Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai vienykitės

Sveikatos,kantrybės ir stiprybės 4u.gif ,nes šeimyna jau didelė bus.
Nuostabu kai gyvenimas šitaip pareguliuoja,kad kai kuriuose namuose turi krykštauti daug vaikiškų balsų.Tada po namo stogu randa vietą savi ir globojami vaikai,o jeigu dar vietos yra ir vėl vaikutis kaip Dievo dovana pasibeldžia į širdį 4u.gif
Atsakyti
Dar norejau paklausti is Jusu patirties, kaip manote - globojamas vaikutis turi buti jaunesnis uz savus vaikus, bent viena ju? gal visgi lengviau patiems tevams, kai globoti apsiima jau tokio amziaus vaika, kai jau zino kokie bus vaiko poreikiai ir pan. nes savas vaikas jau vyresnis?
Mano dukrytei metukai, gal jei viskas pavyks, globoti iseis uz kokiu metuku, tai jai bus ir du jau, o globoti noreciau ir vyresni vaikuti, 2 -3 metuku...
Atsakyti
QUOTE(as mamyte @ 2007 02 04, 12:34)
Dar norejau paklausti is Jusu patirties, kaip manote - globojamas vaikutis turi buti jaunesnis uz savus vaikus, bent viena ju? gal visgi lengviau patiems tevams, kai globoti apsiima jau tokio amziaus vaika, kai jau zino kokie bus vaiko poreikiai ir pan. nes savas vaikas jau vyresnis?
Mano dukrytei metukai, gal jei viskas pavyks, globoti iseis uz kokiu metuku, tai jai bus ir du jau, o globoti noreciau ir vyresni vaikuti, 2 -3 metuku...

As manau, kad reiketu palaukti ne metelius, o daugiau, kol vaikuciai bent i darzeli prades eit, nes su trim mazuciais bus labai sunku....
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Mes tai šiuo metu gyvename neramius laikus. Vyksta teisminiai procesai dėl vaikučio tėvų valdžios apribojimo ir šie procesai labai sudėtingai juda į priekį. verysad.gif Vaikiuko tėvams jis buvo nereikalingas beveik visą jo gyvenimėlį, 3 metus, na o kai gavo dokumentus iš teismo, atsibudo. Ir dabar pradėjo aiškinti savo teises, visiškai užmiršdami savo pareigas. Pradėjo reikalauti pasimatymų su vaiku, kuris jų nepažįsta ir net blogiausiame savo sapne nesapnavo, kad gali atsirasti kiti tėtis ir mama. unsure.gif Gaila vaikiuko, kad net verkti norisi, todėl iš paskutiniųjų neleidžių tėvams prisiartinti prie jo. Padaviau teismui prašymą, kad apribotų tėvų matymąsi su vaiku iki teismo sprendimo, penktadienį bus svarstymas, nežinau, ką nuspręs. Ir vėl neramu smile.gif
Tad dabar kiekviena diena man sunki, vis laukiu ką "tėveliai" dar naujo sugalvos. Svarbiausia, kad pati viską labai išgyvenu, visas dienas mintys tik apie tai: kas bus, kaip bus, ką daryti. Tik vis stebiuosi savo vyru, kuris man vis kartoja, kad viskas bus gerai, nėra čia ko sukti galvos smile.gif Ech, kad man taip jo optimizmą smile.gif
Taip mes gyvename ir laukiame, kada mūsų gyvenimas prašviesės. wub.gif
Papildyta:
QUOTE(as mamyte @ 2007 02 04, 12:34)

Aš taip pat tos nuomonė, kad nereikėtų skubėti. Pirmiau reikėtų paauginti savus vaikiukus. Nes paėmus svetimą gali būti ne tik to amžiaus vaikui būdingų problemų, bet ir jo adaptacija, bendros kalbos su nauju vaikiuku suradimas ir kt. problemėlių. Tam vaikui pradžioje reikės labai daug dėmesio, o kai aplink lakstys dar du pypliukai, tai bus sudėtinga. 4u.gif
Atsakyti
Nežinaojau, kurioje temoje klaust, tikiuosi jūs man padėsit. Mane domina, ar įsivaikinus vaikutį, gauni atostogų, kaip gimus vaikui? Nes juk jeigu įsivaikini kūdikėlį, tai po mėnesio jo į darželį neišleisi unsure.gif
Atsakyti
Jeigu įsisvaikinsi kūdikį iki 1 arba 3 metų gali gauti dekretines atostogas, kaip ir gimus vaikui. Jeigu didesnį, tai kaip ir kažkokių kitų atostogų nėra numatyta. smile.gif
Atsakyti
Varene bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuoj @ 2007 02 05, 15:22)

TUOJ, čia dar tik mintys, nors jos jau kokius metus galvoj sukasi ir neiškrenta. Po truputį pradėsiu vyrą kalbint . Per metus tai tikrai neįvyks, noriu kad šios mintys užaugtų tiek, kad neliktų nieko kito, kaip tik veikt. O iki to aš paskaitysiu jūsų rūpesčius, kad kuo daugiau žinočiau apie globėjų ir įtėvių kasdienybę wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Varėnė @ 2007 02 08, 14:42)
TUOJ, čia dar tik mintys, nors jos jau kokius metus galvoj sukasi ir neiškrenta.

turbut daug kam pradzia tokia ir buna ax.gif
jei nori daugiau informacijos, uzsuk i www.ivaikinimas.lt foruma, ten labai daug nuorodu i aktualius straipsnius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuoj @ 2007 02 08, 15:59)
turbut daug kam pradzia tokia ir buna ax.gif
jei nori daugiau informacijos, uzsuk i www.ivaikinimas.lt foruma, ten labai daug nuorodu i aktualius straipsnius 4u.gif

Ačiū, būtinai pasinaudosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Varėnė @ 2007 02 05, 14:58)
Nežinaojau, kurioje temoje klaust, tikiuosi jūs man padėsit. Mane domina, ar įsivaikinus vaikutį, gauni atostogų, kaip gimus vaikui? Nes juk jeigu įsivaikini kūdikėlį, tai po mėnesio jo į darželį neišleisi  unsure.gif

Sveika. Labai džiaugiuosiu, kai sužinau kad kieno nors galvoje sukasi mintys apie įvaikinimą/ globą blush2.gif thumbup.gif .Kadangi apie atostogas jau sužinojai, galiu tik pasidalinti savo patirtimi. Mes įsivaikinom 3 metų mergaitę, tai atostogos jau nepriklausė (o be to, neketinau jų imti). Ir jau po kokių 2-3 savaičių pradėjom pratint prie darželio. Man irgi buvo neramu, kaip čia atrodys - ar ji nepagalvos, kad iš vieno kolektyvo tiesiog atiduodu į kitą doh.gif . Bet darželyje ji jautėsi puikiai. Buvo kitų problemų, ir jos gal būtų (ne, - tikrai būtų) buvę mažesnės, jeigu adaptacijos laikotarpis būtų praėjęs ramiai gyvenant namuose. Bet šiuolaikinis tempas toks, kad kaip ir nebuvo kada laukti kada adaptacija pasibaigs (nes klausimas ar net dabar, praėjus 1,3 metų adaptacija baigėsi).... Be to, man tiesiog reikėjo (ir dabar reikia rolleyes.gif ) darželio auklėtojų pagalbos, patarimų.
Atsakyti
QUOTE(dita3 @ 2007 02 05, 10:42)
Sveikos smile.gif
Mes tai šiuo metu gyvename neramius laikus. Vyksta teisminiai procesai dėl vaikučio tėvų valdžios apribojimo ir šie procesai labai sudėtingai juda į priekį.  verysad.gif  Vaikiuko tėvams jis buvo nereikalingas beveik visą jo gyvenimėlį, 3 metus, na o kai gavo dokumentus iš teismo, atsibudo. Ir dabar pradėjo aiškinti savo teises, visiškai užmiršdami savo pareigas.  Pradėjo reikalauti pasimatymų su vaiku, kuris jų nepažįsta ir net blogiausiame savo sapne nesapnavo, kad gali atsirasti kiti tėtis ir mama.  unsure.gif Gaila vaikiuko, kad net verkti norisi, todėl iš paskutiniųjų neleidžių tėvams prisiartinti prie jo. Padaviau teismui prašymą, kad apribotų tėvų matymąsi su vaiku iki teismo sprendimo, penktadienį bus svarstymas, nežinau, ką nuspręs. Ir vėl neramu smile.gif
Tad dabar kiekviena diena man sunki, vis laukiu ką "tėveliai" dar naujo sugalvos. Svarbiausia, kad pati viską labai išgyvenu, visas dienas mintys tik apie tai: kas bus, kaip bus, ką daryti. Tik vis stebiuosi savo vyru, kuris man vis kartoja, kad viskas bus gerai, nėra čia ko sukti galvos  smile.gif  Ech, kad man taip jo optimizmą smile.gif
Taip mes gyvename ir laukiame, kada mūsų gyvenimas prašviesės.  wub.gif
Papildyta:
Aš taip pat tos nuomonė, kad nereikėtų skubėti. Pirmiau reikėtų paauginti savus vaikiukus. Nes paėmus svetimą gali būti ne tik to amžiaus vaikui būdingų problemų, bet ir jo adaptacija, bendros kalbos su nauju vaikiuku suradimas ir kt. problemėlių. Tam vaikui pradžioje reikės labai daug dėmesio, o kai aplink lakstys dar du pypliukai, tai bus sudėtinga.  4u.gif

oj ,Dita, kaip sunku dabar tavo širdelei, kaip gerai tave suprantu. Kažin ar teismas apribos tuos pasimatymus, dabar kažkaip labai jau kvailai tie sprendimai būna priimami.
Atsakyti