Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai vienykitės

QUOTE(Tuoj @ 2006 12 20, 10:52)
Kaip nepilnamete galejo savo vardu kreiptis i teisma? smile.gif

Taip, teisingai nepilnametė, gal ir nelabai galėjo. Bet dabar pas kolegas tiksliai sužinojau, kad pilnametė mergina tikrai pati savo vardu ieškinį padavusi, o dėl kitso tai tiksliai nežinau. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuoj @ 2006 12 20, 12:06)
jos nebuvo ivaikintos, visa ta laika salyje gyveno nelegaliai, o pries metus deportuotos. todel kelio atgal turbut nera schmoll.gif

Teisingai, bet ta pati šeima atsisakė jas grąžinti į Lietuvą dar labai seniai - kai jos tik ką buvo ten nuvežtos (jie buvo paprašyti apsispręsti ar nori jas įvaikinti, jei ne - turėjo sugrąžinti). Tuomet jie kažkaip tai sugebėjo jų neatiduoti. Bet įvaikinti, deja, taip pat nesugebėjo. Man užkliuvo vienas dalykas: kažkada rodė apie mergaites reportažą ir viena iš jų paskambino į JAV. Tai ją auginusi moteris (net nežinau kaip ją vadinti - globėja?) tokiu linksmu balsu su ja pakalbėjo, o po to pasakė "žinai, aš nebegaliu su tavim ilgiau kalbėti", nes jai ten kažką daryti reikėjo blink.gif . Jei iš manęs mano dukrą atimtų (nors aš dar ją labai trumpai auginu - tuoj metines švęsime biggrin.gif ), o po to ji man paskambintų - man būtų ašarų pakalnės ir aš kuo ilgiau stengčiausi ją prie telefono išlaikyti (aišku, čia jau "pasijungia" jausmai, o ne protas). Tikrai nemanau, kad mergaitės jau tokios blogos, kad per 10 metų negalima būtų jų pamilti. Tačiau dabar jų padėtis, tai nors nusišauk.
Atsakyti
Tos mergaites vaziavo, kaip ir daugelis kitu vaiku - pasisveciuoti vasara amerikieciu seimose. Jos turejo grizti i Lietuva, o tuo atveju, jei tarp seimos ir vaiko uzsimezgdavo rysys, seima galejo tvarkyti ivaikinimo dokumentus (vaikams grizus i Lietuva). Man mistika, kodel Lietuva neiskojo ir nesusigrazino is svetur ten neteisetai laikomu savo nepilnameciu pilieciu. Sia tema girdejau visokiu versiju bet nuo ju dabar niekam nelengviau schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuoj: 20 gruodžio 2006 - 13:23
Nepilnametę mergaitę teisme atstovauja mama, gi rašė spaudoje.

Dėl to , kad nepamilo mergaičių, manau jau čia dėl to kad kitas gyvenimo būdas ten. Mes prisirišam prie žmonių, vaikų, mums rūpi, o ten jie kitaip gyvena, kitaip vaikais rūpinasi, kiekvienas daro tai ką nori, pagaliau gi amerikonai nežino kokia čia ta padėtis, juk lietuvoje ir tuo labiau akmenėje nėra buvę, todėl gal ir net nesupranta tikrosios padėties. Na jie taip neprisiriša prie savo vaikų kaip mes , mes ir suaugusiais rūpinamės, o jie ten ne.
Visdelto ten tikriausiai nebuvo taip blogai jei mergaitės tik ir svajoja išvažiuoti.

Atsakyti
QUOTE(Tuoj @ 2006 12 20, 14:22)
Man mistika, kodel Lietuva neiskojo ir nesusigrazino is svetur ten neteisetai laikomu savo nepilnameciu pilieciu. Sia tema girdejau visokiu versiju bet nuo ju dabar niekam nelengviau schmoll.gif

Kiek žinau, buvo stengiamasi jas susigrąžinti arba pasiekti, kad būtų įvaikintos. Net buvo pajungta mūsų ambasada ten, ir vaikų dokumentų lygtai tai šeimai neatidavė. Ta šeima atkakliai nenorėjo laikytis Lietuvos įvaikinimo įstatymų, o siekė, kad įvaikinimas vyktų JAV pagal JAV įstatymus (net kažkokį advokatą buvo nusisamdę).
Atsakyti
Laba diena, merginos 4u.gif
Taigi išsitraukiau aš asociacijų steigimo įstatymą, tai yra rimčiau pradėjau domėtis šiuo reikaliuku. biggrin.gif Dabar reikia viską susidėlioti, nuo ko pradėti, o tada jau veikti smile.gif Bandysiu viską sudėlioti ir jums pranešiu, ko reikia, bet aišku čia greičiausiai jau bus po švenčių. Bet man kilo dar viena mintis, kad visdėlto pirmiausia mums reikėtų kažkur visoms gyvai susitikti, nes kurti asociaciją su nematytais žmonėmis, kažkaip keistai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dita3 @ 2006 12 21, 16:23)
Laba diena, merginos  4u.gif
Taigi išsitraukiau aš asociacijų steigimo įstatymą, tai yra rimčiau pradėjau domėtis šiuo reikaliuku.  biggrin.gif Dabar reikia viską susidėlioti, nuo ko pradėti, o tada jau veikti smile.gif Bandysiu viską sudėlioti ir jums pranešiu, ko reikia, bet aišku čia greičiausiai jau bus po švenčių. Bet man kilo dar viena mintis, kad visdėlto pirmiausia mums reikėtų kažkur visoms gyvai susitikti, nes kurti asociaciją su nematytais žmonėmis, kažkaip keistai  blush2.gif

blink.gif biggrin.gif tai jau tikrai
Atsakyti
Labas vakaras.Sveikinu visas ponias su sventemis.Noriu pasidalinti su Jumis savo rupesciu.Jau keli menesiai mano gyvenimas- vienas kosmaras.Esu buvusi globeja.Dieve,kaip sunku pradeti...Turejau du vaikucius.Mergyte ir berniuka.Su mergyte, atrodo,suaugome sielomis.Tai buvo mano mazyte mergyte,mano dalele.Jus neisivaizduojate,ka teko su ja pernesti.Ligonines,dantukai,klykimai naktimis...Taciau as uzsibreziau tiksla-istraukti ja is tos siaubo duobes.Ir man pasiseke.Deja...Su jos broliu viskas buvo kitaip.Per kelis metus as nesugebejau su juo rasti aukso vidurio.Ka nedariau,viskas veltui.Daug teko bendrauti su vaiku psichiatrais,psichologais.Niekas nepadejo.Gavau pasiulyma atiduoti berniuka atgal.Tuo labiau,kad ir jis to labai norejo.Taciau zengusi toki zingsni praradau ir mergyte.Sugriuvo mano ir mano mazyles pasaulis.Kaip man jos truksta.As pastoviai verkiu namie,oji-globos namuose.Mano mazylei labai reikia mamytes.Taciau suaugusiuju tai nedomina.Man netiesiogiai buvo pasakyta,kad,jeigu nenoriu blogo vaiko(istisai melavo,voge,neatsiklauses dingdavo is kiemo),tai neturesiu ir mazosios.O su vaiku teisiu tarnyba nepasigincysi.Tai ir caras ir dievas.Blogai,kai ziurima savo prestizo,o ne vaiku interesu.Noreciau,kad man kas nors atsakytu.Gal Jus galesite ka nors patarti.Patarimas viska uzmirsti negalioja,t.y.nepadeda.Teismuose su vaiku teisemis nepasiteisi.Lankyti mazyles negaliu,nes ji paskui labai verkia.Su pagarba.
Atsakyti
Labas vakaras.Sveikinu visas ponias su sventemis.Noriu pasidalinti su Jumis savo rupesciu.Jau keli menesiai mano gyvenimas- vienas kosmaras.Esu buvusi globeja.Dieve,kaip sunku pradeti...Turejau du vaikucius.Mergyte ir berniuka.Su mergyte, atrodo,suaugome sielomis.Tai buvo mano mazyte mergyte,mano dalele.Jus neisivaizduojate,ka teko su ja pernesti.Ligonines,dantukai,klykimai naktimis...Taciau as uzsibreziau tiksla-istraukti ja is tos siaubo duobes.Ir man pasiseke.Deja...Su jos broliu viskas buvo kitaip.Per kelis metus as nesugebejau su juo rasti aukso vidurio.Ka nedariau,viskas veltui.Daug teko bendrauti su vaiku psichiatrais,psichologais.Niekas nepadejo.Gavau pasiulyma atiduoti berniuka atgal.Tuo labiau,kad ir jis to labai norejo.Taciau zengusi toki zingsni praradau ir mergyte.Sugriuvo mano ir mano mazyles pasaulis.Kaip man jos truksta.As pastoviai verkiu namie,oji-globos namuose.Mano mazylei labai reikia mamytes.Taciau suaugusiuju tai nedomina.Man netiesiogiai buvo pasakyta,kad,jeigu nenoriu blogo vaiko(istisai melavo,voge,neatsiklauses dingdavo is kiemo),tai neturesiu ir mazosios.O su vaiku teisiu tarnyba nepasigincysi.Tai ir caras ir dievas.Blogai,kai ziurima savo prestizo,o ne vaiku interesu.Noreciau,kad man kas nors atsakytu.Gal Jus galesite ka nors patarti.Patarimas viska uzmirsti negalioja,t.y.nepadeda.Teismuose su vaiku teisemis nepasiteisi.Lankyti mazyles negaliu,nes ji paskui labai verkia.Su pagarba.
Atsakyti
Atsakyti
Su šventėm visas,mielos puikios moterys,kantrybės ir sveikatos jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Aš sirguliuoju,tai galiu kiek prie kompo prisėsti biggrin.gif

Mieloji dita,puiku būtų susitikti...tik kažkaip vis nepavyksta....Aš tai mielai atvažiuočiau,arba pas save pasikviesčiau.Gal bandykim daryti kokį sąrašą....

O dabar kreipiuosi į mūsų naują svečią Globėję....Na nežinau kaip jus paguosti ar patarti...Ir mes visos ko gero nežinom,nes gali taip atsitikti...Jeigu ,kuris mano vaikas pareikštų,kad nenori pas mane gyventi,tai privalėčiau jį išleisti...Juk per jėgą mielas nebūsi.Bet kodėl paėmė mažąją...?Ir kas buvo teismo sprendime parašyta?
Atsakyti
Labas vakaras ramute53. Aciu,kad radot minutele man atsakyti.As ka tik is ligonines.Ka galiu pasakyti,kodel ateme mazaja.Viskas buvo gerai,kol vaiku teisese nepasakiau,kad noriu atiduoti berniuka.Gal Jus mane smerksite uz si poelgi.Taciau as per keturis metus pavargau gyventi kaip ant adatu:jei vaikas dingsta is kiemo,tai 3-4 val.,jei susimuse kieme su vaikais ar mokykloje,tai taip,kad tevai draudzia su juo bendrauti.Jei uzsimano pinigu,tai ju ir turi.Voge is namu,mokykloje is draugu.Galu gale rado zaidima prie svetimu masinu-kas ka sugebes nulauzti.Ojam tik 8 metai.Praeitais metais uz kaimynu Mersedesa susimokejau nemazai.Taip,gaudavau uz juos pinigelius,taciau ir islaidu nemazai.Mazoji 4,5 m.dar sisiojo i kelnes. Taciau vaikas iki 6 m.kakojo ir sisiojo i lova ir kelnes.Darbo as niekad nebijojau.Susitvarkydavau.Taciau vagysciu ir visisko manes ignoravimo istverti nebegalejau.Is nevilties ,budavo,sedziu ir verkiu,o jis stovi salia ir vaiposi. Daug ji primokindavo vaikai is globos namu.Lanko ta pacia mokykla.Galu gale,kiek dar tai galejo testis.Atleiskit,kad tiek daug rasau.Tikriausiai vel pratruko...O mergyte buvo visai kitokia.Ir vaiku psichiatre patare juos isskirti.Man atrodo,jei as buciau nusikaltus ir tuos vaikus atimtu,tai viskas butu gerai,o dabar as pati grazinau.Galiu patarti busimiems globejams-neskubekit.Visas mano ir mano seimos gyvenimas apsiverte aukstyn kojom.O jeigu vis del to noresit globoti,issiaiskinkit visas savo teises,is kokios seimos vaikai(obuolys nuo obels...).Mano vaiko tevas sedejes kalejime,abu alkoholikai.Visa tai suzinojau jau juos gavusi.Todel spreskit patys,kaip ten su ta obelim ir obuoliu.Tai siam kartui uzteks.Iki.Lina.
Atsakyti