Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(l@n@ @ 2010 04 30, 08:35)
sveikinu islaikius kantrybes testa  mirksiukas.gif  biggrin.gif

Ačiū, l@n@. Dabar nekantriai laukiu Jūsiškės 'Rob's Chilly Willy' žydėjimo. Pumpurai jau išbrinkę. O jau skrotelė graži - simetriška, margalapė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 30 balandžio 2010 - 08:02
QUOTE(ausrazs @ 2010 04 30, 05:48)
O kodėl sanpaulijoms  durpės negerai? Sanpaulijų substratui kaip tik reikia kelių dalių durpių, tik svarbu, kad jos būtų kokybiškos. Tinka aukštapelkių durpės - rudos spalvos. Aš apskritai naudoju būtent durpių pagrindo mišinį, konkrečiai - "Greenworld" - labai geras substratas sanpaulijoms su įmaišytu perlitu.

Čia teisingiau turbūt būtų pasakyti, kad nuo kiekvienos augintojos auginimo sąlygų priklauso - dėt durpių ar ne. Pvz. man jos netinka schmoll.gif
Atsakyti
Mildziau, o iš ko Jūs darote substratą sanpaulijoms?
Atsakyti
Aš "nukenksmintą" (šiek tiek orkaitėj pakaitintą) sanpaulijų žemę pamaišau su vermikulitu. Jei turiu kiminų, tai ant viršaus šiek tiek jų uždedu. Paprasta, bet mano auginamoms sanpaulijoms tinka rolleyes.gif
Atsakyti
Ausrazs, kokia gražuolė 'Optimara EverSpecial' wub.gif

Keli mano žiedai:

Midnight Cloud (Sorano)
user posted image
EK-Boj Bykov (Koršunova)
user posted image
Mac`s Southern Springtime (G. McDonald)
user posted image
Atsakyti
4u.gif
alamo frils
user posted image
ancient lace
user posted image
petite blarney
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apsinge: 30 balandžio 2010 - 13:41
Fira, Apsinge, nuostabūs žiedai thumbup.gif
Atsakyti
kodėl mano sanpaulijos visai neauga? po persodinimo jau apie 2 mėnesiai stovi vietoje. persiodinau į juknevičiaus universakų žemės mišinį? gal netinkamas?ar turi būti specialus sanpaulijoms? gėlytės stovi ant rytinės palangės, tai ir saulutė pašildo išryto, bet miega kažkodėl jos. ir patręšiau. taip norisi matyti rezultatą wub.gif
Atsakyti
Juknevičiaus žemės mišiniai nega labai geri, bet gal porbelma visai ne juose. Sanpaulijoms žemės neturi būti labai trąši, turėtų būti lengva ir puri. Lengvumo suteikia stambus smėlis, perlitas, vermikulitas, smulkinti kiminai.Atsargiai ištraukite gėlytes išų vazonėlių ir apžiūrėkite šaknis - ar jos vystosi, ar yra sveikos. Jeigu šaknų sistema menka, galima persodinti į lengvą žemę ir apie 2 savaites gėlytes laikyti polietileno maišeliuose, periodiškai pravėdinant. Didesnė aplinkos drėgmė, bent jau po persodinimo, padeda sanpaulijoms atsigauti, suformuoti stipresnes šaknis. Sėkmės.
Atsakyti
nupirksiu spec. sanpaulijoms, nes taip matyt nieko gero nebus. aišku ir persodinėti taip dažnai ne į gera.
ačiū labai už ats 4u.gif
Atsakyti
Kaip tyčia šiandien, kai kalbame apie gruntą, "Žalioj stotelėj" aptikau įdomų radinį - sanpaulijų gruntas. Nusipirkau vieną paką pabandymui, nes pagal aprašymą, šiame grunte yra svarbiausi sanpaulijoms ( ir kitiems gesnerijiniams) reikalingi komponentai:natūralių durpių, kompostinės žemės, organinių trąšų, medžio anglies ir agroperlito. Pabandysiu, o rezultatai parodys, kad gruntas geras rolleyes.gif
Atsakyti
Gal kuri labai išmananti žino kuo skiriasi tarkim substratas, žemė, gruntas... Ar čia tik skirtingai vadinamas tas pats dalykas? Kažkada pirkau žeme, žiūrėjau žiūrėjau į tą gruntą ir galvojau ar čia irgi žemė, ar čia gal kažkas pilama po žemėmis blush2.gif
Atsakyti