Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(vaival @ 2010 10 04, 14:41)
Turi teisę reorganizuoti, jei tai nepažeidžia esminių DS numatytų susitarimų.
"Neišeina laikytis", tai reiškia nenori laikytis. Čia priklauso nuo vidinių žmogaus nuostatų. Vadinasi, jei neišeina aš ir į įstatymą galiu nusispjauti, mokesčių nemokėti it t.t. Čia nepasiteisinimas,  brandus žmogus mirksiukas.gif to niekada nepasakys.

Nesutiksiu. schmoll.gif
Ar aš ką sakiau apie mokesčius? Ar įstatymo nesilaikymą? Gyvenimas dažnai diktuoja savo sąlygas. O tai visi pradeda tik reikalauti. doh.gif
Pažiūrime į situaciją kitaip:
Buvo pvz. sekretorės ar administratorės vieta, kol žmogus buvo VPA, tą vietą panaikino, vadybininkai pvz. pradėjo be jos tvarkytis, vadovas taip pat, dalį jos darbų davė buhalterijai ir t.t. Tačiau darbdavys neatleidžia darbuotojos, o šiaip gali, atleisti, pagal LR DK. Pradėda ja mokyti pvz. vadybininko darbo.

Nereikia taip įsikabinti į LR DK, reikia irgi buti šiek tiek lankstesniam.
Žinau daug atvejų, kai po atostogų darbuotojus tiesiog išvarydavo.
Gyvenime ne tik balta ir juoda spalvos yra. mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Leonsija @ 2010 10 04, 14:52)
drinks_cheers.gif
Mane taip pat stebina toks poziuris  doh.gif . Pamirstam apie tai, kad butent DARBUOTOJAS uzdirba darbdaviui pinigus ir niekaip kitaip . Pats darbdavis yra niekas ir verslas jo yra niekas be darbuotoju. O pas mus viskas atvirksciai- darbuotojas turi buti dekingas uz DARBA ( apie atlyginima net kalbos nera  g.gif ). Ilgai dar busime vergais taip vergoviskai mastant  doh.gif ( beja vergus bent parduodavo kitam seimininkui, o pas mus tiesiog ismeta i gatve ).

Ar aš nuvertinau darbuotoją?
Ar kada nors patariau jam blogai šioje temoje? Tikrai ne, reikia kovoti už savę.
Tik nereikia sakyti, kad darbdavys yra niekas. Nebūtų jo, nebūtų ir darbo vietos.
Tai aš esu dėkinga savo darbdaviui už tai, kad dirbu pas jį, tik jo dėka aš tiek daug išmokau. Aš gaunu atlyginimą, jis gauna mano darbo rezultatus. Tai yra normalu.
Ir nemąstau vergoviškai. Tiesiog stengiuosi buti objektyvi. Kai matai, kad yra neteisus darbdavys tiesiai, pasakau, kau darbuotojas - taip pat.
Baikite jus kaltinti vien darbdavius, tarp darbuotojų irgi tokie perliukai kartais pasitaiko.
Gyvenkime draugiškai 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
turiu klausimuka:siuo metu esu VPA iki 2 metu, kitu metu rugpjuti tureciau grist i darba, i tas pacias pareigas, kurias turejau iki VPA. Kaip butu tokiu atveju, jeigu as dabar pastoju budama VPA antra karta ir vel iseinu VPA dar 2 metams - ar darbdavys privalo issaugoti darbo vieta ir tas pacias pareigas ?
Atsakyti
O ar galima dirbt kitam darbe nuo 2iki 3metu nelegaliai jai vaikas iena i darzely?
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2010 10 05, 16:30)
O ar galima dirbt kitam darbe nuo 2iki 3metu nelegaliai jai vaikas iena i darzely?

NELEGALIAI dirbti aplamai NEGALIMA mirksiukas.gif , bet jeigu ruosiates, tai
kam tada klausti leidimo g.gif ? O prie ko cia einantis i darzeli vaikas g.gif ?

p.s. Jau ne pirma karta uzduodate savo keista klausima, taciau niekas taip ir neatsake, vadinasi arba jusu klausimas toks ... blink.gif kad nera ka atsakyti, arba atsakymas jau buvo i panasu klausima, tik reikia paieskoti mirksiukas.gif .

Atsakyti
QUOTE(Leonsija @ 2010 10 05, 14:54)
NELEGALIAI dirbti aplamai NEGALIMA  mirksiukas.gif , bet jeigu ruosiates, tai
kam tada  klausti  leidimo  g.gif  ? O prie ko cia einantis i darzeli vaikas  g.gif ?

p.s. Jau ne pirma karta uzduodate savo keista klausima, taciau niekas taip ir neatsake, vadinasi arba jusu klausimas toks ...  blink.gif  kad nera ka atsakyti, arba atsakymas jau buvo i panasu klausima, tik reikia paieskoti  mirksiukas.gif .

Čia, matyt, tas garsusis kažkieno minėtas kompromisas tarp darbdavio ir darbuotojo g.gif . Pasak, kompromiso autorės: ir visiems gerai blink.gif .
Atsakyti
QUOTE(Leonsija @ 2010 10 05, 14:54)
NELEGALIAI dirbti aplamai NEGALIMA  mirksiukas.gif , bet jeigu ruosiates, tai
kam tada  klausti  leidimo  g.gif  ? O prie ko cia einantis i darzeli vaikas  g.gif ?

p.s. Jau ne pirma karta uzduodate savo keista klausima, taciau niekas taip ir neatsake, vadinasi arba jusu klausimas toks ...  blink.gif  kad nera ka atsakyti, arba atsakymas jau buvo i panasu klausima, tik reikia paieskoti  mirksiukas.gif .

Uzduosiu klausima kitaip.Ar galiu isleist 2metu vaika i darzely,bet pati i darba iseiti tik kai vaikui sukaks 3metai?
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2010 10 06, 09:12)
Uzduosiu klausima kitaip.Ar galiu isleist 2metu vaika i darzely,bet pati i darba iseiti tik kai vaikui sukaks 3metai?

Taip, taip biggrin.gif
Atsakyti
As ir pasikartosiu, ar is Sodros galiu susizinoti, kiek laiko parasiau VPA prasyma , iki 2 ar 3 metu?
Atsakyti
QUOTE(Ailada @ 2010 10 04, 22:00)
Sveiki,
turiu klausimuka:siuo metu esu VPA iki 2 metu, kitu metu rugpjuti tureciau grist i darba, i tas pacias pareigas, kurias turejau iki VPA. Kaip butu tokiu atveju, jeigu as dabar pastoju budama VPA antra karta ir vel iseinu VPA dar 2 metams - ar darbdavys privalo issaugoti darbo vieta ir tas pacias pareigas ?

gal kas nors galite atsakyti.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ailada @ 2010 10 06, 17:06)
Sveiki,

gal kas nors galite atsakyti.. rolleyes.gif

Taip, privalo issaugoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Leonsija @ 2010 10 06, 20:59)
Taip, privalo issaugoti  4u.gif

Labai Jums aciu uz atsakyma 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(asiuklis1 @ 2010 10 06, 12:49)
As ir pasikartosiu, ar is Sodros galiu susizinoti, kiek laiko parasiau VPA prasyma , iki 2 ar 3 metu?

galit 4u.gif
Atsakyti