Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu išmokti megzti virbalais!

man gėda klaust, bet..
kas galėtų pamokinti kaip nuleidinėti rankoves... blush2.gif
tikrai perverčiau nemažai puslapių, bet kad čia dauguma įgudusių mezgėjų, ir tokių klausimų net nekyla... 4u.gif
Atsakyti
aš moku nuleist bet ar paaiskinti mokėsiu tai nežinau unsure.gif šiaip visada nuleidžiu iš akies..neskaičiuoju ir viskas gerai gaunas rolleyes.gif
tai va: kai jau numezgi tiek kiek reikia (iki pažasties) tada iš abiejų pusių nuleidi po kokias 4-6 akis, priklausomai nuo rankos, po to pamezgi kokias 9 eilutes ir pradedi leist kiekviena akį ( kai pradedi naują eilutę nuleidi po aki arba dvi) ir taip iki tol kol gausis graži pusės ovalo forma tik žinoma pasimatuok kad per ilgos ar per trumpos nenumegstum. jaučiu nieko nesupratai lotuliukas.gif arba tau ne to reikėjo lotuliukas.gif
Atsakyti
As tai nieko nesupratau. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siaulietuke: 04 lapkričio 2007 - 11:46
QUOTE(puupsikas @ 2007 11 04, 10:37)
aš moku nuleist bet ar paaiskinti mokėsiu tai nežinau  unsure.gif  šiaip visada nuleidžiu iš akies..neskaičiuoju ir viskas gerai gaunas  rolleyes.gif
tai va: kai jau numezgi tiek kiek reikia (iki pažasties) tada iš abiejų pusių nuleidi po kokias 4-6 akis, priklausomai nuo rankos, po to pamezgi kokias 9 eilutes ir pradedi leist kiekviena akį ( kai pradedi naują eilutę nuleidi po aki arba dvi) ir taip iki tol kol gausis graži pusės ovalo forma tik žinoma pasimatuok kad per ilgos ar per trumpos nenumegstum. jaučiu nieko nesupratai  lotuliukas.gif  arba tau ne to reikėjo  lotuliukas.gif

Aš supratau, ačiū 4u.gif
Bet turiu kitokį klausimą- kaip ten su tais išsimatavimais- knygose labai jau moksliškai parašyta blush2.gif Tas iškarpas ant popieriaus būtina darytis?
Atsakyti
sau esu nusimezgusi gal 5 megstinius bet dar nei karto iškarpų nedariau biggrin.gif
jei pvz nežinai kiek det liemeniuj akių tai pamatuok apimti ir padaugink is 2..manau i 1cm telpa2 paprastos akys unsure.gif bet jau mano mezgimu...o rankove kai mezgu tai visada matuoju pagal savo ranka..nes megstu tokius nevisai laisvus megztukus tai man puikiai gaunasi bigsmile.gif
Atsakyti
O kaip megzti rankovę? Tipo vis platini į viršų, o kaip paskui padaryti, kad viršus tas pusapvalis būtų? ar tik lygiai užbaigt? kiek ten ko nuimt, pridėt?
Nu jaučiu nenormaliai paklausiau
Atsakyti
QUOTE(asta.mik @ 2007 10 19, 20:53)
Labuks...
ir aš jau seniai svajoju išmokt nors ką nors nusimegzt...
Gal kas parduotų "Mezgimo meną" ...
Būčiau dėkinga :-)
Laukiu pasiūlymų į AZ arba į asta400@gmail.com

aš turiu mezgimo mena 4u.gif bet neparduosiu, labai vertinga knyga wub.gif jei nori ko nors konkrečiai galiu nuskenuoti rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(ARUAL @ 2007 11 04, 16:51)
O kaip megzti rankovę? Tipo vis platini į viršų, o kaip paskui padaryti, kad viršus tas pusapvalis būtų? ar tik lygiai užbaigt? kiek ten ko nuimt, pridėt?
Nu jaučiu nenormaliai paklausiau

aš darau taip: užsidedu kiek reikia akių, po to vis mezgu ir matuoju pagal savo ranka, jei jau labai siaura tai dedu po 1-2 akis rolleyes.gif ir taip mezgu iki pazasties..o kaip padaryt apvalu paskaityk aukščiau bandžiau vienai mergaitei aškint 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
norėjau paklaust kaip jūs apskaičiuojat kiek matkelių siūlų jums reiks megztukui ?
Atsakyti
Sveiki 4u.gif .
Aš turiu klausimą, kuris mane kankina jau labai daug laiko ir atsakymo literatūroje niekur neradau. Aš jau 3 kartą mezgu tą patį megztinį ir šį kartą jį jau norėčiau pabaigti blush2.gif
Aš nesuprantu kaip reikia megztinyje išmegzti kaklą, o paskui dar ir pečius padaryti nuolaidžius.
Pvz.: aš dabar mezgu nugarą. Jau nuleidau akis pažastims ir tuoj primegsiu eilę kur reikės nuiminėti akis kaklui. Aš turiu viską apsiskaičiavus kiek reikia akių nuleisti.
Pradedu meigzti eilę. Numezgu iki vidurio ir nuimu kiek reikia akių kaklui. Pabaigiu eilę megzti iki galo. Apsuku mezginį. Mezgu kitą eilę. Numezgu iki nuimtų akių ir dar nuimu. Tada matau, kad su tuo pačiu siūlu megzti nebegaliu. Vadinasi megzti kitoms akims už jau pradėto kaklo aš turiu paimti naują kamuoliuką siūlų ir numegzti kitą pusę.
Dabar klausimas būtų toks: kurioj vietoj man pririšti tą naują kamuoliuką ir nuo kurios vietos man pradėti megzti tą kitą petį: ar prie kaklo ar peties galo kur bus rankovė?

Tiek daug parašiau, bet tikiuosi, kad kas nors supras ir padės man blush2.gif .
Būčiau labai dėkinga 4u.gif .
Atsakyti
Jei teisingai supratau klausima... tai tu turi siula priristi ties kaklu ir megzti toliau link rankoves isemimo... toliau kaip viena eilute lyg butu, tik atskirais siulais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2007 11 05, 22:57)
Jei teisingai supratau klausima... tai tu turi siula priristi ties kaklu ir megzti toliau link rankoves isemimo...  toliau kaip viena eilute lyg butu, tik atskirais siulais 4u.gif

Ačiū labai už atsakymą 4u.gif . kKausimą supratai teisingai 4u.gif .
Aš pirmą kartą kai mezgiau, tai siūlą rišau prie kaklo, bet kažkodėl man atrodė, kad dariau neteisingai. Užtat dabar man kažkaip rodos, kad siūlą reikia bandyti rišti prie peties galo unsure.gif .
Atsakyti
As irgi noriu nusimegzti megztini, bet daejau iki pazastu ir nebezinau ka daryti, kad butu teisingai. Bandziau pasitiest kita megztuka,taip kad matytusi, mano mezgama dalis, t.y. nugara ir bandyt, kad mano mezginio konturai atitiktu, teko nuo pazastu peciu linija platinti ir rankovems tuos puskritulius daryti, dariau juos tiesiog galuose mazindama akiu skaiciu. nelabai graziai gavosi, tas puskritulis isejo tarsi toks kampuotas siek tiek, kazin ar tai gerai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siaulietuke: 06 lapkričio 2007 - 06:27