Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai vienykitės

QUOTE(Globeja @ 2006 12 25, 20:24)

Jie ziaurus... O paskui klausia, ko tiek daug vaiku globos namuose... Istvermes, nes ka patart tokiu atveju neisivaizduoju....
Atsakyti
Laba diena MAMYTES.
Kokios salygos turi buti namuose,kad butum tikras,kad leis globoti mazyli.
ar atskiras kambarys,ar dar kas.gal kuri galetumet truputi apie tai papasakoti.Suprantu,kad teveliai cia svarbiausia,bet ne tik meiles turesiu duoti...
Papildyta:
[quote=Ute,2007 01 03, 00:37]
Jei kalbėti apie globotinius, tai pripažinkime, kad jie turi neigiamos patirties. Juk vaikai neglobojami nuo gimimo dienos, dažniausiai jie metus ar du praleidžia su biologine šeima ir globos įstaigose, kur susikaupia daug neigiamos patirties. Ir gal čia ne tiek obuolys ir obelis kalti, kiek ta vaiko gyvenimiška patirtis, nuo kurios jis negali atsiriboti [ligos, išprovokuojančios elgesio sutrikimus jau būtų atskiras atvejis].

As,buvau pora kartu kudikiu namuose.Vaikuciai tikrai kitokie.Nesisypso.Pirma karta nedrysau ju imti,jie nejo pas mane(pati kalta,juos reikia pakviesti,pasiulyti).as tik pazaidziau su jais si ta pakalbejom kurie mokejo.
Jie tiek vargo mate,kad ju akys kaip suaugusiu zmoniu...kita karta,drasiai emiau ant ranku.
Atsakyti
sveikos mamytes ir teveliai.as naujoke jusų gretose.mes su vyru dar jauni.man28,vyrui33,bet jau zengėm šį nelengvą zingsni.savo vaiku dar neturim,bet ateity tikimes turet.taigi kol laukiam sumasnem,truputį pasitarę pasiimt vaiką iš vaikų namų.sugalvojom padaryt kalėdinę dovaną vienam vaikeliui.ir gana lengvai sekėsi.paėmėm 11m.mergaitę.atvaziavo globa ir rūpyba,paziūrėjo kaip gyvenam,paklausė apie pajamas ir viskas.dabar imsim mergytę savaitgaliais,švenčių dienomis,per atostogas.ir visai neblogai sekasi.nėra jau tie vaikai tokie baisūs,kaip juos piešia.taigi nebijokit,pabandykit.na neišeis bendraut,ką darysi.grazinsit.vaikas bus nors biski prasiblaškęs.mylekim ne tik save,bet ir kitus.
Atsakyti
QUOTE(velute @ 2007 01 17, 23:01)
na neišeis bendraut,ką darysi.grazinsit.vaikas bus nors biski prasiblaškęs.

Ir dar kartą traumuotas... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pippi: 18 sausio 2007 - 16:13
QUOTE(velute @ 2007 01 17, 22:01)
mes su vyru dar  jauni.man28,vyrui33,bet jau zengėm šį nelengvą zingsni.

Na, yra ir jaunesniu seimu siame skyrelyje.... biggrin.gif
Atsakyti
labai saunu,kad dar yra ir jaunesniu globeju.reiskia gyvenimas eina geryn ir siuolaikine liaudis laisviau ziuri i tokius dalykus.mes asmeniskai jau susidurem su vyresniu zmoniu keista ir senamadiska reakcija.bara,kad negyvenam del saves.o mes norim pagyventi ir del kitu.o kas del vaiko traumavimo.sutinku.bet jei visiskai neina sutart.o vaiku namuose juos piesia graziausiom spalvom.ir mums sake,kad pati geriausia.nelabai mes jais ir tikejom.turim dabar mergyte,kad namai juda nuo juoko,dukimo ir judesio.bet ji tik vaikas, jai to reikia.vaiku namuose jiems siusti nelabai leidziama.ir daug ko jie ten nemato ir nezino.jei mes savaja nuvezem prie juros ir pasakek,kad surus vanduo,tai ji turejo ispudziu visai savaitei.nes nezinojo nei kas ta jura,nei kad ji suri.tai visi ragavom vandeni,oji juokes ir klause kas ten druskos pripyle.o jai jau 11.niekas su jais ten neuzsiima.liudna,bet taip jau yra.
Atsakyti
Sveiko, mamos.
Kaip laikotės? Iš vienos pusės smagu, kad atsiranda vis daugiau tokių ryžtingų žmonių, bet jeigu, kas manęs paklaustų patarimų, pasakyčiau, kad nepatariu to daryti. Nes stiprybės reikia didžiulės. Atrodo, kad darai gera vaikučiui, bet iš tikrųjų net neįsivaizduoji, kokios situacijos gali būti tavo gyvenime. Nežinau, ar aš dar kada pasiryžčiau tokiam žingsniui. Nes pas mus tiek visokių niuansų atsiranda, kad silpnesnis žmogus gali depresiją gilią įsivaryti. Aš čia kalbu ne apie bendravimo su vaiku problemas, o apie tas problemas, kurios gali būti su vaiko biologiniais tėvais, jų giminaičiais ir t.t. Ne bet gal ne visiems tie procesai taip sudėtingai sekasi, kaip mums smile.gif
Tai kaip dėl susitikimo organizavimo, aš labai norėčiau su jumis susimatyti. Pabendrautume, pasidalintume patirtimi, pasiguostume, pasidžiaugtume vaikučiais smile.gif. Taip pat aptartume klausimus dėl asociacijos. Ką manote? Atsiliepkite norinčius sudalyvauti, gal galime konkrečiai datą ir vietą derinti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dita3: 19 sausio 2007 - 09:31
Sveikos gyvos,tikros žiemos sulaukusios 4u.gif

Retos jūs čia viešnios...vis to laiko trūkumas...rūpestėliai wub.gif

Papasakosiu apie savo šeimynėlę.Mes tų sesių su broliais taip ir nesulaukėm...pasiskambinau neiškentus.tai sako,kad labai neturi laiko...
Bet užtat šiandien sulaukiau labai keisto laiško...Jis adresuotas mano mažąjai aštuonmetei...O kai atplėšėm laišką,ji labai džiūgavo,kad jai parašė....O jame kreipimasis ir visas turinys kitai sesei ,kuri gyvena visai kitam rajone pas globėjus....Rašo mama{aš aišku perskaičiau blush2.gif ],laiškas piktas,su užuominom į globėjus(tipo,ką jie tau duos....)Pasakoja apie prasigėrusį tėvą ir visą giminę,o kokia ji vargšė ligota...kaip jai sunku....kaip nėra kas padeda...Tai mergaitei 16...
Ką man dabar daryti...reikėtų ieškoti adreso ir persiūsti tai sesei.....

Dėl susitikimo ir pabendravimo aš visur ir visada sutiku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2007 01 26, 13:04)

Toks laiskas sudrumstu bet kokio vaiko gyvenima... be to, juk neprivalai atlikti pasto funkcijas? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuoj @ 2007 01 26, 14:56)
Toks laiskas sudrumstu bet kokio vaiko gyvenima... be to, juk neprivalai atlikti pasto funkcijas? mirksiukas.gif

bet gal nereiktų užkrauti žmogui dar ir apsisprendimo rūpesčio - persiųsti laišką - nepersiųsti? man būtų sunkus sprendimas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2007 01 26, 14:04)

Aš išmesčiau tą laišką.
Atsakyti

Štai ir vėl aš.

Svarsčiau ,galvojau...tada paskambinau tos mergaitės globėjai ir nutarėm vis dėl to persiūsti...Paskambinau jai pati ir papasakojau kaip tas laiškelis atklydo pas mus...Sakė lauksiu.....
O problemos dar nesibaigia...iš ryto gavau skambutį,kad mirė mano keturių vaikų senelis...Didesni vaikai jį vienintelį labai šiltai atsimena...Reikėtų važiuoti į laidotuves...bet ten sutiksim ir motiną...kurios nematę gal šeši metai...

Ką darytumėte mano vietoje?
Atsakyti