Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu išmokti megzti virbalais!

QUOTE(Nite @ 2006 09 23, 22:46)
Mezgi tą akį kaip nori (ar gerai, ar isvirkščiai - nesvarbu) iki mezginio viršaus. Kai nuleidinėsi akis mezginio pabaigoje, tą akį tiesiog paleidi ir tegul bėga iki pat apačios.  Panašiai kaip pėdkelniu akis nubėga. Jei nelabai "bėga", patampyk švelniai. Nelabai gali gautis, jei siūlai kokie pūkuoti- plaukuoti.
Ir viskas, tik būtinai pasimegzk pavyzdėlį, nes paleistos akys labai paplatina mezginį.

Aš siūlau tas akutes, kurias nuleidinėsi, užsidėt mezginio pradžioje papildomai. T.y., užmeti akis ant virbalų, po to mezgi pirmą eilę ir joje tiesiog tam tikrais atstumais uždedi papildomą akytę - ar kaip užmetimą, ar tokią akį, kokią pridedi platindama mezginį.
Toliau tas papildomas akytes megzk kitaip, nei visą mezginį, t.y., jei mezginys gerosiomis, tai tas akis - išvirkščiosiomis. Tada mezginio viršuje bus aiškiau, kurias paleisti biggrin.gif
Ir dar vienas pastebėjimas - kai paleidi akis, mezginys platėja ohmy.gif
Viena paleista akis lygi maždaug trims išmegstoms blink.gif
Sėkmės mezgant 4u.gif
Atsakyti
Gal galit pasakyti ar riesis mezginio krastai jei pradzia padarysiu gera/bloga kelias eiles...ir tada tik viena puse gerom kita blogom megsiu.

Nes jei mezgi tik blogom viena puse ir kita gerom, tada labai raitsosi is krastu ir visa apacia.

dekui:)
Atsakyti
Pamegzk daugiau eiluciu stulpeliu, t.y.gera/isvirkscia, nesiries.
Kad krastai raitosi, taai nieko baisaus, jei tai megztinis - susiuvus nebesiries. biggrin.gif
Atsakyti
Apie nerima.
Gal galit pasakyti kaip nerti kai rastas schemoje rodomas langeliais ir iksiukais?

Dekui mirksiukas.gif
Atsakyti
Heh pasakyti viena, o parodyti ir pamatyti gyvai kita.
Gal vis tik atsirastu kas sutiktų gyvai pamokyti?
NA tiesiog kartą į savaitę, ar į dvi savaites pas ką nors susirinkti ir viena daugiau mokanti gyvai galėtų paaiškinti padėti, mokinės savo ruoštu susimetų kažkiek sumokėti nuo kokios simbolines 5 lt ir daugiau, galkas jeigu sutiktu mini kurselisu pravesti, kad pagrindus, o gal ir ne tik pasimokytia r patobulinti, tai moketi ir daugiau. Aš tai labai norėčiau, gal kas nors sutiktų? smile.gif
AIškų visų pirma pasisakau už Kauna:)
Ką manot?
Atsakyti
O žinot , kaip mano klasiokė išmoko megzti( jos mama nemokėjo), pasiėmė knygą '' Mezgimo ABC'' ir įvaldė šį meną clap.gif thumbup.gif , bet tai jau istorija , nes tai buvo prieš 20 metų, kai buvom 15-iolikinės. Tik įdomu , ar ji tuo dar užsiima bigsmile.gif
Atsakyti
Labukas, 4u.gif čia rašo irgi nemokanti megzti. Nors šiek tiek moku. Vyrui kepure esu numezgusi ir taip visokius šalikus, bet raštas tik gerosiomis ir blogiosiomis akimis. verysad.gif Todėl dar norėčiau paklausti ar vertėtų nusipirkti tą knygą apie mezgimą, nes tikrai man dar daug reikia sužinoti. Siuvinėti, nerti moku ir labai mėgstu, tai ir megzti patiktų tik nelabai suprantu pačių schemų, man jos - kažkokie hieroglifai. Be to nemoku nuleidinėti, praplatinti, o apie kažkokius rimtesnius raštus - tai tik pasvajoti galiu. O turiu tiek žurnalų, kur tiek daug gražių megztinukų, ir ne tik. Todėl parekomenduokit ar gera ta knyga ir ar įmanoma, be kito žmogaus pagalbos, išmokti gerai megzti? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Cacuk, paskaityk šios temos 8 psl. 85 ir žemiau esančius pasisakymus. Mergaitės rašo apie mezgimo knygą ir kaip ją įsigyti.
4u.gif
Atsakyti
Laba visoms:)
man mezgimas - atsipalaidavimo būdas, o ardyti dar didesnis (čia namiškiai taip sako ax.gif ) aš irgi šiokia tokia pradedančioji blush2.gif Tai va draugui megztinį sumasčiau numegzti, jau kokius tris kartus išardžiau, bet dabar jau greit nugara bus biggrin.gif Aš darau taip, sugalvoju raštą (iš gerų ir blogų), tada paimu kokį nors megztinį ir pirmyn. Manau pradžiai-pats tas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lotta23 @ 2006 09 27, 12:44)
Apie nerima.
Gal galit pasakyti kaip nerti kai rastas schemoje rodomas langeliais ir iksiukais?

Dekui  mirksiukas.gif

Jei gerai suprantu, kalba eina apie kokio nors paveiksliuko isnerima. Tai va paprastai langeliai buna stulpelis su uzmetimu dvi pynutes akysir vel stulpelis su uzmetimu, o kur iksas tai vietoj pynutes akiu neriasi stulpeliai su uzmetimu ir gaunasi uzpyldytas langelis. Jei ka gali imest shema,paziuresiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikolina: 14 spalio 2006 - 23:41
Na nusipirkau tą knygą "Mezgimo menas" ir galiu pasakyti, kad tikrai labai gera knyga, daug aiškiau pasidarė viskas, tik aišku, būtų gerai, kad kas tiksliai pasakytų ar viską gerai darai. Dabar kaip tik mezgu vyrui kepurę, net ir pavėlavau, juk jau šalčiai užpuolė, bet prieš tai buvau numezgus paprastą, o dabar su spalvotu užrašu... wub.gif assa.gif
Atsakyti
Sveikutes,
As truputi zalia mezgime serveteliu (siaip megzt moku), arba sijonus maciau labai fainus.... ehhh. Gal man galite kuri paaiskinti, kaip sakant pacia pradziamoksli.... ar naudojami paprasti virbalai (kaip kojines mezgant) ar kazkokie specialus?
O jei galetumet koki paprasta aprasyma lietuviskai imesti- buciau ziauriai dekinga.... bo nerandu niekur literaturos... labai noriu pabandyti!!!
Prasau pagelbekit!!!
Atsakyti