Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(l'eau @ 2010 06 22, 18:11)
už dekretą atostogos priklauso. ar jas išnaudojot ar ne - manau jūs geriau turėtumėt žinoti. galbūt išnaudojote jas prieš dekretą (kai kurios taip daro norėdamos anksčiau išeiti poilsio)?

Atostogas išnaudojau tik už 2006/ 2007 mokslo metus, o kad ir už biuletenio (dekreto) mėnesius priklauso atostogos to net nežinojau ir tikrai atostogų neišnaudojau, todėl ir noriu sužinoti, ar tikrai dekreto mėnesiai įsiskaičiuoja į atostogas.
Atsakyti
Sveikos.
Man isejus i dekretines,po menesio panaikino mano darbo vieta,del mazos apyvartos.Parasiau prasyma atostogaut iki vaikui sueis 3metai,nors kazkodel primygtinai buhaltere prase rasyt iki metu,paskui iki 2,paskui iki 3 g.gif Taigi,kiek zinau,mano mieste tos uab filialu nebeliko,o del kitu miestu nesu tikra.
Tai kas bus,kai ateis man laikas gryzt i darba?
a) Jei uab visai uzdaryta?(ir ar gali uzsidaryt,jei turi darbuotoja,isleista motinystes atostogu? g.gif )
b)jei like filialai tik kitam mieste?
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 06 22, 17:11)
už dekretą atostogos priklauso. ar jas išnaudojot ar ne - manau jūs geriau turėtumėt žinoti. galbūt išnaudojote jas prieš dekretą (kai kurios taip daro norėdamos anksčiau išeiti poilsio)?

pirma karta girdziu kad uz dekreta priklauso atostogos. Jei galima placiau apie tai. blush2.gif
Atsakyti
170 straipsnis. Darbo stažas kasmetinėms atostogoms gauti
1. Į darbo metus, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, įskaitoma:
1) faktiškai dirbtas laikas;
2) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir visas darbo užmokestis arba jo dalis;
3) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir mokama stipendija arba kitos išmokos, išskyrus laiką, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis treji metai;
4) laikas, kurį darbuotojas gavo ligos, motinystės arba tėvystės pašalpą;
5) mokamos kasmetinės atostogos;
6) nemokamos atostogos iki keturiolikos kalendorinių dienų;
7) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų neįgaliesiems;
8) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų asmenims, slaugantiems neįgalųjį;
9) priverstinės pravaikštos laikas darbuotojui, grąžintam į ankstesnį darbą;
10) teisėto streiko laikas;
11) kiti įstatymų nustatyti laikotarpiai.
2. Darbo metai, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, prasideda nuo darbuotojo priėmimo į darbą dienos.

Papildyta:
QUOTE(Ausrioke @ 2010 06 29, 17:07)
Sveikos.
Man isejus i dekretines,po menesio panaikino mano darbo vieta,del mazos apyvartos.Parasiau prasyma atostogaut iki vaikui sueis 3metai,nors kazkodel primygtinai buhaltere prase rasyt iki metu,paskui iki 2,paskui iki 3 g.gif Taigi,kiek zinau,mano mieste tos uab filialu nebeliko,o del kitu miestu nesu tikra.
Tai kas bus,kai ateis man laikas gryzt i darba?
a) Jei uab visai uzdaryta?(ir ar gali uzsidaryt,jei turi darbuotoja,isleista motinystes atostogu? g.gif )
b)jei like filialai tik kitam mieste?

a) Taip, turi teisę likviduoti įmonę, bet prieš tai su jumis nutrauks darbo sutartį.
b ) jie gali jums pasiūlyti dirbti kitame mieste, jeigu jus atsisakysite, vėl gi nutrauks su jumis darbo sutartį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marija5: 30 birželio 2010 - 09:10
Sveikos, sodra telefono ragelio nekelia, nezinau ko klausti...mano vaikui 2 metukai suejo geguzes 21d. o as i darba isejau geguzes 3...man uz geguzes menesi turi sodra sumoketi skirtuma, nes DU mazesnis, nei pasalpa, sakykite ar reikejo pristatyti i sodra pazyma apie pajamas, susigincijome su personalo vadove, mat ji nepristate, sake kad nereikia, o as manau kad reikejo pristatyti...gal kas su tuo susidurete g.gif
Atsakyti
Labukas,
aš norėjau paklausti. Esu vaiko auginimo atostogose. Pagrindinėje darbovietėje yra prašymas iki 3m. atostogoms, bet jeigu aš dabar įsidarbinčiau kitoje įmonėje, antraeilėse pareigose, ar man būtų išsaugota darbo vieta pagrindinėje darbovietėje? Berniukui jau yra 2m. Tuo pačiu, aš turbūt negaliu įsidarbinti kitoje įmonėje (ne antraeilėse), kol nenutraukiau darbo sutarties pirmojoje? Dėkui
Atsakyti
Būtų išsaugota.

114 straipsnis. Papildomas darbas ir antraeilės pareigos
1. Darbuotojas gali susitarti, jeigu to nedraudžia įstatymai, kad jis toje pačioje darbovietėje eis tam tikras papildomas pareigas arba dirbs tam tikrą papildomą (sutartyje nesulygtą) darbą.
2. Darbuotojas gali eiti antraeiles pareigas arba dirbti darbus kitoje darbovietėje, jeigu to nedraudžia įstatymai ar kiti norminiai teisės aktai. Darbo sutarties dėl antraeilių pareigų (darbo) ypatumus nustato Vyriausybė ir kolektyvinės sutartys.

Jus visada galite parašyti prašymą, kad netaikytu NPD pirmoje darbovietėje, tadum kita tampa pagrindine.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 06 30, 10:47)
Būtų išsaugota

Dėkui 4u.gif Tuomet dar paklausiu, uei toje pagrindinėje darbovietėje, kurioje esu vaiko auginimo atostogose dirbu pilnu etatu, tai kitoje koks etatas gali būti? Ar neturi reikšmės tai, jog aš atostogauju joje?
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 06 30, 08:46)

a) Taip, turi teisę likviduoti įmonę, bet prieš tai su jumis nutrauks darbo sutartį.
b ) jie gali jums pasiūlyti dirbti kitame mieste, jeigu jus atsisakysite, vėl gi nutrauks su jumis darbo sutartį.

O man priklauso kazkokia iseitine tokiu atveju?Isidarbinau liepos menesi,kitu metu balandi isejau atostogu,o geguze isejau i dekretines.
Atsakyti
QUOTE(Ausrioke @ 2010 06 30, 11:24)
O man priklauso kazkokia iseitine tokiu atveju?Isidarbinau liepos menesi,kitu metu balandi isejau atostogu,o geguze isejau i dekretines.

140 straipsnis. Išeitinė išmoka
1. Nutraukus darbo sutartį pagal šio Kodekso 129 straipsnį ir 136 straipsnio 1 dalies 6 punktą, atleistam darbuotojui išmokama jo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka atsižvelgiant į to darbuotojo nepertraukiamąjį stažą toje darbovietėje:
1) iki dvylikos mėnesių  vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
2) nuo dvylikos iki trisdešimt šešių mėnesių  dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
3) nuo trisdešimt šešių iki šešiasdešimties mėnesių  trijų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
4) nuo šešiasdešimties iki šimto dvidešimties mėnesių  keturių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
5) nuo šimto dvidešimties iki dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių – penkių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
6) daugiau kaip dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių  šešių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio.

136 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas be įspėjimo
1. Darbo sutartis be įspėjimo turi būti nutraukiama šiais atvejais:
...
6) likvidavus darbdavį, jeigu pagal įstatymus jo darbo prievoles nebuvo įpareigotas vykdyti kitas asmuo.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 06 30, 10:28)

136 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas be įspėjimo
1. Darbo sutartis be įspėjimo turi būti nutraukiama šiais atvejais:
...
6) likvidavus darbdavį, jeigu pagal įstatymus jo darbo prievoles nebuvo įpareigotas vykdyti kitas asmuo.

O kaip suprast be ispejimo?tipo as net nezinociau,kad sutartis nutraukta?nes per siuos 2metus su darboviete rysiu nepalaikom g.gif ir jei be ispejimo,tai vistiek iseitine priklauso?aciu labai uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausrioke @ 2010 06 30, 12:06)
O kaip suprast be ispejimo?tipo as net nezinociau,kad sutartis nutraukta?nes per siuos 2metus su darboviete rysiu nepalaikom g.gif ir jei be ispejimo,tai vistiek iseitine priklauso?aciu labai uz atsakymus  4u.gif

Tiesiog nebus taikomas jūsų atvėju 4 mėn. įspėjimo terminas. Be abėjo jus privalo informuoti, kad yra likviduojama įmonė ir darbo sutartis su jumis bus nutraukta nuo tam tikros dienos.
Atsakyti