Gavau laišką iš mokesčių inspekcijos ir truputi nesupratau 4 parašyta;
grąžinta permokėta gyventojo pajamų mokesčio suma 31
jau grąžinta,įskaityta permokėta gyventojų pajamų mokesčio suma 92lt
grąžinama suma,įskaičius mokestines priemokas 207,87lt
Ka cia reiskia,nors kai man sutvarke deklaracija sake turiu gauti 311lt o tai kas cia per nesamones? ašjokių 92lt negavau ar kažką ne taip suprantu?
QUOTE(Leblon @ 2010 05 06, 17:24)
negirdėjau, kad grąžina sumą 46 langelyje..
na paaiškinsiu kitaip kai atsidarai vmi pateiktos deklaracijos ten kur priimta aktuali yra 10 ir 11 punktai . tai 10 punkto mokėtina grąžintina pajamų mokesčio pinigų sumą gražino o 11 punkto mokėtina grąžintina PSDĮ suma negrąžino nei man nei vyrui tai ir galvoju ar čia nepriklauso

[quote=Mazas angelas,2010 05 06, 19:23]
mane tai snd vmi sunervino, deklaracija pateikiau kovo 23 o snd pranese kad klaidu yra
Nu dar grąžiau
mano sessė pateikė deklaraciją kaip ir aš balandžio 22 dieną ir jau šią savaitę gavo pinigėlius,o aš dar ne
mane tai snd vmi sunervino, deklaracija pateikiau kovo 23 o snd pranese kad klaidu yra

Nu dar grąžiau

QUOTE(cobyte @ 2010 05 06, 18:32)
O ar atsiras žinanti ir atsakys į mano klausimą
paskambinkite 1882 ir Jums atsakys.
QUOTE(čikibari @ 2010 05 06, 17:49)
na paaiškinsiu kitaip kai atsidarai vmi pateiktos deklaracijos ten kur priimta aktuali yra 10 ir 11 punktai . tai 10 punkto mokėtina grąžintina pajamų mokesčio pinigų sumą gražino o 11 punkto mokėtina grąžintina PSDĮ suma negrąžino nei man nei vyrui tai ir galvoju ar čia nepriklauso 

kiek zinau 46 laukelio suma negrazina.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 05 06, 21:10)
kiek zinau 46 laukelio suma negrazina.
Grąžina, jei buvo permokėta arba be reikalo sumokėta. Man taip aiškino, bet nesu tuo įsitikinusi, kol negavau dar pinigėlių . Aš pernai be reikalo mokėjau tris mėnesius psd įmokas. Kai skambinau į vmį ir klausiau ką daryt, kaip pildyt deklaraciją, liepė įrašyti į 43 langelį, ką ir padariau. Iš tos sumos, automatiškai atsiskaičiavo keli litai man priklausančio sumokėt psd už indv. veiklą. Ir pažadėjo, kad likusius, tuos kurie su pliusu 46 langely, grąžins. Dabar pasižiūrėjau sąskaitą, tai gmp permoka jau pervesta, o iš 46-to taip ir nėra. Bet manau, kad jei jau dalį pervedė, tai nebus neteisingai užpildyta deklaracija. Tiesiog gal grąžins vėliau

QUOTE(šnai @ 2010 05 06, 23:04)
Grąžina, jei buvo permokėta arba be reikalo sumokėta. Man taip aiškino, bet nesu tuo įsitikinusi, kol negavau dar pinigėlių . Aš pernai be reikalo mokėjau tris mėnesius psd įmokas. Kai skambinau į vmį ir klausiau ką daryt, kaip pildyt deklaraciją, liepė įrašyti į 43 langelį, ką ir padariau. Iš tos sumos, automatiškai atsiskaičiavo keli litai man priklausančio sumokėt psd už indv. veiklą. Ir pažadėjo, kad likusius, tuos kurie su pliusu 46 langely, grąžins. Dabar pasižiūrėjau sąskaitą, tai gmp permoka jau pervesta, o iš 46-to taip ir nėra. Bet manau, kad jei jau dalį pervedė, tai nebus neteisingai užpildyta deklaracija. Tiesiog gal grąžins vėliau
.

o tai tas psd įmokas Jūs mokesčių inspekcijai mokėjot?
QUOTE(cobyte @ 2010 05 06, 16:42)
Gavau laišką iš mokesčių inspekcijos ir truputi nesupratau 4 parašyta;
Ka cia reiskia,nors kai man sutvarke deklaracija sake turiu gauti 311lt o tai kas cia per nesamones? ašjokių 92lt negavau ar kažką ne taip suprantu?
gal is praeitu metu buvo likus kokia nepriemoka, tarkim, tie mineti 92 lt...
arba gal darboviete ar sodra pateike patikslintusd duomenis ir delto pasikeite grazintina suma...
QUOTE(Leblon @ 2010 05 06, 22:25)
o tai tas psd įmokas Jūs mokesčių inspekcijai mokėjot?
Taip. Pernai pradžioje metų vmį seminaruose vienaip aiškino apie tai, kaip reikės mokėt mokesčius, gale metų jau gavosi visai kitaip. Seminare man sakė, kad jei vertiesi inv. veikla pagal pažymą, gali nemokėt avansu psd kas mėnesį, jei esi socialiai draustas valstybės, bet pabrėžė, kad gale metų vistiek būtinai reikės susimokėt. Šitos dar personaliai perklausiau lektorės paklausdama konkrečiai apie save. tai aš ir sumokėjau 3 įmokas, kad nereikėtų gale metų didelės sumos iš kažkur krapštyt. Paskui situacija gyvenimo keitėsi, aš dar ir įsidabrinau nuo vidurio metų, o dar vėliau išėjau gimdymo atostogų. kai parsisiunčiau preliminarią, tikrai tikėjausi kad bus psd skola, nes įsdidarbinus buvau tik nuo birželio. Slolos nebuvo, kuo aš aišku labai apsidžiaugiau, bet esu nepatikli, tai tokiu gėriu nepatikėjau

Labadiena, būčiau labai dėkinga, kad paprotintumėte, nes šiais metais savajame banke "pažyma deklaravimui" nieko nebesuprantu. Nurodytos sumos Indėlių ir sąskaitų likutis (FR0001L), Lt ir Paskolų likutis (FR0001G), Lt . Ka su jais reikia daryti, taip pat deklaruoti?
Ir jei aš vaiko priežiūros atostogose man permokėtas GPM nepriklauso?
Labai būsiu dėkinga už atsakymus

QUOTE(giedre-marija @ 2010 05 07, 11:07)
Labadiena, būčiau labai dėkinga, kad paprotintumėte, nes šiais metais savajame banke "pažyma deklaravimui" nieko nebesuprantu. Nurodytos sumos Indėlių ir sąskaitų likutis (FR0001L), Lt ir Paskolų likutis (FR0001G), Lt . Ka su jais reikia daryti, taip pat deklaruoti?

kodel nepriklauso,jei buvo pritaikitas per mazas npd,tai priklauso.o del indeliu tai nezinau,pabandykit deklaruot.
QUOTE(giedre-marija @ 2010 05 07, 11:07)

šita pažyma skirta turto deklaravimui.
o pajamų deklaravimui eikite į 'VMI deklaravimas'.