koranas buvo parašytas, žmonos visai nedirbdavo, tik sėdėdavo namie, o vyrai jas išlaikydavo, taigi, natūralu, kad jie turėdavo aukštesnį balsą. Bet tos eilutės Korane apie galimybę bausti visai nepripažįstu ir nežinau, kas mane gali įtikinti, kad Dievas gali pritarti bent menkiausiam smurtui schmoll.gif

Tai vat ,kad laikai keiciasi o dauguma musulmonu priima korana kaip vienintele tikra tiesa.Del to ir tas fundamentalizmas ir gincai.
Atsakyti
QUOTE(Dziaugsmukas @ 2008 02 15, 13:53)
Tai vat ,kad laikai keiciasi o dauguma musulmonu priima korana kaip vienintele tikra tiesa.Del to ir tas fundamentalizmas ir gincai.

O su kokių tautybių atstovais dažniausiai bendrauti tenka?
Atsakyti
QUOTE(Dziaugsmukas @ 2008 02 15, 10:52)
Tema yra ar islamas yra priesas.Rasomos geros ir blogos istorijos.Taigi nieko as cia nenoriu irodineti,rasau i tema ,kokie mano artimu draugiu atvejai.Ir dar nieko as cia nesureiksminau.Taciau toki fakta kaip vaiko pagrobimas ir isgabenimas i musulmoniska sali noreciau sureiksminti.Tai tikrai ne bet kas,mano drauge isgyvena pragara.Apie krikscionybe ir islama zinau.

<Dziaugsmukas>, visiskai neprivalote del nieko teisintis (nes jusu tikrai nepuoliau del issakytos nuomones) mirksiukas.gif . Tiesiog paprasiau issakyti savo nuomone man rupimu klausimu, aciu, kad tai padarete (visiskai nebandziau jos paneigti ar uzgincyti, nes kiekvienas turi teise manyti savaip ir ta nuomone issakyti viesai) 4u.gif . O klausiau sito tik del to, kad labais daznais atvejais sios dvi religijos (krikscionybe ir islamas) yra perdetai supriesinamos (taciau neretai nieko apie jas nezinant) ir imamos kaip pagrindinis kriterijus vertinant zmogu.
As tikiu, kad yra nemazai atveju, kai vyrai is musulmonisku krastu laiko priespaudoje zmonas uzsienietes, grobia vaikus ir pan. Taip pat suprantu tuos, kurie artimai susidure su tokiais atvejais (pvz. jusu drauges atvejis), gali susidaryti gan kategoriska nuomone apie islama apskritai. Dziugu, kad esate is tu, kurie masto placiau ir nevertina visu pagal viena mata biggrin.gif . As per tuos 4 gyvenimo santuokoje su vyru musulmonu metus, nuosirdziai sakau, pavargau visiems aplinkui aiskinti ir irodineti, kad esu laiminga, neskriaudziama, pati laisvai priimanti sprendimus ir t.t. doh.gif . Zmones mato ir girdi tik viena - jis musulmonas, vadinasi, tai automatiskai yra blogai (ir cia ne tik mano aplinkoje, o apskritai kur beeiciau ir su kuo bebendrauciau). Va butent apie toki poziuri cia ir bandziau kalbeti cool.gif .
Atsakyti
QUOTE(minik @ 2008 02 15, 19:41)
<Dziaugsmukas>, visiskai neprivalote del nieko teisintis (nes jusu tikrai nepuoliau del issakytos nuomones)  mirksiukas.gif . Tiesiog paprasiau issakyti savo nuomone man rupimu klausimu, aciu, kad tai padarete (visiskai nebandziau jos paneigti ar uzgincyti, nes kiekvienas turi teise manyti savaip ir ta nuomone issakyti viesai)  4u.gif . O klausiau sito tik del to, kad labais daznais atvejais sios dvi religijos (krikscionybe ir islamas) yra perdetai supriesinamos (taciau neretai nieko apie jas nezinant) ir imamos kaip pagrindinis kriterijus vertinant zmogu.
As tikiu, kad yra nemazai atveju, kai vyrai is musulmonisku krastu laiko priespaudoje zmonas uzsienietes, grobia vaikus ir pan. Taip pat suprantu tuos, kurie artimai susidure su tokiais atvejais (pvz. jusu drauges atvejis), gali susidaryti gan kategoriska nuomone apie islama apskritai. Dziugu, kad esate is tu, kurie masto placiau ir nevertina visu pagal viena mata  biggrin.gif . As per tuos 4 gyvenimo santuokoje su vyru musulmonu metus, nuosirdziai sakau, pavargau visiems aplinkui aiskinti ir irodineti, kad esu laiminga, neskriaudziama, pati laisvai priimanti sprendimus ir t.t.  doh.gif . Zmones mato ir girdi tik viena - jis musulmonas, vadinasi, tai automatiskai yra blogai (ir cia ne tik mano aplinkoje, o apskritai kur beeiciau ir su kuo bebendrauciau). Va butent apie toki poziuri cia ir bandziau kalbeti  cool.gif .
Matau,kad tu Turkijoje gyveni? smile.gif Zinok tikiu,kad tu gali buti laiminga su savo vyru ax.gif Turkija labai skiriasi nuo daugelio kitu islamisku saliu.Mano kirpeja yra turke,tai ji pati stebisi,kaip cia Nyderlanduose turkes skaras ir burkas nesioja labiau nei Turkijoje.Ji minejo miesta is kurio ji kilusi,as neatgaminu,sake niekas ten tu burku nenesioja tik gal senos moterys ir aisku kaimuose.Pazistu universiteto destytoja,jauna turke,nuostabi, sviesaus proto moteris,ir nevien tik ji.Tik tie paskutiniai ivykiai Turkijoje,del tu skareliu nesiojimo universitetuose,truputi neramina.Toks vaizdas ,kad dabartine Turkijos valdzia,nori ta etapa,kuri Turkija pries kiek tai metu isgyveno,sugrazinti atgal unsure.gif

Atsakyti
Skarų nešiojimo klausimas Turkijoje per daug sureikšminamas ir kažkodėl užsienio žiniasklaida tai stengiasi pateikti kaip kažkokią grėsmę. Ar nenormalu, kad dabartinė valdžia stengiasi suteikti moterims laisvę, nenurodinėti, kaip rengtis?
Atsakyti
QUOTE(Lane @ 2008 02 15, 15:16)
O su kokių tautybių atstovais dažniausiai bendrauti tenka?

Su Olandais,nes as ten gyvenu smile.gif Ar tu turi omeny musulmonisku saliu?Yra ju cia labai daug,pagrinde Marokieciai,Turkai,Irakieciai,Kurdai,Iranieciai,Indonezijos ir is Afrikos l.daug.
Atsakyti
QUOTE(Dziaugsmukas @ 2008 02 15, 20:11)
Su Olandais,nes as ten gyvenu smile.gif Ar tu turi omeny musulmonisku saliu?Yra ju cia labai daug,pagrinde Marokieciai,Turkai,Irakieciai,Kurdai,Iranieciai,Indonezijos ir is Afrikos l.daug.

Taip, aš čia apie musulmonus, stengiuosi suvokti, kur veši islamiški "briedai" biggrin.gif Aš daugiausiai su Turkijos turkais turiu reikalų, tai matau nepriekaištingą islamo interpretaciją, kuriai neturiu priekaištų.
Atsakyti
QUOTE(Lane @ 2008 02 15, 21:10)
Skarų nešiojimo klausimas Turkijoje per daug sureikšminamas ir kažkodėl užsienio žiniasklaida tai stengiasi pateikti kaip kažkokią grėsmę. Ar nenormalu, kad dabartinė valdžia stengiasi suteikti moterims laisvę, nenurodinėti, kaip rengtis?

Cia kaip kas mato mirksiukas.gif Ta pati mano kirpeja,sako,kad ji bijo sugris tas etapas kuriame gyveno jos tevai.Nes vyriausybes dauguma labiau religinga,nei pries kelis metus.Ir jie priima religijai palankiasnius istatymus.Na,bet jau cia nukrypau nuo temos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziaugsmukas @ 2008 02 15, 20:15)
Cia kaip kas mato mirksiukas.gif Ta pati mano kirpeja,sako,kad ji bijo sugris tas etapas kuriame gyveno jos tevai.Nes vyriausybes dauguma labiau religinga,nei pries kelis metus.Ir jie priima religijai palankiasnius istatymus.Na,bet jau cia nukrypau nuo temos rolleyes.gif

Nenukrypai, čia svarbu kalbėti klausimais, susijusiais su islamu smile.gif Man tada įdomu, o kokiame etape gyveno jos tėvai? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Lane @ 2008 02 15, 21:17)
Nenukrypai, čia svarbu kalbėti klausimais, susijusiais su islamu smile.gif Man tada įdomu, o kokiame etape gyveno jos tėvai? mastau.gif

Turbut kaip skaras dauguma nesiojo biggrin.gif .Bet zinai as nesuprantu sito fenomeno,kad Vakaru Europos salyse,islamo religinis fanatizmas kartais labiau pasireiskia nei,kad musulmoniskoj saly doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziaugsmukas @ 2008 02 15, 20:27)
Turbut kaip skaras dauguma nesiojo biggrin.gif .Bet zinai  as nesuprantu sito fenomeno,kad Vakaru Europos salyse,islamo religinis fanatizmas kartais labiau pasireiskia nei,kad musulmoniskoj saly doh.gif

Taip, ši tendencija labai ryškiai matosi blink.gif Gal žmonės paranojiškai stengiasi būti musulmonais, neprarasti tapatybės, kad net persistengia..
Atsakyti
Mano nuomone vienas iš nedaugelio protingų straipsnių islamo tema:

http://gatve.delfi.l...php?id=16551136
Atsakyti