Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Krisanta @ 2010 05 14, 10:29)
Jūs galite pratęsti savo atostogas iki 3 m. ir esant jose išeiti į dekretą... Bet po to kai skaičiuos pinigėlius išmokai, tie mėn. bus tušti... Nuostolis...  4u.gif
Pajamų negauta....

supratau dabar. dėkui 4u.gif todėl taip niekas ir nedaro g.gif
Atsakyti
labukas,al kas galit atsakyti,butu idomu suzinoti savo atveji.dirbau gamybinej imonej,dabar esu vaiko prieziuroj,pareiskimas parasytas iki sueis vaikui 3 metukai.jei po 2 metu grystu,ir darbdavys sakys eik ir sedek kol vaikui sueis 3 metai.ar tai reiskia kad jis man turetu moketi kaip prastova?girdejau dar kad taip buna,priima,padirbi kelis menesius ir atleidzia kaip etatu mazinimu,o kaip tada ismoka iseitines ir uz kiek men?ar gauni spyga.
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2010 05 14, 11:00)
labukas,al kas galit atsakyti,butu idomu suzinoti savo atveji.dirbau gamybinej imonej,dabar esu vaiko prieziuroj,pareiskimas parasytas iki sueis vaikui 3 metukai.jei po 2 metu grystu,ir darbdavys sakys eik ir sedek kol vaikui sueis 3 metai.ar tai reiskia kad jis man turetu moketi kaip prastova?girdejau dar kad taip buna,priima,padirbi kelis menesius ir atleidzia kaip etatu mazinimu,o kaip tada ismoka iseitines ir uz kiek men?ar gauni spyga.

parašykit prašymą suteikt atostogas prieš 14 dienų.
Atsakyti
QUOTE(Marinas.rozz @ 2010 05 14, 09:06)
Kaip skaičiuosis tai tikrai nežinau, tačiau galit parašyt prašymą, kad būtų suteiktos atostogos, tam turite teisę, netgi galima pvz. truputį padirbti ir vėl eiti atostogų iki 3 metų.

vaival, tai priežastys turi būti konkrečios, reorganizacija vyksta dokumentiniame lygmeny, darbdavys turi nurodyti, kodėl nėra darbo. Išnyko funkcijos? Kas nutiko? Nėra užsakymų?

Aš visa tai suprantu: dabar vyksta susirašinėjimas. smile.gif
taip jie teigėm kad iš vienos įmonės padarytos dvi ir paprasčiausiai tų pareigybių nebeliko (dabar buvusį mano darbą atlieka 2 žmonės, tačiau vienas motininėj, o kitas dukterinėj įmonėje) biggrin.gif
Atsakyti
tai labai gerai, teismą laimėsite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marinas.rozz: 14 gegužės 2010 - 12:19
Jūs galite pratęsti savo atostogas iki 3 m. ir esant jose išeiti į dekretą... Bet po to kai skaičiuos pinigėlius išmokai, tie mėn. bus tušti... Nuostolis...  4u.gif
Pajamų negauta....

kaip tai nuostolis blink.gif ,jei i dekreta ieis bent 1 diena kada buvote su 1 vaiku iki 3 m.,tai skaiciuos pasalpa kaip su pirmu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mandra Sandra @ 2010 05 14, 08:47)
Labas. reikia konsultacijos.
Esu mokytoja. Į darbą po 1 vaikelio auginimo atostogų turėčiau grįžti spalio 20d., pasirašiau, kad vaiką auginsiu ir nedirbsiu 2 metus. Jei sužinau kad laukiuosi antro, ar galiu pratęsti pirmo vaiko augunimą namuose iki 3 metų (už trečius metus aišku negaunant pinigų,o kai jau ateis laikas, išeiti į dekretą ir pinigėliai tada skaičiuosis kaip?)

Skaiciuosis istu paciu duomenu kaip ir pirmam vaikui
"Tais atvejais, kai apdraustasis asmuo neturi reikiamo ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes prieš tai jis buvo išleistas vaiko iki 3 metų priežiūros atostogų, ligos ir motinystės socialinio draudimo stažas jam skaičiuojamas iš 12 mėnesių laikotarpio, buvusio prieš pastarąsias atostogas."
"Be to, jeigu moteris bent dalį laikotarpio, iš kurio apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis, buvo vaiko priežiūros, kol jam sueis 3 metai, atostogose ir jai suteikiamos naujos nėštumo ir gimdymo atostogos, motinystės pašalpa jos prašymu gali būti apskaičiuota pagal tą patį kompensuojamąjį uždarbį, iš kurio buvo apskaičiuota pirmesnė (ankstesnė) motinystės pašalpa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aloka: 14 gegužės 2010 - 12:32
Pajamų negauta....

ar tikrai??? blink.gif blink.gif blink.gif

QUOTE(Bitute1977 @ 2010 05 14, 13:26)
kaip tai nuostolis blink.gif ,jei i dekreta ieis bent 1 diena kada buvote su 1 vaiku iki 3 m.,tai skaiciuos pasalpa kaip su pirmu

na, va... as irgi taip skaiciau ir supratau... net spejau issigast biggrin.gif perskaicius aukstesni posta biggrin.gif
Atsakyti
aš tai nesuprantu-jei nežinai tai nerašinėk. kam klaidinti žmones?
Atsakyti
QUOTE(Marinas.rozz @ 2010 05 14, 11:40)
parašykit prašymą suteikt atostogas prieš 14 dienų.

o tai as gauciau tas atostogas?kazin...nes iseidama is darbo pries dekreta isnaudojau.o jei gausiu atostogas 14 d.kas po to?
Atsakyti
Gal kas zino-siandien suzinojau kad turesiu gryzt i darba anksciau nei vaikui sueis 2metai.kazkur lyg buvau skaicius kad Sodra damoka skirtuma jei alga mazesne uz pasalpa, ar tiap yr is tikruju g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Birutka: 14 gegužės 2010 - 21:14
QUOTE(Birutka @ 2010 05 14, 22:14)
Gal kas zino-siandien suzinojau kad turesiu gryzt i darba anksciau nei vaikui sueis 2metai.kazkur lyg buvau skaicius kad Sodra damoka skirtuma jei alga mazesne uz pasalpa, ar tiap yr is tikruju g.gif  g.gif  g.gif

Labas,taip yra is tikruju mirksiukas.gif
Atsakyti