Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Marinas.rozz @ 2010 05 13, 21:18)
o koks konkrečiai klausimas dėl prastovos?

nepriimt negali, bet jei nusprendėt išeiti, galit prašyti bele kiek, kiek tik širdis geidžia, nematau čia jokio negražumo. čia derybų reikalas, jei atleidžiama šalių susitarimu.

viska zinau,bet nepriima. Manau deresis del pinigu arba zais su tom prastovom....O gal turit praktikos kokio dydzio iseitiniu praso mamos?
Atsakyti
kuo daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Marinas.rozz @ 2010 05 13, 22:30)
kuo daugiau.

12 men?
Atsakyti
nu galit bandyt ir tiek biggrin.gif arba sakykit, kad kitaip prisiteisit už priverstinę pravaikštą.
Atsakyti
Tai g,i vakar Darbo inspekcijai parašiau prašymą, kad nustatytų ar prastova paskelbta teisėtai ir ar nepažeistos mano kaip darbuotojo teisės. Teismui bus papildoma medžiaga.
Pažiūrėsim ką apie prastovą pasakys DI (čia ne gamybinė įmonė) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaival @ 2010 05 14, 07:31)
Tai g,i vakar Darbo inspekcijai parašiau prašymą, kad nustatytų ar prastova paskelbta teisėtai ir ar nepažeistos mano kaip darbuotojo teisės. Teismui bus papildoma medžiaga.

bus idomu. Parasyk paskui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaival @ 2010 05 14, 07:31)

o dėl kokių priežasčių paskelbta prastova?
Atsakyti
Labas. reikia konsultacijos.
Esu mokytoja. Į darbą po 1 vaikelio auginimo atostogų turėčiau grįžti spalio 20d., pasirašiau, kad vaiką auginsiu ir nedirbsiu 2 metus. Jei sužinau kad laukiuosi antro, ar galiu pratęsti pirmo vaiko augunimą namuose iki 3 metų (už trečius metus aišku negaunant pinigų,o kai jau ateis laikas, išeiti į dekretą ir pinigėliai tada skaičiuosis kaip?)
Atsakyti
QUOTE(Marinas.rozz @ 2010 05 14, 07:39)
o dėl kokių priežasčių paskelbta prastova?

Įsakyme dėl prastovos skelbiama: "dėl objektyvių priežasčių ne dėl darbuotojo kaltės..." grįžus iš vaiko auginimo atostogų (vaikui 1 ir 7 mėn).
Papildyta:
QUOTE(vaival @ 2010 05 14, 08:11)
Įsakyme dėl prastovos skelbiama: "dėl objektyvių priežasčių ne dėl darbuotojo kaltės..." grįžus iš vaiko auginimo atostogų (vaikui 1 ir 7 mėn).

Paprašius įverdinti raštu objektyvias priežastis, parašyta: įmonės reorganizacija.
Atsakyti
QUOTE(Mandra Sandra @ 2010 05 14, 08:47)
Labas. reikia konsultacijos.
Esu mokytoja. Į darbą po 1 vaikelio auginimo atostogų turėčiau grįžti spalio 20d., pasirašiau, kad vaiką auginsiu ir nedirbsiu 2 metus. Jei sužinau kad laukiuosi antro, ar galiu pratęsti pirmo vaiko augunimą namuose iki 3 metų (už trečius metus aišku negaunant pinigų,o kai jau ateis laikas, išeiti į dekretą ir pinigėliai tada skaičiuosis kaip?)

Kaip skaičiuosis tai tikrai nežinau, tačiau galit parašyt prašymą, kad būtų suteiktos atostogos, tam turite teisę, netgi galima pvz. truputį padirbti ir vėl eiti atostogų iki 3 metų.

vaival, tai priežastys turi būti konkrečios, reorganizacija vyksta dokumentiniame lygmeny, darbdavys turi nurodyti, kodėl nėra darbo. Išnyko funkcijos? Kas nutiko? Nėra užsakymų?
Atsakyti
ne, manęs nedomina truputėlį padirbti. mokykla, darbas specifinis, neateisiu nėščia kelių pamokų pavest, po to vėl išeisi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Mandra Sandra @ 2010 05 14, 10:25)
ne, manęs nedomina truputėlį padirbti. mokykla, darbas specifinis, neateisiu nėščia kelių pamokų pavest, po to vėl išeisi  schmoll.gif

Jūs galite pratęsti savo atostogas iki 3 m. ir esant jose išeiti į dekretą... Bet po to kai skaičiuos pinigėlius išmokai, tie mėn. bus tušti... Nuostolis... 4u.gif
Pajamų negauta....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krisanta: 14 gegužės 2010 - 09:29