Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

labas rytas, noriu padidinti savo kolekcija, pas mane kol kas visos neziniukes gyvena ax.gif skaiciau kad rasot kad jus cia dalinates daigeliais, gal ir parduodate? as gyvenu uzkampi, kaip su siuntimu, ar daigeliams, lapeliams nieko nenutinka? zodziu man kol kas tai labai tamsus miskas, prasau apsvieskit, aciu 4u.gif
Atsakyti
Labas, neramuole,
esu siuntusis lapelių, tikrai puikiai pakėlė kelionę (aišku, jie buvo labai rūpestingai supakuoti). Manau, ir vaikai gerai ją ištvertų. Yra forumiečių, kurios siunčia paštu lapelius ir vaikus, gal atsilieps, galėsit tartis.
Aš lapelius siunčiaus iš čia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaštonė: 29 balandžio 2010 - 07:58
QUOTE(Kaštonė @ 2010 04 29, 08:58)
Labas, neramuole,
esu siuntusis lapelių, tikrai puikiai pakėlė kelionę (aišku, jie buvo labai rūpestingai supakuoti). Manau, ir vaikai gerai ją ištvertų. Yra forumiečių, kurios siunčia paštu lapelius ir vaikus, gal atsilieps, galėsit tartis.
Aš lapelius siunčiaus iš čia.

kokie groziai, atrodo visas susipirkciau bet
niekur nerandu kainu, viska kas domina rasyti i emaila ir laukt atsakymo? rolleyes.gif
Atsakyti
Pas ją po 5-6lt už lapuką, jei nepasikeitė. Bet neskubėk, gal atsilieps kas iš Žemaitijos ir pasiūlys sanpaulijų vaikučių mirksiukas.gif .
Atsakyti
Sveikos,

nesilankau aš čia pas jus (nors ir pati auginu sanpaulijas), bet dabar toks reikalas prispyrė ax.gif noriu atstatyti savo netektis, tad noriu sužinoti ar kas nors iš vilniečių (iš bėdos tiktų ir Kaunas) augina šias veisles ir galėtų pasidalinti lapais ar vaikais?

Buckeye Butterflies
Buckeye Fiesta
ЕК - Вишнёвая Метель
Island rose

Būsiu labai dėkinga, jei kažkas pagelbės šiuo klausimu aciuks.gif

P.S. pasiūlymų lauksiu až.
Atsakyti
Šios sanpaulijos žiedų laukiau metus. Pernai gegužę parsivežiau jau nemažą, gražiai nuaugusią paauglę. Kažkas, matyt, netiko arba tiesiog bandė kantrybę 'Optimara EverSpecial'
[attachmentid=197514]; atsigavo 'Ultra Violet Nebula'
[attachmentid=197515]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 29 balandžio 2010 - 17:08
Kažkas atsitiko mano sanpaulijom, lapeliai demėti liko,ir taip palei lapo kraštus lyg kontūrai ir tik ant senesnių lapų.Saulė tikrai negalėjo nudeginti.Purkšt tai tikrai purkšiu chemikalais nes liga jau plinta ant kitų sanpaulijų,bet gal papasakokit kaip kada purkšti,nepurškiau jų niekada.Purškimui pirkau Infinito nes Previkuro nebuvo,nors pardavėjas sakė kad šių abiejų preparatų ta pati veiklioji medž.Bet dabar žiūriu kad Infinito kaip pienas kažin ar nepaliks dėmiūų ant lapų?
Atsakyti
Sveikos sanpaulijų augintojos 4u.gif

Įsikrausčiusi į naują, taip ilgai svajotą savo butuką pradėjau plačiau domėtis gėlytėmis, tarp visų man patinkančių yra ir sanpaulijos. Butas šiltas, gal kiek pietryčių, bet daugiau į pietų pusę. Galvoju ar gerai augtų pas mane sanpaulytės. Matau, kad nemenkai reikia nusimanyti apie jų priežiūrą, kad gausiai žydėtų.
Tik nesuprantu vieno, vienur rašo:
"Sanpaulijos auginamos šviesioje, nesaulėtoje arba tik trumpai saulės apšviečiamoje vietoje"
kitur
"Šviesa: stipri, žiemą geriausia rytinė ir pietinė, vasarą - vakarinė palangė."
dar kitur
"Vasarą sanpaulijas rekomenduojama laikyti ant palangių, išskyrus pietinės"

Kambarys ir virtuvė labai šviesūs, kadangi balkonas įstiklintas tai gal galima laikyti ant palangės namuose, ar nebus per daug saulės?

Dar norėčiau paklausti kur kaune būtų galima nusipirkti kiminų? Ar geriau juos siūstis gal iš kur nors? Taip pat reikės durpių kaip suprantu į žemę įmaišyti, iš kur jų gauti? Gal kur pigiau yra? Man daug kaip ir nereiktų, pradžioj kokiom 6 sanpaulijom blush2.gif Ar pirma vis dėl to nusipirkti gėlytes o tada jau žiūrėti ar jas reikia persodinti ir tik tada pradėti rūpintis? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2010 04 29, 21:01)

Dar norėčiau paklausti kur kaune būtų galima nusipirkti kiminų? Ar geriau juos siūstis gal iš kur nors? Taip pat reikės durpių kaip suprantu į žemę įmaišyti, iš kur jų gauti? Gal kur pigiau yra? Man daug kaip ir nereiktų, pradžioj kokiom 6 sanpaulijom  blush2.gif Ar pirma vis dėl to nusipirkti gėlytes o tada jau žiūrėti ar jas reikia persodinti ir tik tada pradėti rūpintis? ax.gif

Geriau pirmiau pasiruošk žemes ir kitas sudedamąsias dalis, o tik paskui gėlytes. Negali žinot ar įsigytų vaikučių nereiks persodint. Beje, durpės sanpaulijoms nelabai gerai. Tu geriau į sanpaulijų žemę vermikulito įmaišyk, mirksiukas.gif jo senukuose būna.
Atsakyti
Šaunu, einu šturmuoti pradžioj internetinių parduotuvių, peržiūrėsiu kainas, kiek įvairios žemės kainuoja, vermikulitas, pačios sanpaulytės, nors manau, kad pastarasias pirksiu pas ką nors iš Kauniškių jei kas turės parduoti kokių man labai patinkančių blush2.gif O kada žinoti, kad jau reikia persodinti gėlytę? Suprantu kai aiškiai išlipusi iš vazono, bet ar daugiau yra kokių požymių kad reikia keisti vazonėlį ar pačią žemę?
Atsakyti
QUOTE(Mildzius @ 2010 04 29, 22:37)
Beje, durpės sanpaulijoms nelabai gerai.

O kodėl sanpaulijoms durpės negerai? Sanpaulijų substratui kaip tik reikia kelių dalių durpių, tik svarbu, kad jos būtų kokybiškos. Tinka aukštapelkių durpės - rudos spalvos. Aš apskritai naudoju būtent durpių pagrindo mišinį, konkrečiai - "Greenworld" - labai geras substratas sanpaulijoms su įmaišytu perlitu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 30 balandžio 2010 - 05:49
QUOTE(Lewisia @ 2010 04 29, 19:06)
palei lapo kraštus lyg kontūrai ir tik ant senesnių lapų.Saulė tikrai negalėjo nudeginti.

cia ,manau, saltuko/skersvejo gavo rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(neramuole @ 2010 04 29, 08:48)
kaip su siuntimu, ar daigeliams, lapeliams nieko nenutinka? 

Tikrai nieko blogo nenutinka, jei gerai/tinkamai supakuoti. Teko pastu siusti ir dideles skroteles turincias sanpaulijas, viskas gerai. Karta siuntinukas pasieke seimininke tik po savaites doh.gif bet visi augaliukai/lapukai kuo puikiausiai issilaike tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(ausrazs @ 2010 04 29, 18:07)
Šios sanpaulijos žiedų laukiau metus. Pernai gegužę parsivežiau jau nemažą, gražiai nuaugusią paauglę. Kažkas, matyt, netiko arba tiesiog bandė kantrybę 'Optimara EverSpecial'

'Ultra Violet Nebula'

bigsmile.gif thumbup.gif Kokia grazuole-garbane 'Optimara Ever Special', sveikinu islaikius kantrybes testa mirksiukas.gif biggrin.gif

'Ultra Violet Nebula' wub.gif
Atsakyti