Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

dzūkės kolekcija įspūdinga wub.gif thumbup.gif

Fira, pirmoji pasakiška wub.gif

aš savaitgalį vieną persodinėsiu, nes pilnas vazonas prilipo, tai ta proga (siūliau kitoj temoj mamytėm) ir nufotkinau žiedelius savo nabagėlės

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *meduota*: 13 gegužės 2010 - 16:03
Na jau "nabagėlė" schmoll.gif - gražuolė wub.gif ...
Atsakyti
dzūke, gavau siuntinuka smile.gif nežinau kaip ten jį kratė pašte, bet gėlytės apdribusios žemėmis, viena išvirtusi iš indelio, vienos lapelis vienas nulužęs... žodžiu aš jas atsargiai numaudžiau, nes visi lapeliai žemėm aplipę ir iškarto susodinau į didesnius vazonėlius į sanpaulijų substratą, žiūrėsim kaip prigis bigsmile.gif

l@n@ ačiū už dovanėlę 4u.gif lapukai irgi jau sutupdyti į vazoniukus , lauksiu kada pradės augti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(čikibari @ 2010 05 14, 15:06)
dzūke, gavau siuntinuka  smile.gif nežinau kaip ten jį kratė pašte, bet gėlytės apdribusios žemėmis, viena išvirtusi iš indelio, vienos lapelis vienas nulužęs... žodžiu aš jas atsargiai numaudžiau, nes visi lapeliai žemėm aplipę ir iškarto susodinau į didesnius vazonėlius į sanpaulijų substratą, žiūrėsim kaip prigis  bigsmile.gif

Na, matyt neblogai patrankė sad.gif Iš kitų mergaičių atsiliepimų supratau, jog sveikut sveikutėlius gavo.
Parašiau až 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(čikibari @ 2010 05 14, 15:06)
dzūke, gavau siuntinuka  smile.gif nežinau kaip ten jį kratė pašte, bet gėlytės apdribusios žemėmis, viena išvirtusi iš indelio, vienos lapelis vienas nulužęs... žodžiu aš jas atsargiai numaudžiau, nes visi lapeliai žemėm aplipę ir iškarto susodinau į didesnius vazonėlius į sanpaulijų substratą, žiūrėsim kaip prigis  bigsmile.gif

oho kaip drąsiai unsure.gif
mano siuntinuke tik pusantras kerelis buvo savo vietoje .. unsure.gif

bet žemių valymui panaudojau savo birios pudros šepetelį,kišt po vandeniu tai nerizikavau schmoll.gif
Atsakyti
na aš tundra apie sausą nuvalymą nepagalvojau doh.gif bet manau kad nelabai pakenkiau gėlytėm, dabar jų lapeliai gražūs
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2010 05 14, 15:42)
kišt po vandeniu tai nerizikavau

Tikrai nieko neatsitinka, plaunant vandeniu žemes nuo sanpaulijų. Tik po to reikėtų popieriniu rankšluosčiu atsargiai nusauginti lapus ir ypač skrotelės vidurį, kad jame neliktų vandens.
Esu paštu gavusi "su žemėmis sumaišytų" sanpaulijų vaikučių. Juos ploviau, sausinau, tada persodinėjau, vsikas būna gerai. ir šiaip susikaupusias dulkes nuo lapų kartais nuplaunu vandeniu. Taigi, čikibari, neturėtų būti blogai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 14 gegužės 2010 - 16:20
QUOTE(ausrazs @ 2010 05 14, 17:20)
Tikrai nieko neatsitinka, plaunant vandeniu žemes nuo sanpaulijų. Tik po to reikėtų popieriniu rankšluosčiu atsargiai nusauginti lapus ir ypač skrotelės vidurį, kad jame neliktų vandens.
Esu paštu gavusi "su žemėmis sumaišytų" sanpaulijų vaikučių. Juos ploviau, sausinau, tada persodinėjau, vsikas būna gerai. ir šiaip susikaupusias dulkes nuo lapų kartais nuplaunu vandeniu. Taigi, čikibari, neturėtų būti blogai mirksiukas.gif

matyt laimingos rankos reikalas čia,nes manosios kelios sušlapo, tai visas ir teko mest lauk... unsure.gif
Atsakyti
Dar tik pridursiu, kad po sušlapimo greitai nusausinus, tikrai nieko neatsitinka. Galbūt gėlytės jau buvo "pasigavusios" puvinį ir sušlapimas galbūt tik "labiau matoma" priežastis.
Sakau tai, kad sanpaulininkės taip labai nesigąsdintų vandens lašelių ant šių gėlyčių lapų. Vasarą, kai kambariuose šilta ir nėra skersvėjo, po "maudymo" likusią drėgmę galima palikti ant lapukų tiesiog savaime nudžiūti. Sovietmečiu (kas vyresnės, gal prisimena) gajus mitas - jokiu būdu neleisti sušlapti sanpaulijų lapams - augintojų praktikų paneigtas. Kaip ir tikinimas, kad sanpaulijas būtina laistyti tik iš apačios, t.y., į padėkliuką.
Beje, internete galima rasti vaizdžiai parodytų patikimų sanpaulijų pakavimo siunčiant būdų. Kaip sugalvoja pakuoti lietuvės sanpaulininkės, galima paskaityti ir pasižiūrėti čia http://www.rojaussod...i...f=89&t=2783, o čia - amerikiečių išmonė http://www.vintagevi...can_Violets.htm ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 14 gegužės 2010 - 17:06
4u.gif
Dulkes, nuo sanpaulijų lapų, aš taip pat nuplaunu vandeniu. Pakreipiu vazoniuką šonu ir atsargiai kiekvieną lapą nuplaunu, tik viduriuko nekišu po vandeniu. Tuomet, palieku vonioje, kad lapai nudžiūtų. Atrodo, gėlytės patenkintos ir žiedais atsilygina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2010 05 14, 17:31)

matyt laimingos rankos reikalas čia,nes manosios kelios sušlapo, tai visas ir teko mest lauk... unsure.gif

Čia jūs kalbat apie iš manęs gautas gėlytes g.gif Jeigu taip, nesuprantu, kodėl až visai kitos nuotaikos, neįskaičiau jokio nusivylimo g.gif unsure.gif

Na, jeigu gėles tenka nuplaut, dar nereiškia, kad jas reikia išmest mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 14 gegužės 2010 - 20:40
QUOTE(dzūkė @ 2010 05 14, 21:34)
Čia jūs kalbat apie iš manęs gautas gėlytes g.gif Jeigu taip, nesuprantu, kodėl až visai kitos nuotaikos, neįskaičiau jokio nusivylimo g.gif  unsure.gif
Na, jeigu gėles tenka nuplaut, dar nereiškia, kad jas reikia išmest mastau.gif

aha iš jūsų.

o jum nieko nesakiau, nes gėlės buvo tinkamai supakuotos, ant dėžės užrašas tinkamas. ta prasme iš jūsų pusės viskas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
visiškai neturiu priekaištų jum, tai ir nerašiau nieko. irnesakyk.gif čia tik dabar iš kalbos išėjo....

nebūtinai drinks_cheers.gif bet mano patirtis tai tik tokia, doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *meduota*: 14 gegužės 2010 - 21:05