Įkraunama...
Įkraunama...

26 - ji onko užeigėlė...

QUOTE(GREK @ 2010 05 07, 15:27)
gydytoja siūlo man tvarkyt dokumentus neįgalumui, nes jau liko pora savaičių nedarbingumo pažymėjimo tęsimui. kaip viskas vyks toliau. Su neįgalumu nedarbingumo pažymėjimą gausiu tik 90 dienų, o kas toliau?

Nedarbingumo pažymėjimas priklauso visą gydymo kursą: operacija, chemoterapiją, spindulinė... Aš NEPERTRAUKIAMĄ nedarbingumą turėjau nuo paguldymo į ligoninę operacijai iki grįžimo iš sanatorijos po pilno intensyvaus gydymo 5 mėn 1 savaitė. Gal būt būtų buvę trumpiau, jeigu nebūčiau važiavusi į sanatoriją. Tačiau ten važiavau būtent todėl, kad jaučiausi silpnai ir supratau, kad normaliai dirbti dar negaliu.

Iš kitos pusės, jeigu nedarbingumo komisijoje būčiau pasirodžiusi anksčiau, gal būčiau gavusi didesnį nedarbingumo lygį. Nors, kas ten žino...

Gydytoja suėjus tam tikram dienų skaičiui privalo dėl nedarbingumo tęsimo kreiptis į komisiją. Ligonis yra siunčiamas komisijos "vertinimui". Nežinau ar yra atvejų (tikriausiai yra), kada ligonis gali nedalyvauti. Komisija nustato, kiek dar galima tęsti nedarbingumą. Kiek atsimenu, į tokią komisiją ėjau 3 kartus (2 iš jų dalyvaujant Sodros atstovui).

Manau, kad jūsų gydančiam gydytojui tik "bėda" surašinėti visokius popierius tokiai komisijai, papraščiau vieną kartą pasiųsti neįgalumo nustatymo komisijai.

Beje, jeigu jau galvotumėte apie neįgalumo komisiją, tai pakalbėkite apie tai su tuo pačiu jus operavusiu chirurgu, onkologu. Jų išvados ir rekomendacijos yra labai svarbios tokiose komisijose.

Pradžioje dauguma labai norime dirbti ir kad tas neįgalumas būtų kuo mažesnis. O kai pabandome ir pamatome, kad tam jėgų nėra...neįgalumo padidinti jau nebegalima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teta: 09 gegužės 2010 - 21:54
QUOTE(GREK @ 2010 05 09, 10:45)
Laba visom tokį gražų rytą  smile.gif

mano rekonstrukcinė operacija buvo, apžiūrėjo prieš savaitę Boguševičius ir nusprendė, kad gal perdaug mane "sulieknino". Imta buvo iš pilvo raumuo, liko tuščia vieta pilvelį, turėjo sulopyt suadyt ir užtempt odą, jaučiu persistengė šiek tiek iš tikro. Sėdėt sėdžiu ir aš, bet ilgai tai neišeina, mezgu, skaitau pusiau gulom, atsirėmus į pagalves. Reiktų nešiojamo kompo, tada liuks būtų.
jaučiu, kad taip.
Užuojauta tau, Kanarėlle.

As pakuokauju, kad tegul, kai man darys operacija is pilvo rebaliukus visus i krutine sudeda vistiek abi tures operuoti, tai nors nauda bus rolleyes.gif lotuliukas.gif
Kiek laiko prajejo po operacijos blush2.gif As mastau, kiek laiko skaudes, kaip su vaikais reikes, juk jie pastoviai ant manes lipa doh.gif juk mazajai nepasakysi, kad negaliu ant renku imti ir glausti prie saves doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Teta @ 2010 05 09, 22:45)
Nedarbingumo pažymėjimas priklauso visą gydymo kursą: operacija, chemoterapiją, spindulinė... Aš NEPERTRAUKIAMĄ nedarbingumą turėjau nuo paguldymo į ligoninę operacijai iki grįžimo iš sanatorijos po pilno intensyvaus gydymo 5 mėn 1 savaitė. Gal būt būtų buvę trumpiau, jeigu nebūčiau važiavusi į sanatoriją. Tačiau ten važiavau būtent todėl, kad jaučiausi silpnai ir supratau, kad normaliai dirbti dar negaliu.

Iš kitos pusės, jeigu nedarbingumo komisijoje būčiau pasirodžiusi anksčiau, gal būčiau gavusi didesnį nedarbingumo lygį. Nors, kas ten žino...

Gydytoja suėjus tam tikram dienų skaičiui privalo dėl nedarbingumo tęsimo kreiptis į komisiją. Ligonis yra siunčiamas komisijos "vertinimui". Nežinau ar yra atvejų (tikriausiai yra), kada ligonis gali nedalyvauti. Komisija nustato, kiek dar galima tęsti nedarbingumą. Kiek atsimenu, į tokią komisiją ėjau 3 kartus (2 iš jų dalyvaujant Sodros atstovui).

Manau, kad jūsų gydančiam gydytojui tik "bėda" surašinėti visokius popierius tokiai komisijai, papraščiau vieną kartą pasiųsti neįgalumo nustatymo komisijai.

Beje, jeigu jau galvotumėte apie neįgalumo komisiją, tai pakalbėkite apie tai su tuo pačiu jus operavusiu chirurgu, onkologu. Jų išvados ir rekomendacijos yra labai svarbios tokiose komisijose.

Pradžioje dauguma labai norime dirbti ir kad tas neįgalumas būtų kuo mažesnis. O kai pabandome ir pamatome, kad tam jėgų nėra...neįgalumo padidinti jau nebegalima.

As vis mastau apie ta neigaluma, ar man verta ji formintis, jei esu vaiko auginimo atostoguose, ar man kas priklausys dar g.gif Ji darba iki 3 metu greiciausiai negrisiu, neturiu nei noro nei sveikatos doh.gif
Atsakyti
Samta, ir as esu vaiko aug atostogose iki 3m. Nuo 2m. juk negauni jokios pašalpos. o jei turi neįgaluma, tai gauni neįgalumo pensiją. Aš taip suprantu, kad ją gauni net jei gauni kokias nors kitas išmokas iš sodros, pvz. jei tavo vaikeliui dar nėra 2 m., tai dar gautum +pensiją neįgalumo.
Atsakyti
Sveiki, ar esate girdeje apie RIGVIR? Latviiu virusinis preparatas taikomas vezio gydymui. Jei taip, gal galetumete pakomentuoti? Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2010 05 09, 23:41)
As vis mastau apie ta neigaluma, ar man verta ji formintis, jei esu vaiko auginimo atostoguose, ar man kas priklausys dar g.gif Ji darba iki 3 metu greiciausiai negrisiu, neturiu nei noro nei sveikatos doh.gif

Daile, labai labai uzjauciu... verysad.gif

Samta, tikrai reikia forminti. Is asmenines patirties galiu pasakyti, kad priklauso.
Atsakyti
QUOTE(Teta @ 2010 05 09, 22:45)
Nedarbingumo pažymėjimas priklauso visą gydymo kursą: operacija, chemoterapiją, spindulinė...

Ačiū, Teta, už išsamų atsakymą. Aš turiu nedarbingumo pažymėjimą nuo sausio 26d., buvau po operacijos sanatorijoj, dabar jau įpusėjau chemoterapiją, dar laukia švitinimas ir Herceptinas. Tai jei imu neįgalumą, man tikrai neužteks 90 d. gydymui likusiam, ar gerai supratau, kad po 90d. galėsiu turėti nedarbingumo pažymėjimą, bet litukų jau negausiu? Nu nežinau...Nors tada gausiu neįgalumo pinigėlius g.gif Nu atrodo, kad ir aišku, bet iš tikro, nežinau ką daryt.

QUOTE(Samta0204 @ 2010 05 09, 23:41)
As pakuokauju, kad tegul, kai man darys operacija is pilvo rebaliukus visus i krutine sudeda vistiek abi tures operuoti, tai nors nauda bus rolleyes.gif  lotuliukas.gif
Kiek laiko prajejo po operacijos blush2.gif As mastau, kiek laiko skaudes, kaip su vaikais reikes, juk jie pastoviai ant manes lipa doh.gif juk mazajai nepasakysi, kad negaliu ant renku imti ir glausti prie saves doh.gif

Tai taip ir bus, mane taip išlieknino, kad tokią figūrą turėjau baigdama vidurinę, o ne pastaruosius metus. Jis kur rekia papildo, nuima, nupjauna, prisiuva ir psio.
Dėl skaudėjimo, tai net nežinau, aš pakenčiu gerai skausmą, tik pirmas paras nuskausminančius leido. Pakentėt reiks, kol išmoksi atsistot iš lovos, atsisėst, atsigult. Mano mažius 3m., bet jis šaunuolis, labai mane globojo, sako: "Tu mama atsisėsk", tada jis užsiropščia ant lovos ir perlipa man ant kelių. Visada klausdavo, ar gali mane apkabint jis, ar man neskauda. Tik aiškint vaikams reikia, pripras ir taviškiai.

Tai va, pasakiškas oras, mano darželis balkone tik bujoja wub.gif
Popiet einu pas ginekologą, spustelkit po kumštelį, ko tai nerimauju rolleyes.gif
Visom gražios dienelės bigsmile.gif
Atsakyti
Blaskausi po interneta,ir kazko ieskau...pati nezinau ko...ieskau..gal ka rasiu...kas isgelbetu Mama...radau sita temele...gal bet sielos ramybe cia rasiu...skaitydama jusu istorijas ir jusu nuomones...
Pries savaite suzinojau,kad Mamai vezys,jauciuosi klaikiai,grauzia sazine,kad nepasirupinom savo Mama anksciau..kad niekas,nei vienas is seimos nariu,net nepagalvojome apie sia baisia liga,kad ji gali uzklupti,taip staiga ir netiketai...Juk Mama nesijaute niekad labai blogai,kad nors kazka itartume...O kai jau pasijaute,liga pasirodo jau toli pazengusi...
Siemet turejome svesti jos 50-meti...o broliukui tik 14 -ika...kaip noreciau ja kazkaip isgelbeti...labai noreciau...
Paguldzius i ligonine,maniau isoperuos augli,ir gal viskas po truputi susitvarkys...bet pasirodo metastaze jau plautyje,kiausideje,zarnyne,skrandis isopejes ir taip pat metastazes,stemple....lyg jau ir limfmazgyje yra..dideli skausmai petyje,nepadeda suleidziami vaistai nuo skausmo...didelis kosulys,pykinimas,nieko negali valgyti...guli labai silpna,kartais vos kalba...dusta,sunkiai kvepuoja...nieko nenori....ir labai labai liudna,daznai verkia...
Kaip supratau,kad stemples vezys,tikslesne diagnoze suzinosiu siandien arba ryt..bet jos labai bijau...
Mamos neoperuoja,laukia chemoterapijos,kuria kazko atidelioja,sako reikia skausmus pirma apsimalsinti...
Nejaugi viskas baigta...nespejom...pavelavom...ziauriai skauda sirdi...o sazine uzgriaus negyvai...
Atsakyti
QUOTE(Viktorija9 @ 2010 05 10, 12:07)
Blaskausi po interneta,ir kazko ieskau...pati nezinau ko...ieskau..gal ka rasiu...kas isgelbetu Mama...

Labas...labai sunku skaityti tavo tokias nevilties ir skausmo kupinas eilutes.... Gyvenimas jau toks yra - nežinom kas ir kur mūsų laukia... Nesigriaužk...Kaip aš kartais sakau, kiekvienas turime mirties grėsmę ir net nepagalvojame kur ją sutiksime.....
Jei skaitinėjai skyrelį, gal matei, pas mus buvo tokia šviesaus atminimo asmenybė a.a. Adis. Ji mokėjo rasti žodžių visose situacijose. Pacituosiu:
"Kaip gyvensit, na gyvensit...Auginsit savo vaikus, Jūsų anytos anūkus. Pasaulis nesugrius. Dangus neužgrius. Bus sunku, tiek kiek leisit būti tam sunkumui patys. Visada liks prisiminimas. Džiugesys, jog jūsų gyvenime buvo toks šviesus žmogus, iš kurio galėjot pasimokyti meilės artimam. Dar nevėlu parodyti, ką iš jos išmokot, meilę, dėmesį, dėkingumą. (tik būtų gerai, jog tai būtų santūru, o ne hiper). Tai tiek, daugiau nežinau ką pasakyti. Ai, nelaidokit pirma laiko.
P.s.
Pasiskaitinėkit forume kitų pasisakymus, kaip sprendžia savo problemas. Ne viena ligina savo vyrą, mamą, seserį ar kitą labai brangų žmogų, kupini tokių pat jausmų kaip Jūs. Gal pasikaičiusi suprasit, jog esate ne viena su tokiomis problemomis, pasimokykit ir iš kitų sveiko požiūrio į ligą, kad ir kokia sunki situacija bebūtų. "
Atsakyti
QUOTE(Viktorija9 @ 2010 05 10, 12:07)
o sazine uzgriaus negyvai...

Pritariu sulėlydžiui 4u.gif
Ir be viso kito - susitaikykit su savo sąžine. Graužatis tikrai nepagerins situacijos, nuotaikos, nepridės vilties ar sveikatos. Stenkitės, kad dabartis esamomis sąlygomis būtų kuo geresnė.

Absoliučiai čia esančios visos pergyveno pirmąją šokinę reakciją, su tuo susigyvena ir gyvena toliau.
Atsakyti
Baigiau rinkti ADIS pasisakymus iš 11-13 temų..... Ten tiek perliukų, tiek išminties. Norėčiau gauti ir kitas dalis iš tų, kas renka. Kam įdomu, savo persiųsčiau..... taip ir norisi čia cituoti, prisiminti ir priminti išmintingus gyvenimiškus patarimus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2010 05 10, 11:38)
Tai taip ir bus, mane taip išlieknino, kad tokią figūrą turėjau baigdama vidurinę, o ne pastaruosius metus. Jis kur rekia papildo, nuima, nupjauna, prisiuva ir psio.
Dėl skaudėjimo, tai net nežinau, aš pakenčiu gerai skausmą, tik pirmas paras nuskausminančius leido. Pakentėt reiks, kol išmoksi atsistot iš lovos, atsisėst, atsigult. Mano mažius 3m., bet jis šaunuolis, labai mane globojo, sako: "Tu mama atsisėsk", tada jis užsiropščia ant lovos ir perlipa man ant kelių. Visada klausdavo, ar gali mane apkabint jis, ar man neskauda. Tik aiškint vaikams reikia, pripras ir taviškiai.

Tai va, pasakiškas oras, mano darželis balkone tik bujoja  wub.gif
Popiet einu pas ginekologą, spustelkit po kumštelį, ko tai nerimauju  rolleyes.gif
Visom gražios dienelės  bigsmile.gif

Laikom kumscius mirksiukas.gif
Del padailinimo tai thumbup.gif nes baisu, kas padare su manim hormonai doh.gif kaip ir sake sesute valgyk nevalges, kai bandele issiupusi doh.gif As irgi kazkaip pernesu skausma, bet nesu buvusi taip supjaustyta doh.gif tai baisoka, jei dar mazoji pastoviai lips ant manes, per maza, kad su ja susitarti, o su dickiu jau lengviau bus g.gif Ar dideles eiles pas Boguseviciu? Jau reikia operacija planuoti birzelio pabaigai, nes po paskutines chemijos turi praeiti 4-5 savaites 4u.gif Galvoju, gal po operacijos i sanatorija tiesiai vaziuoti, nes name kaip ir nebus ramybes g.gif Ar priklauso dabar po tokios operacijos sanatorijus, kas ji siulo?

Dar del nedarbingumo, jei ji suteikia, dirbti paskui pilnu etatu gali g.gif Ar ji tik laikinai suteikia? Kai issigydai, ji panaikina blush2.gif Kazkaip paskui nesinori invaliduma turet visa gyvenima doh.gif O kiek mazdaug moka blush2.gif priklauso, kokias pries tai pajamas turejai? g.gif Kiek supratau, seimos gydytoja turi ruosti tam dokumentus 4u.gif Sorry, as kai visada su kruva klausimu blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Viti17 @ 2010 05 10, 10:35)
Sveiki, ar esate girdeje apie RIGVIR? Latviiu virusinis preparatas taikomas vezio gydymui. Jei taip, gal galetumete pakomentuoti? Aciu.

Apie ji buvo straipsnis vakaru eksprese, ten gydytojai ji komentavo 4u.gif
http://www.ve.lt/nau...as---latvijoje/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samta0204: 10 gegužės 2010 - 15:47
QUOTE(saulėlydis* @ 2010 05 10, 15:41)
Labas...labai sunku skaityti tavo tokias nevilties ir skausmo kupinas eilutes.... Gyvenimas jau toks yra - nežinom kas ir kur mūsų laukia... Nesigriaužk...Kaip aš kartais sakau, kiekvienas turime mirties grėsmę ir net nepagalvojame kur ją sutiksime.....

QUOTE(ifauru @ 2010 05 10, 16:06)
Pritariu sulėlydžiui 4u.gif
Ir be viso kito - susitaikykit su savo sąžine. Graužatis tikrai nepagerins situacijos, nuotaikos, nepridės vilties ar sveikatos.

Labai dekoju uz suteiktas viltis,padrasinima.Gal po savaites,kitos bus lengviau.Suzinojau,kad chemoterapija leis jau rytoj.Kad tik ji praeitu sekmingai.Ji taip nori namo.
Svarbiausia,pritruksta zodziu,nezinau,kaip jai suteikti vilties.Jos akyse,jos jau nera nei laso.
Dar sirdi spaudzia,kad negaliu pabut prie jos kiek noriu,ir kada noriu.Mazaja dukryte maitinu dar pati,ir nakti valgo vis.Miega tris kart per diena.Tai porai valandu nuvaziuoju pas mama.Ir dukra daznai vezuos kartu.
Labai sirdi glosto a.a.Adis zodziai...noreciau rasti ju daugiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktorija9: 10 gegužės 2010 - 16:34