QUOTE(Marija5 @ 2010 07 16, 00:06)
Galiu klysti, tačiau man atrodo, kad tai neįskaitoma į darbo stažą
VDI dėl 4 mėn. turėjo omeny LR DK 129 str. "Darbo sutarties nutraukimas darbdavio iniciatyva", tokiu atveju jis privalėtu įspėti jus prieš 4 mėn. bei sumokėti išeitinę kompensaciją, kuri priklauso nuo jūsų darbo stažo toje įmonėje. Tai jūsų atvėju tai netinka, nes darbdavys siūlo nutraukti DS pagal LR DK 125 str., t.y. šalių susitarimu.
Ką realiai galėtumėt pareikalauti, vadovaujantis aukščiau išdėstytais str. išeitinę, kuri jums priklauso pagal jūsų darbo stažą + 4 mėn. VDU, nes jeigu jis jūs įspėtu prieš 4 mėn., jus dar gautumėt darbo užmokestį. Tik ar mokės tiek jūsų darbdavys, ar turės galimybę?
Ačiū už atsakymus
Galimybę mokėti tikrai turi

bet manau tikrai nemokės

bet prašyti juk galiu

Tik visai nebesuprantu LR DK 129 str. "Darbo sutarties nutraukimas darbdavio iniciatyva"
Tokiu atveju aš galiu nesutikti nutraukti sutartį šalių susitarimu ir raštiškai prašau apmokėti ne tik VDU pagal darbo stažą bet ir už tai, kad neperspėjo prieš 4 mėn. apie atleidimą.
Bet.... Ar turėjo perspėti, jei mano prašymas parašytas iki vaikui sueis 3m. (o grįžtu po 2m.) ir + aš neoficialiomis žiniomis apie tai žinojau, ir esu parašiusi laišką į personalo skyrių, kad žinau jog darbo nebėra

ar tokiu atveju galiu tikėtis , kad jie apmokės už tuos 4 mėn ?
------------
Ir dar nesupratau šio DK:
DK 140 str. 2 dalyje įtvirtinta nuostata, kad, atleidžiant iš darbo darbuotojus ne dėl jų kaltės Darbo kodekso XII skyriaus ketvirtame skirsnyje (Darbo sutarties pasibaigimas) ir kituose įstatymuose nustatytais atvejais, jiems išmokama dviejų mėnesių jų vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka, jeigu įstatymai ar kolektyvinės sutartys nenustato kitaip
GAl todėl ir siūlo man apmokėti tik už 2 mėn ?
Papildyta:
QUOTE(brashke77 @ 2010 07 16, 11:02)
jei jus apie vaiko auginimo atostogas, tai jos tikrai i darbo staza ieina
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 07 16, 11:08)
2 metus kol auginat vaika isiskaiciuoja i staza,nes is sodros pinigelius gaunat ir mokescius mokat.