Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(sena pažįstama @ 2010 11 25, 15:31)
Jei deklaruojama, kad medus-ekologiskas, vadinasi, niekuom. Bite puikiai nesasi ta nektara i avili nuo ankstyvo pavasario, juo ir maitinasi, ir perdirba i medu. Tik tada to medaus negausiai buna. Stai ir sugalvoja bitininkai, kad neblogai bites palepinti po ziemos cukraus sirupu. Tai gerai, jei maitina jas pora kartu pavasari, kad jos sustipretu, bet yra tokiu nesaziningu, kurie maitina bites cukrumi istisa sezona. Bites ne ziedu nektara perdirba i medu, o ta cukraus sirupa.

MB maitina bites rugpjūčio pabaigoj, rugsėjo pradžioj, kitaip jos neišgvens schmoll.gif teorija yra teorija, o praktika yra praktika mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpee @ 2010 11 25, 17:05)

Negalima būti tokiems kategoriškiems 4u.gif
Nereikia pasitikėti 100 % ekologiškais ar neekologiškais produktais. Kaip dažnai sakau ("pasitikėk, bet patikrink" rusiškai geriau skamba smile.gif ). Taigi, anksčiau temoje jau rašiau, kad tikrinau nitratų kieki daržovėse (gal ir nelabai tinkamas būdas, bet vis šis tas) ir man pasitvirtino, tai ką tyriau. Vakar tikrinau bananus tos pačios įmonės, tik vieni ekologiški, o kiti ne ir skirtumas tikrai buvo.
Atsakyti
o kaip reikia patikrinti
Atsakyti
QUOTE(čikibari @ 2010 11 25, 19:50)
o kaip reikia patikrinti

Aš tikrinau, tik nitratus su lakmuso lapeliais nitratams, nitritams matuoti.
Aišku, bus tokių, kurios sakys, kad mėtau pinigus į balą, bet man tikrinimai pasitvirtino ir esu šiek tiek ramesnė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Godike @ 2010 11 25, 19:21)
Aš tikrinau, tik nitratus su lakmuso lapeliais nitratams, nitritams matuoti.
Aišku, bus tokių, kurios sakys, kad mėtau pinigus į balą, bet man tikrinimai pasitvirtino ir esu šiek tiek ramesnė  smile.gif

Jeigu jus tiek įsigasdinusi, tai be reikalo po lakmuso popierėlių panaudojimo nurimot. Nes jūs nieko neišsityrėt cool.gif
Atsakyti
Reikia padėkoti Rūtos Janutienės iniciatyvai ir jos švietėjiškoms laidoms. drinks_cheers.gif Po tos laidos apie nitratus aš ieškojau ir pagaliau radau ekologiškų bulvių, tiesa jose yra nitratų, bet nors kiekis leistinas. Be abejo nuo visokių kitokių teršalų nėra galimybės išsitirti. Bet bent jau mano šeimeje nebevalgome bananų, citrusinių vaisių ir daržovių iš prekybos centrų. Gal kas tyrėte kivius? Obuoliuose bent lietuviškuose nieko nerodo, matyt jie apdorojami kitokiais teršalais schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2010 11 25, 22:16)
Po tos laidos apie nitratus aš ieškojau ir pagaliau radau ekologiškų bulvių, tiesa jose yra nitratų, bet nors kiekis leistinas.
Be abejo nuo visokių kitokių teršalų nėra galimybės išsitirti.
Obuoliuose bent lietuviškuose nieko nerodo, matyt jie apdorojami kitokiais teršalais schmoll.gif

O kiek leidžiama nitratų bulvėse?

Yra. Tik ar pinigėlių užteks ax.gif Pvz. iškart dėl berods 256 pesticidų vienu tyrimu galima ištirti produktą. Dėl sunkiųjų metalų, dėl GMO, tik mokėk..ištirs jums viską biggrin.gif

Nitratais niekas neapdoroja, jie susikaupia.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 11 25, 20:25)
Jeigu jus tiek įsigasdinusi, tai be reikalo po lakmuso popierėlių panaudojimo nurimot. Nes jūs nieko neišsityrėt cool.gif

Esu visiškai rami (tikrai ne lapelių dėka) ir tikrai valgau viską kas man skanu ir ko noriu. O šiuo metu noriu šiek tiek sveikesnių daržovių, šiek tiek sveikesnės mėsytės, šiek tiek sveikesnės kosmetikos ir pan. Kaip matau, šia tema labai sudėtinga diskutuoti, nes kiekviena laikosi ir gina savo pozicijas. Su tuo ir sveikinu. Bet kad į mano daržą lįstų su savo nuomone nenorėčiau, nes tik aš žinau, kas man ir mano šeimai geriausia 4u.gif
p.s. įvairios laidos man didelės įtakos nedaro, nes jau seniai žiūriu ką valgau ir kuo prausiu savo kūną.
Atsakyti
O ko jūs su savo nuomone lendat? g.gif
Norėt - nedraudžiama, o siekti - pagirtina. Nusišnekėti - baisu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 25 lapkričio 2010 - 22:30
QUOTE(saulyte33 @ 2010 11 25, 23:16)
Reikia padėkoti Rūtos Janutienės iniciatyvai ir jos švietėjiškoms laidoms. drinks_cheers.gif  Po tos laidos apie nitratus aš ieškojau ir pagaliau radau ekologiškų bulvių, tiesa jose yra nitratų, bet nors kiekis leistinas. Be abejo nuo visokių kitokių teršalų nėra galimybės išsitirti. Bet bent jau mano šeimeje nebevalgome bananų, citrusinių vaisių ir daržovių iš prekybos centrų. Gal kas tyrėte kivius? Obuoliuose bent lietuviškuose nieko nerodo, matyt jie apdorojami kitokiais teršalais schmoll.gif

obuoliai nitratų nekaupia, todėl ir nerodo. Tačiau tai nereiškia, kad jie neapdoroti pesticidais... Kai paskaičiau, kiek kartų purškiami lenkiški obuoliai tol, kol patenka į parduotuvių lentynas, juokas nebeima.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 11 25, 22:29)
obuoliai nitratų nekaupia, todėl ir nerodo. Tačiau tai nereiškia, kad jie neapdoroti pesticidais... Kai paskaičiau, kiek kartų purškiami lenkiški obuoliai tol, kol patenka į parduotuvių lentynas, juokas nebeima..  doh.gif

Vaisius reikia plauti ir lupti. Apdorojimas - išorinis ir apie apdorojimo metu naudotas medžiagas privaloma nurodyti ženklinimo etiketėse, tad perkant reikia atidžiai studijuoti pakuotes, o nesąžiningus prekybininkus - ignoruoti.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 11 25, 23:34)
Vaisius reikia plauti ir lupti. Apdorojimas - išorinis ir apie apdorojimo metu naudotas medžiagas privaloma nurodyti ženklinimo etiketėse, tad perkant reikia atidžiai studijuoti pakuotes, o nesąžiningus prekybininkus - ignoruoti.

sakot apdorojimas išorinis.. o kai medžiai purškiami dar prieš žydėjimą, ar žydėjimo fazėje, nejaugi tos medžiagos nepatenka į vaisius?
Atsakyti