Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai vienykitės

4u.gif Aš irgi su jumis. Būk gerutė, parašyk daugiau apie tai ką veiki.Kai mūsų bus daugiau, būsim stipresnė, galėsim ką nors nuveikti.Tikrai laikas respublikinę asociaciją steigti.
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2006 03 21, 18:16)
4u.gif Aš irgi su jumis. Būk gerutė, parašyk daugiau  apie tai ką veiki.Kai mūsų bus daugiau,  būsim stipresnė, galėsim ką nors nuveikti.Tikrai laikas respublikinę asociaciją steigti.

Na matote,mes viena prie kitos jau visas kumštis 4u.gif

Jeigu mūsų daugiau būtų ir atsirastų kas sugebėtų visa tai apibendrinti,suvienyti,manau galėtume daugiau nuveikti ne tik globotinių atžvilgiu,bet savo kaip globėjo statuso įtvirtinimui.

Jau pavasarėja,gerėja orai ir keliai,gal reikėtų susitikti ir pasitarti gyvai g.gif

mirksiukas.gif nagi tarkite savo svarius pamąstymus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2006 03 21, 18:27)
Šaunuolė,kad globoji,ieškai kontaktų ir esi laiminga turėdama mažiuką šalia 4u.gif
O dėl šeimynų kūrimo ,tai kiek teko girdėti dabar nesteigiamos šeimynos,tik nelabai aišku kodėl.
    Aš esu ne vilnietė bet tavo idėjos labai įdomios išdėstyk jei gali.

Tai dabar tos šeimynos kaip ir sustabdytos,dievai žino dėl kokių realių priežasčių.Mieste įsivaizduočiau,jei trumpai labai paprastai mažiausias vaikų kiekis šeimynoje yra penki vaikai,o tai reiškia,kad pilnai telpa į standartinį keturių kambarių butą.O toliau viskas kaip pas visus ,tiek kaime tiek mažam mieste.Ir dar man labai patiko ta praktika kur yra Rusijoj,Nižny Novgorodo rajone,ir kituose,dabar reiktų versi popierius kokius aš čia turiu.Reikalas toks,ten vaikus lengvatinėm sąlygom,jei taip galima sakyti ,yra duodami bedarbiams pedagogams,po du,tris,vieną,kiek kas mano gallį ir norį.Tiems pedagogams yra užskaitomas ped.darbo stažas,žodžiu įdarbintas,pinigai pensijom kaupiasi,bedarbystės klausimas išspręstas ir jie šalia tų pašalpų gauna ir vieno etato algą.Ir tiek kiek teko su jais bendrauti niekas ten nesiskundžia ir nesigaili,ir taip jie išnaikino 2/3 vaikų namų savo srityje.Nu čia viskas labai grubiai ir labai trumpai ir labai neaiškiai.Viską iš principo galima padaryti ir pas mus,nieko neįveikiamo nėra tiek su pedagogais,tiek su moterim neturinčiom ped.išsilavinomo,bet tam kad kreiptis su tokiu projektu ,reikia kad būtų nuo ko,būtų tikrai labai neblogai įkurti ir įregistruoti sakykim Globėjų sąjungą ir tada jau kreiptis.Tam kad būtų galima įregistruoti Teisingumo ministerijoj reikalinga kad būtų tokos organizacijos būtų įkurtos trijose skirtingose respublikos apskrityse.Įstatus įregistruoti pačioj Teisingumo ministerijoj problemų nebūtų,mano pačios artimas giminaitis ten dirba ir padėtų.Tai va.Projektą į soc,min,galiu ir pati parašyti,bent jau metmenis9turiu didžiulę tokio darbo patirtįmbe to vedu projektinio darbo respubliknius seminarus).Bet aišku reikia organizuotis,susitikti ir daryti kompiuteriu vistiek nieko neišsakysim ir kartais net ir neišeina taip pasakyti.Gal ir nelebai aiškiai išsakiau ką norėčiau padaryti ar daryti Bet gal ir ne visai kvaila mintis,ar ne?Laukiu atgarsių ir visokių pasiūlymų.
Atsakyti

Nuostabu,atrodo į mūsų tarpą įžengė ryžtinga moteriškė 4u.gif

Aš nuoširdžiai pritariu ir laukiu kitų nuomonės,o susitikti jau pribrendo laikas g.gif
Atsakyti
4u.gif Aš irgi už tai, kad reikia veikti. Klaipėdoje mes bandėm sukviesti nors kiek globėjų į susitikimą, organizuoti nors kokią klubinę veiklą. Tačiau , kaip žinia globėjos ne prastos moteriškės, tai reiškia kad labai užimtos, ir vien geranoriškumo neužtenka. Net ir iš pirmo susitikimo kontaktai išliko, bent esam trys gana aktyvios, bei dar paieškoję atrastume.Tačiau, aišku, be rimto projekto- neišsiversime. Tiesa buvom savivaldybėje, tai pasiūlė steigti asociaciją. Lyg tai nesudėtinga būtų, reikia rašyti nuostatus, registruoti( užtenka trijų narių) tačiau reikia dirbti, kažkas turėtų neturėti kito darbo. Labai norėčiau , bet privalau savo trim nuosaviems vaikams duoną užsidirbti, deja.Auginu penkis vaikus ir užtikrinti aukštą jų auklėjimo lygį- tai tikrai labai sunku.Begėdė mūsų valstybė, po to stebisi tokiais dalykais kaip mažas gimstamumas ar didėjančiu skaičiumi be tėvų globos likusių vaikų kurių nei įvaikintri kas gali nei globoti nori.

Viskas, atvažiuosiu į rimtą susitikimą, kur mūsų vidurys?Panevėžį, Kaune?
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2006 03 22, 23:34)
Tačiau , kaip žinia globėjos ne prastos moteriškės, tai reiškia kad labai užimtos, ir vien geranoriškumo neužtenka.

Viskas, atvažiuosiu į rimtą susitikimą, kur mūsų vidurys?Panevėžį, Kaune?

Man belieka tik žavėtis ir psichologiškai jus palaikyti, bet dalyvauti kažin ar suspėčiau, mano laikas irgi ribotas ir glaustai suplanuotas doh.gif
Į susitikimą tikrai atvažiuočiau, tik savaitgalį būtų geriau ax.gif Manau vidurys Kaunas biggrin.gif
Atsakyti
Į susitikimas mes irgi atvažiuotume thumbup.gif Tik, kad Kaune visiškai nesigaudau, reiktų vietą nesunkiai surandama susirasti blush2.gif

O dėl asociacijos įkūrimo, tai tikrai nėra sudėtingas procesas, tik aišku jau būtinai turi žmogutis, kuris tuo užsiiminėtų, tai yra panašiai kaip koks pirmininkas. Gal kartai atsirastų ne toks labai užimtas žmogus, arba tai galėtų būti ir koks asmuo, kurio darbas tiesiogiai su tuo susijęs, pvz. iš VTAT ar pan. blink.gif Žinau, kad Klaipėdoje yra vaikų krizių centras, ten bent anksčiau dirbo daug jaunų iniciatyvių žmonių. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dita3: 23 kovo 2006 - 08:26
Labas rytas,
Na šaunuolės,jau lyg ir buriemės 4u.gif

Rytoj aš važiuoju į Vilnių planuojam susitikti Alfija :)Jeigu yra daugiau rytoj važiuojančių visai gerai būtų.

O susitikimo vietą galėčiau pasiūlyti savo namus.Gyvenu labai aiškioj vietoj ir tik 18 kilometras už Kauno važiuojant Vilniaus link,šalia autostrados Vilnius-Klaipėda.
Kai susitarsim paaiškinsiu smulkiau,nes susitikimo vieta turėtų būti rami ir šeimyniška biggrin.gif ,kad galėtume daug ir garsiai kalbėti biggrin.gif
O laiką derinkite jūs,kada būtų patogu.

Atsakyti
QUOTE(dita3 @ 2006 03 23, 09:21)
Į susitikimas mes irgi atvažiuotume  thumbup.gif Tik, kad Kaune visiškai nesigaudau, reiktų vietą nesunkiai surandama susirasti  blush2.gif

O dėl asociacijos įkūrimo, tai tikrai nėra sudėtingas procesas, tik aišku jau būtinai turi žmogutis, kuris tuo užsiiminėtų, tai yra panašiai kaip koks pirmininkas. Gal kartai atsirastų ne toks labai užimtas žmogus, arba tai galėtų būti ir koks asmuo, kurio darbas tiesiogiai su tuo susijęs, pvz. iš VTAT ar pan.  blink.gif Žinau, kad Klaipėdoje yra vaikų krizių centras, ten bent anksčiau dirbo daug jaunų iniciatyvių žmonių.  mirksiukas.gif

nu tikrai iš VTAT joks žmogus tam netinka ir niekada netiks,vargu apskritai ar tai yra įmanoma,jis gi toku atveju be paliovos turėtų konfrontuuoti su savo tiesioginiais viršininkais.Ir vaiko krizių centrų darbuotojai tam visai netinkamos kandidatūros,tuo gali užsiimti tik tie kas betarpiškai ir kasdien su tuo susiduria,labai abejoju ar galėtų kas nors geriau tikti už pačias globėjas ar globėjus.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2006 03 23, 09:13)
nu tikrai iš VTAT joks žmogus tam netinka ir niekada netiks,vargu apskritai ar tai yra įmanoma,jis gi toku atveju be paliovos turėtų konfrontuuoti su savo tiesioginiais viršininkais.Ir vaiko krizių centrų darbuotojai tam visai netinkamos kandidatūros,tuo gali užsiimti tik tie kas betarpiškai ir kasdien su tuo susiduria,labai abejoju ar galėtų kas nors geriau tikti už pačias globėjas ar globėjus.

Aš labai nesiginčysiu, nes čia tik pamastymas mano toks. blush2.gif Bet tai kodėl darbuotojai turėtų konfrontuoti su savo viršininkais, taigi asociacija, tai ne kažkokia karinė įstaiga, kuri visur karus kels, asociacijų tikslai paprastai būna draugiški ir geranoriški blink.gif Tai negi VTAT ir kitose pan. įstaigose globėjas yra toks nepageidaujamas ir neigiamai vertinamas asmuo blink.gif ?
Atsakyti
ramute53, ar mes neapsunkintume tave savo vizitu? Ir taip seima nemaza, o dar sveciai ant galvos uzgrius? gal butu lengviau kur nors neutralioje zonoje (kad nereiketu tvarkytis, prie arbatos sokineti)? Jei apie Kauna kalbetume, tai butu galima ir Bajorkiemyje susitikti, ta vieta lengva rasti, tik beliktu del dienos susitarti. Ka manote?

Atsakyti
QUOTE(dita3 @ 2006 03 23, 10:23)
Aš labai nesiginčysiu, nes čia tik pamastymas mano toks.  blush2.gif  Bet tai kodėl darbuotojai turėtų konfrontuoti su savo viršininkais, taigi asociacija, tai ne kažkokia karinė įstaiga, kuri visur karus kels, asociacijų tikslai paprastai būna draugiški ir geranoriški  blink.gif Tai negi VTAT ir kitose pan. įstaigose globėjas yra toks nepageidaujamas ir neigiamai vertinamas asmuo  blink.gif ?

šiaip jau globėjas tikrai nėra tas,kuriuo ta tarnyba džiaugiasi.Mano sesuo toj tarnyboj dirboiki pernai,pasakojo gana įdomius dalykus.aš taip įsivaizduočiau ,kad mes bursimės ne dėl kavutės išgėrimo,ar šiaip niekur nevedančių paplepėjimų,o dėl labai konkrečių tikslų savo globojamųjų ir mūsų globėjų atžvilgiu,net neįsivaizduoju kokia tarnyba galėtų tuo susižavėti.Sakykim gi kaip yra su globa,teoriškai ji yra skatinama,o prktiškai tai ji yra visokiais būdais stabdoma ir žlugdoma,pirmiausia taip atsitiko su šeimynom,toliau taip eina su globa,už tai kaip gerai eina įvaikinimas į užsienį.Kai šeimynos buvo griaunamos kur ir kam padėjo VTAT?O iškilus kokiam konfliktui kada VTAT buvo ar bus globėjo pusėj?Nejuokaukit.Gal aš čia kaip grubiai,tai nenorėjau,tikrai.
Atsakyti