Įkraunama...
Įkraunama...

Emancipacija nuo religijos

QUOTE(Spalvota diena @ 2010 05 17, 12:27)
drinks_cheers.gif  Et, ar tai svarbu, kokiu būdu keliaujame į Esmę ? Ar jautiesi esąs kažkokioj religijoj, ar ne? Kažkam reikia ritualų, kažkam tai nereikalinga, kažkam religija svarbi, kažkam bereikšmė...Pasaulis įvairus.
...Kad tik niekas nespiegtų į ausį, kad jo religija geriausia ir nemosikuotų vadovėliais (kurie tik jam pačiam ir svarbūs) po nosim įrodinėdamas, kokie kiti kvaileliai  topsecret.gif  biggrin.gif

Manau, kad šiek tiek svarbu kokiu būdu. Nes manau, kad kaip ir bet kuriame dalyke yra būdų, kurie patikimesni. Pvz. Per bedugnę eiti tiltu ir eiti lynu...
Tačiau kiekvienas atsakingas už savo pasirinktą būdą.

Spegti kitam į ausį schmoll.gif tikrai blogas dalykas, ką bespegtume. Visiškai jums pritariu. Norint, kad kas nors atkreiptų dėmesį reikia rodyti pavyzdį, tada be triukšmo ir spiegimo žmonės sužinos apie tai, ką norėjome pasakyti. Norime pranešti apie meilę - reikia mylėti, norim pranešti apie ramybę - reikia nurimti... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Good_girl @ 2010 05 14, 03:45)
Turim du konkuruojančius visatos atsiradimo paaiškinimus. Vienas, kad yra pro-žydiškas dėdė-būsimas tėvelis (ne supermama), kuris dirbo, ilsėjosi, lipdė, sulipdė (kaip - taip ir neaišku, niekam tai neįdomu, žodžiu, kažką ten kažkaip kažkada malevojo ir sumalevojo). Kitas - visatos atsiradimo aiškinimas milisekundžių tikslumu nuo didžiojo sprogimo, ir milijardus metų atgal, besiremiantis tūkstantmetėmis mokslo tradicijomis, arba viskuo, ką žmonijai iki šiol pavyko išsiaiškinti apie pasaulį. Kažkuris iš šių paaiškinimų turi būt arčiau tiesos. Kadangi pirmas mums nesako absoliučiai NIEKO, aš lieku prie antro. Kas iš to?

Ničnieko iš to. Jūs padarėte savo pasirinkimą. Jis nei geresnis, nei blogesnis, lyginant su kitų žmonių pasirinkimais. Jums jis geras tuo, kad tai jūsų pasirinkimas, ir jis išlieka geru tol, kol jūs jo nepradedate primesdinėti kitiems.

Labai daug. Muzika, poezija, literatūra, dailė, you name it - galiu vadinti tai 'dievo kalba', jei kam nuo to geriau. Vien dėl to verta gyventi pasaulyje. Tačiau kai poetai ir kiti literatai bando pvz biblijoje kurt hipotezes apie pasaulio atsiradimą.. lenda ne į savo daržą ir klaidina žmones.

OK smile.gif Tą patį galima pasakyti apie fizikus, IT ir panašių profesijų žmones, kuomet jie stengiasi paaiškinti tam tikrus žmogaus psichikos fenomenus wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peliauckų Jadzė: 17 gegužės 2010 - 17:36
QUOTE(Luknė @ 2010 05 17, 14:39)
Manau, kad šiek tiek svarbu kokiu būdu. Nes manau, kad kaip ir bet kuriame dalyke yra būdų, kurie patikimesni. Pvz. Per bedugnę eiti tiltu ir eiti lynu...
Tačiau kiekvienas atsakingas už savo pasirinktą būdą.

Nei vienas būdas nėra patikimesnis, ar geresnis. Va kai taip pradedama galvoti, jau visai netoli iki spiegimo kitam į ausį smile.gif .Vienas...na, gal pusantro žingsnio iki to ax.gif Būdas, kuriuo keliauja žmogus Esmės link, yra toks savitas kiekvienam, toks išreiškiantis, ko reikia tuo metu pačiam ieškančiajam, kad jį priimti kaip sau patikimiausią gali tik pats žmogus. Dievo atradimas žmogui yra stipriai individualus, bendravimas su Dievu žmugui yra be galo asmeniškas. O jei priimsime mintį, kad visi žmonės nepakartojami ir individualūs, turėsime tiek pat patikimų būdų keliauti į Dievą smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Luknė @ 2010 05 17, 14:39)
Spegti kitam į ausį  schmoll.gif tikrai blogas dalykas, ką bespegtume.  Visiškai jums pritariu. Norint, kad kas nors atkreiptų dėmesį reikia rodyti pavyzdį, tada be triukšmo ir spiegimo žmonės sužinos apie tai, ką norėjome pasakyti. Norime pranešti apie meilę - reikia mylėti, norim pranešti apie ramybę - reikia nurimti...  rolleyes.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif Dievo žodžiai jūsų lūpomis bis.gif ačiū už stiprią mintį 4u.gif
Atsakyti
pradekime nuo to, kad visi keliauja, bet ne visi zino kur keliauja. musu organizmas yra pakankamai gerai isvystyta sistema, kuri, atsizvelgiant i tai, kur keliauja individas, parenka tai kelionei tinkamiausia buda. su laiku kryptis gali keistis, keisis ir keliones budas - ramentai, dvikojos, dviratis, motociklas, autobusas ir t.t. o spiegimas i ausi - tai fanatizmo pasekme. zmogeliai apriboja savo supratima iki tokio lygio, kad nesugeba net suprasti, jog gali buti ir alternatyviu poziuriu, nekalbant apie budus pasiekti tiksla. live & let die smile.gif
Atsakyti
Kartais "spiegimas į ausį" būna ne tiek noras kitiem primesti savo tiesas, kiek savojo kelio ieškojimas. Atsakius sau į klausimus, atradus savyje ramybę, nebelieka reikalo "spygauti". Tu žinai kas esi ir kur eini. Deja ne visiems tai pavyksta padaryti. Taip gimsta fanatikai ir religiniai ir antireliginiai. O fanatikai ne tik garsiai rėkia, bet juos taip pat labai lengva valdyti ir panaudoti savo, politiniams ar šiaip populistiniams tikslams.
Atsakyti
QUOTE(xxl @ 2010 05 18, 10:08)
pradekime nuo to, kad visi keliauja, bet ne visi zino kur keliauja. musu organizmas yra pakankamai gerai isvystyta sistema, kuri, atsizvelgiant i tai, kur keliauja individas, parenka tai kelionei tinkamiausia buda. su laiku kryptis gali keistis, keisis ir keliones budas - ramentai, dvikojos, dviratis, motociklas, autobusas ir t.t. o spiegimas i ausi - tai fanatizmo pasekme. zmogeliai apriboja savo supratima iki tokio lygio, kad nesugeba net suprasti, jog gali buti ir alternatyviu poziuriu, nekalbant apie budus pasiekti tiksla. live & let die smile.gif

drinks_cheers.gif
Kai kas nežino iš viso, ar keliauja. Bet tai nemaišo jam jaustis tuo metu gerai.
Visus keliautojus ar sėdėtojus vietoje skiria tik laikas. Reliatyvi sąvoka, bet talpina savyje daug.
Atsakyti

Lukne: Kažko kompiuteris stringa, atsakinėsiu po gabaliuką.

Na na, žiūrim, ką turim smile.gif

1. Žodžių apibūdinančių duoną galybė manęs neįtikina, kad duonos pasaulyje nėra. Net tai kad kiekviename krašte duona kepama skirtingai nėra įrodymas, kad duonos nėra. Dievas toks ypatyingas ir sudėtingas asmuo, kad visai nenuostabu, jog žmonės jį suvokia ir apibūdina skirtingai.

Silpnoka. Senelį šaltį irgi apibūdina skirtingai pasaulyje, so what?

2. Aš kasdien kalbu kitokią maldą, nes kasdien tampu vis kitokia (mažų mažiausiai pasenstu 1 diena, o dažnai dar ir kiti veiksniai pakeičia mano suvokimą, jausmus). Kas tame keista?

Keista tas, kad konkretus tikėjimas yra sąlygojamas vien atsitiktinumo (t.y. gimimo vienoje terpėje o ne kitoje). O paskui žmonės mušasi krūtinėn (ar sprogdina dangoraižius) 'SAVO VIENINTELIO TIKRO IR NEPAKARTOJAMO DIEVO VARDAN'.

3. Tikrai neturėtum. Bet verta panagrinėti ir paieškoti prasmių. Aš net kiekviename eilėraštyje randu prasmių, nors tekstai irgi skamba kaip absurdas.
"Palėkiau pilką vieversio plunksną -
arimas užgiedojo."

Na tai prašom - kokia prasmė yra tada, kai pvz krikščionių dievas Biblijoj masiškai skerdžia žydų priešus, o jų moteris liepia pasilikt prievartavimui? Ar kai siunčia bausmę - moters išprievartavimą jos vyro akivaizdoje? Ar kai apsėstai rūpinasi vyrų pimpalais, tiksliai nurodydamas ką ir kada nupjauti? Kur čia alegorija? Kokios čia prasmės? Neatrodo idiotiška tokiam tamsių senovės žydų mitų šiukšlyne ieškoti kažkokių tai gilių prasmių?

Atsakyti
QUOTE(Good_girl @ 2010 05 19, 01:39)
Na na, žiūrim, ką turim smile.gif

Kiek jums metu?
Atsakyti
BIBLIJOS AMORALUMAS. 4. Kardinalu, sukrečia.. žiūrėkim kokiu tikslu, kokiu laiku, kokiose sąlygose ir dėl kokių priežasčių tada gal kai kas aiškės. Kiekvieną tokią sukrečiančią vietą reikia nagrinėti atskirai.
Mirtis žmogui be tikėjimo - visiškas sužlugdymas. Tikėjimo perspektyvoje - etapo pabaiga, sąlygojanti kito etapo pradžią, esminis išbandymas, ekstremali atskleidžianti situacija.

Rašot nepagalvojus. Ką reiškia dievui (alfai ir omegai) 'kokiu laiku, kokiose sąlygose'? Jau pagal apibrėžimą dieviška moralė juk turi būt universali, antlaikiška ir nekintama. Jei dievas mokė prievartaut priešų moteris, vadinasi tokia jo moralė. Jei dievas tėvui liepė nužudyt savo sūnų ir gėrėjosi, kai tėvas sutiko - vadinasi tai sektinas pavyzdys. Mirtis be tikėjimo - joks ne sužlugdymas, bet čia jau kita tema.

5. Jei galėtum įrodyti, nereikėtų tikėti, tada tiesiog žinotum. Ar žmona turi įrodymų, kad vyras ją myli? Ji gali paimti juos pasverti ir žinoti? Ne. Ji tiki, nes myli. Aš irgi tikiu, nes myliu, džiaugiuosi, kad ta meilė mane sutaurina, trokštu tobulėti tame ir man nereikalingi įrodymai.
Klausi kokių įrodymų reikia. O gal išvardink kokių yra?
Materialūs žmonės materialiais įrodymais nori įrodinėti dalyką kuris nematerialus - absurdas. Pasiėmęs druską neįrodysi cukraus saldumo. Įrodymai apie nematerialų irgi turi būti nematerialūs.

Žmona turi įrodymų, kad vyras ją myli smile.gif Jei neturi - gyvena iš išskaičiavimo ar pareigos smile.gif Bet mes ne apie tai. Ką reiškia 'nematerialus dalykas'? Va čia visa jūsų problema. Lyg ir kalbat apie 'nematerialius dalykus', bet pasiklausius toliau, tai tie 'nematerialūs dalykai' kažkaip ir įsakymus duoda, ir kalba iš dangaus, ir pašaukimus na lėvo na pravo dalina, ir karus kariauja už žydus, ir sąlygoja gamtinius reiškinius, ir nuodėmes registruoja, ir teisia, ir pragaran komandiruoja, ir t.t. Čia kas, nematerialu? smile.gif Nejuokinkit.

6. Daugybė tikinčių mokslininkų man sufleruoja, kad moksliniai atradimai tik paaiškina, kaip vyko pasaulio sukūrimas, o ne atmeta Dievo, kaip kūrėjo autorystę.
Įstabus dalykas evoliucija. Aš lipdydama iš molio varliuką irgi darau panašiai. Pirma volioju rutuliuką, paskui suspaudžiu kai kur , kad rastųsi galva, kojelės, tada vaizduoju akytes, galiausiai nudažau...

Jei jau 'lipdot' evoliuciją, tai turėtumėt 99% iš savo 'nulipdytų' žmogeliukų rūšių pasmerkt išnykimui, o kaip žmogeliukų išlikimo principą nustatyt evoliuciją per natūralią atranką, kur vieno išlikimas priklauso nuo to, ar pavyks sudraskyt ir suėst kitą. Dievas kaip kūrėjas tuomet yra neišpasakytas sadistas, ir gėrėtis bei juo labiau tokį garbinti būtų kvaila. Bet mes ir vėl ne apie tai. Aš sakiau - mokslas pateikia kur kas GERESNIUS paaiškinimus apie tai, iš kur atkeliavom, ir kur einam ('geresnius' čia netiknamas žodis, nes religija iš principo nepateikia iš vis jokių. Pezalai kad 'kažkas kažką kažkaip sukūrė' nėra joks paaiškinimas). Jei pažvelgtumėt į mokslo istoriją, mokslininkai dievu pavadina tai, ko jiems savo metu nepavyksta atskleisti. Kitame amžiuje tai jau būna atskleista, ir tada atsiranda vėl 'kiti dievo darbai', kuriuos paaiškina vėl kitas mokslininkas, ir t.t. O kad mokslininkai yra žmonės su savo prietarais ir socializacija - aš su tuo sutinku. Mokslininkai lygiai taip pat bijo mirti, ir lygiai taip pat norėtų, kad istorijos apie arfas rojuj būtų tiesa. Tačiau mokslo etika ir progresas lemia tai, kad tik MAŽUMA mokslininių šiandieną yra tikintys. Collinsas pralaimėtų bet kokią rimtesnę diskusiją su ateistu kolega, ir nesugebėtų sąžiningai apginti savo 'tikėjimo'.

Papildyta:
7. Aš be galo dėkinga, kad gyvenu, kad matau tokį nuostabų pasaulį, kad myliu ir mane myli... Apie amžiną gyvenimą nieko tikslaus nežinau, man tikėjimas padeda jau šiame, o jei dar bus ir amžinas mano dėkingumas truks amžinai.

Pripažinkit, kur kas labiau vertini šį pasaulį ir juo džiaugiesi, jei žinai, kad jokio kito nebus wink.gif Amžino gyvenimo tikėtis yra per daug 'abžoriška'. Liūdna žiūrėti, kai apsi_ikę buki žmonės tikisi amžino gyvenimo ir nugyveną šį tikrąjį būdami tiek pat apsi_ikę.

8. Tikėdamas gyveni patogiau? Tai kas gi suteikia tą patogumą? Kas trukdo tau netikint naudotis tokiais pat patogumais?

Patogumą suteikia galingi besirūpinantys tėveliai ir mamytės danguje, ir įsitikinimas, kad visa kančia ir šis gyvenimas - tik laikinas dalykas. Būdamas netikintis tokių 'patogumų', savaime suprantama, kaip ir netenki.

9. Atskirkime žmogiškąjį faktorių nuo tikėjimo mokymo esmės. Kas gyvena pagal tikėjimą netampa žiaurus, nes tikėjimas nemoko žiaurumo. Kas tikėjimą nori pasitelkti savo žaiurumui pateisinti elgiasi tapi,  kaip vagis dusinantis vaiką jo mamos numegztu megztuku. Nekaltinkim mamos, kad ši troško vaiko mirties, ji tik norėjo, kad vaikui nebūtų šalta.

Neskleiskit demagogijos. Tikėjimas MOKO žiaurumo, bent jau krikščionybė ir islamas. Paskaitykit bibliją. Viduramžių popiežiai visoms savo zbitkoms pateisint citavo šv.raštą, jei ką.

Papildyta:
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2010 05 17, 17:35)
Ničnieko iš to. Jūs padarėte savo pasirinkimą. Jis nei geresnis, nei blogesnis, lyginant su kitų žmonių pasirinkimais. Jums jis geras tuo, kad tai jūsų pasirinkimas, ir jis išlieka geru tol, kol jūs jo nepradedate primesdinėti kitiems.
OK smile.gif Tą patį galima pasakyti apie fizikus, IT ir panašių profesijų žmones, kuomet jie stengiasi paaiškinti tam tikrus žmogaus psichikos fenomenus wink.gif

Nesutikčiau su tuo. Šiuolaikinė tyrimų įranga ir technologijos vis labiau 'nudievina' ir toliau nudievins žmogų. Smegenys yra nepaprastai sudėtingas mėsos gabalas, bet vistiek mėsos gabalas. Pradurk vieną dalį - dings visa tavo kūryba. Pradurk kitą dalį - tapsi vegetuojančia daržove, be jokios asmenybės ir mąstymo. O dėl pasirinkimo gerumo/blogumo - jei mokinys sako, kad 2x2 yra penki, tai reikia rašyti jam kuolą. Mokinio pasiteisinimas kad 'tai mano pasirinkimas' čia nepraeis. Tiesa, kad aš šiandien valgiau kotletą. Jei Jadzė 'pasirinks', kad aš valgiau sriubą vietoj kotleto, jazdė nusišnekės. Tas pat ir su žvaigždėm ir visatom. Vieni paaiškinimai yra geresni ir tikslesni už kitus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Good_girl: 19 gegužės 2010 - 01:13
QUOTE(Skirte @ 2010 05 14, 19:01)
Na, mano nuomone, šie du personažai turi daug ką bendro.

Vieno vaikai prašo dovanų, ir šventai tiki, kad jas gavo todėl, kad paprašė tinkamo asmens; kito vaikai prašo, kad pasveiktų močiutė, ir kai ji pasveiksta, šventai tiki, kad pasveiko todėl, kad labai prašė.
Tačiau su dovanom - kaip su egzu: po kiek laiko paaugę vaikai supranta, kad dovanoms gauti vien prašymo, nusiųsto personažui, negana - kad jas gautum, reikia įdėti savo pastangų. Ir kad ir kiek prašytum, močiutės kartais nebepasveiksta. Čia paaugę vaikai turėtų suprasti tą pačią taisyklę, tinkančią dovanoms ir egzui - nori ką nors gauti - baik tik prašyti ir imkis veiksmų pats.
Argi paauglys, gavęs dovaną ar išlaikęs egzą nuopelnus priskiria personažui? ne, juos priskiria artimam žmogui arba sau t.y. tiems, kas prisidėjo prie noro išsipildymo. Pasveikusios močiutės atveju tai būtų gydytojai ir močiutės imunitetas bei noras gyventi. Ne personažas.

Kad jusu poziuris i siuos 'personazus' panasus as supratau jau anksciau.
Ar tikit sielu bendravimu?

QUOTE(Good_girl @ 2010 05 15, 00:43)
O ko ant jų pykti? Aš pykstu ant bukavoto durnumo ir prietaringumo, kuris kaip šmėkla nenustoja klaidžioti po pasaulį ir teršti žmonių (ypač bejėgių vaikų per bukus tėvus) smegenines.
Papildyta:
Taip. Bet tai ką pasakėte nepaneigia nei vienos mano minties, ir patvirtina mano argumentą  mirksiukas.gif Mutacijos yra tiesa, antibiotikų neigiamas poveikis irgi. Visa tai vyksta, ir jei ateis davatka su kryžiumi ir sakys, kad mutacijos jos davatkinėje realybėje neegzistuoja - tai paaiškinama ne absoliučios tiesos nebuvimu, o davatkos bukumu.

Dėl mokslo visagalybės - jis jau pagal apibrėžimą nėra visagalis, nes nuolat kvestionuoja esamas ir kuria naujas hipotezes. Tačiau jis yra vienintelis dalykas, leidęs mums būti ten, kur dabar esame (priešingu atveju supermamos šiandien šoktų aplink laužą ir mirtų nuo dantų skausmo nesulaukusios 25). Jis akivaizdžiai VEIKIA. Su religijomis čia yra šiek tiek prasčiau.. vien pasakymas, kad mes tiesą JAU žinome, yra vertas tik paniekos ir nieko daugiau. Toks požiūris niekur neveda.

Leisiu manes pagaileti - dar nekalbejau, kai apkrikstijo... Sunkiai paeinancia mociute daznai tekdavo lydeti i baznycia sekmadieniais. Na panasiu 'ziauriu polegiu' galeciau pavardint... Bet taip ir netapau katalike, taciau esu tikinti.
Nezinau, kokiu ziauriu budu jus davatkos kankino ir grudo tikejima? Taciau paskaicius jusu postus ir temas, butent jums reiktu uzuojautos. Ir ar tikit, kad savo kalbomis isgelbes pasauli nuo religijos?
Nauda ir nenauda turi abu - tiek mokslas, tiek is religija. Ir veikia jie abu. Suprnatama, mokslas reikalauja apicuopiamu irodymu - faktu, cia svarbiausia zinojimas.
Ar jus tikit? Meile ar dar kuo?

QUOTE(due drops @ 2010 05 18, 23:45)
Kiek jums metu?

Man ir tas idomu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bugnu_dama @ 2010 05 19, 17:12)
Nezinau, kokiu ziauriu budu jus davatkos kankino ir grudo tikejima? Taciau paskaicius jusu postus ir temas, butent jums reiktu uzuojautos. Ir ar tikit, kad savo kalbomis isgelbes pasauli nuo religijos?
Nauda ir nenauda turi abu - tiek mokslas, tiek is religija. Ir veikia jie abu. Suprnatama, mokslas reikalauja apicuopiamu irodymu - faktu, cia svarbiausia zinojimas. 
Ar jus tikit? Meile ar dar kuo?  
Man ir tas idomu ax.gif

Aš jau šiose temose įpratau jausti patronizuojantį, užjaučiantį, sumenkinantį ir visokį kitokį požiūrį smile.gif Taip kad jau net dėmesio į tokius pasiūlymus pradėjau nekreipt smile.gif Tai iš dalies yra nuostabu - kai žmogus jaučia, kad jo pusėje stovi visagalis visatos kūrėjas, kitokio požiūrio būti ir negali smile.gif Tiesa, šiltesniuose ir karštakošiškesniuose kraštuose toks požiūris skaudžiai atsirūgsta. Jei dievas tavo pusėj - viskas leidžiama.
Nieks manes nekankino ir nieko nebruko, vaikas būdama buvau statistinė katalikė, kunigus tik gerus sutikus esu jei ką smile.gif Kol neatsitiko vienas dalykas - baigiau mokyklą ir šiek tiek pradėjau savarankiškai mąstyti smile.gif

Ką reiškia 'ar jūs tikit meile'? Aš ŽINAU, kad toks dalykas yra, nes įsimylėjus, supratau apie ką kalba visi meilės eilėraščiai smile.gif Meilė ir prisirišimas yra evoliucijos padarinys, kitaip nebūtume tiek pasiekę. Religija, deja, yra progreso stabdis. Veikia kaip valerijonas mirties akivaizdoj, ir bukiems žmonėms duoda ant pirštų suskaičiuojamas primityvias moralės normas, arba užpildo tikinčiojo galva pačiais bukiausiais mūsų atsiradimo paaiškinimais, bet nieko daugiau.

Koks skirtumas kiek man metų?smile.gif Vidutinio amžiaus bobelka esu, gyvenimo vėtyta ir mėtyta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Good_girl: 19 gegužės 2010 - 17:41
QUOTE(Good_girl @ 2010 05 19, 16:37)
Aš jau šiose temose įpratau jausti patronizuojantį, užjaučiantį, sumenkinantį ir visokį kitokį požiūrį smile.gif Taip kad jau net dėmesio į tokius pasiūlymus pradėjau nekreipt smile.gif Tai iš dalies yra nuostabu - kai žmogus jaučia, kad jo pusėje stovi visagalis visatos kūrėjas, kitokio požiūrio būti ir negali smile.gif Tiesa, šiltesniuose ir karštakošiškesniuose kraštuose toks požiūris skaudžiai atsirūgsta. Jei dievas tavo pusėj - viskas leidžiama.
Nieks manes nekankino ir nieko nebruko, vaikas būdama buvau statistinė katalikė, kunigus tik gerus sutikus esu jei ką smile.gif Kol neatsitiko vienas dalykas - baigiau mokyklą ir šiek tiek pradėjau savarankiškai mąstyti smile.gif

Ką reiškia 'ar jūs tikit meile'? Aš ŽINAU, kad toks dalykas yra, nes įsimylėjus, supratau apie ką kalba visi meilės eilėraščiai smile.gif Meilė ir prisirišimas yra evoliucijos padarinys, kitaip nebūtume tiek pasiekę. Religija, deja, yra progreso stabdis. Veikia kaip valerijonas mirties akivaizdoj, ir bukiems žmonėms duoda ant pirštų suskaičiuojamas primityvias moralės normas, arba užpildo tikinčiojo galva pačiais bukiausiais mūsų atsiradimo paaiškinimais, bet nieko daugiau.

Koks skirtumas kiek man metų?smile.gif Vidutinio amžiaus bobelka esu, gyvenimo vėtyta ir mėtyta smile.gif

Atleiskit, jei mano postas jus uzgavo. man paprasciausiai nesuprantama, kodel zmogus tiek daug deda pastangu irodyti, kad Dievo nera, kad biblija blogis, kad religija - progreso stabdis, tikintys yra buki ir davatkos... Na jus pati raset, tad zinot, koks tas jusu poziuris.
Ar galit irodyti, kad meile yra?

Atsakyti