QUOTE(Good_girl @ 2010 05 04, 17:52)
4) Religinių tekstų amoralumas. Imkim Bibliją. Jei dievas pažada žydams išvalyti tam tikrą teritoriją nuo gyventojų, kad žydai galėtų ten persikelt, ir paskui už žydus kariauja ir žudo jų priešus - tas dievas labai jau žydiškai atrodo. Jei tinkamas dievo meilės testavimo metodas yra liepimas paskersti savo sūnų, matyt kažkas kreivoko yra su tokia morale.
5) Klausimas, į kurį religingas žmogus niekada neatsakys: kokių tau įrodymų reiktų, kad nustotum tikėti savo dievu. Atsakymas 'nesvarbu ką mokslas beatrastų, aš vistiek tikėsiu savo' yra uždaro ir dogmatinio mąstymo pavyzdys.
6) Dievo nereikalingumas aiškinant pasaulio atsiradimą. Didysis sprogimas, gyvybės atsiradimo žemėje mokslinės teorijos ir šiandien jau neginčijama evoliucija per natūralią atranką (taip, mūsų artimiausi pusbroliai yra Šimpanzės) pateikia kur kas nuostabesnius paaiškinimus, nei primityvūs bronzos amžiaus sukūrimo mitai.
4. Kardinalu, sukrečia.. žiūrėkim kokiu tikslu, kokiu laiku, kokiose sąlygose ir dėl kokių priežasčių tada gal kai kas aiškės. Kiekvieną tokią sukrečiančią vietą reikia nagrinėti atskirai.
Mirtis žmogui be tikėjimo - visiškas sužlugdymas. Tikėjimo perspektyvoje - etapo pabaiga, sąlygojanti kito etapo pradžią, esminis išbandymas, ekstremali atskleidžianti situacija.
5. Jei galėtum įrodyti, nereikėtų tikėti, tada tiesiog žinotum. Ar žmona turi įrodymų, kad vyras ją myli? Ji gali paimti juos pasverti ir žinoti? Ne. Ji tiki, nes myli. Aš irgi tikiu, nes myliu, džiaugiuosi, kad ta meilė mane sutaurina, trokštu tobulėti tame ir man nereikalingi įrodymai.
Klausi kokių įrodymų reikia. O gal išvardink kokių yra?
Materialūs žmonės materialiais įrodymais nori įrodinėti dalyką kuris nematerialus - absurdas. Pasiėmęs druską neįrodysi cukraus saldumo. Įrodymai apie nematerialų irgi turi būti nematerialūs.
6. Daugybė tikinčių mokslininkų man sufleruoja, kad
moksliniai atradimai tik paaiškina, kaip vyko pasaulio sukūrimas, o ne atmeta Dievo, kaip kūrėjo autorystę.
Įstabus dalykas evoliucija. Aš lipdydama iš molio varliuką irgi darau panašiai. Pirma volioju rutuliuką, paskui suspaudžiu kai kur , kad rastųsi galva, kojelės, tada vaizduoju akytes, galiausiai nudažau...