QUOTE(Tuoj @ 2006 12 20, 12:06)
jos nebuvo ivaikintos, visa ta laika salyje gyveno nelegaliai, o pries metus deportuotos. todel kelio atgal turbut nera
Teisingai, bet ta pati šeima atsisakė jas grąžinti į Lietuvą dar labai seniai - kai jos tik ką buvo ten nuvežtos (jie buvo paprašyti apsispręsti ar nori jas įvaikinti, jei ne - turėjo sugrąžinti). Tuomet jie kažkaip tai sugebėjo jų neatiduoti. Bet įvaikinti, deja, taip pat nesugebėjo. Man užkliuvo vienas dalykas: kažkada rodė apie mergaites reportažą ir viena iš jų paskambino į JAV. Tai ją auginusi moteris (net nežinau kaip ją vadinti - globėja?) tokiu linksmu balsu su ja pakalbėjo, o po to pasakė "žinai, aš nebegaliu su tavim ilgiau kalbėti", nes jai ten kažką daryti reikėjo

. Jei iš manęs mano dukrą atimtų (nors aš dar ją labai trumpai auginu - tuoj metines švęsime

), o po to ji man paskambintų - man būtų ašarų pakalnės ir aš kuo ilgiau stengčiausi ją prie telefono išlaikyti (aišku, čia jau "pasijungia" jausmai, o ne protas). Tikrai nemanau, kad mergaitės jau tokios blogos, kad per 10 metų negalima būtų jų pamilti. Tačiau dabar jų padėtis, tai nors nusišauk.