Įkraunama...
Įkraunama...

***Sonatinos receptų gerbėjos***

Sveikos, jungiuosi ir as i gerbeju rata..

tortus kelis isbandziau dabar noriu MB nustebinti lazanija, ir noreciau pasidaryti pati lakstus, recepta radau, bet iki galo neaisku kaip juos gaminti kai tesla isbrinksta? Ar iskocioti tik? ar dar reikia isvirti? nes kaip suprantu kiti lankstai lieka kieti neiskepe sad.gif

o bandel kas paparasta suri naudoti vietoj mocarelos? ar rezultatas vistiek geras?
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2012 05 18, 16:58)
Sveikos, jungiuosi ir as i gerbeju rata..

tortus kelis isbandziau dabar noriu MB nustebinti lazanija, ir noreciau pasidaryti pati lakstus, recepta radau, bet iki galo neaisku kaip juos gaminti kai tesla isbrinksta? Ar iskocioti tik? ar dar reikia isvirti? nes kaip suprantu kiti lankstai lieka kieti neiskepe sad.gif

o bandel kas paparasta suri naudoti vietoj mocarelos? ar rezultatas vistiek geras?


Aš lazanijos lakštus perku, o sūrį visada naudoju paprastą, ne mozarellą.
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2012 05 18, 17:33)
Aš lazanijos lakštus perku, o sūrį visada naudoju paprastą, ne mozarellą.


Ir as nusipirkau neiskentusi... bet raso kad neapvirti, kepti 40min, bet as kazkodel galvoju gal apvirti del viso pikto, gal blogiau nebus?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2012 05 18, 18:07)
Ir as nusipirkau neiskentusi... bet raso kad neapvirti, kepti 40min, bet as kazkodel galvoju gal apvirti del viso pikto, gal blogiau nebus??  g.gif


Aš naudoju tuos, kurie greit iškepa, neverdu, nebandžiau apvirinėti, gal nebent kokį patį viršutinį lakštą apvirti g.gif , nes apatiniai tai turi iššusti nuo padažiuko, nebent viršutinis gali kietokas likti.
Atsakyti
Nereikia nieko apvirti. Lakstai suminksteja nuo padazo smile.gif
Atsakyti
vienintelį kartą bandžiau kepti lazaniją neapvirtais lakštais, nepatiko ax.gif kraštai padžiuvo, viršutinis sluoksnis buvo kietokas, todėl ir toliau apverdu po minutę ax.gif
(čia aš apie pirktinius)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jugaga: 18 gegužės 2012 - 21:50
QUOTE(jugaga @ 2012 05 18, 22:49)
vienintelį kartą bandžiau kepti lazaniją neapvirtais lakštais, nepatiko  ax.gif kraštai padžiuvo, viršutinis sluoksnis buvo kietokas, todėl ir toliau apverdu po minutę  ax.gif
(čia aš apie pirktinius)


niekada neapverdu schmoll.gif ir niekas kieta nesigauna, tiesiog reik sulaistyt padažu. Aišku jei dedat makaronų lakštus keliais sluoksniais tuomet geriau apvirt
Atsakyti
Neseniai kepiau paukštieną su saulėje džiovintais pomidorais. Labai patiko, šiltą valgėme su salotomis, o šalta labai skaniai susivalgė darant sumuštinius smile.gif

QUOTE(kristinka_2010 @ 2012 05 18, 16:58)
Sveikos, jungiuosi ir as i gerbeju rata..

tortus kelis isbandziau dabar noriu MB nustebinti lazanija, ir noreciau pasidaryti pati lakstus, recepta radau, bet iki galo neaisku kaip juos gaminti kai tesla isbrinksta? Ar iskocioti tik? ar dar reikia isvirti? nes kaip suprantu kiti lankstai lieka kieti neiskepe sad.gif

o bandel kas paparasta suri naudoti vietoj mocarelos? ar rezultatas vistiek geras?


Jei ant dėžutės parašyta, kad lakštų virti nereikia, tai ir nereikia. Puikiausiai suminkštėja nuo padažo (aš dar po lazanijos iškepimo, išjungiu orkaitę ir palikau apie 10min., tada tik pjaustau).
Sūrį visada naudoju eilinį fermentinį (Dvaro ar Rokiškio) smile.gif

QUOTE(kristinka_2010 @ 2012 05 18, 18:07)
Ir as nusipirkau neiskentusi... bet raso kad neapvirti, kepti 40min, bet as kazkodel galvoju gal apvirti del viso pikto, gal blogiau nebus??  g.gif


Blogiau nebus, bet kam tas vargas biggrin.gif Tikrai suminkštėja lakštai, net neatskirsi ar virti, ar ne. Svarbiausia padažo nepagailėti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 19 gegužės 2012 - 19:58
Na ka gi iskepiau ta lazanija, bet galiu pasakyti, kad inai manes visai nesuzavejo, ta prasme buvo ir per suru ir per sugstu. Visus kiekius dejau pagal recepta, ateityje reiketu tobilinti, bet kadangi vyras pareiske kad cia is vis nesamone, tai daugiau nebekepsiu tikriausiai.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2012 05 19, 20:35)
Na ka gi iskepiau ta lazanija, bet galiu pasakyti, kad inai manes visai nesuzavejo, ta prasme buvo ir per suru ir per sugstu. Visus kiekius dejau pagal recepta, ateityje reiketu tobilinti, bet kadangi vyras pareiske kad cia is vis nesamone, tai daugiau nebekepsiu tikriausiai..  4u.gif


O padažus (Bolognese ir Bešamelio) darydama, juos ragavote? Reikėjo pagal save pasireguliuoti, kad nebūtų per sūru ar per rūgštu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 21 gegužės 2012 - 18:47
QUOTE(kristinka_2010 @ 2012 05 19, 20:35)
Na ka gi iskepiau ta lazanija, bet galiu pasakyti, kad inai manes visai nesuzavejo, ta prasme buvo ir per suru ir per sugstu. Visus kiekius dejau pagal recepta, ateityje reiketu tobilinti, bet kadangi vyras pareiske kad cia is vis nesamone, tai daugiau nebekepsiu tikriausiai..  4u.gif

Man lazanija pagal Sonatina pati paciausia rolleyes.gif Visada tik pagal jos recepta darau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2012 05 21, 18:47)
O padažus (Bolognese ir Bešamelio) darydama, juos ragavote? Reikėjo pagal save pasireguliuoti, kad nebūtų per sūru ar per rūgštu smile.gif


Pagal jos recepta buvo vienas padazas, man jis patiko ir tiko, bet manau mesai buvo per daug druskos, arba to bulijono ne viso kubelio reikejo.. arba as dar cukraus ideciau smile.gif
Atsakyti